! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Série


E-knihy - Young adults strana 10 z 39

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Divoký rok


Sloboda, nespútaná radosť, všadeprítomná príroda, ale aj dych berúca úzkosť, nechcené sťahovanie či šikana. To je divoký rok štrnásťročného Daru McAnultyho, autistického chalana žijúceho s mamou, otcom, bratom Lorcanom, sestrou Bláthnaid a zachráneným anglickým chrtom Rosie v grófstve Down na východe Severného Írska. Jeho zápisky sú surové, úprimné, intenzívne. Divoké. Objavte čaro prírody očami Daru, ochrancu prírody, aktivistu a vychádzajúcej hviezdy britskej literatúry, ktorý nadovšetko miluje svoju rodinu, prírodu a punk. Tieto tri veci sú v jeho živote poprepletané ako korene stromov, ktoré mu dávajú pevný základ ustáť aj tie najničivejšie búrky. Okrem otca, prírodovedca a ekológa, sú všetci v rodine autisti, a tak je to otec, na ktorého sa všetci spoliehajú pri odhaľovaní nielen tajomstiev prírody, ale aj ľudského sveta. Slovami Daru: „Spolu sme pomerne excentrické a chaotické zoskupenie. Sme si blízki ako vydry. A schúlení jeden pri druhom kráčame svetom svojou vlastnou cestou.“ Darov debutový denník mladého prírodovedca vás ohromí a zvláštnym spôsobom upokojí. Ako prechádzka v lese, beh pomedzi stromy alebo vystúp na vrchol hory. Toto je oslava života, prírody a rodiny. Toto je balzam na dušu. Toto je Divoký rok. Nestáva sa často, aby tínedžeri vyhrávali prestížne literárne ceny. Darovi sa to však podarilo, a to rovno vo veľkom štýle. Dara McAnulty sa stal najmladším víťazom prestížnej literárnej ceny Wainwright Prize, ktorú udeľujú za najlepšie knihy o prírode. Kniha Divoký rok získala viaceré významné ocenenia, vrátane British Book Awards za najlepšiu non-fiction knihu či Post Irish Book Award pre nováčika roka. Knihu Divoký rok s podtitulom Denník mladého prírodovedca do slovenčiny preložila Dana Petrigáčová. Je to druhá kniha Vydavateľstva Absynt, ktorá je určená pre tínedžerov a tínedžerky vo veku 13+. Radosť z nej však budú mať aj milovníci prírody vo veku 13 až 100 rokov.
Na stiahnutie
12,10 €

dostupné aj ako:

Když spadne maska


Dlouho očekávaný čtvrtý díl úspěšné série o jasnovidcích a totalitním Scionu je tu! Příběh krajinochodkyně Paige Mahoneyové pokračuje tam, kde v předchozím díle skončil. Paige se podařilo zničit jádro detekční technologie Senshield. Jen o vlásek unikla smrti — i díky agentům tajemného Programu Domino, který ji nyní vysílá na misi do Paříže. Kdo však za touto sítí ve skutečnosti stojí a jakou má motivaci ke svržení scionského režimu, Paige zatím netuší. Okolnosti ji nutí novému spojenci alespoň prozatím důvěřovat. Spolu s Arcturem Mesarthimem — bývalým nepřítelem a současným společníkem — se vydává odhalit tajemství, které ji zavede do spletitého pařížského podzemí i do třpytivých chodeb zámku Versailles. Zatímco Scion pomalu rozšiřuje své hranice a svět se chvěje v jeho stínu, Paige se snaží pochopit své pouto s Arcturem, které je den ode dne pevnější. Jenže nepřítel stále sílí. V jejich bezprostředním okolí jsou i tací, kteří moc dobře vědí, že revoluce začala s nimi — a mohla by s nimi i rychle skončit…
Na stiahnutie
19,59 €

dostupné aj ako:

Keď je to naozaj


Za bežných okolností by sa cesty Oakleyho a Vaughn nikdy neskrížili. Oakley nie je obyčajný smrteľník. Tento slávny popový spevák sa môže pochváliť cenami Grammy, miliónmi fanúšičiek a povesťou šarmantného rebela. Problémovej hviezde sa však časom začne rozpadať rodinný život, s jeho hudobnou kariérou to ide dolu kopcom a bulvárne plátky si len mädlia ruky pri jeho škandalóznych výčinoch. Oakley potrebuje svetu ukázať, že konečne dospel. Nuž a kto by mu s tým pomohol lepšie ako Vaugh, čašníčka na čiastočný úväzok, ktorá musí prispievať do rodinného rozpočtu, aby sa uživili? Obyčajnejšie dievča by ste nenaši. Vaughn prijme ponuku, aby predstierala, že je Oakleyho frajerka, a pokúsi sa zmeniť jeho imidž výtržníka na seriózneho hudobníka. Pre peniaze, za ktoré si jej bratia môžu dovoliť štúdium na vysokej škole, pretrpí aj divoké hollywoodske večierky, aj fiktívne správy na sociálnych sieťach. Zaumieni si, že oklame novinárov i fanúšikov. Skrátka, obetuje sa pre dobro veci. Lenže časom začne klamať aj seba. Veď ona by sa predsa nezamilovala do nafúkaného kreténa, čo sa nevie zmestiť do kože!
Na stiahnutie
10,40 €

dostupné aj ako:

Kto druhému hrob kope


Napínavé finále slávneho podcastu o zločinoch! Pip sa chystá na univerzitu, ale stále sa nevie spamätať z toho, ako sa skončilo jej posledné vyšetrovanie. Jej podcast o skutočnom zločine sa stal virálny, a tak je celkom zvyknutá na vyhrážky smrťou, ktoré dostáva online. No aj na ňu pôsobí nezvyčajne jeden anonym, ktorý jej neustále kladie rovnakú otázku: Kto bude hľadať teba, keď zmizneš ty? Vyhrážky sa stupňujú a Pip si uvedomí, že niekto ju sleduje aj v skutočnom živote. Jej stalker a miestny sériový vrah, ktorého chytili pred šiestimi rokmi, majú toho veľa spoločného a Pip začne premýšľať, či sa za mrežami neocitol nesprávny človek. Polícia odmieta konať, a tak Pip ostáva jediné: nájsť podozrivého sama. Smrteľná hra sa rozohráva a Pip zistí, že všetko záhadné dianie v jej rodnom mestečku ju vracia na úplný začiatok... a ak nenájde odpovede, tentoraz to bude ona, kto sa stane ďalšou obeťou.
Na stiahnutie
10,49 €

Bea


Drzá, sebevědomá Bea je zvyklá dostávat, co chce, a o peníze se příliš nestarat. Přítrž se tomu rozhodne učinit její otec, který má za to, že je načase, aby se jeho rozmazlená dcera naučila peníze nejen utrácet, ale také vydělávat. Přes veškerý odpor nastupuje Bea na letní brigádu do hobby marketu, kde jí nepadnou do oka ani noví kolegové, ani práce samotná. Navíc jí pije krev jen o pár let starší vedoucí Michal, jehož pracovní náplní nejspíš je znepříjemňovat Beátě život. Ztracená mezi nekonečnými regály se žárovkami, šroubky a dalším harampádím si Bea uvědomuje hořkou skutečnost. Čekají ji ty nejhorší prázdniny v životě!
Na stiahnutie
6,09 €

dostupné aj ako:

Všechny holky, kterými jsem byla


Nora O’Malleyová už byla v kůži hodně holek. Jako dcera mistryně podfuků se musela převtělit do mnoha různých já. Ovšem ve chvíli, kdy se její matka do posledního cíle zamiluje, místo aby ho obrala, se Nora rozhodne provést nemyslitelné: oblafnout vlastní matku a utéct. Pět let se Nora snaží vést normální život. Ale pak se najednou octne v situaci, kdy potřebuje oprášit své někdejší dovednosti, protože musí čelit třem problémům: č. 1: Její ex ji načapal s její holkou. I když se spolu všichni tři kamarádí, Wes o ní a Iris nevěděl. č. 2: Den potom, co ji Wes s Iris načapal, spolu všichni tři musejí uložit v bance peníze, které vybrali na zvířecí útulek. A tahle noční můra se ještě mnohonásobně zhorší, protože: č. 3: Hned poté, co vejdou do banky, ji dva maníci začnou vykrádat. Ti dva ovšem ještě netuší, s čím si zahrávají a koho si to vlastně vzali za rukojmí.
Na stiahnutie
13,68 €

Někdo jako ty


Šestnáctiletá Mila žije v L.A. s mámou a tátou, slavným filmovým hercem. Když před premiérou jeho nového trháku vyvolá rozruch po celém městě, rozhodnou se ji rodiče uklidit přes tři tisíce kilometrů daleko k její tetě a dědovi do Tennessee. Mila z toho není nadšená a záhy po příjezdu se pohádá s Blakem, synem starostky Nashvillu. Ten také moc dobře ví, co obnáší život s veřejně známým rodičem, takže toho mají možná společného víc, než si chtějí přiznat.
Na stiahnutie
13,19 €

Království těla a ohně


Je láska silnější než pomsta? Druhý díl bestsellerové fantasy série.  Všechno, v co Poppy věřila, je lež – oklamal ji i muž, do kterého se zamilovala. Teď sama netuší, kým bez závoje Panny vlastně je. Ví ale, že pro ni neexistuje větší hrozba než Princ Atlantie. Chce, aby proti němu bojovala, a ona jeho rozkaz ráda uposlechne. Aby našla svého bratra, musí se spojit s nebezpečně svůdným Casteelem Da’Neerem. Je jen otázkou času, než tajemství dvou království vyjdou na světlo. Ale až nebesa začnou krvácet, mohlo by být pozdě.
Na stiahnutie
19,07 €

Bez dychu


Claudine Henryová mala pred nástupom na vysokú školu smelé plány. Posledné leto chcela stráviť s najlepšou priateľkou, vydať sa na dobrodružný výlet a možno si konečne vyraziť so svojou platonickou láskou Wyattom Jonesom. Namiesto toho musí riešiť spúšť, ktorú napáchal jej otec, keď sa rozhodol odísť od rodiny. Jej svet sa tak razom zmení na jedno veľké klamstvo. Claudine sa musí zo dňa na deň odsťahovať s matkou na vzdialený, komármi zamorený ostrov, kde nie je ani signál, nieto šanca na románik. Lenže potom stretne Jeremiaha, pekného a záhadného voľnomyšlienkara. Jeremiah je miestny sprievodca s vášňou pre fotografovanie, ale aj minulosťou, o ktorej nerád hovorí. Medzi dvoma ranenými dušami ihneď preskočí iskra. Obaja však vedia, že nech sa stane čokoľvek, skončí sa to posledným dňom prázdnin.
Na stiahnutie
10,40 €

dostupné aj ako:

Můj první tanec


Láska má svůj vlastní rytmus. Od autorky hitu Slunce je také hvězda. Evie má v jednom jasno: každá láska skončí zlomeným srdcem. Jakmile se před ní dva lidé políbí, spatří celý jejich vztah od prvního setkání až po hořký rozchod. Tahle zvláštní schopnost jí bohatě stačí k tomu, aby si kluky držela od těla. Pak se ovšem ocitne v tanečním studiu, kde jí jako partnera přidělí tajemného X. Okouzlující tanečník v ní probudí nečekané pocity a přiměje ji přemýšlet o tom, jestli láska za trochu toho rizika přece jen nestojí…
Na stiahnutie
13,68 €

Po celý čas


Kyle nemá dôvod pochybovať o svojej budúcnosti. Počas strednej školy tvoria s Kimberley nerozlučný pár a chystajú sa nastúpiť na rovnakú univerzitu. Všetko zmení noc po maturitnom večierku a tragická autonehoda. Kým Kyle sa preberá v nemocnici s poranením mozgu, Kimberley nehodu neprežila. Zdá sa, že nikto z najbližších nedokáže pochopiť, čím si Kyle prechádza. Výnimkou je Marley. Marley vie, aké je to stratiť milovaného človeka. Navyše je presvedčená, že za to nesie vinu. Vzájomným porozumením si liečia rany a upevňujú puto medzi nimi. Kyle neveril, že by ešte mohol byť šťastný, ale aj tak má pocit, že sa blíži niečo, čo mu opäť prevráti svet naruby. Príbeh o ľúbení, strácaní a nachádzaní od autoriek sfilmovaného bestsellera Na pár krokov (IKAR, 2019).
Na stiahnutie
9,70 €

dostupné aj ako:

Upírska akadémia 6: Posledná obeť


Epické a nezabudnuteľné finále najlepšej upírskej série na svete! Rose Hathawayová žila vždy podľa vlastných pravidiel. Porušila ich, keď utiekla z Akadémie sv. Vladimíra s najlepšou kamarátkou a poslednou žijúcou dragomírovskou princeznou Lissou. Porušila ich, keď sa zamilovala do iného strážcu – božského Dimitriho, a aj keď sa vzpierala morojskej kráľovnej Tatiane. No teraz skončila za mrežami – a dokonca za zločin, ktorý ani nespáchala. Pomôcť jej dokážu len Dimitri a Adrian, keď sa im podarí nájsť jediného žijúceho človeka, ktorý môže zabrániť jej odsúdeniu a prinútiť Morojov upriamiť pozornosť na mladú kandidátku na kráľovnú: Vasilisu Dragomírovú. Rose a Lissa sa ocitli v problémoch a zrazu sú nútené spoliehať sa na nepriateľov, lebo v priateľoch sa sklamali. Ale najviac ich ťaží otázka, či za skutočnú slobodu budú musieť obetovať to najcennejšie. Jedna druhú.
Na stiahnutie
9,79 €

dostupné aj ako:

Upírska akadémia 5: Spútané mágiou


Richelle Mead sa vracia v predposlednom piatom pokračovaní najlepšej upírskej série súčasnosti! Rose dostala šancu: mohla si vybrať medzi smrteľným životom osamote a nesmrteľným životom v náručí milovaného Dimitriho. Ale rozhodla sa zle... Späť za bránami Akadémie sv. Vladimíra sa s Lissou a ostatnými spolužiakmi pripravujú na koniec štúdia a na deň, keď dajú škole zbohom raz a navždy. No aj keď všetkých opantáva blaho posledných dní, Rose je duchom vždy s Dimitrim. Nedokázala ho zabiť, keď mala príležitosť. Dimitriho máta spomienka na Rose a jej krv a teraz má už len jediný cieľ: On a Rose musia byť spolu. Navždy.
Na stiahnutie
9,09 €

dostupné aj ako:

Nahoře bez


Na některé věci v životě nejde hodit filtr. To právě teď zjišťuje nenápadná třináctiletá Amélie, která to vážně nemá jednoduché, doma ani ve škole. Moc ráda by spoustu věcí ve svém životě jednoduše zaretušovala jako fotografie v nějaké appce. Jenže to není tak snadné... Kniha pro dívky od 12 let bere vážně pocity a trápení mladých děvčat, jejich snahu vyrovnat se se změnou vlastního těla během puberty a jejich potřebou sounáležitosti.
Na stiahnutie
7,00 €

Hra so svetmi


Novinka od autora fenoménu Kosec, ktorý svojou sériou o posloch smrti zožal slávu na celom svete! Stačí jediná zrážka na futbalovom ihrisku a Ashov život zrazu nevyzerá tak ako predtým. Hoci sa to zdá nemožné, zrážka ho dostala do inej dimenzie a on ďalej preskakuje z jedného sveta do druhého, no ani v jednom z nich sa necíti skutočne doma. Začne sa to malými zmenami, no tie sa čoskoro vymknú spod kontroly a Ash sa ocitá vo vesmíroch, kde má všetko, po čom kedy túžil, vo vesmíroch, kde spoločnosť uviazla v minulosti... vo vesmíroch, kde sa odrazu pozerá na život úplne inými očami. A ak si nebude dávať pozor, svet, ktorý teraz začína vidieť jasnejšie, môže v okamihu prestať existovať...
Na stiahnutie
9,09 €

dostupné aj ako:

Láska a iné nehmatateľné veci, ktoré tak nevyhnutne potrebujeme


Aiden to nemal v živote ľahké. A teraz je mŕtvy. Jednou z mála vecí, ktorá po ňom zostala, je fascikel s listami, ktoré adresoval svojej priateľke. Tá sa teraz skrz ne dozvedá viac o svojom zosnulom priateľovi, opäť prežíva ich spoločné chvíle jeho očami a popri tom sa snaží vyrovnať s jeho smrťou. Príbeh o láske, priateľoch, smútku, radosti, o vyrovnávaní sa s realitou a o všetkých nehmatateľných veciach, ktoré tak nevyhnutne potrebujeme.
Na stiahnutie
5,90 €

Klub divných


Svet je farebný a absurdný, tak prečo sa neprispôsobiť? Počnúc fialovými vlasmi a končiac záľubou v maľovaní kedykoľvek a kdekoľvek, Mia je rozhodne neobyčajnou osobou. Študuje v maturitnom ročníku, no zo života si ťažkú hlavu nerobí. Čas trávi so svojimi uletenými kamarátmi v partii, ktorá neraz priťahuje pohoršené pohľady okoloidúcich. Stabilita bezpečnej bubliny sa naruší, keď Mia spozná tajomnú a tichú Violu. Navyše sa v partii začína to, čo nepochybne ohrozí jej súdržnosť – láska.
Na stiahnutie
9,70 €

dostupné aj ako:

Poslední dny Archieho Maxwella


Tátové odcházejí z domova v jednom kuse. Není na tom nic zvláštního, fakticky. Jackův táta si našel jinou ženu. Moův taky. Ale Archieho táta? To je docela jiná historie - příběh, který si Archie musí nechat pro sebe. Kdyby na to totiž přišla Tia, nebo snad dokonce jeho kamarádi, bylo by po něm. Ale lidé z jeho okolí pečlivě střeží svá vlastní tajemství - tajemství, která Archieho dny navždycky promění k nepoznání.
Na stiahnutie
9,89 €

dostupné aj ako:

Bozky a croissanty


Mia odjakživa vedela, že jej osudom je stať sa baletkou. Má to predsa v krvi – podľa rodinnej legendy jej prapraprastará mama tancovala v Parížskej opere a pózovala samotnému Degasovi! Na rozdiel od mamy to Mia nepovažuje za rozprávku, ale za znamenie. Plánuje stráviť leto vo Francúzsku a drieť na svojom sne, no plány sa jej rýchlo skomplikujú. Prvým problémom je jej rivalka Audrey, ktorá si nedá ujsť jedinú príležitosť, aby jej ukázala, že je lepšia. Ďalším je učiteľ baletu s nezvládnuteľnými nárokmi. A napokon Louis. Odzbrojujúco očarujúci Louis, ktorý ju rozptyľuje v jej baletnom úsilí. Chce Mii ukázať Paríž zo sedadla svojho mopedu a ona sa mu s radosťou usadí za chrbát a vozí sa s ním popri rozsvietenej Eiffelovke. Mia sa pôvodne plánovala venovať baletu s plným nasadením... Lenže v Paríži udáva tempo láska.
Na stiahnutie
9,70 €

dostupné aj ako:


V knižnej kategórii Young Adults objavíte fascinujúci svet literatúry pre mladých, ktorá kombinuje dobrodružstvo, emocionálnu hĺbku a osobnostný rast.Tieto knihy sú určené pre mladých čitateľov, ktorí hľadajú príbehy, ktoré ich oslovia, inšpirujú a pomáhajú im porozumieť svetu a sebe samým.

Kategória kníh Young Adults je plná rozmanitých žánrov, vrátane romantiky. Prinášame vám silné a autentické postavy, ktoré čelia výzvam, objavujú svoju identitu a nachádzajú svoje miesto vo svete.Knihy z kategórie Young Adults ponúkajú dobrodružstvo, napätie, lásku a komplexné témy, ktoré sa týkajú tém, ktoré sú pre dospievajúcich dôležité a udalostí, ktorými v tomto veku prechádzajú.

Teenageri nájdu v knihách príbehy, ktoré sa ich dotýkajú a otvárajú diskusiu o dôležitých témach, ako je sebaprijatie, priateľstvo, láska, rast, utváranie hodnôt a nájdenie svojho miesta vo svete. Tieto knihy ponúkajú nielen zábavu, ale aj príležitosť na sebarozvoj a porozumenie komplexnosti dospievania.