! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Väzba


Série


Deň na trhu


Čo vedie ľudí k tomu, aby zaútočili na iných? Čo cítia? Čo v ľuďoch spustí inštinkty, ktoré ich zmenia na krvilačné zvery? Román Deň na trhu opisuje židovské pogromy a masovú hystériu na maďarskom vidieku po druhej svetovej vojne. Na týždennom trhu neďaleko Debrecína sa v máji 1946 skupina žien vrhne na židovského obchodníka s vajcami a na smrť ho umučia. Svedkom udalosti je učiteľova manželka rozprávačka príbehu. Rozbúrený dav sa zväčšuje ako oheň, neberie ohľad na ženy, deti či starcov. Udalosti z tohto krvavého dňa sa rozprávačke vybavujú v spomienkach spolu s inými udalosťami zo života dediny a rozličnými spôsobmi rozmotávajú klbko často až obludných, a predsa prekvapivo prepojených medziľudských vzťahov. Publikáciu z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. Vypočujte si zvukovú ukážku:
Na stiahnutie
10,49 €

The Runner


The end of the 1930s. The last months of the free Czechoslovak Republic are being written. Rose, a Czech student of French language, is not yet concerned with political events. She enjoys youthful fun, including primarily athletics and adrenaline sports of all kinds. She prefers to dedicate herself to a recently emerged sport, which urban youth jokingly call "running" - with a certain amount of exaggeration. Runners penetrate guarded urban objects and "run through" them. The winner is the one who covers the agreed route the fastest, without being spotted by security. However, Rose's carefree youth days soon come to an end. Hitler breaks up Czechoslovakia, occupies the border regions, and eventually his troops march into Prague. In the newly created Protectorate, the Czech population becomes a defeated people without a future. That's when Rose decides to fight. As she soon discovers, her "running" experiences are highly sought after in the anti-Nazi resistance.
Na stiahnutie
7,50 €

Předivo civilizace


Obratně utkaný příběh zboží, které ovlivnilo chod světa Textil je starý jako civilizace sama. Od doby, kdy někdo upředl první nit, se z potřeby vyrábět stále větší množství textilu stal hnací motor technologií, obchodu, politiky a kultury. V knize Předivo civilizace propojuje Virginia Postrelová výsledky nejnovějších výzkumů z oblasti archeologie, ekonomie a vědy a odhaluje překvapivou historii textilu. Od Mínójců vyvážejících vlnu obarvenou vzácným purpurovým barvivem do Egypta až k Římanům oděným do drahého čínského hedvábí — obchod s látkami posouval vpřed celý starověký svět. Textil financoval renesanci a Mughalskou říši, dal nám banky a účetnictví, Michelangelova Davida i Tádž Mahal. Obchod s látkami rozšířil abecedu a aritmetiku, podpořil chemický výzkum a naučil lidi myslet v binárním kódu.
Na stiahnutie
17,69 €

dostupné aj ako:

Stín železné opony


Je tu konec školního roku a čtrnáctiletý Matěj se jako obvykle vydává na prázdniny k prarodičům. To ale ještě netuší, že letošní léto bude úplně jiné – a že během něho nebude nouze o neuvěřitelná dobrodružství. Chlapec totiž objeví tajemný vzkaz, bezmála půl století starý, který mu ukáže minulý režim zcela bez příkras. Nahlédne tak do světa plného represí, nesvobody, bezpráví, ale také velkých hrdinských činů. Kdo se skrývá ve stínu železné opony?
Na stiahnutie
12,21 €

Je to jenom sranda


Na střední škole Abrahama Lincolna byla vyhlášena soutěž krásy a talentu. Její vítěz má získat pohádkovou odměnu a smlouvu s modelingovou agenturou. Mezi přihlášenými je i Aaron, který potřebuje peníze na univerzitu. Mia se zase chce prosadit jako make-up umělkyně na sociálních sítích. A Samantha touží získat respekt ostatních. Uvnitř ale všichni svádí své osobní boje – s anorexií, steroidy, vitiligem. Online bitva o přízeň hlasujících začíná. Co budou soutěžící ochotní pro výhru obětovat?
Na stiahnutie
13,68 €

Jak mluvit se zvířaty


Proč na tebe tvůj domácí mazlíček dělá oči, otírá se ti o nohy, stříhá ušima, vrčí, syčí nebo bláznivě poskakuje? Asi tušíš, že ti tím chce něco sdělit. Jestlipak ale poznáš, co? Pokud ne, díky této knížce se to bezpečně dozvíš. Tato praktická příručka ti pomůže odhalit tajemství zvířecího jazyka. Ten se neskládá ze slov, ale z nejrůznějších tělesných projevů, zvuků a pohybů. Prostuduj je a uvidíš, že brzy začneš „řeči zvířat“ skvěle rozumět!
Na stiahnutie
10,25 €

Jak to vidí Wilda


Wilda společně se svým medvídkem Ouškem přibližuje čtenáři běžný den ve svém každodenním životě. Často se však oba kamarádi setkávají s neporozuměním a různými nástrahami okolního světa, které Wildu kvůli jeho vývojové dysfázii provázejí. Náročné situace se mění v pohádkové příhody, které chlapci usnadňují vyrovnat se s jeho břemenem. Příběh poodkrývá tajemství dětské mysli a snaží se, aby si k dětem s poruchou řeči našlo správnou cestu porozumění a přijetí nejen jejich nejbližší okolí.
Na stiahnutie
11,23 €

Motýl, který zapomněl létat


Poté co se Thia dozví, že její přítel Dante podlehl srdeční chorobě, získá pocit, že už nikdy nemůže být šťastná, a stává se vězněm vlastních vzpomínek. Ve snaze vyrovnat se s bolestivou ztrátou pravidelně píše Dantemu dopisy a svírá krabičku od cigaret, kterou jí dal na rozloučenou. Co jí jen chtěl jejím obsahem sdělit? A jak s tím souvisí tajemný Daniel Zarra, jehož jí Dante přivedl do života teprve nedávno?
Na stiahnutie
13,68 €

Čtvrté křídlo


Dvacetiletá Violet Sorrengailová měla nastoupit do kvadrantu písařů a strávit život mezi knihami. Její matka, nesmlouvavá velící generálka, jí však nařídí, aby se připojila ke stovkám kandidátů toužících dostat se mezi navarrskou elitu: dračí jezdce. Violet chybí trénink, navíc je menší než ostatní a draci se s „křehkými“ lidmi nespojují. Spálí je! Proto bude potřebovat všechen svůj důvtip, aby obstála. Brzo ale zjistí, že z Basgiathské válečné školy vedou jen dvě cesty ven: absolvovat, nebo zemřít.
Na stiahnutie
17,11 €

Bang! Úplná história vesmíru


Ako vznikol vesmír? Ako sa vyvíja a ako sa jedného dňa skončí - ak sa skončí? Rockový hudobník a astrofyzik Brian May, legendárny predseda Britskej astronomickej spoločnosti a autor desiatok kníh o vesmíre sir Patrick Moore a astrofyzici Chris Lintott a Hannah Wakefordová rozprávajú príbeh vesmíru od zrodu priestoru a času pri udalosti nazývanej big bang až po nepredstaviteľne vzdialenú budúcnosť. Aktualizované a rozšírené vydanie knihy Bang!, bestselleru o histórii vesmíru zahŕňa najnovšie poznatky o vývoji hviezd a galaxií, nové objavy planetárnych sústav a tajomné koncepty temnej hmoty a energie. Text sprevádzajú úchvatné fotografie z najväčších pozemských aj vesmírnych teleskopov. Všetko nasvedčuje tomu, že vďaka rozvoju nových technológií stojí astronómia na prahu ďalšej revolúcie. Je teda vhodný čas na bilancovanie toho, čo o vesmíre vieme (a nevieme).
Na stiahnutie
13,99 €

Ztracené vzpomínky


Představ si, že doktoři na rentgenu zjistí, že jsi v minulosti měla zpřelámané snad všechny kosti v těle. A ty netušíš, kdy se něco takového stalo. Představ si, že ve zdi koupelny svého nového bytu najdeš schovaný vlastní deník. A ty si nevzpomínáš, že by sis ho psala, natož že bys v tomhle bytě už někdy byla. Představ si, že najednou poznáváš lidi, které jsi nikdy předtím neviděla. Co potom? Začneš pochybovat o svém duševním zdraví, nebo o světě, ve kterém žiješ?
Na stiahnutie
17,11 €

Šógun (2. vydanie)


Kultový historický román Jamesa Clavella rozpráva príbeh anglického kapitána Blackthorna, ktorý roku 1600 stroskotal pri pobreží Japonska a stal sa zajatcom japonských ostrovov. Hneď v prvých dňoch si uvedomuje, že sa dostal do celkom nového sveta. Keď sa stane svedkom prvej popravy či harakiri, pochopí, že pre Japoncov je čiara, ktorá oddeľuje život od smrti, tenučká ako hodváb a aj on ju môže v okamihu prekročiť. Prežíva neuveriteľné dobrodružstvá a dostáva sa do víru tých najprefíkanejších intríg, pretože v stávke je titul šóguna, ktorému sa klania celá krajina. Postupne začína chápať a rešpektovať japonské zvyky, japonský zmysel pre dôstojnosť a zdvorilosť a objavuje krásu a harmóniu japonskej kultúry. Spoznáva krutosť i lásku, vernosť aj zradu a postupne sa celkom menia jeho predstavy o náboženstve, smrti či intimite medzi mužom a ženou.
Na stiahnutie
20,90 €

dostupné aj ako:

Březen u Hušperandy


V obchodě u Hušperandy se dveře netrhnou. S každým dnem přicházejí nečekaná setkání i nové příběhy. Říká se “březen za kamna vlezem”, jenže jednu babičku už to za kamny nebaví, další zákaznice má potíže s povahou, hlídač Očičko se nastydne. Hušperanda má lék na všechno. Někteří zákazníci si dají kafíčko a jiní dostanou čajík nebo bonbónek na cucání. Ještě že pan truhlář z Jižních Čech přidělal nové police, paní Knedlíčková s paní Květáčkovou by totiž rády parfémek, a to je další artikl navíc. Dneska mě vůbec nerušte. Vyrábim bombóny. Zítra bude otevříno normálně jako vždycky. Tímto vás zdravím. Vaše lektvarová specialistka.
Na stiahnutie
4,70 €

Gróf Monte Christo IV


Príbeh o nevinnom mužovi, ktorý je neprávom uväznený. Po vyslobodení z väzenia absolvuje premenu na tajomného grófa, aby sa dostal medzi smotánku a začne likvidovať ľudí, ktorí sa pričinili o jeho uväznenie. Francúzsky román, klasika zo Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
3,49 €

Gróf Monte Christo V


Príbeh o nevinnom mužovi, ktorý je neprávom uväznený. Po vyslobodení z väzenia absolvuje premenu na tajomného grófa, aby sa dostal medzi smotánku a začne likvidovať ľudí, ktorí sa pričinili o jeho uväznenie. Francúzsky román, klasika zo Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
3,49 €

Malka


„Takto ju volali. A ja, hoci sme boli už pred sobášom, nevedel som a ani dnes neviem, či to bolo len jej priemenie, alebo bola tak zapísaná aj v matrike. Slúžila u Michalčíka, ktorý mal obecnú krčmu na Beňuši, ale najradšej kupčil so statkom a v krčme nechával svoju ženu, a keď tá mala zaneprázdnenie, nuž aj Malku. Tam som sa s ňou poznal, lebo na beňušskom hornom salaši som ja dva roky valašil a v obecnej som sa neraz pristavil, ba niekedy aj noc prespal, keď som sa oneskoril v dedine a ťažilo sa mi nocou na salaš...“ Klasika zo Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
1,79 €

Dôvera


Román ocenený v roku 2023 Pulitzerovou cenou Aj v ruchu búrlivých 20. rokov 20. storočia každý Newyorčan počul o Benjaminovi a Helen Raskovcoch. On je legendárny finančník z Wall Street, ona je dcéra excentrických aristokratov. Spoločne vystúpili na vrchol úspechu, práve keď sa dekáda excesov a finančných špekulácií blíži ku koncu. Za akú cenu však nadobudli to nesmierne bohatstvo? Túto záhadu rieši román Záväzky od istého Harolda Vannera, ktorý so zatajeným dychom číta celý New York. Existujú však aj ďalšie verzie tohto príbehu o úspechu. Dôvera je román o peniazoch, moci, intimite, ale aj brilantná literárna skladačka. Pozýva čitateľa hľadať pravdu napriek lžiam, ktoré neraz tvoria podstatu osobných vzťahov, a sile vplyvu poháňanom peniazmi, ktoré vedia ohýbať realitu podľa svojich predstáv. Ak sa chceme dopátrať pravdy, často si ju musíme vyskladať z rôznych výpovedí a kopať hlbšie, ako sa na prvý pohľad zdá.
Na stiahnutie
13,90 €

dostupné aj ako:

Gróf Monte Christo VI


Príbeh o nevinnom mužovi, ktorý je neprávom uväznený. Po vyslobodení z väzenia absolvuje premenu na tajomného grófa, aby sa dostal medzi smotánku a začne likvidovať ľudí, ktorí sa pričinili o jeho uväznenie. Francúzsky román, klasika zo Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
3,49 €

Přednost při chůzi o berlích


Sbírka 27 převážně humorných povídek. Představuje pestrou paletu příběhů autorem vymyšlených, zažitých či odpozorovaných. Zážitky z rehabilitačního prostředí střídají povídky z prostředí golfu a příběhy, v nichž autor povoluje uzdu své fantazii způsobem, který může mnohým připadat absurdní.
Na stiahnutie
4,90 €

Spomínate si na svoju prvú knihu? Na knihu, ktorú vám rodičia čítali ako úplne prvú? Spomínate si na prvú knihu, ktorú ste zvládli prečítať úplne sami? Pamätáte si ešte na prvú knihu od vášho obľúbeného autora, ktorú ste chytili do rúk? Sme si istí, že pamätáte. Musia to byť nádherné spomienky. Tak prečo niečo také nesprostredkovať aj vaším deťom?

Tlačená kniha má v súčasnosti veľkú konkurenciu. Napriek tomu si môžete všimnúť, že knihy veľmi priťahujú deti už od mala. Akokeby mali okolo seba nejakú čarovnú moc. Keď sú deti už staršie, majú čoraz viac iných záujmov, ale knihy čítajú stále. V predpubertálnej fáze deti už začínajú obľubovať nejakého konkrétneho spisovateľa a to, čo (a koľko) v tomto období prečítajú, má vplyv na ich uvažovanie a konanie v budúcnosti. V puberte má dieťa už veľmi veľa rôznych podnetov, preto je ťažké niečím ho zaujať, no pokiaľ mu ponúknete dostatočne kvalitné a pútavé knihy, môžete si byť istý, že sa čítanie dostane na pomyselný zoznam jeho záujmov.

Medzi najvýznamnejších ľudí, ktorí boli v detstve ovplyvnení knihami, patria napríklad Ronald Reagan, Mark Zuckenberg alebo Albert Einstein. Knihy, ktoré v detstve prečítali, im veľmi pomohli, motivovali ich a inšpirovali k tomu, čo robili v dospelosti.

V našom kníhkupectve si veľmi dobre uvedomujeme, akou dôležitou súčasťou detstva a dospievania je čítanie. Preto u nás nájdete veľa kvalitných kníh práve pre túto vekovú kategóriu.

Kategória kníh pre deti a mládež je plná vzrušujúcich príbehov, dobrodružstiev a vzdelávacích materiálov, ktoré pomôžu deťom objavovať radosť a význam čítania.

Nájdete tu široký výber kníh pre deti od najlepších autorov z celého sveta. Od klasických rozprávok a dobrodružných príbehov až po vzdelávacie knihy, encyklopédie a knihy o vede. S knihami pre deti a mládež je rozvíjanie lásky k čítaniu a vzdelávaniu jednoduché a príjemné.

Naše knihy pre deti a mládež sú starostlivo vybrané, aby poskytovali zábavu a vzdelávanie zároveň. Sme presvedčení, že čítanie je skvelý spôsob, ako rozvíjať fantáziu, kreativitu a jazykové schopnosti vašich detí. Preto sa zameriavame na knihy, ktoré sú súčasné, inšpiratívne a relevantné pre dnešnú mladú generáciu.

V kategórii kníh pre deti a mládeš nájdete knihy pre najmenších, rozprávky, knihy o dobrodružstve, napätie, western, knihy pre young adults, fantasy knihy a knihy o upíroch , príprava do školy, pracovné zošity, encyklopédie pre deti a mládež, knihy v cudzom jazyku, knihy pre dievčatá, aj pre chlapcov, knihy o dospievaní, bájky a povesti, náboženskú literatúru pre deti.