! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Série


E-knihy - Young adults strana 9 z 39

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Kamoši, frajeri a bozky za kamerou


Nová kniha známej autorky románov pre baby Kasie West s názvom Kamoši, frajeri a bozky za kamerou je druhou časťou trilógie o dievčatách, z ktorých každá má svoj sen, snaží sa získať priateľstvo, lásku i uznanie a popritom spoznáva samu seba. Sedemnásťročná Lacey má jasný cieľ. Chce sa stať herečkou. Keď jej ponúknu hlavnú ženskú úlohu v horore po boku charizmatického Granta Jamesa, neváha. Opustí domov i starých kamošov a vydáva sa na cestu do Los Angeles plnú nečakaných nástrah. Otec však pre jej sny pochopenie nemá. Zoženie Lacey doučovateľa a trvá na tom, aby si poctivo robila domáce úlohy. Počas nakrúcania sa navyše začnú diať čudné veci, niekto jej hádže pod nohy jedno poleno za druhým. Pomôžu Lacey jej slávnejší hereckí kolegovia alebo sú to práve oni, kto sa ju snaží znemožniť? Kto tu komu vlastne pomáha a kto škodí?
Na stiahnutie
8,39 €

dostupné aj ako:

Najmilšie želanie


Gréta má šestnásť, čaká ju život na stredoškolskom internáte a odlúčenie od rodiny. Je naučená sústrediť všetku svoju pozornosť na sestru, ktorej zdravotný stav vyžaduje špeciálnu starostlivosť, a tak ju nová situácia a nadbytok voľného času desia. Dni poznačené osamelosťou striedajú znepokojivé noci zahalené zlovestnými tieňmi, čo sú jej neustále v pätách. Pod tlakom okolností, odkázaná len sama na seba, prepadne Gréta do sveta, z ktorého cesta nazad je neľahká a tŕnistá. Ďalší príbeh z pera jednej z najobľúbenejších slovenských young adult autoriek Mirky Varáčkovej - príbeh o probléme, o ktorom sa mlčí. Lebo priznať ho je ako vyzliecť sa donaha.
Na stiahnutie
8,99 €

dostupné aj ako:

Prízraky Tieňotrhu


Tieňotrh je miestom stretnutí férov, vlkolakov, bosorákov aj upírov. Dolnosveťania na ňom kupujú a predávajú čarodejné predmety, uzatvárajú nekalé obchody a šeptom si vymieňajú tajomstvá, ktoré majú zostať ukryté pred nefilmi. Už dvesto rokov však na Tieňotrhy chodieva návštevník z Mĺkveho mesta, zo samotného srdca tieňoloveckého sveta. Ako Mĺkvy brat musí brat Zachariáš dodržiavať zákony a pravidlá nefilov. V minulosti však bol Tieňolovcom menom Jem Carstairs a jeho milovanou bola a navždy zostane Tessa Grayová. Vydajte sa na Tieňotrh spolu s bratom Zachariášom a v prostredí nekalých obchodov a veľkolepých osláv odhaľte prvý vzťah Anny Lightwoodovej, veľký hriech Matthewa Fairchilda a život Tessy Grayovej počas svetovej vojny. Valentine Morgenstern si tam kúpi dušu a duša mladého Jacea Waylanda nájde bezpečný prístav. Na Tieňotrhu sa ukrýva aj stratený dedič a milovaný duch, a keď tam predáte svoje srdce, už vás nezachráni nikto. Dokonca ani brat Zachariáš...
Na stiahnutie
11,99 €

Možno je to v nás


Stredoškoláčka Tegan je tichá a nenápadná, nechce pútať pozornosť. Aj tak jej má viac než dosť. V škole ju všetci poznajú ako „tú s tou rukou“. Do študentského života za zapája len na sociálnych sieťach, no vždy z anonymných profilov. V jedno popoludnie sa Tegan poháda s mamou a utečie v snehovej fujavici z domu. Zašije sa v maličkom múzeu Thomasa Edisona, kde po škole vypomáha.V múzeu však nezostane dlho sama. Nečakane sa tam zjaví Mac Durant, príťažlivý, talentovaný športovec, miláčik celej školy. Tegan ho vždy neznášala. Mac má zakrvavenú ruku a správa sa čudne. Inokedy sebavedomý chlapec je teraz rozrušený a žiada ju o pomoc. A ani jeden sa nechce vrátiť domov.Počas nezabudnuteľnej noci odhodia Tegan a Mac masky, za ktorými sa skrývajú pred spolužiakmi a okolím. Odhalia tajomstvá, ktoré dosiaľ nikomu nevyzradili. A hoci úprimnosť k sebe aj k druhým býva oslobodzujúca, občas poriadne zabolí.
Na stiahnutie
9,70 €

dostupné aj ako:

Pokrvné putá


Stretnite svojich obľúbených hrdinov v ďalších príbehoch zo sveta Upírskej akadémie! Sydneina krv je výnimočná. Vďačí za to skutočnosti, že je alchymistka, a teda patrí k záhadnej skupine smrteľníkov, ktorí koketujú s mágiou a slúžia ako most na preklenutie svetov ľudí a upírov. Svojím posledným kontaktom s upírmi si však poriadne skomplikovala život. Jej oddanosť alchymistickému poslaniu bola spochybnená a jej budúcnosť je neistá. Keď Sydney vytiahnu z postele uprostred noci, je presvedčená, že ju chcú potrestať za jej problematické spojenectvo s dampírkou Rose Hathawayovou. No skutočnosť je oveľa horšia. Jill Dragomírová - sestra morojskej kráľovnej Lissy Dragomírovej - je v smrteľnom nebezpečenstve a moroji ju musia ukryť. A práve Sydney sa má stať jej opatrovníčkou a ochrankyňou, vydávajúc sa za jej spolubývajúcu na tom najnepravdepodobnejšom mieste: v internátnej škole pre ľudí v Kalifornii. To posledné, po čom Sydney túži, je byť obvinená zo sympatií k upírom. A teraz musí s jedným z nich žiť. Morojský kráľovský dvor verí, že Jill so Sydney na Amberwoodskej prípravke nič nehrozí, ale vyhrážky, intrigy a zakázaná láska na ne číhajú nielen vonku, ale aj priamo v škole. Veľmi skoro sa ukáže, že ani ukryté pred svetom nie sú v bezpečí.
Na stiahnutie
10,49 €

dostupné aj ako:

Kadeti


Nová epická sci-fi séria od kultového autora o dievčati, ktoré sa túži stať pilotkou vo vojne s mimozemskou rasou. Spensa žije vo svete, ktorý už desaťročia čelí útokom mimozemšťanov. Piloti sú pre zvyšok ľudstva hrdinami a Spensa od detstva sníva o tom, že tiež vzlietne ku hviezdam a preukáže svoju odvahu. V ceste jej však stojí minulosť jej otca pilota, ktorého pred rokmi zabili za dezerciu. Spensa je preto pre všetkých len dcérou zbabelca a jej šance na prijatie do leteckej školy sú viac-menej mizivé. Ona je však stále odhodlaná lietať, a keď v dávno zabudnutej jaskyni nájde vrak starobylej vesmírnej lode, uvedomí si, že jej sen by sa mohol splniť – za predpokladu, že dokáže loď opraviť a (čo je možno najdôležitejšie) presvedčiť podivný stroj, aby jej pomohol. Zdá sa totiž, že loď, čo objavila, má dušu – a najmä vlastnú hlavu a pomerne svojráznu osobnosť.
Na stiahnutie
10,49 €

Nelám mi srdce


Päť životov, päť tínedžerov a jeden emóciami nabitý príbeh. Slušná a nevinná Andrejka je uväznená vo svete povinností a tajomstiev. Rodičia na ňu nemajú čas a mladší brat, o ktorého sa musí starať, ju strápňuje. Navyše frajer Boris očividne niečo skrýva a nemá pre ňu ani jediný bozk. Zmeniť to môže azda rocker Thomas. Len keby sa v ňom Andrejka vyznala a keby nekomolil nielen slová, ale aj jej city. Sofia je kráska, ktorá sa nedobrovoľne poddáva matke. Tá ako niekdajšia vicemiss túži len po dcérinom úspechu. Jej život sa krúti okolo počtu lajkov, falošných úsmevov a nepravých priateľstiev. Dá sa povedať, že to dievča je továreň na problémy, tak prečo si nevyrobiť ešte jeden? Okoreniť by to mohla aféra s outsiderom Marošom, ktorý ako syn večne nervózneho otca pozná hnev, poníženie a neváha ich rozdávať ďalej. Aby toho nebolo málo, duševne zničená Nora sa zaľúbi do ešte zničenejšieho Frederika. Zdá sa, že v spleti toľkých osudov si hrdinovia zaslúžia niečo dobré. Zaslúžia si šťastie. Len či sa to napokon neskončí zlomeným srdcom. Nelám mi srdce je neobyčajná kniha, ktorá vás presvedčí, že svet síce nie je dokonalé miesto, ale aj tak sa v ňom oplatí žiť.
Na stiahnutie
8,89 €

dostupné aj ako:

Svetlo v úkryte


Každé zaklopanie na dvere môže znamenať koniecPíše sa rok 1943 a šestnásťročná Stefania pracuje v obchode u Diamantovcov v poľskom mestečku Przemyśl. Je zaľúbená do Izia, jedného zo synov. Mladý pár svoj vzťah tají, pretože ona je katolíčka a Diamantovci sú Židia, ale nevzdávajú sa nádeje, že raz im osud dožičí byť spolu. S vpádom nemeckej armády do krajiny sa všetko zmení. Rodinu vysťahujú do geta a Stefania ostáva sama v okupovanom meste, kde sa stará o šesťročnú sestru Helenu. A potom ktosi zaklope na dvere. Je to Max Diamant. Počas transportu do vyhladzovacieho tábora vyskočil z vlaku a žiada o pomoc. Stefania v tej chvíli urobí jedno z najzásadnejších rozhodnutí v živote a Maxa ukryje. Po ňom ešte ďalších dvanásť Židov. Každý deň pritom tŕpnu, či sa neozve búchanie na dvere, ktoré by znamenalo koniec pre všetkých.Svetlo v úkryte je knižným spracovaním skutočného príbehu dvoch sestier, ktoré zachránili trinásť ľudských životov a riskovali pritom vlastnú smrť.
Na stiahnutie
11,80 €

dostupné aj ako:

Felix až navěky


Felix Love nikdy nebyl zamilovaný – je to ironie, které si je bolestně vědom. Zoufale touží najít lásku a poznat jaké to je. Zdá se, že všem okolo vztahy vychází, jen jemu se jeho spřízněná duše vyhýbá. A ačkoli je Felix na svou identitu hrdý – je černoch, queer a transgender – stejně tak si uvědomuje, že by to mohlo představovat komplikaci. Když mu začne anonymní spolužák posílat transfobní vzkazy, a dokonce zveřejní jeho fotku před tranzicí, Felix se rozhodne pro pomstu. Nepočítá ale s tím, že se kvůli tomu ocitne v kvazi-milostném trojúhelníku... Doporučený věk 13+
Na stiahnutie
14,69 €

dostupné aj ako:

Dúfať znova


Everly Pennová neverila na lásku. Celé roky sa prizerala, ako jej mama trpí v násilnom vzťahu. Zážitky z detstva ju natoľko traumatizovali, že si mužov nepripúšťala k telu. Nechcela sa zamilovať. A už vôbec nie do svojho vyučujúceho. Ibaže Nolan Gates je šarmantný, inteligentný, sexi a iba pri ňom dokáže byť Everly sama sebou. Len jemu dokáže otvorene povedať, že netuší, čo chce od života a že študuje len preto, aby bola mama šťastná. Čím bližšie ho spoznáva, tým viac ju to k nemu ťahá. Najradšej by prekročila pomyselnú hranicu medzi nimi, lenže vzťah s pedagógom je pre Everly neprípustný. Zároveň netuší, že za Nolanovým optimistickým prístupom k životu a nákazlivým nadšením pre literatúru sa v skutočnosti ukrýva bolesť. A tá by mohla zničiť ich lásku, skôr ako sa zrodí.
Na stiahnutie
10,40 €

dostupné aj ako:

Náš malý raj


„Niečo sa musí stať. Pretože toto je najhoršia dovolenka pri Stredozemnom mori, akú som kedy zažila. A to som tam ani nikdy nebola,“ premýšľa Ina, hlavná hrdinka tohto príbehu. Posledný deň školského roka, vytúžené prázdniny za dverami. Učiteľka sa lúči s deťmi, všetci sa predháňajú, aby sa pochválili, kam sa s rodinou vyberú na letnú dovolenku. Ina nečakala, že sa leto pre ňu začne tak katastrofálne. Mama totiž nemá peniaze, aby mohli niekam odcestovať. Vymyslí si cestu k Stredozemnému moru, z internetu sťahuje fotografie z južných dovolenkových rajov a vešia ich na sociálne siete, aby nezaostala za spolužiakmi. V skutočnosti sa však skrýva doma, v komplexe lacných sociálnych bytov, kým ju neobjaví jej nový spolužiak Vilmer a leto nenaberie nečakaný spád. Náš malý raj je dobrodružným príbehom dvoch detí zo sociálne slabšieho prostredia. Aby unikli zo smutného a nie vždy fungujúceho sveta dospelých, vďaka fantázii si vybudujú malé prázdninové letovisko, kde spolu trávia čas. Je však jasné, že nepotrvá dlho a kamarátky Inino klamstvo odhalia. Ako na to Ina zareaguje? Autorka citlivo rozpráva viacvrstvový príbeh o chudobe a vylúčení, ale aj o sile a význame priateľstva.
Na stiahnutie
10,95 €

Deník průměrné zamilované blbky


Takže si to shrneme. Neumím vařit, ale mám na starosti celou kuchyň a v jídelně čeká padesát hladových krků. Netuším, jak jsem se sem dostala, ale očividně se už nemůžu nenápadně vytratit. Hlavně proto, že z tábora netrefím ani na vlak. A místo toho, abych se soustředila na REÁLNÉ problémy, kterých je v kuchyni opravdu dostatek, se chovám jako zamilovaná blbka. Uuu, on na sobě nemá tričko... Počkat, o čem jsme to mluvili?
Na stiahnutie
12,21 €

Polibek na Mykonu


Izzy si prázdniny představovala jinak: Místo toho, aby prorazila jako zpěvačka, pracuje jako chůva na výletní lodi ve Středozemním moři. A navíc sdílí kajutu se svým bývalým – který si začne užívat s novou láskou. A tak se Izzy rozhodne podívat se na ostrov Mykonos. Ale to ještě netuší, že tam stráví delší čas, než si původně myslela. Zach se narodil na Mykonu, ale vyrůstal v Chicagu, a když se nyní vrátil ke své rozvětvené řecké rodině, na obzoru se rýsují problémy: Chce prodat svůj podíl v obrovském domě po prarodičích, aby mohl rozjet svůj podnik a nákupem a renovací nemovitostí. A zbytek rodiny s jeho rozhodnutí samozřejmě nesouhlasí. Když na sebe Izzy a Zach náhodou narazí, přeskočí jiskra. A i když se ani jeden z nich neplánuje zamilovat, nebudou nakonec pro sebe ti praví?
Na stiahnutie
10,25 €

Letní rivalové


Kapela Perfect Storm se vydává na letní turné společně s novou chlapeckou skupinou. Ta se proslavila hitem nápadně připomínajícím píseň, kterou kytarista Perfect Storm složil pro Mac. Někdo ji musel ukrást z toho nejsoukromějšího místa na světě, jejího deníku. Nezbývá než odhalit, jak se tajné informace dostávají ven, a zabránit konkurenční kapele, aby zničila Perfect Storm.
Na stiahnutie
7,29 €

dostupné aj ako:

Drahá Ava


Ava má za sebou veľmi ťažké obdobie. Po tom, čo jej niekto nasypal niečo do nápoja počas jedného večierka, sa zobudí a nič si nepamätá. Ani to, ako ju niekto znásilnil. Ľudia okolo nej neveria, že hovorí pravdu. Podľa nich je klamárka, ktorá na seba chce upútať pozornosť. Ava sa po niekoľkých mesiacoch vracia späť do školy, úplne zmenená. Ešte stále neprišla na to, kto to urobil. V skrinke si však nájde list od tajného ctiteľa. Kto by to mohol byť? Určite je to niekto z partie futbalových hráčov - Žralokov - ktorá bola aj na osudnom večierku. Ale kto presne to je? A dozvie sa konečne, kto je tak veľmi ublížil? Čo ak je to ten istý človek?
Na stiahnutie
11,20 €

dostupné aj ako:

Vůně léta


Nesmělá Letty a svérázný Dam jsou nejlepší kamarádi snad od plenek. Tedy přesněji řečeno byli nejlepší kamarádi. Teď už mají společné jen tréninky cheerleadingu a vzájemnou nevraživost, takže společné prázdniny na chalupě jsou pro oba noční můrou. Když před sebou nemohou utéct, alespoň si navzájem dělají ze života peklo. Jenže od nenávisti bývá jen krůček k lásce a tahle má nezaměnitelnou vůni léta...
Na stiahnutie
8,09 €

dostupné aj ako:

XOXO


Cellistka Jenny se chce dostat na prestižní konzervatoř – a to je její jediný sen. Potom však v karaoke baru v L.A. pozná krásného a záhadného kluka jménem Če-u a prožije s ním jednu kouzelnou noc plnou dobrodružství – než Če-u beze stopy zmizí. O tři měsíce později Jenny s matkou odjíždí do Jižní Korey, aby se tam postaraly o nemocnou babičku. Jaké je její překvapení, když zjistí, že Če-u je studentem stejné konzervatoře, na kterou se chystá nastoupit i ona – a navíc je členem jedné z největších k-popových skupin na světě. Co to znamená? Že má velmi přísný zákaz randění. A Jenny by se taky měla soustředit spíš na své cello! Co všechno bude dvojice ochotná riskovat pro lásku?
Na stiahnutie
12,21 €

Všechna ta těla


Léto 1958 – americký Středozápad sužuje série podivných vražd. Oběti jsou nacházeny v autech, domech, dokonce i ve vlastních postelích. Jejich těla jsou bez kapky krve a krev není ani nikde okolo. 19. září 1958 – na statku v Minesotě je zmasakrována rodina Carlsonových. Uprostřed těl je nalezena patnáctiletá Marie Catherine Haleová, od hlavy až k patě zbrocená krví. Vypadá to, že jako jediná přežila, jenže pak se ukáže, že krev není její. Michael Jensen – syn místního šerifa, sní o práci žurnalisty v prestižních novinách. Nikdy by ho nenapadlo, že případ, který může nakopnout jeho kariéru mu spadne do klína v jeho rodném zapadákově. Marie se totiž rozhodne, že to bude právě on, komu se svěří s tím, co se na statku odehrálo… Zatímco Marie vypráví svou verzi příběhu, je na Michaelovi, aby zjistil pravdu. Co se skutečně stalo tu noc, kdy byli Carlsonovi zabiti? A jak se mezi všemi těly ocitla tato dívka? Geniální thriller od autorky série Tři temné koruny.
Na stiahnutie
12,21 €

Ameliina dobrodružná cesta


Osemnásťročná Amelia Griffinová je posadnutá slávnymi Ormanskými kronikami, ktoré napísal mladý a pomerne záhadný autor N. E. Endsley. Práve vďaka jeho knihám sa zoznámila so svojou najlepšou priateľkou Jennou po tom, ako sa jej rodina po otcovom odchode rozpadla. Amelia a Jenna dostanú príležitosť zúčastniť sa na knižnom festivale, na ktorom vystúpi aj Endsley, a Amelia žiari šťastím. Bude to dokonalý začiatok ich posledných letných prázdnin pred odchodom na vysokú školu.V zlomku sekundy sa však všetko pokazí. Jenne sa podarí stretnúť so slávnym autorom, Amelii nie. Dievčatá sa pohádajú ako nikdy predtým. Amelia chce spor urovnať, no už sa jej to nepodarí, lebo Jenna zahynie pri tragickej autonehode.Keď Amelii príde tajomné, vzácne vydanie Ormanských kroník, je presvedčená, že jej ho poslala Jenna. Pátranie po odosielateľovi knihy ju privedie do nenápadného, ale podmanivého kníhkupectva v Michigane, kde sa nečakane ocitne zoči-voči tajomnému a príťažlivému N. E. Endsleymu – dôvodu Amelinej a Jenninej hádky a možnej stope k tomu, čo sa jej Jenna snažila celý čas povedať.
Na stiahnutie
9,70 €

dostupné aj ako:


V knižnej kategórii Young Adults objavíte fascinujúci svet literatúry pre mladých, ktorá kombinuje dobrodružstvo, emocionálnu hĺbku a osobnostný rast.Tieto knihy sú určené pre mladých čitateľov, ktorí hľadajú príbehy, ktoré ich oslovia, inšpirujú a pomáhajú im porozumieť svetu a sebe samým.

Kategória kníh Young Adults je plná rozmanitých žánrov, vrátane romantiky. Prinášame vám silné a autentické postavy, ktoré čelia výzvam, objavujú svoju identitu a nachádzajú svoje miesto vo svete.Knihy z kategórie Young Adults ponúkajú dobrodružstvo, napätie, lásku a komplexné témy, ktoré sa týkajú tém, ktoré sú pre dospievajúcich dôležité a udalostí, ktorými v tomto veku prechádzajú.

Teenageri nájdu v knihách príbehy, ktoré sa ich dotýkajú a otvárajú diskusiu o dôležitých témach, ako je sebaprijatie, priateľstvo, láska, rast, utváranie hodnôt a nájdenie svojho miesta vo svete. Tieto knihy ponúkajú nielen zábavu, ale aj príležitosť na sebarozvoj a porozumenie komplexnosti dospievania.