! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Série


E-knihy - Young adults strana 12 z 39

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Kóbi meséli kicsiknek és nagyoknak


22 rövid, derűs kétperces történet. A mesélő Kóbi, egy hétéves kislány, aki igyekszik megérteni a körülötte lévő világot, és egyedi látásmódjával, logikus gondolataival olykor meglepi a felnőtteket is. A vidám mininovellákat néhány gyermekvers követi. Kötetemet gyermekeknek és kamaszoknak, de felnőtteknek is ajánlom. 
Na stiahnutie
4,76 €

Kivirágzik minden


Amikor Lori nagymamája meghal, a lány világa fenekestül felfordul. Sheryl nagymama volt ugyanis a mindene Lorinak. Gyakorlatilag ő nevelte fel az unokáját, akinek szülei mindig rengeteget dolgoztak. Ráadásul egy másik veszteség is fenyegeti Lorit, édesanyja ugyanis ragaszkodik ahhoz, hogy költözzön el az ő szeretett városából, Bostonból. Az érettségi előtt álló főhősünk azonban legalább addig maradni akar, amíg teljesíti nagyanyja utolsó kérését: szétszórja a hamvakat azokban a kertekben, amelyeket Sheryl a legjobban szeretett. A gyönyörű helyeket Seth nagybátyjával, valamint legjobb barátjával, Chrisszel látogatja végig, akibe titokban fülig szerelmes. A búcsúzás nem könnyű, de Lori talán a természettől is tanulva, a különleges kaland végére már másként tekint az elmúlásra. Dacos és nyers stílusa megszelídül, nemcsak önmagával, hanem a családjával is megbékél. Meredith Goldstein önéletrajzi jellegű regénye egyszerre keserű, humoros, romantikus, de legfőképp: reménykeltő, amelynek elolvasása után talán más szemmel nézünk majd a körülöttünk virágzó életre.
Na stiahnutie
6,90 €

dostupné aj ako:

Kipurcant kedvencek – Rex Dexter nyomoz


REX DEXTERNEK MINDEN VÁGYA, HOGY LEGYEN EGY KUTYÁJA… De igazi házi kedvenc helyett be kell érnie egy csirkével. Egy órával és tizennégy perccel később a csirke jobblétre szenderül (miután átment rajta egy úthenger). Úgy tűnik, Rexet elátkozta a Nagy Kaszás, mert kimúlt vadállatok szellemei jelennek meg egymás után a szobájában (amúgy fontos válaszokra várva). Igaz, még Rex legjobb barátja, Darvish is azt gondolja, hogy az egész kitaláció, pedig ő aztán tényleg mindent elhisz. A hívatlan kísértetvendégek zajos és rendetlen csapatot alkotnak. Szükségük van Rex segítségére, hogy megfejtsék, mi okozta rejtélyes és végzetes eltávozásukat a Middling Falls-i állatkertből, még mielőtt annak további lakói is áldozatul esnének az átoknak. De hogyan segíthetne rajtuk egy kiskamasz?
Na stiahnutie
6,76 €

Jedeme v tom spolu


Už je to dlouho, co Auden naposledy v noci spala. Před rozvodem svých rodičů – nebo spíš předtím, než se začali hádat. Teď má příležitost strávit bezstarostné léto se svým tátou a jeho novou rodinou v okouzlujícím přímořském městečku, kde žijí. Tam taky nastoupí na brigádu v obchodě s oblečením, kde se seznámí s holčičím světem, který jí tak dlouho unikal: holčičí mluvou, kamarádstvím a láskami. Tohle všechno až doteď opomíjela, protože se ze všech sil snažila být dokonalou dcerou. A pak potká Eliho, záhadného samotáře, ale hlavně dalšího nespavce, který se stane jejím průvodcem po nočním městě. Společně se noc co noc vydávají na honbu za dobrodružstvím.
Na stiahnutie
12,21 €

Vánoční zázrak


Nový romantický příběh od bestselerového autora Jaye Ashera. Vánoční romance, která vám zlomí srdce, ale přiměje vás brzo začít znovu věřit… Sierra vede dva životy. Jeden v Oregonu, kde její rodina vlastní farmu vánočních stromků. A druhý v Kalifornii, kam před Vánocemi jezdí stromky prodávat. A opustit jeden vždycky znamená, že jí schází ten druhý. Tak to je až do posledních Vánoc, kdy Sierra potká Caleba. Caleb je vzorný kluk, jen před lety udělal obrovskou chybu a platí za ni dodnes. Ale Sierra nedá na jeho minulost a rozhodne se mu pomoct. To samozřejmě vyvolá vlnu nesouhlasu, falešných dojmů a podezření, ale Caleb se Sierrou přijdou na to, že jedna věc je silnější než tohle všechno: pravá láska.
Na stiahnutie
9,75 €

Skrýš v lese


Stevie se po skončení školy nudí doma, ale kontaktuje ji majitel kempu Sunny Pines u městečka Barlow Corners, kde se kdysi došlo k dodnes nevyjasněným vraždám. Stevie mu má pomoci s true crime podcastem o dávných událostech. Co je lepší než strávit léto společně s kamarády s Ellinghamu, kteří přijedou společně s ní, a zabývat se přitom starými případy? V Barlow Cornes však ve vzduchu visí cosi zlého. Dokáže Stevie záhadu rozlousknout dřív, než ji pohltí nebezpečí, které se jí lepí na paty?
Na stiahnutie
15,64 €

Kam tě vítr zavane (Nedej se 3)


Simon Snow na své cestě napříč Amerikou zjistil jedno: S magií už nechce mít nic společného. Chce být obyčejný člověk, najít si obyčejnou práci a žít obyčejný život. Potíž je v tom, že má křídla a jeho kluk je upír. Než se ale stačí po návratu do Anglie obojího zbavit, zaplete se do dalšího magického dobrodružství, o které vůbec nestojí. Někdo nový o sobě tvrdí, že je Vyvolený a že zachrání kouzelnický svět před nebezpečím.Simon s Bazem budou muset ještě jednou do akce, tentokrát ale bez věrné kamarádky Penny. Ta má svých problémů dost. Přivezla si totiž z Ameriky prokletého normála a její máma z toho vůbec není nadšená. Navíc uhlídat Sheparda, který k sobě i v Londýně přitahuje všechny myslitelné magické bytosti jako magnet, je pořádná dřina.Aspoň že Agáta tentokrát nepotřebuje, aby ji někdo zachraňoval. Nebo ano?
Na stiahnutie
17,19 €

Ročenka


Jak najít svůj hlas? Jak se zamilovat? Jak říkat pravdu? Středoškolačka Paige Vickersová, která pracuje pro školní noviny, je na vylhané příběhy zvyklá. Patří mezi ně třeba řeči o tom, jak je nejpopulárnější spolužačka Grace úžasná. Jenže to je lež. Jak Laura přebírá kluky jiným holkám. To je taky lež. A jak je její vlastní rodina dokonalá. I to je ale… lež. Teď populární Grace a její kamarádky vybírají do chystané ročenky ty „nejlepší středoškolské příběhy“. Jenže tyhle příběhy nejsou jen vylhané, jsou toxické! Page už má lží plné zuby. S pomocí Elijaha, jediného kluka, který ji kdy chápal, je odhodlaná povědět všem pravdu. A asi tím dostane pár lidí na kolena.
Na stiahnutie
11,49 €

dostupné aj ako:

Blackout


V horkém letním New Yorku vypadne proud. Jiskry lásky a přátelství ale žádná temnota nezastaví. Šest okouzlujících, vtipných a dojemných příběhů od bestsellerových autorek.
Na stiahnutie
8,00 €

dostupné aj ako:

Skryté dary


Maeve je šestnásťročná stredoškoláčka, ktorej sa v škole veľmi nedarí. Nič ju nebaví, pre nič sa nedokáže nadchnúť a v porovnaní so svojimi úspešnými súrodencami sa cíti ako sivá myška. Jedného dňa nájde balíček tarotových kariet, a hoci o tarote nič nevie, objav ju okamžite zaujme. Len jedna karta akoby nepatrila medzi ostatné – Správkyňa. Maeve o nej nedokáže nič zistiť, a tak ju vytiahne z balíčka a schová u seba v izbe. Z ostatných začne veštiť spolužiačkam a stáva sa čoraz populárnejšou. Vyveštiť si nechá aj Lily, Maevina bývalá najlepšia kamarátka. Z balíčka kariet si vytiahne práve tú, ktorá tam nemala čo hľadať. Keď sa potom neobjaví v škole, Maeve premkne neblahé tušenie, že za jej zmiznutím stojí záhadná Správkyňa.
Na stiahnutie
11,20 €

dostupné aj ako:

Biela ako mlieko, červená ako krv


Leo je obyčajný šestnásťročný tínedžer, ktorý miluje futbal, gitaru a jazdenie na mopede. Svet vidí vo farbách. Biela je ticho, samota, prázdno… Za to červená úsvit, búrka, láska. A láska sa pre Lea rovná Beatrice – zelenooká červenovláska, ktorá študuje na rovnakej škole. Je jedným z mála dôvodov, prečo školu ako-tak zvláda. Inak je pre neho stratou času… totálna biela. Jeho letargiu a pohodlie naruší až suplujúci učiteľ, ktorý svoju prácu berie vážne. Vďaka nemu sa prvýkrát začína vážne zamýšľať nad tým, čo má v živote zmysel a ako nájsť a nasledovať svoje sny. Leovým snom je Beatrice, no všetky jeho nádeje sa zrútia vo chvíli, keď do jej života vstúpi choroba. Dokáže Leo v náročnom období svojho dospievania objaviť cenu utrpenia a význam skutočného priateľstva? Nájde odpovede na otázky, pri ktorých dospelí strácajú reč a dokonca aj internetový vyhľadávač sa zafarbí na bielo?
Na stiahnutie
8,90 €

dostupné aj ako:

Najtemnejší Mesiac


Čo robiť, keď sa do cesty k šťastiu postaví strach?Karine chýba Kael viac, ako si pripúšťa. Mladý vojak ešte nedávno spal v jej posteli a zrazu je preč. Nevie mu však odpustiť, že pomohol jej jedinému bratovi vstúpiť do armády. Napokon, v detstve si s Austinom sľúbili, že sa vyvarujú rovnakej chyby, akej sa dopustil ich otec. Zdá sa však, že jej vzťah s Kaelom má v rukách záhadná moc. V kuse na seba narážajú. Kael sa zakaždým nečakane objaví na rovnakom mieste ako ona, ochotný každému pomôcť. Keď jej hrozí pád, zachytí ju. Vždy je jej nablízku. Keďže sa mu nedá vyhnúť, Karina sa postaví situácii čelom a rozhodne sa pre logické riešenie ? spriateliť sa. Tentoraz si stanoví pravidlá, aby si udržala odstup. Nedovolí, aby jej Kael znova ublížil. Román Najtemnejší mesiac je pokračovaním knihy Najjasnejšie hviezdy.
Na stiahnutie
9,70 €

dostupné aj ako:

Zradená


Hollis prišla o všetko – o Silasa aj o šťastnú budúcnosť. Zronená sa uchýli k Silasovej rodine v susednom kráľovstve a vďaka ich láskavým srdciam nadobúda novú nádej. Na každom kroku ju však prebodáva nedôverčivý pohľad Etana, Silasovho bratranca. Pre dobro krajiny musia svoje nezhody s Etanom prekonať. Pred ich rodinou stojí najväčšia výzva ich životov – pomstiť Silasa a zachrániť celé kráľovstvo. Dokáže to však Hollis so zlomeným srdcom, ktoré sa rozbúši vždy, keď zbadá Etana?
Na stiahnutie
8,40 €

dostupné aj ako:

Štyria jazdci


Hoci rozsahom neveľká próza Romana Brata Štyria jazdci netvorí jeden celok a nie je kompozične previazaná, zdanlivo tak pôsobí. Štyri samostatné príbehy majú totiž spoločný obsah: odhaľovanie netolerancie voči inakosti, poukazovanie na nespravodlivosť a brutálne šikanovanie, nelásku a bezohľadnosť ľudí voči sebe. Štyri poviedky o tínedžeroch nič neprikrášľujú, na nič sa nehrajú, len realisticky opisujú skutočnosť v jej drsných rozmeroch. Sú nanajvýš súčasné nielen zobrazením života mladých ľudí, ale aj jazykom, zmýšľaním a hodnovernými situáciami. Vo formáte EPUB a MOBI sa nenachádzajú ilustrácie.
Na stiahnutie
6,90 €

dostupné aj ako:

Kamoši, frajeri a srdce na plátne


Nová kniha známej autorky románov pre baby Kasie West s názvom Kamoši, frajeri a srdce na plátne je prvou časťou trilógie o dievčatách, z ktorých každá má svoj sen, snaží sa získať priateľstvo, lásku i uznanie a popritom spoznáva samu seba. Sedemnásťročná Abby je nadšená maliarka. Popri škole pracuje v miestnom múzeu a túži sa dostať do výberu výtvarníkov, ktorí čoskoro dostanú možnosť vystavovať na prestížnej výstave talentov. No jej obrazom vraj chýba srdce. Rozhodne sa zostaviť zoznam vecí, ktoré by jej obrazom mali dodať hĺbku. Spolu s kamarátom Cooperom, do ktorého je Abby zaľúbená, ale bojí sa, že ak mu to povie, príde o priateľa, postupne robia veci zo zoznamu. Popri tom mladá výtvarníčka spoznáva samu seba aj svoje strachy a učí sa ich prekonávať. Podarí sa Abby dostať srdce na plátno a získať srdce svojho priateľa?
Na stiahnutie
8,39 €

Jaternice tiahnu na Paríž


Na facebooku boli vyhlásené za najškaredšie baby na škole. Astrid, Hakima a Mireille získali zlato, striebro a bronz v súťaži Miss Jaternica a rozhodne preto neotvárajú šampanské. Možno by mali sedieť doma a plakať do vankúša. A to aj urobia. No hneď potom nasadnú na bicykle a vydajú sa na roadtrip. Že kam? Veď predsa do Paríža! Lebo viete ako, Bejby nebude sedieť v kúte a Jaternice tiež nie! Vyberte sa na dobrodružnú cestu naprieč voňavým francúzskym vidiekom s Mireille, Hakimou a Astrid. Ich dokonalý plán prepašovať sa na záhradnú slávnosť v Elyzejskom paláci zahŕňa okrem iného pouličný predaj jaterníc (áno, jaterníc!), prespávanie v stane na kraji cesty i obrovské množstvo zjedeného syra. S čím však ani jedna nepočítala je záujem médií o ich príbeh. Ako to celé dopadne? Podarí sa našim hrdinkám hodiť problémy za hlavu? A prečo mieria práve do Elyzejského paláca? Kniha Jaternice tiahnu na Paríž je živelný príbeh o dospievaní a hľadaní si svojho miesta vo svete, v ktorom ste v jeden deň vyhlásené za najodpudivejšie dievčatá na škole a na druhý sa ocitnete na titulných stránkach novín ako nekorunované kráľovné boja proti šikane. Príbeh troch kamarátok sa stal vo Francúzsku absolútnym bestsellerom a získal niekoľko ocenení, medzi inými aj prestížnu cenu Prix Sorcieres pre najlepšiu tínedžerskú knihu. Ich dobrodružstvá inšpirovali tvorcov zo sveta divadla i filmu a boli preložené do viacerých jazykov. Jaternice tiahnu na Paríž je prvá kniha Vydavateľstva Absynt, ktorá je určená pre tínedžerov a tínedžerky.
Na stiahnutie
11,30 €

dostupné aj ako:

Sexuální výchova: Road trip


Na motivy kultovního seriálu Netflixu Sex Education! Maevein bratr Sean se dostal do potíží a zoufale potřebuje Maevinu pomoc. Zapletl se se skupinou delikventů a ti ho teď obviňují ze zločinu. K jeho smůle vypadají důkazy proti němu dost přesvědčivě, a tak Maeve nezbývá než si zahrát na detektiva. Naštěstí má po svém boku teenagerského sexuálního guru Otise, volnomyšlenkářského kamaráda Erica a za volantem svou věrnou kamarádku Aimee. Je jasné, že tihle tři ji nenechají na holičkách. Ani kdyby to tak chtěla... Podaří se Maeve a jejím kamarádům odhalit pravdu? Vydejte se spolu s oblíbenými hrdiny na road trip, který má v sobě všechno, co fanoušci na seriálu Sex Education tak milují: upřímnost bez zábran, brilantní humor i citlivý a otevřený přístup k sexualitě.
Na stiahnutie
10,29 €

Hodný holky umírají první


Young adult thiller pro fanoušky Agathy Christie a Karen M. McManus. Psychologická hra. Vydírání. Vražda. Chaos. Šestnáctiletou Avu někdo přinutil, aby dorazila do opuštěného zábavního parku na mole Portgrave. Ocitá se tak mezi deseti teenagery odhodlanými za každou cenu uchovat svá tajemství. Když se zvedne mlha a park se ponoří do tmy, skupina zůstane odříznutá od okolního světa. Znepokojivá situace je postupně obrací jednoho proti druhému a Ava si uvědomuje, že nemá na výběr. Není kam utéct – bude se muset tajemství, které ji na molo přivedlo, postavit čelem. Jak daleko bude ochotná zajít, aby přežila noc?
Na stiahnutie
10,29 €

Rodina především


Již čtvrtý young adult thriller z pera autorky bestsellerů Jeden z nás lže, Dva tajemství neudrží a Jeden z nás je na řadě. Sestřenice Milly a Aubrey a jejich bratranec Jonah se skoro neznají. Jejich bohatá samotářská babička totiž vydědila jejich rodiče ještě před tím, než se vůbec narodili. Nikdy se s babičkou nesetkali, proto jsou všichni překvapení, když každému z nich dorazí dopis, v němž je babička zde do svého ostrovního resortu... Jejich rodiče mají jasno – tohle by mohla být příležitost, jak se vetřít zpět do babiččiny přízně. Dětem nezbývá, než se na ostrov vydat. Když však dorazí, hezky rychle se ukáže, že babička s nimi má úplně jiné plány. A čím déle na ostrově zůstávají, tím více přicházejí na to, jak tajemná – a temná – je minulost jejich rodiny. Ať už rodinu před lety rozdělilo cokoliv, ještě to neskončilo. A oni se letos dozvědí proč.
Na stiahnutie
11,29 €

V knižnej kategórii Young Adults objavíte fascinujúci svet literatúry pre mladých, ktorá kombinuje dobrodružstvo, emocionálnu hĺbku a osobnostný rast.Tieto knihy sú určené pre mladých čitateľov, ktorí hľadajú príbehy, ktoré ich oslovia, inšpirujú a pomáhajú im porozumieť svetu a sebe samým.

Kategória kníh Young Adults je plná rozmanitých žánrov, vrátane romantiky. Prinášame vám silné a autentické postavy, ktoré čelia výzvam, objavujú svoju identitu a nachádzajú svoje miesto vo svete.Knihy z kategórie Young Adults ponúkajú dobrodružstvo, napätie, lásku a komplexné témy, ktoré sa týkajú tém, ktoré sú pre dospievajúcich dôležité a udalostí, ktorými v tomto veku prechádzajú.

Teenageri nájdu v knihách príbehy, ktoré sa ich dotýkajú a otvárajú diskusiu o dôležitých témach, ako je sebaprijatie, priateľstvo, láska, rast, utváranie hodnôt a nájdenie svojho miesta vo svete. Tieto knihy ponúkajú nielen zábavu, ale aj príležitosť na sebarozvoj a porozumenie komplexnosti dospievania.