! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Série


E-knihy - Young adults strana 32 z 39

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Zűrös társaság


Roni már tizenhét éves, édesanyja mégis úgy kezeli, mintha tegnap ballagott volna el az óvodából. Semmi bulizás, semmi lazulás, a szigorú anya azt szeretné, ha lánya egész nap csak az érettségire magolna. Roni azonban mindennél jobban vágyik a szabadságra, és arra, hogy Balázs, a suli rockbandájának dobosa végre felfigyeljen rá. Ezért akár a végsőkig is képes elmenni… A tavaszi szünet előtt barátnője összejön a Ginger Deer balhéiról elhíresült gitárosával, így Roni is közelebb kerülhet Balázshoz. De vajon a fiú tényleg az, akinek látszik? Vajon Roninak ez a meghatározó év élete nagy kalandját vagy legnagyobb tévedését tartogatja? Vedd kezedbe a döntést, és légy Te a sztori főhőse! Tolnai Panka ifjúsági regényfolyamának első darabja egy budapesti gimnazista lány mindennapjaiba enged bepillantást, aki jellegzetesen kamaszos testi és lelki kérdéseken vívódik: tanulás vagy lógás, család vagy barátok, haverság vagy szerelem, józanság vagy mámor. Bár a humoros és szerethető főhősök kamaszok, a regény nem korhatáros, hiszen mindannyian átéltük, és a pokolra kívántuk ezt a korszakot, hogy aztán egy életen át visszasírjuk. „Kedvelem a hősnőt, Ronit, ezt lázadó lányt, aki elszánt harcot vív a családjával és önmagával – a családjáért és önmagáért. Ő és a többi szereplő visszaidézi a gimnazista évek minden rémségét és gyönyörűségét, az első szerelem, az első csalódás pillanatát, az igaz és sok évtizeden át összekötő barátságok kezdetének történetét, a tinik pedig valószínűleg magukra ismernek Roniban és társaiban.” Fejős Éva
Na stiahnutie
2,29 €

Vadvilág


A Vadvilág frissítő, szívhez szóló ifjúsági regény az első szerelemről, a barátságról és a be nem illeszkedésről. Két merőben eltérő szemszögből ismerjük meg a történetet. Az egyik mesélő a rút kiskacsából lett hattyú, Sibylla (Sib), a másik az új lány, Lou, aki nemrég veszítette el a barátját egy tragikus balesetben.
Na stiahnutie
5,61 €

dostupné aj ako:

Illúzió


Bexi – civil nevén Budai Rebeka – második albumának sikere, egy londoni út és a Nagy Márkkal való el sem kezdődött kapcsolatának vége után hirtelen elveszti a talajt a lába alól. Geriben csalódnia kellett, Márk szóba sem áll vele, de talán a zenei sikertelenségtől rendül meg leginkább. Szerencsére még mindig mellette áll a családja, valamint Anti, Evelin, Körte, az agyontetovált menedzser, és a Fogd be Aszád vérbeli trolljai. Így a szakmai és magánéleti mélypont sem tarthat sokáig…
Na stiahnutie
7,39 €

Rodinu si nevyberieš


Čo si myslí štrnásť, takmer pätnásťročné dievča menom Viktória o svojej rodine? Stará sa o mladších súrodencov, šetrí na notebook, zápasí s prísnou mamou a uleteným otcom. Babička je skvelá a presviedča ju, že je pekná, aj keď Viki si myslí, že má ďaleko do krásy blondínok s plnými perami a veľkými prsiami. Jarná dovolenka v Egypte však ukáže, že nielen blondínky sú pekné, že mať trocha sebavedomia sa oplatí, súrodenci sú fajn, ba aj mama je super (aj keď to nedáva najavo), otec je samostatná kapitola a babička si exotiku užíva. Prvá láska, veľká kamarátka a rodina, ktorá lezie na nervy, ale jednoducho si ju nevyberieš... Knižka je debutom Denisy Dobrovodovej, ktorá literárne gény a rozprávačský talent podelila, zdá sa, po otcovi. Príbeh jednej rodiny, ktorý je iba sčasti biografický, napísala v dvanástich rokoch. Knihu odporúčame tínedžerom, aby zistili, že majú celkom obstojných rodičov, ale aj rodičom, aby zistili, že majú tie najlepšie deti na svete.
Na stiahnutie
7,00 €

dostupné aj ako:

Kam zmizla Aljaška


Debutový román Kam zmizla Aljaška, za ktorý autor získal cenu Printze Award. Miles má bizarnú záľubu v posledných slovách svetových osobností. Najviac ho fascinuje Francois Rabelais a jeho posledná veta: „Idem hľadať to Veľké Azda." Miles si nechce počkať na podobný osud a presvedčí rodičov, nech ho pošlú do internátnej školy mimo mesta. V Alabame si rýchlo nájde nových priateľov: spolubývajúceho Chipa, ktorého všetci volajú Plukovník a ktorý vo voľných chvíľach memoruje nekonečné abecedné zoznamy, i krásnu, ale nepredvídateľnú Aljašku, do ktorej sa zamiluje. Čaká ich rok plný porušovania školského poriadku, testov a skúšok, žartíkov, rozchodov a odhalených tajomstiev. Čo zmení Milesov názor na jeho „Veľké Azda"? Vhodné pre čitateľov od 12 rokov.
Na stiahnutie
8,99 €

dostupné aj ako:

Chlapec v pásikavom pyžame


Príbehy nevinnosti existujú aj v tej najdesivejšej realite. Toto je príbeh dvoch chlapcov v časoch, ktoré nemôžu nijako ovplyvniť. Začína sa v Berlíne roku 1942. Jedného dňa sa Bruno vráti zo školy a nájde pobalené všetky veci. Jeho otec dostal nové miesto a rodina sa s ním musí odsťahovať ďaleko na zvláštne miesto, kde nemá čo robiť, kde sa nemá s kým hrať. Kam len oko dovidí sa tiahne plot, ktorý ho oddeľuje od čudných ľudí. Bruno je však prieskumník a nezmieri sa s tým, čo vidí. Pri prieskumných cestách pozdĺž plota stretne chlapca, ktorého život a podmienky sú úplne odlišné od jeho. Pre čitateľov od 12 rokov.
Na stiahnutie
7,69 €

dostupné aj ako:

Příběh psa Bukyho


Děj se začíná uprostřed horkého letního dne na panelovém sídlišti. Desetiletý Jonek se sem nedávno přestěhoval s rodiči z jiného města. Je velmi smutný, protože nejenže zde nemá žádné kamarády, ale dokonce ho přepadli a téměř zbili nějací chlapci. Zatoulá se na pouť, kde mu automat za pár drobných vysune lístek s předpovědí. Podle ní se v Jonkově životě objeví někdo, kdo všechno změní. Jonek tomu nevěří. Netuší, že se ještě toho dne seznámí se psem Bukym, který přinese do jeho života překvapivý obrat.
Na stiahnutie
2,90 €

Mesto stratených duší - Nástroje smrteľníkov (piata kniha)


Temné sily ohrozujú Tieňolovcov v piatom pokračovaní megaúspešnej tínedžerskej ságy Nástroje smrteľníkov. Lilithine démonské čary zviazali milovaného Jacea s jej prekliatym bratom Sebastianom. Jace sa tak stal poskokom démonov. Tieňolovci sa snažia zničiť Sebastiana, ale ich vzájomné spútanie je také silné, že nemôžu ublížiť jednému chlapcovi, bez toho aby to nepocítil aj ten druhý. Alec, Magnus, Simon a Isabelle skúšajú nájsť pomoc u férov, démonov, a dokonca i u nemilosrdných Železných sestier, no Clary pracuje na vlastnú päsť. V stávke je nielen jej život, ale aj Jaceova duša. Vhodné pre čitateľov od 15 rokov.
Na stiahnutie
10,49 €

dostupné aj ako:

Mesto padlých anjelov - Nástroje smrteľníkov (štvrtá kniha)


Úspešná séria mestskej fantasy pre tínedžerov Nástroje smrteľníkov pokračuje štvrtým dielom s názvom Mesto padlých anjelov. Táto séria je už taká obľúbená, že sa o nej rozpráva na četoch i na Facebooku. Decká sa predháňajú, aby si nový diel prečítali ešte v angličtine a vyrozprávali dej ostatným. O čo teda pôjde vo štvrtom pokračovaní, ktoré dostalo názov Mesto padlých anjelov? Valentine je porazený a vojna sa skončila. Clary Frayová sa vracia späť do New Yorku k novému životu. Chce sa stať plnohodnotnou Tieňolovkyňou a zároveň sa učí používať svoju špeciálnu silu. Jej mama je zasnúbená so svojou celoživotnou láskou a Dolnosveťania a Tieňolovci si nažívajú v pokoji. A čo je najdôležitejšie: s Jaceom sú konečne spolu. Nič však netrvá večne. Niekto vyvražďuje Tieňolovcov, rozdúchava napätie medzi Dolnosveťanmi, a to môže viesť len k ďalšej vojne. Clary nedokáže pomôcť ani jej najlepší priateľ Simon. Jeho mama totiž zistila, že je upír, a vyhodila ho z domu. A aby toho nebolo málo, randí naraz s dvoma krásnymi a nebezpečnými babami. Clary napokon zisťuje, že nešťastnou náhodou dala do pohybu sled hrozivých udalostí, ktoré môžu zapríčiniť, že stratí všetkých, ktorých miluje. Vhodné pre čitateľov od 15 rokov.
Na stiahnutie
10,49 €

dostupné aj ako:

Ritmatik


Z pera majstra svetovej fantasy prichádza príbeh o šestnásťročnom Joelovi, ktorého jediným snom je stať sa ritmatikom a byť tak vyvoleným, čo môže vdýchnuť život krieduchom a slobodne sa priúčať magickému umeniu. No Joel je len synom prostého výrobcu kriedy na Armediovej akadémii a študentom ritmatiky môže len ticho závidieť. Až do dňa, kým si ho za asistenta nevyberie profesor Fitch, aby mu pomohol pri vyšetrovaní záhadných únosov študentov. Na mieste činu nachádzajú len neznáme ritmatické čiary a krv unesených. Joel sa spolu so študentkou Melody ocitne na stope nečakaného objavu, ktorý navždy zmení chápanie ritmatiky i fungovanie ich sveta. Tiutl ilustroval Ben McSweeney a je vhodný pre čitateľov od 15 rokov.
Na stiahnutie
8,99 €

dostupné aj ako:

Kostičas


Příběh začíná v roce 2059. Devatenáctiletá Paige Mahoneyová pracuje v londýnském kriminálním podsvětí, kde působí jako jakási „spojka“ či „posel“ - je krajinochodec, zvláštní typ jasnovidce, a díky svým schopnostem se dokáže vnořit do mysli druhých lidí. Žije v represivním režimu Scion, kde páchá velezradu už jen tím, že dýchá. Jednoho dne se její život navždy změní. Je přepadena, unesena a převezena do někdejšího Oxfordu, města, které před dvěma sty lety zmizelo z map. Tam je Paige vydána na milost a nemilost Strážci, nejkrásnější, ale zároveň nejděsivější bytosti, jakou kdy potkala…
Na stiahnutie
12,29 €

dostupné aj ako:

A felhők fölött 3 méterrel


"A nap éppen most kel fel, gyönyörű reggel van. Babi iskolába tart, miközben Step még nem tért aludni az előző éjszaka óta. Ez a nap is úgy indul, mint a többi. Legalábbis amíg egymás mellé nem kerülnek a piros lámpánál. Ettől kezdve semmi sem lesz már ugyanaz.” Babi gazdag szülők gyermeke, kiváló tanuló, igazi „jókislány”, míg Step „nehézfiú”, aki állandóan keresi a veszélyt, folyamatosan harcban áll mindennel és mindenkivel, illegális motorversenyeken vesz részt. Két különböző világhoz tartoznak, mégis egymásba szeretnek. A felhők fölött 3 méterrel-t egy kis római kiadó adta ki, majd évekig fénymásolatokon terjedt, így vált kultuszregénnyé az olasz főváros fiataljainak körében. Sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy két filmadaptáció is készült belőle.
Na stiahnutie
7,01 €

dostupné aj ako:

Pobozkajte žabu


Poznáte ten rozprávkový príbeh, v ktorom sa princezná najprv zdráha pobozkať žabu, ale keď tak konečne urobí, žabka sa zmení na vysnívaného princa? Podobne je to aj v skutočnom živote. Negatívne postoje sú často takouto „žabou“, ktorá nám bráni žiť naplno, cítiť sa šťastne a dosiahnuť to, po čom túžime. Uznávaný kouč Brian Tracy spojil svoje skúsenosti s odbornými poznatkami Christiny Tracy Stein, aby čitateľom tejto knihy ukázali, ako viditeľne sa zlepší ich život, ak zmenia svoje negatívne myslenie na pozitívne, ak dokážu strach premeniť na výzvu, hnev na pocit zmierenia sa so sebou, ak za svoje správanie dokážu prijať zodpovednosť.
Na stiahnutie
6,45 €

dostupné aj ako:

Hogyan neveljünk?


Akarod tudni, hogyan kell megnevelni a játszótársadat, a padszomszédodat, a barátod mamáját, a macskát és a házilegyet? Tudod, hogyan nevelhetjük le magunkat az orrturkálásról, a kézizzadásról, a falánkságról, a tévénézésről, a félelemről és a csúnya beszédről? Szeretnél a tacskóból vérebet, magadból meg kitűnő tanulót nevelni? Vagy talán a családodat akarod átnevelni: a kistestvéredet, a nagybácsidat, a nagymamát? Semmi akadálya. Csupán a könyvben található hatvanöt vidám írást kell elolvasnod, és már hozzá is foghatsz a neveléshez. Vagy a nevetéshez.
Na stiahnutie
4,48 €

dostupné aj ako:

Anglický denník Lucie H.


Lucia sa začiatkom prázdnin ocitá na mesiac v Londýne, kde okrem pamiatok a múzeí objavuje aj svoje city k anglickému susedovi Jamesovi, ale i k spolužiakovi Jakubovi, ktorý zostal na Slovensku. Po návrate z Veľkej Británie Lucia intenzívne prežíva svoju prvú lásku a aj pokročilé tehotenstvo svojej mamy. Ako sa Lucia vyrovná s maminou hospitalizáciou, láskou k dvom chlapcom naraz i s obyčajnými radosťami a starosťami, aké prinášajú letné dni, to sa dozviete v anglickom denníku Lucie H.
Na stiahnutie
4,99 €

dostupné aj ako:

Sirota z Knowlu


Sedemnásťročná Maud prichádza do vidieckeho sídla Bartram-Haugh, kde žije jej strýko Silas. Namiesto očakávanej idyly sa ocitne v pochmúrnom dome s čudáckym služobníctvom, ktoré v nej vzbudzuje strach, ba i samotný strýko svojím neobvyklým správaním stupňuje napätie a hrôzu. Kto je vlastne strýko Silas? Aké tajomstvá ukrýva jeho minulosť? A čo čaká Maud v jeho dome?
Na stiahnutie
4,90 €

Adrianin prvý prípad


Kniha Adrianin príbeh vychádza v novom vydaní. Z galérie neďaleko domu, v ktorom býva dvanásťročná Adriana, zmizne vzácny obraz. Adriana sa rozhodne, že ho nájde, vzápätí však dôjde k nevysvetliteľnej dopravnej nehode, do mesta prichádza zlatý mercedes a na scéne sa objaví tajomný Kapitán a neznámy cudzinec. Okrem toho vyjde nejavo, že v záhrade za Adrianiným domom sa v noci dejú čudné veci a že do prípadu je zapletená i jej staršia sestra Karolína. Čo teraz? Prípad sa čoraz viac zamotáva, kdekto je podozrvivý a možných vysvetlení je viac ako dosť. Koniec je však úplne nečakaný a prekvapujúci... Z príbehov pre mládež o dvanásťročnej Adriane, ktorá sa chce stať kriminalistkou, dosiaľ vyšlo: - Stratený egyptský poklad - Zabudnutá africká kliatba
Na stiahnutie
4,90 €

dostupné aj ako:

Stratený egyptský poklad


Príbeh o jedenásťročnej Adriane, túžiacej stať sa kriminalistkou (Adrianin prvý prípad) sa stretol s mimoriadnym záujmom mladých čitateľov, a tak autorka spracovala ďalší zo série prípadov podnikavej Adriany, v ktorom hlavná hrdinka vyrieši tajomstvo egyptského pokladu, ukrývajúceho sa v útrobách opustenej vily. Pátranie však nie je jednoduché, pretože sa jej na päty zavesí viacero podozrivých ľudí: cudzinka, nápadne pripomínajúca egyptskú múmiu, tajomný Frankenstein, ba i Maximilián Veľký, majiteľ firmy na výrobu záhradných trpaslíkov. Zakrátko vyjde najavo i to, že v starej vile straší...
Na stiahnutie
4,90 €

dostupné aj ako:

Zabudnutá africká kliatba


Kniha autorky viacerých príbehov pre deti, mládež i dospelých. Z príbehov pre mládež je známa hrdinka Adriana, ktorá sa chce stať kriminalistkou. Dosiaľ vyšiel Adrianin prvý prípad Stratený egyptský poklad. Teraz vychádza Zabudnutá africká kliatba ako detektívka pre mládež.
Na stiahnutie
4,90 €

V knižnej kategórii Young Adults objavíte fascinujúci svet literatúry pre mladých, ktorá kombinuje dobrodružstvo, emocionálnu hĺbku a osobnostný rast.Tieto knihy sú určené pre mladých čitateľov, ktorí hľadajú príbehy, ktoré ich oslovia, inšpirujú a pomáhajú im porozumieť svetu a sebe samým.

Kategória kníh Young Adults je plná rozmanitých žánrov, vrátane romantiky. Prinášame vám silné a autentické postavy, ktoré čelia výzvam, objavujú svoju identitu a nachádzajú svoje miesto vo svete.Knihy z kategórie Young Adults ponúkajú dobrodružstvo, napätie, lásku a komplexné témy, ktoré sa týkajú tém, ktoré sú pre dospievajúcich dôležité a udalostí, ktorými v tomto veku prechádzajú.

Teenageri nájdu v knihách príbehy, ktoré sa ich dotýkajú a otvárajú diskusiu o dôležitých témach, ako je sebaprijatie, priateľstvo, láska, rast, utváranie hodnôt a nájdenie svojho miesta vo svete. Tieto knihy ponúkajú nielen zábavu, ale aj príležitosť na sebarozvoj a porozumenie komplexnosti dospievania.