! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Väzba


Série


Záchranná stanica: Veverička Nina


Ďalší skutočný príbeh zo Záchrannej stanice v Zázrivej vás chytí za srdce!„Zistil som, že hore na kopci sa nám zabývala veverička. Prvá, ktorú som tam kedy videl! S Lulou sme jej vyrobili kŕmidlo a pred pár dňami asi porodila mláďatká,“ vysypal zo seba Tomi najdôležitejšie informácie. „Určite má teraz mladé?“ zachmúrila sa mama. Bola špecialistka na zvieracie bábätká a považovala za nebezpečné, keď sa narodili takto neskoro. „Zanedlho sa skončí pekné počasie. Veveričia mama bude mať pred zimou veľmi málo času na to, aby vykŕmila seba a mladé zároveň.“ Nový príbeh zo Záchrannej stanice v Zázrivej, ktorý vás chytí za srdce! Zachráňte spolu s Lulou a Tomim veveričku a jej mláďatká. Nielenže zažijete dobrodružstvo, aké v skutočnosti zažili záchranári v Zázrivej, ale navyše sa dozviete, čo ste o týchto milých zvieratách doteraz nevedeli.
Na stiahnutie
7,00 €

Lásky čas


Teo se nedávno přestěhoval z Prahy na Moravu a ztěžka si zvyká na nový život. Nikoho tu nezná, navíc se jeho rodina jen pomalu vyrovnává s tetinou smrtí a provozováním kavárny, kterou po ní převzali. A protivný Villy z konkurenčního bistra mu to taky neulehčuje. Ten má ovšem řadu důvodů, proč být nepříjemný: Jeho utajovaný vztah se bortí, rodina ho nerespektuje a on sám vlastně neví, co od sebe čeká. Ještěže je tady kocour Tuňák – dokáže totiž oba nepřátele přimět, aby spolupracovali… a možná víc než to.
Na stiahnutie
13,68 €

Mariel a ztracené šaty


Myška Mariele dostala nabídku snů. Paní Sooree ji požádala, aby pro jejích devět dcer ušila devatero šatů, ve kterých půjdou na ples. Mariel pilně pracuje, a když má vše hotovo, dopřeje si zasloužený spánek. Po probuzení však nevěří svým očím. Šaty jsou pryč! Myšce nezbývá nic jiného než překonat strach z výšek a s pomocí svého kamaráda holuba Pierra vyrazit hledat šaty, které po celé Paříži rozfoukal neposedný vítr…
Na stiahnutie
9,75 €

Dorka Magorka: Nemôžem žiť bez teba


Šieste pokračovanie fantasticky fantazmagorických dobrodružstiev Dorky Magorky Nemôžem žiť bez teba je konečne na svete. Dorkini vymyslení priatelia pán Otrava, Pažravica Žravica, Zorka, Hviezdica či psík Kostička už nie sú len Dorkini. Kamošia sa s nimi aj Dorkini súrodenci či spolužiaci zo školy. Dokážu však Dorke pomôcť aj s tým, aby sa z nej konečne stala tínedžerka, zachránia pred smrťou slávneho hudobného skladateľa Mozarta? No a hlavne: zabránia Dorkinej mame, aby sa po rokoch starostlivosti o deti vrátila do školy? Že neviete? Tak si to prečítajte. Určite sa pri tom fantazmagoricky zabavíte!
Na stiahnutie
4,89 €

dostupné aj ako:

Kód Mýtina - Zpátky ve Hře


Michael se v živoucí virtuální hře Mýtina dostal na vrchol. Před dvěma lety však vlivem špatného rozhodnutí přišel o přátele a od herní společnosti dostal ultimátum, které ho vyřadilo ze světového žebříčku. Když se objeví unikátní boss, Michael se rozhodne vrátit. Kolaps kódu však způsobí, že jeho stará postava nelze načíst a on se ocitá v kůži hraničáře první úrovně. Navíc zjišťuje, že ke zničení původní guildy možná nevedlo špatné rozhodnutí, ale zapříčinily ho živly z temných zákoutí populární hry…
Na stiahnutie
13,68 €

Víla Muchomůrka


Věděli jste, že když houba rozvine svůj klobouk, narodí se víla? A věděli jste také, že víly jsou duší lesa a dohlížejí na to, aby tam bylo vše v pořádku? Jednou z nich je i víla Muchomůrka, která – sotva se u své houby kouzlem objeví –, zjistí, že je v lese úplně sama. Nachází jen rozšlapané houby a hrozný nepořádek. Naštěstí se v lese skrývají odvážní kamarádi, kteří Muchomůrce pomohou vypátrat, kdo bere zvířátkům a vílám klidný spánek. Podaří se jim obnovit v lese pořádek? A vrátí se víly zase domů?
Na stiahnutie
10,25 €

Podivuhodná dobrodružství výpravy Barsacovy


Román Julese Vernea, v němž se cestopisné poznatky střídají s technickými fantaziemi, předstihujícími svou dobu. Příběh nás zavádí do pouště západní Afriky. Tam, opevněn téměř neproniknutelnou pustinou, vybudoval pološílený zločinec za pomoci geniálního technika, kterého zneužil, město - stát, vybavené úžasnými technickými vymoženostmi... Do rukou tohoto zločince padli i členové francouzské expedice zkoumající úroveň života v těchto odlehlých afrických končinách. Zde jej poznali v té nejdrsnější podobě. Podařilo se jim nakonec uniknout? Čtenáře kromě dramatické zápletky jistě zaujmou technická zařízení, jež autor dokázal již před více než sto lety předpovědět. A některá z nich jsou i po sto letech téměř ještě v plenkách.
Na stiahnutie
13,68 €

Dobrodružství kapitána Hatterase


Jeden z vůbec prvních románů budoucího světoznámého spisovatele je příběhem o britské výpravě k severnímu pólu, kterou vede strohý a rozhodný kapitán, jemuž se pól stal životním cílem. Cesta k pólu není procházkou ani dnes, natož v 60. letech předminulého století. Členové výpravy se tak musí potýkat s mnoha nesnázemi, jež jim do cesty klade nejen sama příroda, ale také v oněch nehostinných končinách žijící lední medvědi. Výprava má však velké štěstí, neboť má ve svých řadách technicky velmi zdatného člověka, který si díky svému důvtipu a technickým znalostem dokáže poradit i ve zdánlivě bezvýchodných situacích. A co najde výprava, když se jí po strastiplné cestě podaří dorazit na samotný severní pól? Našla tam pevnou zem, nebo volné moře? Nebo něco jiného? To už odhalí děj samotného románu. Tento příběh se dokonce již v roce 1912 dočkal filmového zpracování, když Georges Mélies natočil snímek s názvem Dobytí pólu.
Na stiahnutie
15,64 €

Golem


V jedinečné knize podivuhodných příběhů a pověstí od Eduarda Petišky se dozvíte mnohé o životě slovutného rabína Löwa, o jeho dětství, rozmluvách s císařem Rudolfem II. i o stvoření tajemného golema. Knihu ilustrovala česká výtvarnice Libuše Vendlová.
Na stiahnutie
13,19 €

Unicornie


Seznamte se s Klaudií! Právě se s rodiči přistěhovala do Unicornie. Do neobyčejného města, nad kterým se po nebi prohánějí jednorožci a ve škole se tu neučí matematika, ale něco úplně jiného! Jenže to je zároveň ta potíž... Zkoušku z létání na jednorožci musí složit každý student - dokáže to i Klaudie?
Na stiahnutie
9,75 €

Vzpomeň si na mě


Stevie a Nora se milovaly. Našly jedna v druhé spřízněnou duši, ale musely svou lásku držet v tajnosti. A proto měly v plánu po maturitě odjet z rodného konzervativního města, opustit své rodiny a přestěhovat se do Kalifornie, kde by se konečně mohly přestat skrývat. Jenže pak se Stevie stane nehoda, a když se v nemocnici probere, z posledních dvou let si nepamatuje vůbec nic – ani Kalifornii, ani Noru. Najednou se ocitá v životě, kterému nerozumí. Nechápe, proč má narušený vztah s rodiči a kamarádkami. Chodí s klukem, přestože si nevzpomíná, že by se do něj zamilovala, a směřuje k budoucnosti, jež vůbec není taková, jakou si kdysi vysnila. Nora mezitím zažívá, jaké to je, když na vás osoba, kterou milujete, úplně zapomene. Podaří se jim překonat překážky a najít k sobě cestu i podruhé?
Na stiahnutie
15,69 €

dostupné aj ako:

Posledný človek


Apokalyptická vízia budúcnosti od autorky románu Frankenstein. Mary Shelleyová (1797 – 1851) si v máji 1824 napísala do denníka: „Posledný človek! Presne tak, pocity tejto osamelej ľudskej bytosti viem opísať veľmi dobre. Sama si totiž pripadám ako posledný pozostatok milovanej rasy, keďže sa moji spoločníci do jedného pominuli ešte predo mnou.“ Autorka slávneho Frankensteina sa po smrti manžela P. B. Shelleyho vrátila do Anglicka, rozhodla sa spravovať jeho literárnu pozostalosť, no popritom nezabúdala ani na vlastné spisovateľské aktivity, ktorými si nepochybne kompenzovala všetky osobné straty. Okrem manžela jej totiž umreli aj deti (spolu tri – Clara, Clara Everina a William), ostal jej len syn Percy Florence. Autorka v priebehu desiatich rokov z romantického ošiaľu, ktorý sa niesol aj v znamení (nielen) jej osobnej sexuálnej revolúcie, zdá sa, celkom vytriezvela. Už to nebola len neplnoletá intelektuálka, dcéra známych spisovateľov W. Godwina a M. Wollstonecraftovej, plachá kráska s knihou v ruke, ktorej počaruje ženatý básnik pochybnej povesti. Rozhodla sa bojovať s nepriazňou osudu a postarať sa o posledného člena novej rodiny, aký jej ešte zostal, úplne sama. Pocit opustenosti položila na papier v knihe Posledný človek (The Last Man, 1826), v ktorom vzdáva hold ľudskosti v jej neuveriteľnej krehkosti. O svojom diele sa vyjadrila slovami: „Musím povedať, že Posledného človeka mám spomedzi svojich literárnych počinov najradšej, no chyby rozhodne neprehliadam.“ Román je príbehom priateľstva, je to filozofická úvaha o ľudskej náture, o zmysle života v spoločnosti, o duchovnom i intelektuálnom vyzrievaní v čase prevratných spoločenských zmien na pozadí katastrofy globálnych rozmerov. Dielo pôsobí v pandemickej ére priam prorocky. Po prvom vydaní v roku 1826 kniha zapadla prachom, vo svete ju vylovili z archívu až v roku 2008 a konečne si ju môžeme prečítať aj v prvom slovenskom preklade.
Na stiahnutie
17,49 €

dostupné aj ako:

Kráľovná


Krásne ilustrované poviedkové knihy už 16 rokov patria k stáliciam pôvodnej slovenskej literatúry pre deti a násťročných. Sú blízke menším i väčším čitateľom, pretože v nich nájdu krátke príbehy pripomínajúce ich vlastné radosti aj starosti. Zobrazujú svet plný fantázie, humoru, snov, túžob, ale aj aktuálnych problémov, ktoré mladá generácia v súčasnosti rieši. Poviedky sa pravidelne objavujú v učebniciach aj čítankách a žiaci si ich radi vyberajú na súťažný prednes. Aj preto sa pôvodný koncept krátkych prozaických príbehov rozšíril o básne, čím sa otvoril priestor nielen pre spisovateľov, ale aj básnikov, ktorí ukazujú talent a ponúkajú detskému čitateľovi svoj pohľad na svet.
Na stiahnutie
4,80 €

dostupné aj ako:

Neprebudený / Keď báčik z Chochoľova umrie / Vianočné oblátky


Tri poviedky – tri sfilmované príbehy, ktoré majú čo povedať aj súčasným čitateľom. Zachytávajú rôzne spoločenské vrstvy s problémami aktuálnymi aj dnes. V Neprebudenom zistíme názor spoločnosti na postihnutých ľudí. Keď báčik z Chochoľova umrie je typickým príkladom nezodpovednosti a zneužívania druhých. Vo Vianočných oblátkach si pripomenieme vianočné zvyky a tradície očami učiteľa a žiakov.
Na stiahnutie
8,50 €

dostupné aj ako:

V jablku


Jedného dňa prišla na svet pohotová Myš a vynaliezavá Lienka – čo takto napísať knižku, kde sa čitateľ i spisovateľ dozvedia, ako by to dopadlo, keby mali všetci na výber... Patríš skôr k tým opatrným, ktorí si každý krok dopredu premyslia, alebo sa radšej vrháš rovnými nohami do Dobrodružstiev? Je tu kopec Možností pre jedných aj pre druhých. Tak neváhaj a čítaj! Ty rozhoduješ, ako to s hlavnými hrdinkami dopadne. Prajem ti šťastnú ruku pri voľbe, kadiaľ sa vydáš ďalej.
Na stiahnutie
10,60 €

dostupné aj ako:

Spreneverené nebo


Román Spreneverené nebo vznikol vo veľmi krátkom časovom období mája až júna roku 1939, teda v pochmúrnej atmosfére všadeprítomnej hrozby nacizmu. Franz Werfel spracoval skutočný životný „príbeh slúžky“ – ako znie aj podtitul knihy – kuchárky Agnes Hvizdovej, ktorá pracovala v domácnosti hudobného skladateľa Gustava Mahlera. Hlavná postava románu pochádzala z moravskej obce Hustopeče a počas služby v Rakúsku si uchovávala katolícku zbožnosť rodného prostredia. Pre Tetu Linekovú bola pozemská existencia len dlhou prípravou na večný život. Robila teda všetko pre to, aby sa jej túžba po dobrom mieste v nebi splnila. Jej cesta za spásou a teda „do neba“ bola pre ňu nesmierne zložitá a plná omylov, nie však zbytočná. Román mal u čitateľov veľký úspech a bol niekoľkokrát sfilmovaný.
Na stiahnutie
10,49 €

dostupné aj ako:

Hester


Živý obraz ženy, která inspirovala tragickou hrdinku románu Nathaniela Hawthorna Šarlatové písmeno. Mladá švadlena Isobel Gambleová žije se svým manželem, lékárníkem Edwardem, v Glasgow. Edward však propadne kouzlu opia a topí se v dluzích, takže musí oba opustit Skotsko a začít znovu v Novém světě. Jenže pouze několik dní po příjezdu do Salemu se Edward připojí k odplouvající lodi jako zdravotník a zanechá svou ženu samotnou a bez peněz. Když se Isobel setká s mladým Nathanielem Hathornem, okamžitě je to k sobě táhne. Jeho pronásleduje stín předků, kteří posílali nevinné ženy na šibenici, a ji zase trápí její neobyčejné nadání, za nímž se ukrývá rodinné tajemství.
Na stiahnutie
16,69 €

dostupné aj ako:

Práce a dni Hvizdonova, Bombocciada


Konstantin Vaginov (1899 – 1934) – ruský básnik a prozaik, popredný a svojrázny predstaviteľ ruskej sovietskej postavantgardy a predchodca ruskej postmodernej literatúry, sa narodil v Petrohrade, ktorý bol preňho štvrtým Rímom a pre jeho poéziu a prózu sa stal celoživotnou témou. Jeho otec, žandársky podplukovník Konstantin Vagengejm (Wagenheim), pochádzal z povolžských Nemcov a keď sa začala prvá svetová vojna a v Rusku sa zdvihla vlna patriotizmu a protinemeckých nálad, požiadal o zmenu priezviska: výsledkom poruštenia nemeckého priezviska bolo priezvisko Vaginov. Vaginov patril takmer do všetkých petrohradských poetických združení a krúžkov (Cech básnikov N. Gumiľova, Kruh M. Bachtina, OBERIU a i.). Jeho básnická i prozaická tvorba sa pre svoju ironickosť, zložitosť, nesúdobosť, osobitosť a nezaradenosť do oficiálneho prúdu stretávala s odmietavým postojom angažovanej sovietskej kritiky. Zrejme preto ostal po smrti na dlhé roky zamlčaný, zabudnutý, vyradený z oficiálneho literárneho života až do r. 1989, keď začal v Rusku opäť vychádzať a pre priaznivcov náročnej, experimentálnej a slobodnej literatúry sa stal takmer kultovým autorom. Je jedným z tých ruských autorov, ktorých tvorba predbehla svoju dobu.
Na stiahnutie
10,49 €

dostupné aj ako:

Kam zavolá odvaha


Kam zavolá odvaha je voľným pokračovaním série Príbehy z kanadského západu. Jej odvaha a srdce budú skúšané spôsobmi, ktoré nikdy nečakala... Beth Thatcherová strávila celý život v bezpečnom a pohodlnom svete rodiny, priateľov a spoločenských podujatí, ktorý jej zaručilo otcovo bohatstvo. Na prekvapenie všetkých však prijme miesto učiteľky v drsnom podhorí západnej Kanady. Inšpirovaná svojou tetou Elizabeth, ktorá pred rokmi odišla učiť na západ, a za povzbudzovania svojho otca sa Beth rozhodne dôverovať Bohu a zvládnuť všetky prekážky, ktoré sa jej postavia do cesty. Podmienky v Uhoľnom údolí sú však ešte horšie, než sa obávala. Nedávne banské nešťastie zanechalo mestečko, kde všetko ovláda ťažobná spoločnosť, ponorené v zármutku. Predchádzajúci učiteľ poskytol tamojším deťom veľmi chabé základy a mnohí z miestnych obyvateľov ani nehovoria po anglicky. Nie je tam dokonca ani škola. Beth navyše rieši aj citový problém, jej srdce je rozpoltené medzi dvoma mladými mužmi. Obaja slúžia v horskej polícii: jedného pozná prakticky odmalička, druhého stretla až v Uhoľnom údolí – je to láskavý, mierny muž, ktorý jej vždy ochotne podal pomocnú ruku. Napriek prekážkam je Beth odhodlaná zmeniť zapadnuté horské mestečko k lepšiemu. Keď ju však príde z východu navštíviť sestra, pripomenie jej luxus, ktorého sa svojím rozhodnutím odísť na západ Beth vzdala. Vráti sa po skončení školského roka k privilegovanému životu v kruhu svojej rodiny?
Na stiahnutie
16,90 €

dostupné aj ako:


Spomínate si na svoju prvú knihu? Na knihu, ktorú vám rodičia čítali ako úplne prvú? Spomínate si na prvú knihu, ktorú ste zvládli prečítať úplne sami? Pamätáte si ešte na prvú knihu od vášho obľúbeného autora, ktorú ste chytili do rúk? Sme si istí, že pamätáte. Musia to byť nádherné spomienky. Tak prečo niečo také nesprostredkovať aj vaším deťom?

Tlačená kniha má v súčasnosti veľkú konkurenciu. Napriek tomu si môžete všimnúť, že knihy veľmi priťahujú deti už od mala. Akokeby mali okolo seba nejakú čarovnú moc. Keď sú deti už staršie, majú čoraz viac iných záujmov, ale knihy čítajú stále. V predpubertálnej fáze deti už začínajú obľubovať nejakého konkrétneho spisovateľa a to, čo (a koľko) v tomto období prečítajú, má vplyv na ich uvažovanie a konanie v budúcnosti. V puberte má dieťa už veľmi veľa rôznych podnetov, preto je ťažké niečím ho zaujať, no pokiaľ mu ponúknete dostatočne kvalitné a pútavé knihy, môžete si byť istý, že sa čítanie dostane na pomyselný zoznam jeho záujmov.

Medzi najvýznamnejších ľudí, ktorí boli v detstve ovplyvnení knihami, patria napríklad Ronald Reagan, Mark Zuckenberg alebo Albert Einstein. Knihy, ktoré v detstve prečítali, im veľmi pomohli, motivovali ich a inšpirovali k tomu, čo robili v dospelosti.

V našom kníhkupectve si veľmi dobre uvedomujeme, akou dôležitou súčasťou detstva a dospievania je čítanie. Preto u nás nájdete veľa kvalitných kníh práve pre túto vekovú kategóriu.

Kategória kníh pre deti a mládež je plná vzrušujúcich príbehov, dobrodružstiev a vzdelávacích materiálov, ktoré pomôžu deťom objavovať radosť a význam čítania.

Nájdete tu široký výber kníh pre deti od najlepších autorov z celého sveta. Od klasických rozprávok a dobrodružných príbehov až po vzdelávacie knihy, encyklopédie a knihy o vede. S knihami pre deti a mládež je rozvíjanie lásky k čítaniu a vzdelávaniu jednoduché a príjemné.

Naše knihy pre deti a mládež sú starostlivo vybrané, aby poskytovali zábavu a vzdelávanie zároveň. Sme presvedčení, že čítanie je skvelý spôsob, ako rozvíjať fantáziu, kreativitu a jazykové schopnosti vašich detí. Preto sa zameriavame na knihy, ktoré sú súčasné, inšpiratívne a relevantné pre dnešnú mladú generáciu.

V kategórii kníh pre deti a mládeš nájdete knihy pre najmenších, rozprávky, knihy o dobrodružstve, napätie, western, knihy pre young adults, fantasy knihy a knihy o upíroch , príprava do školy, pracovné zošity, encyklopédie pre deti a mládež, knihy v cudzom jazyku, knihy pre dievčatá, aj pre chlapcov, knihy o dospievaní, bájky a povesti, náboženskú literatúru pre deti.