! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Väzba


Série


Hol vagytok idegenek?


A szerzo elméleti munkája érdekes kérdéseket boncolgat: láthatók-e a Földön annak bizonyítékai, hogy valaha jártak itt a kozmoszból érkezett idegenek? Járnak-e ide ma is?
Na stiahnutie
3,94 €

A kis gyufaárus lány


A kis gyufaárus lány Talán ez Andersen legismertebb meséje, egyetlen gyerek könyvtárából sem hiányozhat! A megható történet egy szegény lányról szól, aki szenteste hideg éjszakáján gyufát próbál eladni a hazafelé igyekvőknek. Hogyan alakul a lány sorsa? Olvassátok el magatok! Az elbeszélést szép, színes illusztrációk díszítik.
Na stiahnutie
0,97 €

A pásztorlány és a kéményseprő


A pásztorlány és a kéményseprő A mese főszereplői porcelánfigurák: a Pásztorlány, a Kéményseprő, és persze az öreg Kínai, aki azt szeretné, ha a szép Pásztorlány a fából faragott Őrmesterhez menne feleségül. A lány azonban ellenszegül, mivel az ő kis szívét már rég rabul ejtette a Kéményseprő. Mi történik ezután? Olvassátok el magatok! Az elbeszélést szép, színes illusztrációk díszítik.
Na stiahnutie
0,97 €

Válogatás Andersen meséiből


Andersen meséi: "A fülemüle", "A gonosz herceg", "A törpe". Három kedves, szép és jól ismert mese egy könyvben: A kínai császár udvarába röpít minket a fülemüle története: itt éldegélt az aprócska és csúnyácska madár. Éneke rengeteg örömet csempészett az arra járók szívébe, sőt, még a súlyosan beteg császárt is meggyógyította. Kegyetlen világ a gonosz hercegé: a hidegvérrel vívott háborúk célja nem más, mint az egész világ leigázása. Egy kereskedő házában lakik a fűszeres manója: bőség és gazdagság veszi körül. Egy napon mégis egy ágrólszakadt diák keltette fel figyelmét, aki jobban imádta a könyvet és költészetet, mint saját jólétét. Andersen meséi elvarázsolnak, a történetek mélyén a legfontosabb igazságokat és erkölcsi értékeket fedezhetjük fel. Ugyanúgy elbűvölik a mai gyermekeket, mint egykoron szüleiket, nagyszüleiket és dédszüleiket. A meséket szép, színes illusztrációk gazdagítják.  
Na stiahnutie
1,94 €

Az elvarázsolt hangok


1953-ban születtem, a Nyilas csillagképének jegyében, a Szűz fölkelésének órájában. Voltaképpen muzsikus, festő vagy építész szerettem volna lenni – nyilván azért lettem író, mert így minderről együtt képzelődhetek tovább. Ezeket a meséket a barátaimnak és a szeretteimnek írtam – így hát mindazokkal, akik magukéinak olvassák őket, remélem, szintén valami barátságfélébe keveredünk. A mesében az a jó, hogy megfér benne a líra – első köteteim verskötetek voltak az epika – később megjelent egy regényem – és a dramatikus tömörség – bemutatták három színpadi művemet is. És még az is jó benne, hogy mosolyogva lehet rá elaludni.Fábri Péter
Na stiahnutie
1,94 €

Az angyali vígasság


A Gion-életmű harmadik kötete hat ifjúsági regényt tartalmaz. Ezek a következők: Engem nem úgy hívnak, Postarablók, A kárókatonák még nem jöttek vissza, Sortűz egy fekete bivalyért, Angyali vigasság, Zongora a fehér kastélyból. Összeállította és szerkesztette Füzi László, az életmű egyik legavatottabb szakértője, az életműsorozat gondozója. Az életműsorozat 3. kötetének előszavát Elek Tibor írta.
Na stiahnutie
4,20 €

Moby Dick, a fehér bálna


Herman Melville könyve hosszú feledés után lett az amerikai irodalom egyik kulcsmûve. Mûfaját tekintve talán filozofikus kalandregénynek nevezhetnénk. Ishmael, a pályáját keresõ ifjú, elhatározza, hogy tengeri bálnavadász-hajóra szerzõdik matróznak. Egy lepukkant fogadóban megismerkedik Kvikveggel, egy barbár törzs uralkodójának Amerikába tévedt fiával, és egyyütt szerzõdnek el a Pequod nevû hajóra. A hajó kapitánya, Ahab kapitány, fanatikus ember. Még fiatalkorában találkozott a rettegett fehér bálnával, Moby Dickkel, aki leharapta a kapitány egyik lábát. Ahab bosszút esküdött: semmi más nem érdekli, mint hogy bosszút álljon a tenger szörnyetegén. Vajon képes az emberi szellem, erõ, és összefogás legyõzni a Természet vad erejét, ösztöneit? Erre kapunk választ ebbõl az izgalmas könyvbõl.
Na stiahnutie
5,32 €

Dalok Paulának


Az alig 17 éves Paula találkozót beszélt meg a 22 éves Ángellel, akivel Messengeren ismerkedett meg. Izgatott örömmel várja a találkozást. A percek múlnak, ám a fiú nem jön, így Paula beül egy kávézóba. Ott fut össze mulatságos körülmények között az addig ismeretlen Álexszel, aki véletlenül ugyanazt a könyvet olvassa, mint ő. Mindketten fiatalok és vonzók… Álexnek azonban el kell valahova sietnie. Amikor Paula már éppen indulni készül, megjelenik Ángel, s bocsánatot kér a jókora késésért. Ángel újságíró, akinek aznap délután a felkapott énekesnővel, Katiával kellett interjút készítenie… Szerelem, csalódás, találkozások, hazugságok, barátság, zene… Minden benne van ebben a romantikus, kamaszokról és fiatal felnőttekről szóló spanyol regénytrilógiában.
Na stiahnutie
5,61 €

dostupné aj ako:

Kettészakadt Magyarország


Minél kevésbé ismerünk egy kort, annál könnyebb „aranykort” csinálni belőle.Minél kevésbé ismerünk egy embert, annál könnyebb idealizálni az alakját.A történelemtanítás szeret idealizálni. Pedig nem azzal segíti a hazafias nevelést, ha mennybe viszi a múlt hőseit, hanem avval, ha azt bizonyítja:?történelem sohasem volt. Mindig csak jelen van, és a jelen mindig züllöttnek, romlottnak tűnik az előző korokhoz képest, a legnagyobb költők versei bizonyítják. Következésképp a mi züllött, romlott korunk is történelem lesz egyszer. És lehet, kortársaink közül épp azokból válnak „tiszták, hősök, szentek”, akikről legkevésbé tudjuk elképzelni.A szerző az államalapítástól az 1848/49-es forradalom és szabadságharcig elemzi a magyar történelem meghatározó személyiségeinek tetteit, egészen más szemszögből, mint ahogyan azt a történelemkönyvekből eddig megismerhettük. Az olvasó elé tárva azt, hogy milyen hiányos és téves jellemrajzok alapján istenítünk, vagy ítélünk el olyan személyiségeket, akiknek tetteit mindenkor csak a történelem tudja igazolni.László Ágnes interjúja a szerzővelA Klubrádió Klubdélelőtt című, január 14-i adása után, amikor Kun Zsuzsa és Németh Kristóf vendége volt, a hallgatók sokasága érdeklődött a könyve iránt. Milyen reakciókra számít? Nem tart attól, hogy komoly támadások is érhetik? Hiszen amit a könyvben leír, azzal olyan mítoszokat rombol le, amelyekre ideológiák épültek fel. Jelzi is az ajánlásában, hogy mennyire nem ért egyet azzal, hogy a múlt hőseit a történelemtanítás magas piedesztálra helyezi, csak a pozitív tulajdonságaikat emeli ki és azt, hogy mit tett ezért az országért, népért. Vajon mit fog érezni, gondolni az olvasó, ha szembesül azzal, hogy azok a személyiségek, akiket átvitt vagy valós értelemben is szentté avattak, gyarló emberként is viselkedtek és olyan dolgokat is műveltek, amelyeket minden épeszű ember elítél?Bízom abban, hogy tisztábban fog látni és el fogja hinni: mi sem vagyunk rosszabbak, mint elődeink voltak, és a jelen, amelyet sokszor romlott korként élünk meg, egyszer csak történelemmé szelídül majd. Nem véletlen, hogy folyamatosan változik a történelem-szemlélet, hiszen az utókor a saját megélt tapasztalatait vetíti vissza a múltba. Bennem is óriási a hagyománytisztelet, és tény, hogy számtalan korszerű eszme bukott bele abba, hogy semmibe vette a nemzeti hagyományokat, de az is tény, hogy a nemzeti hagyományokat védő konzervativizmus többször sodorta végveszélybe az országot. Az embereknek fontosak a hagyományok, de nem hagyományok tartják elsődlegesen össze őket, mer
Na stiahnutie
3,63 €

dostupné aj ako:

Burkus


„A ?szép kőház küszöbén ezelőtt harminc vagy még több esztendővel egy tépett bundájú kutya heverészett. Ezt hívták Burkusnak. Hogy aztán a nevezett kőházba sorba beköszöntöttek az apróságok, Burkus nagyon hozzájuk szokott. Az első fiú félt tőle, a leányka nem ment hozzá, hogy be ne sározza a ruháját, a harmadik egyszer leesett a hátáról s azóta csak távolról szerette, hanem a negyediknek már egészen Burkus volt a dajkája. Ő vigyázott rá a tornácon, kezéből kivette vajas kenyerét, nem mordult rá, ha a farkát ráncigálta, nem bántotta, ha parányi kezét bedugta a szájába. Ha a gyermek reggel felébredt, Burkus volt az első szava. Erőnek erejével azt akarta, hogy fektessék melléje Burkust éjszakára. Egész nap elbeszélgetett Burkussal, még kérdezgetett is tőle mindenféle badarságot. Mikor pedig Burkust egy nyári délután a kert lábában megtalálták: a negyedik gyermek, a Pista fiú, úgy sírt, de úgy sírt, hogy alig tudták megvigasztalni. A Burkus iránt való éktelen szeretete miatt elnevezték őt a testvérei, a szülei, a szomszédok, a falu – az egész világ: Burkusnak.”Gaál Mózes Burkus egyszerű történetében rávilágít arra az örök igazságra, hogy életünk nem más, mint egy kis fejezet a nagybetűs könyvben. Burkus hosszú évekig tartó tanulás, munka és kitartás után lépésről lépésre valósítja meg álmait. A fiatal férfi a hétköznapok szürkesége és nehézségei ellenére végül megtalálja helyét a világban.
Na stiahnutie
2,79 €

Siralmas Erdély


A Siralmas Erdély című művében az író az erdélyiek által megélt török korszak hétköznapjaiba enged bepillantást a szerzőre jellemző egyéni szófordulatokkal és történeti hűséggel. Az átfogó történelmi események mellett részletesen megismerkedhetünk Erdélynek a császáriakhoz való kapcsolatával, illetve a mindennapok gondjaiba is betekintést nyerünk.
Na stiahnutie
2,79 €

Moravské národní pohádky a pověsti z okolí rožnovského


Skvostný výbor Klementa Bochořáka z pohádek a pověstí sběratele, jehož sbírka patří mezi perly lidové kultury, národní literatury včetně literatury pro mládež. Poprvé vyšly pohádky a pověsti v roce 1854 a Kulda na rozdíl od Boženy Němcové či Karla Jaromíra Erbena pohádky nebeletrizoval, ale usiloval dokumentárně reprodukovat valašské lidové vypravěčství v jeho svébytné jazykové podobě. V jemné „drsnosti“ s texty výtečně korespondují novodobé ilustrace, jejichž autorem Přemek Horáček. Beneš Metod Kulda (1820-1903), sběratel a vydavatel lidových pohádek
Na stiahnutie
4,80 €

dostupné aj ako:

Chodské pohádky


Pohádkové látky pocházející z jedné části naší země jsou srozumitelné a sdělné natolik, že potěší jak dětského čtenáře, tak i dospělého. Ten si v nich najde obzvláště moudrost a humor. Baarovi se podařilo vytvořit specifický pohádkový žánr, který v bohatém vývoji české pohádky stojí na rozhraní tradičního a moderního podání. Jindřich Šimon Baar (1869-1925), český spisovatel, katolický kněz, tvůrce národopisného a historického obrazu Chodska v črtách, povídkách, románech a pohádkách
Na stiahnutie
3,60 €

dostupné aj ako:

Chodské pohádky 2


Pohádky Jindřicha Šimona Baara. Legendární kniha, jež přináší humorné, tajuplné příběhy z Chodska. Ilustroval je známý kreslíř a karikaturista Milan Kocmánek (viz jeho knihy kresleného humoru – Ve víně je sranda a Sranda z lesů, vod a strání). Jindřich Šimon Baar (1869-1925), český spisovatel, katolický kněz, tvůrce národopisného a historického obrazu Chodska v črtách, povídkách, románech a pohádkách
Na stiahnutie
5,55 €

dostupné aj ako:

Malá Margo


Príbeh francúzskeho dievčatka, ktoré sa stratí z vlaku a na svojej dlhej a namáhavej púti zažije veľa napínavých príhod. Svetoznáma spisovateľka L.A.Čarská písala dievčenské romány a knihy pre ženy, ktoré dodnes zostávajú veľmi populárne iste aj preto, lebo rozprávajú o láske a končia šťastne. Tak je to i v románe pre mladšie dievčatá Malá Margo. Je to príbeh francúzskeho dievčatka, ktoré sa cestou do Petrohradu stratí z vlaku. Na svojej dlhej a namáhavej púti zažije veľa nebezpečných a napínavých príhod, ktoré ju naučia, ako sa brániť pred ľudskou zlobou a súčasne jej pomôžu objaviť cenu naozajstného priateľstva a lásky. Svetoznáma spisovateľka Lýdia Alexejevna Čarská, vlastným menom Čurilovová (1857 – 1937), patrila medzi veľmi plodných autorov. Absolvovala dievčenskú školu v Petrohrade, neskôr bola herečkou, písala verše pre deti, najmä však dievčenské romány a knihy pre ženy – Ďzavachovské sídlo, Lesná žienka, Sibirôčka, Ruža z Kaukazu, Bez mamičky, a mnohé ďalšie.
Na stiahnutie
4,90 €

Anglický denník Lucie H.


Lucia sa začiatkom prázdnin ocitá na mesiac v Londýne, kde okrem pamiatok a múzeí objavuje aj svoje city k anglickému susedovi Jamesovi, ale i k spolužiakovi Jakubovi, ktorý zostal na Slovensku. Po návrate z Veľkej Británie Lucia intenzívne prežíva svoju prvú lásku a aj pokročilé tehotenstvo svojej mamy. Ako sa Lucia vyrovná s maminou hospitalizáciou, láskou k dvom chlapcom naraz i s obyčajnými radosťami a starosťami, aké prinášajú letné dni, to sa dozviete v anglickom denníku Lucie H.
Na stiahnutie
4,99 €

dostupné aj ako:

Staré grécke báje a povesti


Odvážny Odysseus, vytrvalý Prométheus, zradná trójska vojna... Báje zo starovekého Grécka sú plné smelých hrdinov, mocných bohov, ale aj hrozivých netvorov. Odohráva sa v nich množstvo bojov a slávnych výprav. Najznámejšie povesti a báje v tejto knihe sú citlivo prerozprávané tak, aby im porozumeli aj malé deti.
Na stiahnutie
4,90 €

dostupné aj ako:

Sirota z Knowlu


Sedemnásťročná Maud prichádza do vidieckeho sídla Bartram-Haugh, kde žije jej strýko Silas. Namiesto očakávanej idyly sa ocitne v pochmúrnom dome s čudáckym služobníctvom, ktoré v nej vzbudzuje strach, ba i samotný strýko svojím neobvyklým správaním stupňuje napätie a hrôzu. Kto je vlastne strýko Silas? Aké tajomstvá ukrýva jeho minulosť? A čo čaká Maud v jeho dome?
Na stiahnutie
4,90 €

Uletené rozprávky pre veľké deti a malých dospelých


Všetkého veľa škodí. Zistili to aj hrdinovia Uletených rozprávok, no ako to už v živote chodí, prišli na to, až keď už bolo neskoro. Prečítajte si túto knihu bez ohľadu na vek skôr, ako sa niečo zlé stane aj vám! Každý malý (i veľký) čitateľ si dokonca môže knihu doplniť vlastnoručnými ilustráciami, ktoré sú iba načrtnuté. Okrem prekrásnych moderných rozprávok ako napríklad o nadávajúcom chlapcovi, o spiacom dievčatku, o televízorovom chlapcovi alebo o upratovacej mamičke, sú v knihe dokonca aj voľné strany, kde si môže vaša ratolesť rozprávku graficky ilustrovať úplne sama. A nemajte strach - kniha je testovaná na deťoch. Už ste niekedy svojmu dieťati zadovážili darček, v ktorom sa môže stať spoluautorom? Uletené rozprávky to v plnej miere umožňujú - je to prvá kniha na svete do ktorej sa môže kresliť, maľovať a čarbať. Čo môže - MUSÍ! Dokonca obsahuje prázdne miesto, kde sa vaše dieťa dopíše meno do tiráže ako spoluautor ilustrácií :-).
Na stiahnutie
5,90 €

dostupné aj ako:


Spomínate si na svoju prvú knihu? Na knihu, ktorú vám rodičia čítali ako úplne prvú? Spomínate si na prvú knihu, ktorú ste zvládli prečítať úplne sami? Pamätáte si ešte na prvú knihu od vášho obľúbeného autora, ktorú ste chytili do rúk? Sme si istí, že pamätáte. Musia to byť nádherné spomienky. Tak prečo niečo také nesprostredkovať aj vaším deťom?

Tlačená kniha má v súčasnosti veľkú konkurenciu. Napriek tomu si môžete všimnúť, že knihy veľmi priťahujú deti už od mala. Akokeby mali okolo seba nejakú čarovnú moc. Keď sú deti už staršie, majú čoraz viac iných záujmov, ale knihy čítajú stále. V predpubertálnej fáze deti už začínajú obľubovať nejakého konkrétneho spisovateľa a to, čo (a koľko) v tomto období prečítajú, má vplyv na ich uvažovanie a konanie v budúcnosti. V puberte má dieťa už veľmi veľa rôznych podnetov, preto je ťažké niečím ho zaujať, no pokiaľ mu ponúknete dostatočne kvalitné a pútavé knihy, môžete si byť istý, že sa čítanie dostane na pomyselný zoznam jeho záujmov.

Medzi najvýznamnejších ľudí, ktorí boli v detstve ovplyvnení knihami, patria napríklad Ronald Reagan, Mark Zuckenberg alebo Albert Einstein. Knihy, ktoré v detstve prečítali, im veľmi pomohli, motivovali ich a inšpirovali k tomu, čo robili v dospelosti.

V našom kníhkupectve si veľmi dobre uvedomujeme, akou dôležitou súčasťou detstva a dospievania je čítanie. Preto u nás nájdete veľa kvalitných kníh práve pre túto vekovú kategóriu.

Kategória kníh pre deti a mládež je plná vzrušujúcich príbehov, dobrodružstiev a vzdelávacích materiálov, ktoré pomôžu deťom objavovať radosť a význam čítania.

Nájdete tu široký výber kníh pre deti od najlepších autorov z celého sveta. Od klasických rozprávok a dobrodružných príbehov až po vzdelávacie knihy, encyklopédie a knihy o vede. S knihami pre deti a mládež je rozvíjanie lásky k čítaniu a vzdelávaniu jednoduché a príjemné.

Naše knihy pre deti a mládež sú starostlivo vybrané, aby poskytovali zábavu a vzdelávanie zároveň. Sme presvedčení, že čítanie je skvelý spôsob, ako rozvíjať fantáziu, kreativitu a jazykové schopnosti vašich detí. Preto sa zameriavame na knihy, ktoré sú súčasné, inšpiratívne a relevantné pre dnešnú mladú generáciu.

V kategórii kníh pre deti a mládeš nájdete knihy pre najmenších, rozprávky, knihy o dobrodružstve, napätie, western, knihy pre young adults, fantasy knihy a knihy o upíroch , príprava do školy, pracovné zošity, encyklopédie pre deti a mládež, knihy v cudzom jazyku, knihy pre dievčatá, aj pre chlapcov, knihy o dospievaní, bájky a povesti, náboženskú literatúru pre deti.