! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Väzba


Série


Ako sa (ne)buduje sen


Keď sa v roku 1945 skončila vojna, celý svet bol presvedčený, že ľudstvo sa počas šiestich rokov veľmi veľa naučilo a nastáva obdobie, keď sa štáty budú rešpektovať, politici budú konflikty riešiť dohodami a ľudia budú k sebe lepší. Aká bola realita? Vojaci sa ešte nestačili ani vrátiť domov a politici už rozdelil svet na dva tábory – socialistický a kapitalistický, medzi ktorými sa začala takzvaná studená vojna. Vojna síce bez bojových frontov, no plná nenávisti, hrozieb a strachu... A pretože súčasťou sveta je i Slovensko, v tejto časti našej hrôzyplnej histórie okrem toho, že si priblížime všetko dôležité, čo sa udialo na našom území v druhej polovici 20. storočia, zároveň zistíme, ako sa skončil jeden sen. Sen o lepšej, spravodlivejšej spoločnosti, v ktorej sú si všetci rovní.
Na stiahnutie
6,99 €

dostupné aj ako:

Neuvěřitelné příhody z Baskerville Hall


Když si tajemný muž všimne úžasných dedukčních schopností mladého Arthura Conana Doyla, nabídne mu místo v tajné škole Baskerville Hall. Tam se Arthur spřátelí s odvážnou dívkou Irene Eagleovou a neuvěřitelně bystrým chlapcem Jimmiem Moriartym. Ale udělá si i nepřátele, kteří ho chtějí nechat vyloučit... nebo něco horšího. Arthur a jeho kamarádi jsou záhy pozváni do tajného spolku zvaného Trojlístek. A zatímco se připravují na tři zapeklité zkoušky, objevuje se na scéně i legendární Sherlock Holmes.
Na stiahnutie
12,21 €

Fantastický pan Lišák


Divoké zvíře se nezapře a být jiný je přece úžasné! Kdykoli pan Lišák ukradne další baculatou slepičku, farmáři Soudek, Suk a Stýblo můžou vzteky vyletět z kůže. Jsou to ti nejprotivnější protivové v celém údolí a zrovna vymysleli podlý plán, jak pana Lišáka dostat jednou provždy z jeho nory i s celou rodinou. Netuší však, že pan Lišák je mnohem, mnohem rafinovanější než oni a že už má připravený fantastický plán! Již klasický příběh o prohnaném panu Lišákovi a jeho rodině, kterého se tři zlí venkované snaží mermomocí vyrýt rypadly z jeho doupěte a který se jim za pomoci dalších zvířecích kamarádů dostane na kobylku, vyšel po celém světě v mnoha vydáních a posloužil jako námět k animovanému filmu. Vypravěčské umění Roalda Dahla, jeho jemná ironie a cit pro detail, jistě potěší všechny jeho příznivce.
Na stiahnutie
10,29 €

Rozprávky z priečinka


Elo Šándor o neradostnej situácii počas II. svetovej vojny v úvode knihy hovorí: „Rozprávky z priečinka“ rodili sa od roku 1937 až do roku 1944. Niektoré z nich, najmä do roku 1938, ešte uzreli svetlo sveta v tlači, väčšina z nich potom zostávala už len v stolovom priečinku ležať, čakajúc na prípadný policajný záber, alebo dakedy - v oslobodenej vlasti aj na vydanie v knižnej zbierke. Našinec po mnohých skúsenostiach musí vždy rátať s tým, že si ho zbalí UŠB alebo Gestapo…” Napriek tomu vznikla výnimočná zbierka, ktorá horko-smiešnym spôsobom priblížila situáciu na Slovensku počas týchto pohnutých časov. Kniha bola digitalizovaná z pôvodného vydania z roku 1946 a boli v nej vykonané iba minimálne úpravy.
Na stiahnutie
2,00 €

Svěřený čas


Nezapomenutelný příběh dívky Šeherezády a starobylého tureckého města Jednoho podzimního večera roku 1905 se v prastaré Smyrně narodí holčička, která vyrůstá v řecké rodině obklopená vůní fíků a siluetami minaretů. Idylu však přeruší pád osmanské říše, po němž se ze sousedů žijících pokojně vedle sebe náhle stanou nepřátelé. Město pustoší požár a tři rodiny — jedna řecká, jedna turecká a jedna levantská — se snaží zachránit to, co je jejich srdcím nejbližší. Tajemná vypravěčka, tichá Šeherezáda, skrze vyprávění o Smyrně postupně odhaluje svůj životní příběh — o probuzení v zahradě tureckého plukovníka, o životě v nové rodině i o neobvyklém citu, který se postupem času mezi ní a plukovníkem probudil.
Na stiahnutie
17,69 €

dostupné aj ako:

Super ségry


Dve sestry + veľký havo + malý domček = jedno veľké dobrodružstvo Osemročná Lucy a šesťročná Zoe sa s rodičmi presťahovali do nového mestečka. Rozhodli sa šetriť miesto i prírodu a teraz bývajú v úžasnom, ale veľmi malom dome. Ako sa ale do tohto minidomčeka zmestí ich veľký psí kamarát?
Na stiahnutie
7,70 €

Londýn, má láska


Maggie Carpenterová je jižanská dívka z malého města, kterou nikdo nikdy nepolíbil. Je připravená na změnu – a na to, aby opustila svůj obyčejný život a zapomněla na neúspěšný pokus dostat se na Harvard. Přijme stipendium na International School v Londýně, kterou navštěvují privilegovaní potomci diplomatů, politiků a světových lídrů. Když se Maggie seznámí s Hughem, dvacetiletým Britem, zjistí, že najednou žije život, po kterém vždycky toužila. Projíždí se po městě ve ferrari, nosí vypůjčené značkové hadříky a chodí do těch nejluxusnějších londýnských restaurací a klubů. Jediným problémem je, že je tu ještě někdo jiný, někdo, koho nedokáže vyhnat z hlavy. Napůl Francouz, napůl Libanonec, neskutečně bohatý Samir Khouri jí dal jasně najevo, že navzdory intenzivní přitažlivosti o žádný dlouhodobý vztah nestojí. Je pravým opakem všeho, po čem Maggie touží – hráč, který žije jen přítomným okamžikem. Jenže se od něj prostě nedokáže odtrhnout. Rozpolcená mezi svým vysněným mužem a tím, který ji pronásleduje v myšlenkách a ve snech, musí Maggie bojovat za svůj vlastní šťastný konec. Ale ve městě, jako je Londýn, nikdy nevíte, na čem jste, a všechno se může pouhým mrknutí oka změnit.
Na stiahnutie
12,21 €

Bang!


Dnes víme, že hvězdy na obloze jsou vzdálená slunce, z nichž mnohá jsou větší a svítivější než to naše, což ze Země dělá bezvýznamnou planetu. Co se ale rozkládá za tím vším? Jak vesmír vznikl? Jak se vyvíjí a jak jednou skončí - jestli skutečně skončí? Rockový hudebník a astrofyzik Brian May, legendární sir Patrick Moore a astrofyzikové Chris Lintott a Hannah Wakefordová vyprávějí příběh vesmíru od zrození prostoru a času při velkém třesku až do vzdálené budoucnosti, a to jak předvídatelné, tak i nepředstavitelně vzdálené. Aktualizované a rozšířené vydání knihy Bang! - bestselleru o vzniku a vývoji vesmíru - je doplněno o nejnovější poznatky o hvězdách a galaxiích či objevech planet a nové teorie o temné hmotě a temné energii. Text provázejí úchvatné fotografie z největších dalekohledů, pozemských i vesmírných. S vývojem dalekohledů a technologií se zdá, že astronomie stojí na pokraji další revoluce. Je tedy vhodná doba, abychom si udělali inventuru toho, co víme (a co nevíme) o vesmíru.
Na stiahnutie
19,29 €

Primavera romana


Ya en la cincuentena y establecida en Roma, la senora Stone, una rica viuda estadounidense que fue una bellísima actriz en su juventud, percibe lentamente y de forma cruel los estragos del paso del tiempo. Su relación sentimental con un joven gigoló sin escrúpulos pondrá de manifiesto su decadencia física y personal, y la llevará a tomar una decisión brutal. Una novela ácida y turbadora con la que Bruguera recupera la obra narrativa del conocido dramaturgo estadounidense. Argentina Marta Graciela Gregorutti hizo en 2024 la primera dramatización de esta novela corta en cooperación con editor Arno Decaduto que financió el proyecto para su primero estreno en Teatro Rural en Roquetas de Mar, Espana.
Na stiahnutie
13,00 €

Pravidla hry


Stačil jeden úder na fotbalovém hřišti, aby se Ashtonův život dočista proměnil. Najednou nic nevypadá tak, jak si to pamatuje, protože ač se to zdá nemožné, Ash se ocitl v jiné dimenzi. Od té chvíle se pohybuje po světech, které jsou téměř jako ten jeho – ale ne tak docela. Začalo to drobnými změnami, které se ale rychle vymkly kontrole, a Ash sklouznul do vesmírů, kde může mít všechno, co si kdy přál... Do vesmírů, které ho pomalu učí dívat se na svůj život úplně jinýma očima. Pokud si však nedá pozor, mohl by mu jeho skutečný svět proklouznout mezi prsty a navždy zmizet...
Na stiahnutie
15,69 €

dostupné aj ako:

Ako sa vyrába ďalší majstrovský veľkofilm


Superromán o superhrdinoch od oscarového herca Toma Hanksa! Od oscarového herca a autora bestsellerov: román o vzniku hviezdneho, multimiliónového akčného filmu o superhrdinoch... a o skromných komiksoch, ktoré ho inšpirovali. Vtipný, dojímavý a úžasne podnetný román, ktorý zachytáva aj zmeny v Amerike a americkej kultúre od druhej svetovej vojny. Prvá časť príbehu sa odohráva v roku 1947. Problémový vojak sa po návrate z vojny zoznamuje so svojím talentovaným päťročným synovcom, v ktorom zanechá nezmazateľný dojem, a potom na dvadsaťtri rokov zmizne. Prestrih do roku 1970: Synovec, ktorý teraz kreslí undergroundové komiksy v Oaklande v Kalifornii, sa znovu stretáva so svojím strýkom, spomína si na komiks, ktorý čítal, keď mal päť rokov, a kreslí novú verziu so strýkom ako hrdinom bojujúcim počas druhej svetovej vojny. Strih do súčasnosti: Úspešný režisér objaví komiks z roku 1970 a rozhodne sa z neho vytvoriť súčasný film o superhrdinovi. Na scénu prichádza herecké obsadenie: Zoznámime sa s mužskou hviezdou filmu s mimoriadne komplikovanou povahou, jeho úžasnou hlavnou predstaviteľkou, excentrickým scenáristom/režisérom, producentkou, asistentkou produkcie a všetkými ostatnými na oboch stranách kamery. Bonusový materiál: tri komiksy, ktoré napísal sám Tom Hanks.
Na stiahnutie
17,50 €

Sisi: Túžba a zrada


"Takto si Sisi svoj život po boku milovaného muža nepredstavovala. Cisárske sídlo sa stalo jej väzením, prísna dvorská etiketa dusí jej sny a radosť zo života. Sisi sa namiesto vysnívaného raja ocitá na bojisku, po boku muža, ktorý musí pod ohromným tlakom panovníckych povinností rozhodovať o životoch tisícov a o budúcnosti monarchie. František Jozef prepadá svojim vnútorným démonom, ktorí ho vzďaľujú od manželky a od lásky... "
Na stiahnutie
13,30 €

Záchranná stanica: Veverička Nina


Ďalší skutočný príbeh zo Záchrannej stanice v Zázrivej vás chytí za srdce!„Zistil som, že hore na kopci sa nám zabývala veverička. Prvá, ktorú som tam kedy videl! S Lulou sme jej vyrobili kŕmidlo a pred pár dňami asi porodila mláďatká,“ vysypal zo seba Tomi najdôležitejšie informácie. „Určite má teraz mladé?“ zachmúrila sa mama. Bola špecialistka na zvieracie bábätká a považovala za nebezpečné, keď sa narodili takto neskoro. „Zanedlho sa skončí pekné počasie. Veveričia mama bude mať pred zimou veľmi málo času na to, aby vykŕmila seba a mladé zároveň.“ Nový príbeh zo Záchrannej stanice v Zázrivej, ktorý vás chytí za srdce! Zachráňte spolu s Lulou a Tomim veveričku a jej mláďatká. Nielenže zažijete dobrodružstvo, aké v skutočnosti zažili záchranári v Zázrivej, ale navyše sa dozviete, čo ste o týchto milých zvieratách doteraz nevedeli.
Na stiahnutie
7,00 €

Lásky čas


Teo se nedávno přestěhoval z Prahy na Moravu a ztěžka si zvyká na nový život. Nikoho tu nezná, navíc se jeho rodina jen pomalu vyrovnává s tetinou smrtí a provozováním kavárny, kterou po ní převzali. A protivný Villy z konkurenčního bistra mu to taky neulehčuje. Ten má ovšem řadu důvodů, proč být nepříjemný: Jeho utajovaný vztah se bortí, rodina ho nerespektuje a on sám vlastně neví, co od sebe čeká. Ještěže je tady kocour Tuňák – dokáže totiž oba nepřátele přimět, aby spolupracovali… a možná víc než to.
Na stiahnutie
13,68 €

Mariel a ztracené šaty


Myška Mariele dostala nabídku snů. Paní Sooree ji požádala, aby pro jejích devět dcer ušila devatero šatů, ve kterých půjdou na ples. Mariel pilně pracuje, a když má vše hotovo, dopřeje si zasloužený spánek. Po probuzení však nevěří svým očím. Šaty jsou pryč! Myšce nezbývá nic jiného než překonat strach z výšek a s pomocí svého kamaráda holuba Pierra vyrazit hledat šaty, které po celé Paříži rozfoukal neposedný vítr…
Na stiahnutie
9,75 €

Dorka Magorka: Nemôžem žiť bez teba


Šieste pokračovanie fantasticky fantazmagorických dobrodružstiev Dorky Magorky Nemôžem žiť bez teba je konečne na svete. Dorkini vymyslení priatelia pán Otrava, Pažravica Žravica, Zorka, Hviezdica či psík Kostička už nie sú len Dorkini. Kamošia sa s nimi aj Dorkini súrodenci či spolužiaci zo školy. Dokážu však Dorke pomôcť aj s tým, aby sa z nej konečne stala tínedžerka, zachránia pred smrťou slávneho hudobného skladateľa Mozarta? No a hlavne: zabránia Dorkinej mame, aby sa po rokoch starostlivosti o deti vrátila do školy? Že neviete? Tak si to prečítajte. Určite sa pri tom fantazmagoricky zabavíte!
Na stiahnutie
4,89 €

dostupné aj ako:

Kód Mýtina - Zpátky ve Hře


Michael se v živoucí virtuální hře Mýtina dostal na vrchol. Před dvěma lety však vlivem špatného rozhodnutí přišel o přátele a od herní společnosti dostal ultimátum, které ho vyřadilo ze světového žebříčku. Když se objeví unikátní boss, Michael se rozhodne vrátit. Kolaps kódu však způsobí, že jeho stará postava nelze načíst a on se ocitá v kůži hraničáře první úrovně. Navíc zjišťuje, že ke zničení původní guildy možná nevedlo špatné rozhodnutí, ale zapříčinily ho živly z temných zákoutí populární hry…
Na stiahnutie
13,68 €

Víla Muchomůrka


Věděli jste, že když houba rozvine svůj klobouk, narodí se víla? A věděli jste také, že víly jsou duší lesa a dohlížejí na to, aby tam bylo vše v pořádku? Jednou z nich je i víla Muchomůrka, která – sotva se u své houby kouzlem objeví –, zjistí, že je v lese úplně sama. Nachází jen rozšlapané houby a hrozný nepořádek. Naštěstí se v lese skrývají odvážní kamarádi, kteří Muchomůrce pomohou vypátrat, kdo bere zvířátkům a vílám klidný spánek. Podaří se jim obnovit v lese pořádek? A vrátí se víly zase domů?
Na stiahnutie
10,25 €

Podivuhodná dobrodružství výpravy Barsacovy


Román Julese Vernea, v němž se cestopisné poznatky střídají s technickými fantaziemi, předstihujícími svou dobu. Příběh nás zavádí do pouště západní Afriky. Tam, opevněn téměř neproniknutelnou pustinou, vybudoval pološílený zločinec za pomoci geniálního technika, kterého zneužil, město - stát, vybavené úžasnými technickými vymoženostmi... Do rukou tohoto zločince padli i členové francouzské expedice zkoumající úroveň života v těchto odlehlých afrických končinách. Zde jej poznali v té nejdrsnější podobě. Podařilo se jim nakonec uniknout? Čtenáře kromě dramatické zápletky jistě zaujmou technická zařízení, jež autor dokázal již před více než sto lety předpovědět. A některá z nich jsou i po sto letech téměř ještě v plenkách.
Na stiahnutie
13,68 €

Spomínate si na svoju prvú knihu? Na knihu, ktorú vám rodičia čítali ako úplne prvú? Spomínate si na prvú knihu, ktorú ste zvládli prečítať úplne sami? Pamätáte si ešte na prvú knihu od vášho obľúbeného autora, ktorú ste chytili do rúk? Sme si istí, že pamätáte. Musia to byť nádherné spomienky. Tak prečo niečo také nesprostredkovať aj vaším deťom?

Tlačená kniha má v súčasnosti veľkú konkurenciu. Napriek tomu si môžete všimnúť, že knihy veľmi priťahujú deti už od mala. Akokeby mali okolo seba nejakú čarovnú moc. Keď sú deti už staršie, majú čoraz viac iných záujmov, ale knihy čítajú stále. V predpubertálnej fáze deti už začínajú obľubovať nejakého konkrétneho spisovateľa a to, čo (a koľko) v tomto období prečítajú, má vplyv na ich uvažovanie a konanie v budúcnosti. V puberte má dieťa už veľmi veľa rôznych podnetov, preto je ťažké niečím ho zaujať, no pokiaľ mu ponúknete dostatočne kvalitné a pútavé knihy, môžete si byť istý, že sa čítanie dostane na pomyselný zoznam jeho záujmov.

Medzi najvýznamnejších ľudí, ktorí boli v detstve ovplyvnení knihami, patria napríklad Ronald Reagan, Mark Zuckenberg alebo Albert Einstein. Knihy, ktoré v detstve prečítali, im veľmi pomohli, motivovali ich a inšpirovali k tomu, čo robili v dospelosti.

V našom kníhkupectve si veľmi dobre uvedomujeme, akou dôležitou súčasťou detstva a dospievania je čítanie. Preto u nás nájdete veľa kvalitných kníh práve pre túto vekovú kategóriu.

Kategória kníh pre deti a mládež je plná vzrušujúcich príbehov, dobrodružstiev a vzdelávacích materiálov, ktoré pomôžu deťom objavovať radosť a význam čítania.

Nájdete tu široký výber kníh pre deti od najlepších autorov z celého sveta. Od klasických rozprávok a dobrodružných príbehov až po vzdelávacie knihy, encyklopédie a knihy o vede. S knihami pre deti a mládež je rozvíjanie lásky k čítaniu a vzdelávaniu jednoduché a príjemné.

Naše knihy pre deti a mládež sú starostlivo vybrané, aby poskytovali zábavu a vzdelávanie zároveň. Sme presvedčení, že čítanie je skvelý spôsob, ako rozvíjať fantáziu, kreativitu a jazykové schopnosti vašich detí. Preto sa zameriavame na knihy, ktoré sú súčasné, inšpiratívne a relevantné pre dnešnú mladú generáciu.

V kategórii kníh pre deti a mládeš nájdete knihy pre najmenších, rozprávky, knihy o dobrodružstve, napätie, western, knihy pre young adults, fantasy knihy a knihy o upíroch , príprava do školy, pracovné zošity, encyklopédie pre deti a mládež, knihy v cudzom jazyku, knihy pre dievčatá, aj pre chlapcov, knihy o dospievaní, bájky a povesti, náboženskú literatúru pre deti.