! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Série


E-knihy - Young adults strana 8 z 38

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Paddington megoldja


Legyen szó vízvezeték-szerelésről, kéményseprésről, a narancslekvárgyár meglátogatásáról vagy az iskolai krikettmeccsről, Paddington mindig kész segíteni – a Brown család őszinte rémületére. Ám ha kedvenc mackónkról van szó, két dolog biztos: a nevetés és a happy end. Hiába a sok balfogás, a végén Paddington megoldja!
Na stiahnutie
7,30 €

Alex hét napja


Luca a ház tetején ül és énekel. Az emberek döbbenten nézik lentről, és a kislány bátyja, a tizennégy éves Alex zokogva borul térdre. Egyedül ő tudja: ha a húga lezuhan a tetőről, arról csakis ő tehet. Hét nap - ennyi kellett ahhoz, hogy a fiú mindent tönkretegyen maga körül. Akkor kezdődött az ámokfutás, amikor az apja lelépett otthonról, és a dühös Alex ellopott egy különös, foltos kutyát. Ettől a naptól fogva a fiú csal, hazudik, ármánykodik, haragszik az egész világra. Még szerelmét, Vivit is megalázza, mert a lány nem szereti őt viszont. Hét nap telik el a gonosz jegyében - s már Alex húgának élete a tét. Vajon minden bűnre van bocsánat? Enyhítő körülmény-e a viszonzatlan szerelem, a zűrös kamaszkor és egy zsarnok apa? Nógrádi Gábor izgalmas, felkavaró regénye ezekre a kérdésekre is választ keres. (A könyv korábbi kiadása A gonosz hét napja címen jelent meg a Móra Kiadónál.)
Na stiahnutie
5,91 €

Simon ?és a Homo sapiens-lobbi


Simon Spier tizenhat éves, és próbálja kifundálni, ki is ő valójában, és mit is keres. De amikor a nagyon is elbűvölő Blue-nak címzett egyik e-mailje rossz kezekbe kerül, a dolgok sok szempontból bonyolódni kezdenek. Mert Simon számára óriási dolog, hogy belezúg Blue-ba... Egy piszkosul, nagyszerűen, lehengerlően és falrengetően nagy dolog...  Simon, aki ódzkodik a változástól, meg kell, hogy találja a módját, hogy kilépjen a komfortzónájából, mielőtt erővel billentik ki onnan, és úgy kell megtennie, hogy ne idegenítse el a barátait, ne blamálja magát vagy ne szúrja el a legzavarbaejtőbb, legimádnivalóbb pasival a boldogság lehetőségét, akivel személyesen sosem találkozott.  Hihetetlenül mulatságos és szívbe markoló történet a felnőtté válásról és önmagunk felvállalásáról.  A regény, és a belőle készült Kszi, Simon c. film is hatalmas világsiker.  „Őszinte, időtlen, és a végén tuti sírni fogsz” Teen Vogue   
Na stiahnutie
9,83 €

Reputation ?– Kinek a jó híre?


Lex Croucher végtelenül szórakoztató regénye egy klasszikus romantikus vígjáték a Bajos Csajok és Jane Austen rajongóinak. A szülei által elhagyott, középosztálybeli Georgiana Ellers új városba költözött, hogy az elmondhatatlanul savanyú nagynénjével és nagybátyjával éljen. Egy különösen unalmas bulin találkozik a titokzatos Frances Campbellel, a társaság egyik gazdag tagjával, aki olyan életet él, amilyet Georgiana a legmerészebb álmaiban sem tudott volna elképzelni.  A magányos és sebezhető Georgiana bekerül tehát Frances és az ő őrülten gazdag, erkölcstelenségben tobzódó barátainak társaságába. Georgiana előtt egy új világ tárul fel: részeg dorbézolás, féktelen éjszakák, sármos fiatalemberek és a társadalom legfelsőbb rétegei.  De lehet, hogy a felső tízezerbe való belépés ára sokkal magasabb, mint amennyit Georgiana hajlandó fizetni érte…
Na stiahnutie
9,80 €

Kóbi meséli kicsiknek és nagyoknak


22 rövid, derűs kétperces történet. A mesélő Kóbi, egy hétéves kislány, aki igyekszik megérteni a körülötte lévő világot, és egyedi látásmódjával, logikus gondolataival olykor meglepi a felnőtteket is. A vidám mininovellákat néhány gyermekvers követi. Kötetemet gyermekeknek és kamaszoknak, de felnőtteknek is ajánlom. 
Na stiahnutie
4,76 €

Kivirágzik minden


Amikor Lori nagymamája meghal, a lány világa fenekestül felfordul. Sheryl nagymama volt ugyanis a mindene Lorinak. Gyakorlatilag ő nevelte fel az unokáját, akinek szülei mindig rengeteget dolgoztak. Ráadásul egy másik veszteség is fenyegeti Lorit, édesanyja ugyanis ragaszkodik ahhoz, hogy költözzön el az ő szeretett városából, Bostonból. Az érettségi előtt álló főhősünk azonban legalább addig maradni akar, amíg teljesíti nagyanyja utolsó kérését: szétszórja a hamvakat azokban a kertekben, amelyeket Sheryl a legjobban szeretett. A gyönyörű helyeket Seth nagybátyjával, valamint legjobb barátjával, Chrisszel látogatja végig, akibe titokban fülig szerelmes. A búcsúzás nem könnyű, de Lori talán a természettől is tanulva, a különleges kaland végére már másként tekint az elmúlásra. Dacos és nyers stílusa megszelídül, nemcsak önmagával, hanem a családjával is megbékél. Meredith Goldstein önéletrajzi jellegű regénye egyszerre keserű, humoros, romantikus, de legfőképp: reménykeltő, amelynek elolvasása után talán más szemmel nézünk majd a körülöttünk virágzó életre.
Na stiahnutie
6,90 €

dostupné aj ako:

Éget a nap


A három frissen érettségizett barátnő, Kinga, Áfonya és Liza egy szabadulószobás pesti kalanddal kezdi meg az érettségi utáni nyarat. Véletlenül ugyanarra az időpontra jelentkeznek be, mint a népszerű magyar fiúbanda tagjai, Márk, Levi és Marcell, így végül együtt kell játszaniuk. Kinga és Márk ennek, illetve a sors különös játékának köszönhetően kénytelen egy egész napot együtt tölteni. Márk olyan kitartóan ostromolja a lányt, hogy a kezdeti makacs ellenállása után végül beadja a derekát. Másnap elbúcsúznak egymástól és azt hiszik, nem fognak többet találkozni, de tévednek. Liza járni kezd a banda másik tagjával, Mallal, így akaratlanul is összejön a két baráti társaság. Kinga azonban nem számít arra, hogy így a népszerű énekessel csak még jobban „összebilincseli” az élet…
Na stiahnutie
7,01 €

Kipurcant kedvencek – Rex Dexter nyomoz


REX DEXTERNEK MINDEN VÁGYA, HOGY LEGYEN EGY KUTYÁJA… De igazi házi kedvenc helyett be kell érnie egy csirkével. Egy órával és tizennégy perccel később a csirke jobblétre szenderül (miután átment rajta egy úthenger). Úgy tűnik, Rexet elátkozta a Nagy Kaszás, mert kimúlt vadállatok szellemei jelennek meg egymás után a szobájában (amúgy fontos válaszokra várva). Igaz, még Rex legjobb barátja, Darvish is azt gondolja, hogy az egész kitaláció, pedig ő aztán tényleg mindent elhisz. A hívatlan kísértetvendégek zajos és rendetlen csapatot alkotnak. Szükségük van Rex segítségére, hogy megfejtsék, mi okozta rejtélyes és végzetes eltávozásukat a Middling Falls-i állatkertből, még mielőtt annak további lakói is áldozatul esnének az átoknak. De hogyan segíthetne rajtuk egy kiskamasz?
Na stiahnutie
6,76 €

Paddington külföldön


Paddingon egy nap izgalmas hírrel állít be magyar származású barátja, Gruber úr régiségkereskedésébe: a Brown család vakációra megy Franciaországba. Ráadásul a családfő Paddingtont bízza meg az útiterv összeállításával. Persze a tévéből is jól ismert mackó nem is lenne önmaga, ha nem okozna felfordulást, ahová csak lép, legyen az a bank, a repülőtér, vagy egy lakatlan sziget, de a végén valahogy mindig jó sül ki belőle.
Na stiahnutie
6,34 €

dostupné aj ako:

Putifár tanár úr visszavág


Mi történik, ha egy tanár utálja a gyerekeket? Gonoszan vicces történet a legalattomosabb húzások és a legborzalmasabb helyzetek ízlelgetésére! Hogyan foglalja el magát valaki nyugdíjas évei alatt, ha egész életében alsós tanító volt? Putifár Róbertnek csak egy dolog jár a fejében: bosszút akar állni a tanítványain. Fizessenek végre a ricsaj és megaláztatás éveiért! A bosszú hidegen tálalva a legjobb, és Putifár valódi ínyencségekkel áll elő. Egyék csak meg azok a csirkefogók, amit kifőzött! De várjuk ki a történet végét!
Na stiahnutie
6,48 €

dostupné aj ako:

A szív szólamai


Charlie soha nem fogja elfelejteni azt a napot, amikor együtt zenélhetett Tommal, bátyja zenekarának szexi dobosával. Azonnal fellángolt a szerelem köztük, de sajnos nincs közös jövőjük. A bátyja egyáltalán nem örül, hogy a húga a legjobb barátjával kavar, ráadásul Tomnak már van valakije. Ilyen az élet. Öt évvel később Tom és Charlie ismét találkoznak. Most már nem választhatja el őket semmi… Vagy mégis? Charlie-nak döntenie kell, és ő úgy határoz, végleg szakít a múlttal és a zenével.  A nehéz döntésért cserébe jutalom jár: Charlie rátalál a tökéletes férfira. Jacknél jobb férjet el sem lehet képzelni. Egyszerűen rajong Charlie-ért, bármit megtenne érte. Charlie boldog, nem is lehetne boldogabb. Vagy mégis? Vajon Tommal milyen lenne az élet?
Na stiahnutie
8,45 €

dostupné aj ako:

Higgy nekem


Már ötödik napja tart az IOV, és a címvédõ piros csapat még mindig versenyben van, méghozzá nem is akárhogy; a résztvevõk és szervezõk is õket tartják az egyik legesélyesebbnek a gyõzelemre.Az otthoniak azonban továbbra is kétkednek, számukra az idei Szirtes-csapat mindörökre megbélyegzett társaság marad, amelynek negatív megítélését IOV-részvétele és -eredménye sem változtatja meg. Kocsis igazgató próbál tenni ez ellen, és mindent bevetve igyekszik megkedveltetni a négy versenyzõt a szirtesesekkel, miközben a Hortobágyon egyre kiélezettebb a verseny, Sára, Rajmund, Vivi és Dominik pedig az események sodrásában szép lassan rádöbbennek, hogy nemcsak sorstársakra, de barátokra is találtak. Sõt, talán még annál is többre…A Higgy nekem az Iskolák versenye második trilógia második része.
Na stiahnutie
8,03 €

dostupné aj ako:

Állatkommandó


„Eltűnt, ellopták, elveszett! Riadóóó! Hol van az Állatkommandó?”Szikla Szilárd, az Állatkert gondozója az állatkommandósokhoz fordul segítségért. Az eltűnt zsiráfot, Lajost kell megtalálniuk. „A borzalom, ami történt, hogy eltűnt Langaléta Lajos, a giganyakú zsiráf. Már egy hete, hogy teljesen nyoma veszett. Riasztottuk a rendőröket, csendőröket, tűzoltókat, a katasztrófavédelmi szerveket. De Lajos szerveiről semmi hír…”A megbízást elvállalva rögvest nyomozásba is kezd Melák, a „félelmetesen hosszú és rémisztően széles” nagykutya, Gizda, a folyton gizdáskodó kandúr-pandúr és Csúzli, a szárnyas fejvadász, a papagáj, aki mindenre nagy ívben tojik (szó szerint is).S hogy hová tűnt Lajos, az Állatkert sztárja? A kalandos mese végére erre a rejtélyre is fény derül.
Na stiahnutie
4,20 €

Juliette Párizsban


Épphogy kitört a nyári szünet, de Juliette és sosem nyugvó édesanyja máris úton van Párizs felé. Bár Juliette szívesebben heverészett volna Gina barátnõjével a medence partján, így is ámulva csodálja a panorámát az Eiffel-torony tetején, sétahajózik a Szajnán, vásárolgat a Galeries Lafayette-ben, és köt barátságot négy francia fiúval. A fények városának rejtélyes földalatti világa azonban lélegzetelállító kalandot tartogat a kamaszlány számára…A regény végén a Juliette nyomában címû útinapló segít eligazodni az ifjú világjáróknak, és információval szolgál Párizs látványosságairól, éttermeirõl, történetérõl, és nyelvérõl. Ha végeztünk a történettel, feltétlenül töltsük ki a Párizs-kvízt, és ha van kedvünk, a megadott sablon alapján elkészíthetjük saját útinaplónkat is, ha valami izgalmas helyre utazunk!
Na stiahnutie
6,34 €

dostupné aj ako:

Amikor ezt olvasod, én már nem leszek


Daelyn az iskolai kegyetlenkedések céltáblája, tele van lelki sérülésekkel, komplexusokkal. Egy sikertelen öngyilkossági kísérlet miatt nem tud beszélni, a némaság magánya veszi körül. Szeretne elmenekülni az iskolától, a szüleitől, az életétől… Korábbi öngyilkossági kísérletei kudarcot vallottak, de miután rátalál egy honlapra, amely öngyilkosságot tervezők számára készült, már tudja: ezúttal sikerrel jár majd. 23 napja marad, hogy esetleg változtasson a döntésén. És rögtön az első napon találkozik valakivel: egy különös fiúval, aki barátkozni szeretne vele, aki segíteni akar rajta. Megkezdődik a visszaszámlálás.
Na stiahnutie
5,07 €

dostupné aj ako:

Navždycky


Láska přes messenger. Feel-good romance ze střední. Mei Bradleyová se pomalu smiřuje s tím, že dopis z Bradavic už nedorazí. Tuhle nespravedlnost naštěstí zmírňuje čokoláda, kterou fakt miluje! Když už jsme u toho, miluje i svého nejlepšího kámoše Travise, ale to mu nemůže říct, aby všechno nepokazila. U jejího úhlavního nepřítele Liama není co pokazit, protože s tím válčí už od třetí třídy. Přestane Liam někdy prudit? Uvidí Travis v Mei víc než jenom kamarádku? A dojde konečně i na vysněné rande?
Na stiahnutie
12,21 €

Neklidný rok


Pokračování deníkových zápisů chytré a citlivé americké středoškolačky. Chloe Snowová, nedávná prvňačka jedné americké střední školy, vylíčila události prvního ročníku s výmluvnou charakteristikou "katastrofa" v knize Rok nesnází neboli Příběh jedné středoškolské pohromy. Jste zvědaví, jak se Chloe daří ve druháku, kterému se v USA říká "sophomore year"? Podle autorky deníku to ZASE není nic moc. Vlastně ve zkratce je to trapné, nechceme-li se vrátit ke slovu katastrofa: 1) Kluci. Jací kluci? Oukej, jeden kluk je v práci, kde si Chloe přivydělává, a ten ji má rád, ale pro ni je spíš jako mladší brácha. Ona sama tráví veškerý čas tím, že zírá do telefonu a doufá, že jí napíše Mac z univerzity. A přitom Maca nenávidí! Tak proč jí pořád tak chybí? 2) Škola. Raději ani nebudeme mluvit o srovnávacích zkouškách PSAT. Už jen z té zkratky Chloe panikaří... 3) Přátelé. Reese, ta nejhorší z populárních holek na škole, ukradla Chloe nejlepší kamarádku Hanu. Teď je Hana taky populární... A Chloe? Velké NIC… 4) Rodina. Chloina máma utekla minulý rok do Mexika a zřejmě se nikdy nevrátí. Mezitím se její táta dal dohromady s Chloinou učitelkou angličtiny. A nejhorší na tom je (Chloe se ani o tom do deníku nechce psát), že si myslí, že se ji máma snaží dostat do své péče. Všechno ve škole se Chloe zdá hrozné, ale odejít nemůže. Musí se vzchopit! Musí se dozvědět, jak tenhle hrozný, zajímavý a trapný druhák skončí.
Na stiahnutie
7,30 €

dostupné aj ako:

Môj brat sa volá Jessica


Nová kniha Johna Boyna, autora románu Chlapec v pásikavom pyžame nie je tentoraz pre deti, ale pre tínedžerov. Život Sama Wavera je pomerne pokojný. Cíti sa trochu osamelý, ťažko si získava kamarátov a často má pocit, že je pre svojich zaneprázdnených rodičov neviditeľný. Našťastie má staršieho brata Jasona, ktorý má naňho vždy čas. Sam si Jasona idealizuje, zdá sa mu, že Jason má svoj život úplne pod kontrolou – je milý, obľúbený, skvele hrá futbal a dievčatá sa predháňajú v tom, ktorá s ním bude randiť. Ale potom jeden večer Jason celej rodine oznámi, že už dlho s niečím zápasí. A to tajomstvo rodinu vydesí a rozdelí. Rodičia to nechcú pochopiť a Sam jednoducho nerozumie. Čo by ste spravili, keby vám brat povedal, že nie je váš brat? Že je v skutočnosti vaša sestra?
Na stiahnutie
8,39 €

dostupné aj ako:

Můj brácha se jmenuje Jessica


Na svého staršího bratra Jasona se Sam Waver mohl vždycky ve všem spolehnout. Sam ho zbožňuje, zdá se totiž, že Jasonův život je perfektní – je přátelský, oblíbený, skvěle hraje fotbal a holky se můžou přetrhnout, aby s ním mohly chodit. Ale jednoho večera svolá Jason celou rodinu a svěří se jim s tajemstvím, se kterým se potýká už nějakou dobu. Tajemstvím, které hrozí je všechny rozdělit. Jeho rodiče si před tím zacpávají uši a Sam to nedokáže pochopit. Protože co byste dělali vy, kdyby vám váš bratr řekl, že ve skutečnosti vůbec není vaším bratrem? Že je ve skutečnosti... vaší sestrou?
Na stiahnutie
9,99 €

V knižnej kategórii Young Adults objavíte fascinujúci svet literatúry pre mladých, ktorá kombinuje dobrodružstvo, emocionálnu hĺbku a osobnostný rast.Tieto knihy sú určené pre mladých čitateľov, ktorí hľadajú príbehy, ktoré ich oslovia, inšpirujú a pomáhajú im porozumieť svetu a sebe samým.

Kategória kníh Young Adults je plná rozmanitých žánrov, vrátane romantiky. Prinášame vám silné a autentické postavy, ktoré čelia výzvam, objavujú svoju identitu a nachádzajú svoje miesto vo svete.Knihy z kategórie Young Adults ponúkajú dobrodružstvo, napätie, lásku a komplexné témy, ktoré sa týkajú tém, ktoré sú pre dospievajúcich dôležité a udalostí, ktorými v tomto veku prechádzajú.

Teenageri nájdu v knihách príbehy, ktoré sa ich dotýkajú a otvárajú diskusiu o dôležitých témach, ako je sebaprijatie, priateľstvo, láska, rast, utváranie hodnôt a nájdenie svojho miesta vo svete. Tieto knihy ponúkajú nielen zábavu, ale aj príležitosť na sebarozvoj a porozumenie komplexnosti dospievania.