! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Väzba


Série


Brána snov I. diel


Brány snov sú všade okolo nás, môžu to byť tie najobyčajnejšie veci ako strom, tmavá izba, jaskyňa... Cez bránu snov sa môžu dostať iba duše detí, ktoré majú vo svojom živote nevyriešené problémy a ťažkosti. Ocitnú sa tak v krajine snov a zázrakov, kde v čarovnom rozprávkovom prostredí plné rozprávkových bytostí prežijú veľké dobrodružstvá, bojujú za záchranu tejto krajiny od vplyvu temnej sily vládcu Zla. Kým tu musia čeliť zlu, čarom, zázračným stvoreniam a láske, zatiaľ v reálnom svete ich telá ležia v stave kómy. Možnosť ich návratu cez bránu snov a zobudenia zo stavu hlbokého spánku je iba vtedy ak sa im podarí vyriešiť svoje reálne problémy... Podarí sa im prekonať všetky prekážky v reálnom svete aj vo svete snov a fantázií či dosiahnu svoj najväčší dar?
Na stiahnutie
3,20 €

Brána snov II. diel


Max a Linzi po rokoch opäť prechádzajú cez Bránu snov do rozprávkovej ríše snov a fantázie, pretože sa nevedia vyrovnať so smrťou svojich otcov. Ako vyvolení musia pozbierať dary všetkých štyroch krajín, ktoré im pomôžu poraziť vládcu krajiny zla Darkwolfa a ich bojovníkov vlkolakov. V rozhodujúcom boji im prídu na pomoc starí priatelia a zázračné tvory. Podarí sa zvíťaziť dobru nad zlom a či nájdu aj svoj najväčší dar, lásku?
Na stiahnutie
4,20 €

A sötétség határán


Egy meg nem nevezett országban mikrobiológiai kísérletek során gyilkos baktériumokat állítanak elő. Terroristák csapnak le a laboratóriumra és elviszik a készletet. Megindul a kíméletlen hajsza, amelyben ártatlan emberek is életüket vesztik…
Na stiahnutie
3,10 €

Az úgy volt...


„Az úgy volt, hogy amikor hazajöttem a táborból, itthon mindenki nekem esett, hogy na mi újság, mi volt, hogy volt, meséljek már. Én általán tudom, hogy mi az újság, csak nem szeretem, ha folyton kérdik. Ezért mondtam, hogy semmi.” Hányszor van így az ember, ha kamasz. És hányszor kerül olyan helyzetbe, hogy „semmi-szerű” választ ad, pedig… például ha a nagymamája megkérdi, hogy milyen húst süssön, azt feleli, hogy nem tudja, pedig… az öregek otthonában az egyik néni éppen azt szerette volna, ha olyan unokája lenne, mint ő… Vagy ha a kislány, akivel jó volna együtt járni, azt állítja, hogy írt a nyáron, és az ember úgy tesz, mintha nem hinné el, hogy írt. Janikovszky Éva tükröt tart a tizenhárom évesek elé, de mindannyiunk elé is, akik sok mindenen elgondolkodunk, sok mindenről tudjuk, hogy mi az újság, de azt válaszoljuk, hogy semmi. Réber László nagyszerű, telibe találó rajzai humorukkal a kamaszság komikumát és líráját teszik még érthetőbbé, szeretetre méltóvá.
Na stiahnutie
4,76 €

dostupné aj ako:

Az utolsó bolygó


A "Zuhanás a Napba" című könyvvel induló családregény - "saga" - sorozat második darabja. Oban Dorgot elítéli egy földi bíróság és egy idegen égitestre száműzik, ahol igen nehéz az élete és teljes magányban kell élnie. Ám egy napon űrkataszrófa miatt egy földi asszony és egy másik férfi kerül a bolygóra...
Na stiahnutie
3,38 €

Nulla óra nulla perc


A fajvédők ellen harcoló afrikai frontállam fehér "zsoldosokat" toboroz egy különleges akcióhoz. Meg kell semmisíteni a fehérek egyik táborát... Kik indulnak a dzsungelösvényeken és miért választották ezt a harcot?
Na stiahnutie
3,38 €

Túl a Plúton


A sci-fi regény a jövőben játszódik a Plútó környékén. Két kalandra éhes felderítő űrhajós egy égitesten idegen lényekre utaló építményt talál. Meggondolatlanul leszállnak az ismeretlen labirintusba…
Na stiahnutie
3,10 €

Világok világa


Az öröklények történeteiben az ember nevű földi élőlény csak olykor és mellékesen bukkan fel. Univerzumokat teremtenek és rombolnak le azok, akik már örökké léteznek és kedvük szerint alakíthatják a Világűrt.
Na stiahnutie
2,82 €

Az Anjouk birodalma


A Magyarország története című sorozat történelmünk kezdeteitől napjainkig összefoglalja a legfontosabb eseményeket, bemutatja a kiemelkedő történelmi személyiségeket. Ez a kitűnő, átfogó tudásanyagot nyújtó történelmi alapmű nélkülözhetetlen segítség diákoknak, tartalmas és színes olvasmány a magyar történelem iránt érdeklődőknek. A neves szerzők a sorozat anyagát a legújabb kutatási eredmények felhasználásával állították össze. A kötetek rendkívül gazdag forrásanyagból merítve, eredeti dokumentumok felhasználásával készültek.  „A Kossuth Kiadó magyar történelmi sorozata a honfoglalástól napjainkig terjedő több mint ezer év történetét mutatja be. Ilyen jellegű munka ekkora terjedelemben és magyar nyelven még soha nem jelent meg. A szerzők, az adott korszak avatott ismerői közérthető, ám egyben szakszerű összefoglalást nyújtanak mindazoknak, akik múltunk megismerésére törekszenek. A kiváló történészek magas színvonalú munkái páratlan élménnyel ajándékozzák meg azokat, akik elolvassák e köteteket.” – Romsics Ignác akadémikus, történész, a sorozat főszerkesztője A sorozat kötetei:    1. Őstörténet és honfoglalás 2. Államalapítás 970–1038 3. Válság és megerősödés 1038–1196 4. Nagy uralkodók és kiskirályok a 13. században 5. Az Anjouk birodalma 1301–1387 6. Luxemburgi Zsigmond uralkodása 1387–1437 7. A Hunyadiak kora 1437–1490 8. Mohács felé 1490–1526 9. A három részre szakadt ország 1526–1606 10. Romlás és megújulá
Na stiahnutie
2,79 €

Balthasar und Barnabas


"Zwillinge sehen sich immer sehr ähnlich. Das weiß jeder, der schon einmal Dackel gesehen hat. Und Dackenzwillinge? Dackenzwillinge sehen so ähnlich, dass man sich eigentlich nur einen Dackel zu denken brauch. Der andere sieht ganz genauso aus." Die Hauptpersonen unseres Buches sind eben Dackenzwillinge, die den ganzen Tag in einem, nach Lavendel riechenden Garten glücklich herumspringen. Mit ihren liebenden Herrchen, Onkel Blasius und Frauchen, Tante Barbara, sondern auch die, ihrer Geschichte zuhörenden, kleinen Leser.
Na stiahnutie
4,48 €

At School at Last


What joy and pride is associated with one's first school satchel! This happy fact is proof that its wearer is now a schoolchild. Danny proudly, happily wends his way to school, where his enthusiasm wanes somewhat but his curiosity grows. To the question put by grown-ups, "Is school a good thing?" - Danny cannot provide an answer. Sometimes it's good, sometimes bad. His little friend Kitty, who has had to stay another year in nursery school, is curious to know what good school is at all, together with the ability to write, read and count. She decides that she will stay at nursery school because she wants to become a nursery-school teacher, and they teach that in nursery school anyway. Don't they? We recommend Éva Janikovszky's playfully written, jolly little book, with its enchantingly colourful illustrations by László Réber, to lower-year schoolchildren and to their parents alike. Translated by Andrew C. Rouse.
Na stiahnutie
4,76 €

Polgári átalakulás és neoabszolutizmus


A Magyarország története című sorozat történelmünk kezdeteitől napjainkig összefoglalja a legfontosabb eseményeket, bemutatja a kiemelkedő történelmi személyiségeket. Ez a kitűnő, átfogó tudásanyagot nyújtó történelmi alapmű nélkülözhetetlen segítség diákoknak, tartalmas és színes olvasmány a magyar történelem iránt érdeklődőknek. A neves szerzők a sorozat anyagát a legújabb kutatási eredmények felhasználásával állították össze. A kötetek rendkívül gazdag forrásanyagból merítve, eredeti dokumentumok felhasználásával készültek.  „A Kossuth Kiadó magyar történelmi sorozata a honfoglalástól napjainkig terjedő több mint ezer év történetét mutatja be. Ilyen jellegű munka ekkora terjedelemben és magyar nyelven még soha nem jelent meg. A szerzők, az adott korszak avatott ismerői közérthető, ám egyben szakszerű összefoglalást nyújtanak mindazoknak, akik múltunk megismerésére törekszenek. A kiváló történészek magas színvonalú munkái páratlan élménnyel ajándékozzák meg azokat, akik elolvassák e köteteket.” – Romsics Ignác akadémikus, történész, a sorozat főszerkesztője A sorozat kötetei:  1. Őstörténet és honfoglalás 2. Államalapítás 970–1038 3. Válság és megerősödés 1038–1196 4. Nagy uralkodók és kiskirályok a 13. században 5. Az Anjouk birodalma 1301–1387 6. Luxemburgi Zsigmond uralkodása 1387–1437 7. A Hunyadiak kora 1437–1490 8. Mohács felé 1490–1526 9. A három részre szakadt ország 1526–1606 10. Romlás és megújulás 1606–1703 11. A R
Na stiahnutie
2,79 €

Oni – Szürke vér


Áron és testvérei hétköznapi tizenévesek. Vagy mégsem? Miért lesz szürke a vérük, ha napfény éri, és miféle titkot rejt apjuk állóórája? Amikor új lány érkezik az iskolába, csakhamar elszabadul a pokol, és kiderül, hogy hőseinknek még a tanárok közt is akadnak ellenségeik. Áron útja az álmos dunántúli kisvárosból egy lidérces kriptán, majd egy különös szentélyen át egyenesen Barathrum, az alvilág sötét mélységeibe vezet.
Na stiahnutie
5,61 €

dostupné aj ako:

Magyar gyermek- és népmesék


Ez az e-könyv 31 magyar népmesét tartalmaz. A medve és a farkas, A Kacor király, A kis gömböc, Az okos leány, Babszem Jankó és még sok más mese, melyeket minden szülő szívesen olvas esténként gyermekeinek.
Na stiahnutie
0,96 €

Basil and Barnabas


Aunt Barbara lets them do it because she likes dachshunds even better than lavender, and of all dachshunds it is Basil and Barnabas she likes the best. Although it must be admitted, she has no other dachshunds. Lavender grows in Aunt Barbara's garden as grass grows elsewhere. Its scent fills the little cottage where Aunt Barbara lives with Uncle Balthasar and the two dachshunds. Here everything smells of lavender, but especially the dachshund twins, who romp about and play hide-and-seek in it all day long.
Na stiahnutie
4,48 €

Basile et Barnabé


Dans le jardin, la lavande, ça pousse comme de l’herbe. Son parfum emplit toute la maisonnette ou vivent tata Barbara, tonton Balthazar et les teckels jumeaux. Ici tout fleure bon la lavande, surtout les teckels qui jouent a cache-cache et gambadent dans les champs de lavande. Dans le jardin, la lavande, ça pousse comme de l’herbe. Son parfum emplit toute la maisonnette ou vivent tata Barbara, tonton Balthazar et les teckels jumeaux. Ici tout fleure bon la lavande, surtout les teckels qui jouent a cache-cache et gambadent dans les champs de lavande. Tata Barbara les laisse faire, car elle aime les teckels encore plus que sa lavande et Basile et Barnabé plus que tous les autres teckels. Il faut dire qu’elle n’a que ces deux-la.
Na stiahnutie
4,48 €

A kivégzések története


Különös könyv, de nem csupán az erős idegzetűeknek íródott. A kultúrtörténeti érdekességek mellett az olvasó rengeteget megtudhat belőle az utóbbi háromezer év halálbüntetési formáiról, a jogról, a törvényekről, a szokásokról.
Na stiahnutie
3,94 €

A világűr vonzásában


"A világűr vonzásában" című dolgozatban, a szerző lélegzetelállító képet fest az emberiség következő kétszázmilliárd évéről, vagyis fajunk kozmikus jövőjéről.
Na stiahnutie
2,82 €

Alfa-művelet


Letta Dorg a Marsra érkezik, hogy a fiát megkeresse, ám a rendőrség titkolózik. Kiderül, hogy a fiú éppen egy veszélyes bevetésen van. Letta megismerkedik egy idős férfival, aki később a második férje lesz. Expedíció indul az Alfa bolygóra, és Letta megtudja, hogy a fia éppen ott áll harcban a banditákkal...
Na stiahnutie
2,82 €

Spomínate si na svoju prvú knihu? Na knihu, ktorú vám rodičia čítali ako úplne prvú? Spomínate si na prvú knihu, ktorú ste zvládli prečítať úplne sami? Pamätáte si ešte na prvú knihu od vášho obľúbeného autora, ktorú ste chytili do rúk? Sme si istí, že pamätáte. Musia to byť nádherné spomienky. Tak prečo niečo také nesprostredkovať aj vaším deťom?

Tlačená kniha má v súčasnosti veľkú konkurenciu. Napriek tomu si môžete všimnúť, že knihy veľmi priťahujú deti už od mala. Akokeby mali okolo seba nejakú čarovnú moc. Keď sú deti už staršie, majú čoraz viac iných záujmov, ale knihy čítajú stále. V predpubertálnej fáze deti už začínajú obľubovať nejakého konkrétneho spisovateľa a to, čo (a koľko) v tomto období prečítajú, má vplyv na ich uvažovanie a konanie v budúcnosti. V puberte má dieťa už veľmi veľa rôznych podnetov, preto je ťažké niečím ho zaujať, no pokiaľ mu ponúknete dostatočne kvalitné a pútavé knihy, môžete si byť istý, že sa čítanie dostane na pomyselný zoznam jeho záujmov.

Medzi najvýznamnejších ľudí, ktorí boli v detstve ovplyvnení knihami, patria napríklad Ronald Reagan, Mark Zuckenberg alebo Albert Einstein. Knihy, ktoré v detstve prečítali, im veľmi pomohli, motivovali ich a inšpirovali k tomu, čo robili v dospelosti.

V našom kníhkupectve si veľmi dobre uvedomujeme, akou dôležitou súčasťou detstva a dospievania je čítanie. Preto u nás nájdete veľa kvalitných kníh práve pre túto vekovú kategóriu.

Kategória kníh pre deti a mládež je plná vzrušujúcich príbehov, dobrodružstiev a vzdelávacích materiálov, ktoré pomôžu deťom objavovať radosť a význam čítania.

Nájdete tu široký výber kníh pre deti od najlepších autorov z celého sveta. Od klasických rozprávok a dobrodružných príbehov až po vzdelávacie knihy, encyklopédie a knihy o vede. S knihami pre deti a mládež je rozvíjanie lásky k čítaniu a vzdelávaniu jednoduché a príjemné.

Naše knihy pre deti a mládež sú starostlivo vybrané, aby poskytovali zábavu a vzdelávanie zároveň. Sme presvedčení, že čítanie je skvelý spôsob, ako rozvíjať fantáziu, kreativitu a jazykové schopnosti vašich detí. Preto sa zameriavame na knihy, ktoré sú súčasné, inšpiratívne a relevantné pre dnešnú mladú generáciu.

V kategórii kníh pre deti a mládeš nájdete knihy pre najmenších, rozprávky, knihy o dobrodružstve, napätie, western, knihy pre young adults, fantasy knihy a knihy o upíroch , príprava do školy, pracovné zošity, encyklopédie pre deti a mládež, knihy v cudzom jazyku, knihy pre dievčatá, aj pre chlapcov, knihy o dospievaní, bájky a povesti, náboženskú literatúru pre deti.