Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Väzba


Série


Pihoun od Slavoše


Když jsem se rozhodl napsat příběh o sečtělém školákovi Pihounovi z berounského předměstí, bylo mým záměrem, aby se románový hrdina, ač fiktivní postava, pohyboval v autentickém prostředí, obklopen autentickými, v té době žijícími lidmi. Jeviště, na kterém se příběh odehrává, je město Beroun a jeho nejbližší okolí v reáliích dvacátých let minulého století. Příběh jsem umístil do Berouna, když jsem se při práci v místním muzeu setkal s dlouholetým fürstenberským archivářem Janem Königem. Zaujalo mě jeho vyprávění o štacích - o hospodách, kde se formani pravidelně setkávali a ve kterých nocovali, když ze Šumavy do Berouna vozili vysoko nastlané fůry voňavého sena. Jak večer, když obstarali koně, při dobrém moku místním vyprávěli, co nového ve světě, a ti zas jim, co nového u nich. Byl bych rád, kdyby tahle knížka vybídla čtenáře, aby se na chvíli zastavil a spolu se mnou se ohlédl za zmizelým světem cest v alejích stromů a za světem klenutých lokálů v zájezdních hostincích...
Na stiahnutie
3,95 €

Mesto padlých anjelov - Nástroje smrteľníkov (štvrtá kniha)


Úspešná séria mestskej fantasy pre tínedžerov Nástroje smrteľníkov pokračuje štvrtým dielom s názvom Mesto padlých anjelov. Táto séria je už taká obľúbená, že sa o nej rozpráva na četoch i na Facebooku. Decká sa predháňajú, aby si nový diel prečítali ešte v angličtine a vyrozprávali dej ostatným. O čo teda pôjde vo štvrtom pokračovaní, ktoré dostalo názov Mesto padlých anjelov? Valentine je porazený a vojna sa skončila. Clary Frayová sa vracia späť do New Yorku k novému životu. Chce sa stať plnohodnotnou Tieňolovkyňou a zároveň sa učí používať svoju špeciálnu silu. Jej mama je zasnúbená so svojou celoživotnou láskou a Dolnosveťania a Tieňolovci si nažívajú v pokoji. A čo je najdôležitejšie: s Jaceom sú konečne spolu. Nič však netrvá večne. Niekto vyvražďuje Tieňolovcov, rozdúchava napätie medzi Dolnosveťanmi, a to môže viesť len k ďalšej vojne. Clary nedokáže pomôcť ani jej najlepší priateľ Simon. Jeho mama totiž zistila, že je upír, a vyhodila ho z domu. A aby toho nebolo málo, randí naraz s dvoma krásnymi a nebezpečnými babami. Clary napokon zisťuje, že nešťastnou náhodou dala do pohybu sled hrozivých udalostí, ktoré môžu zapríčiniť, že stratí všetkých, ktorých miluje. Vhodné pre čitateľov od 15 rokov.
Na stiahnutie
10,49 €

dostupné aj ako:

Orbis sensualium pictus


Po více než dvaceti letech opět vychází jedinečné dílo Jana Amose Komenského - ORBIS SENSUALIUM PICTUS (Svět v obrazech), které by nemělo chybět v žádné rodinné i školní knihovně. Jedná se o výbor z Komenského jazykové encyklopedie, která v době svého vydání natolik předběhla dobu, že ještě v následujících staletích - u nás až do počátku minulého století - sloužila jako živá učební pomůcka pro výuku jazyků. Aktuální vydání připravil kolektiv odborníků pod vedením doc. PhDr. Naděždy Kvítkové, CSc. a doplnil jej obsáhlým úvodem a komentářem k dílu. Nové vydání obsahuje původní latinské texty a je nově doplněno paralelními překlady do současné češtiny, němčiny, angličtiny a ruštiny. Neméně důležitou součástí knihy je i obrazová část, která reprodukuje původní dřevoryty z několika historických vydání a snaží se tak netradičním způsobem srovnat i vývoj obrazové kultury dané doby.
Na stiahnutie
5,95 €

dostupné aj ako:

Prečo bývame za mestom


V osemnástich krátkych rozprávkach sa odohráva príbeh sedemčlennej rodiny, ktorá sa sťahuje z miesta na miesto, aby napokon našla v rodinnom dome za mestom to, čo jej chýba – skutočný domov pre všetkých členov rodiny. Hľadanie ľudského šťastia, spokojnosti a vzájomného porozumenia sa v texte a v ilustráciách snúbi s literárnymi a výtvarnými kvalitami, ktoré sa z dnešnej mediálnej doby vytrácajú – s hravým rozvíjaním predstavivosti, poetickým vnímaním skutočnosti, zmyslom pre inteligentný humor, morálnymi hodnotami. Švajčiarsky spisovateľ Peter Stamm, predstaviteľ súčasnej nemeckej literatúry, ponúka knižný debut pre detského čitateľa. O úspechu knihy svedčí skutočnosť, že sa doteraz predalo asi 140 000 exemplárov originálu a kniha bola preložená do 11 jazykov. Knihu výrazne dotvárajú vynikajúce ilustrácie Jutty Bauer, významnej osobnosti nemeckého výtvarného života, ktorá v roku 2009 získala v rámci prestížnej Nemeckej ceny za literatúru pre mládež osobitnú cenu za celoživotnú tvorbu a ktorú v roku 2010 Medzinárodná únia pre detskú knihu IBBY vyznamenala Cenou Hansa Christiana Andersena. Knihu preložil Ján Jambor.
Na stiahnutie
3,60 €

dostupné aj ako:

Veveričky


V rozprávkovom príbehu spoznáme chlapca Vincka na vozíčku a jeho kamarátky veveričky Veronky, ktorá sa „nervovo zrútila“, keď jej priam spod chvostíka spílili vlastnú jedľu. Rozprávanie o sile a význame priateľstva sa odohráva v pokojnom prostredí Orieškových kúpeľov, kde sa stretávame so zábavnými rekreantmi, prísnym doktorom Parom, predavačom Kešom alebo kúzelníkom Arašidom. O dramatické dobrodružstvá nemajú Vincko s veveričkou Veronkou počas pobytu v kúpeľoch núdzu. Spoločne prežité huncútstva im pomáhajú utužovať priateľstvo a pôsobia aj ako zázračný liek, ktorý pomaličky uzdravuje boľačky na tele aj na duši. Personifikované postavičky kúpeľných veveričiek nám opäť podávajú štylizovaný obraz ľudského sveta a jeho charakterov, ale aj správu o nenahraditeľnosti ľudskej empatie, dôvery a lásky. V rozprávke nájdeme aj stopy ekologického podtextu, ktorý v citlivej miere sprevádza autorove diela. Dej výstižne dopĺňajú hravé ilustrácie Petra Čisárika.
Na stiahnutie
4,60 €

dostupné aj ako:

Trapoška


Na svete je v poradí štvrtá veľmi úspešná knižka pôvodných poviedok slovenských autorov a je ilustrovaná dielami výtvarníkov svetového mena, ktorí vystavovali na výstavách Bienále ilustrácií Bratislava.
Na stiahnutie
2,20 €

dostupné aj ako:

About the Sun, little pets and a mysterious night


Knížka pro malé čtenáře a čtenářky zaměřená na výuku a procvičení anglického jazyka. Začtěte se spolu se svou ratolestí do jedenácti milých příběhů o zvířátkách kolem nás, doplněných kouzelnými ilustracemi Venduly Hegerové. Vybraná podstatná jména jsou znázorněna obrázkem, které má dítko správně pojmenovat, a text tak doplnit. 
Na stiahnutie
3,00 €

Mami, tati, chceme pejska


Bohatě ilustrovaná knížka je určena pro děti již od tří let, které si přejí pejska. Dítě se zábavnou formou dozví, na co si dát pozor a co všechno jejich psí kamarád potřebuje. Knihou provází pejsek Kulíšek, který dětem dává užitečné rady, jak se o nového člena domácnosti postarat. Do této praktické příručky pro všechny malé páníčky se jistě s potěšením začtou i jejich rodiče. Na tento úspěšný titul navazuje elektronická knížka Mami, tati, chceme morčátko.
Na stiahnutie
3,00 €

dostupné aj ako:

Myšáci na první výpravě


Myšáci Tomík a Otík jsou dva malí rošťáci, kteří bydlí s maminkou a tatínkem za skříní v obýváku manželů Rambouskových. Podnikají různá dobrodružství. Nejraději by odcestovali a poznali zajímavá místa z celého světa. Jak asi dopadne jejich první cestovatelská výprava po velkém domě Rambouskových?
Na stiahnutie
3,99 €

Mami, tati, chceme morčátko


Knížka Mami, tati, chceme morčátko navazuje na úspěšný titul Mami, tati, chceme pejska. Obě tyto knihy představují zábavné příručky pro malé chovatele ve věku již od 3 let. S pomocí krásných ilustrací Venduly Hegerové se děti i rodiče seznamují se vším, co je potřeba morčátku zajistit ke spokojenému životu v jejich domácnosti. Knížkou provází morčátko jménem Hoblinka, které pomáhá dětem pochopit všechny povinnosti a nároky, se kterými je chov tohoto domácího zvířátka spojen.
Na stiahnutie
3,00 €

dostupné aj ako:

Ritmatik


Z pera majstra svetovej fantasy prichádza príbeh o šestnásťročnom Joelovi, ktorého jediným snom je stať sa ritmatikom a byť tak vyvoleným, čo môže vdýchnuť život krieduchom a slobodne sa priúčať magickému umeniu. No Joel je len synom prostého výrobcu kriedy na Armediovej akadémii a študentom ritmatiky môže len ticho závidieť. Až do dňa, kým si ho za asistenta nevyberie profesor Fitch, aby mu pomohol pri vyšetrovaní záhadných únosov študentov. Na mieste činu nachádzajú len neznáme ritmatické čiary a krv unesených. Joel sa spolu so študentkou Melody ocitne na stope nečakaného objavu, ktorý navždy zmení chápanie ritmatiky i fungovanie ich sveta. Tiutl ilustroval Ben McSweeney a je vhodný pre čitateľov od 15 rokov.
Na stiahnutie
8,99 €

dostupné aj ako:

Řekni mi pohádku - Trpaslíci


Druhá pohádková kniha Petra Scheuera ze série "Řekni mi pohádku" je zde! Tentokrát o trpaslících.
Na stiahnutie
3,15 €

Kostičas


Příběh začíná v roce 2059. Devatenáctiletá Paige Mahoneyová pracuje v londýnském kriminálním podsvětí, kde působí jako jakási „spojka“ či „posel“ - je krajinochodec, zvláštní typ jasnovidce, a díky svým schopnostem se dokáže vnořit do mysli druhých lidí. Žije v represivním režimu Scion, kde páchá velezradu už jen tím, že dýchá. Jednoho dne se její život navždy změní. Je přepadena, unesena a převezena do někdejšího Oxfordu, města, které před dvěma sty lety zmizelo z map. Tam je Paige vydána na milost a nemilost Strážci, nejkrásnější, ale zároveň nejděsivější bytosti, jakou kdy potkala…
Na stiahnutie
12,29 €

dostupné aj ako:

Mordovisko


Neopakovateľná atmosféra príbehov o všivavých prázdninách, o malej bielej myške a veľkej pažravej Korytnačke /vlastným menom Veronike Vrábľovej/, o mafiánovi, Mordovisku či nezabudnuteľnom školskom výlete vyženie nudu z vášho života a zaručí vám skvelý čitateľský zážitok.
Na stiahnutie
4,80 €

dostupné aj ako:

Čuvi v pralese


Príbehy psíka Čuviho, ktorý sa po havárii lietadla ocitne v amazonskom pralese. Našťastie, našiel si tam kamaráta, s ktorým prežíva neuveriteľné dobrodružstvá a spoznáva silu priateľstva.
Na stiahnutie
4,80 €

dostupné aj ako:

O malom obrovi


V kráľovstve, kde žije Viktorius, už niet miesta pre rozprávky. Rozprávkar sa vydáva do sveta hľadať pravdu a múdrosť. Na svojich cestách stretne najmenšieho obra Malíčka, mačku Mumuru, ale aj zlých démonov, z rúk ktorých sa podujme vyslobodiť milú princeznú Viku.
Na stiahnutie
4,80 €

dostupné aj ako:

Pochabý škriatok


Rozprávky z večerníčkového seriálu RTVS Čo videli stromy. Pokračovanie príbehov z knihy Tvrdohlavý baran, ktoré malej Katarínke rozprávajú stromy.
Na stiahnutie
4,80 €

Srdcia v sedle


Marie a Katlin sú dve sestry, ktoré bývajú spolu s mamou na rodinnom ranči, kde sa ich život točí hlavne okolo koní. V prvom príbehu Jeden večer hviezdami sa zúčastnia speváckej súťaže. Na výhru potrebujú okrem perfektného spevu a choreografie tiež zvíťaziť nad zákernými plánmi ich súperky Cornélie, ktorá sa rozhodne ich vystúpenie sabotovať. Druhý príbeh Chcem sa páčiť chlapcom rozpráva o tom, ako sestry zažívajú svoje prvé lásky. Túžba byť krásnou sa občas vymkne z rúk a vtedy nastupujú neodmysliteľné hádky medzi matkou a dcérou… Príbeh Dobrodružné stanovanie ukrýva posolstvo nádeje a lásky. Sestry sa totiž vyberú na prázdniny k babičke Claire, kde spoznajú tajomného Bieleho žrebca. Na babičkinom ranči prežijú magické leto!
Na stiahnutie
5,60 €

dostupné aj ako:

Ovečka Olívia 2


Povzbudivý príbeh o malej ovečke určený hlavne pre deti s handikapom a ich rodičom.
Na stiahnutie
2,95 €

Spomínate si na svoju prvú knihu? Na knihu, ktorú vám rodičia čítali ako úplne prvú? Spomínate si na prvú knihu, ktorú ste zvládli prečítať úplne sami? Pamätáte si ešte na prvú knihu od vášho obľúbeného autora, ktorú ste chytili do rúk? Sme si istí, že pamätáte. Musia to byť nádherné spomienky. Tak prečo niečo také nesprostredkovať aj vaším deťom?

Tlačená kniha má v súčasnosti veľkú konkurenciu. Napriek tomu si môžete všimnúť, že knihy veľmi priťahujú deti už od mala. Akokeby mali okolo seba nejakú čarovnú moc. Keď sú deti už staršie, majú čoraz viac iných záujmov, ale knihy čítajú stále. V predpubertálnej fáze deti už začínajú obľubovať nejakého konkrétneho spisovateľa a to, čo (a koľko) v tomto období prečítajú, má vplyv na ich uvažovanie a konanie v budúcnosti. V puberte má dieťa už veľmi veľa rôznych podnetov, preto je ťažké niečím ho zaujať, no pokiaľ mu ponúknete dostatočne kvalitné a pútavé knihy, môžete si byť istý, že sa čítanie dostane na pomyselný zoznam jeho záujmov.

Medzi najvýznamnejších ľudí, ktorí boli v detstve ovplyvnení knihami, patria napríklad Ronald Reagan, Mark Zuckenberg alebo Albert Einstein. Knihy, ktoré v detstve prečítali, im veľmi pomohli, motivovali ich a inšpirovali k tomu, čo robili v dospelosti.

V našom kníhkupectve si veľmi dobre uvedomujeme, akou dôležitou súčasťou detstva a dospievania je čítanie. Preto u nás nájdete veľa kvalitných kníh práve pre túto vekovú kategóriu.

Kategória kníh pre deti a mládež je plná vzrušujúcich príbehov, dobrodružstiev a vzdelávacích materiálov, ktoré pomôžu deťom objavovať radosť a význam čítania.

Nájdete tu široký výber kníh pre deti od najlepších autorov z celého sveta. Od klasických rozprávok a dobrodružných príbehov až po vzdelávacie knihy, encyklopédie a knihy o vede. S knihami pre deti a mládež je rozvíjanie lásky k čítaniu a vzdelávaniu jednoduché a príjemné.

Naše knihy pre deti a mládež sú starostlivo vybrané, aby poskytovali zábavu a vzdelávanie zároveň. Sme presvedčení, že čítanie je skvelý spôsob, ako rozvíjať fantáziu, kreativitu a jazykové schopnosti vašich detí. Preto sa zameriavame na knihy, ktoré sú súčasné, inšpiratívne a relevantné pre dnešnú mladú generáciu.

V kategórii kníh pre deti a mládeš nájdete knihy pre najmenších, rozprávky, knihy o dobrodružstve, napätie, western, knihy pre young adults, fantasy knihy a knihy o upíroch , príprava do školy, pracovné zošity, encyklopédie pre deti a mládež, knihy v cudzom jazyku, knihy pre dievčatá, aj pre chlapcov, knihy o dospievaní, bájky a povesti, náboženskú literatúru pre deti.