! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Väzba


Série


A konkrét hiúz                        


A tizenkét éves Marci okos, de kissé szétszórt fiú, pót-, majd beugró tagja iskolájuk természetismereti és természetvédelmi versenyre készülő kis csapatának, mely egészen az országos döntőig jutott. A döntőt Márianosztrán rendezik, és a dolgok úgy alakulnak, hogy Marci ötéves öccsét, Jancsit is magukkal kell vinniük, aki nagyon szeretne végre egy saját háziállatot. Egyenesen a természetből… Ez a történet során okoz némi bonyodalmat – miként az is, hogy a csapat egy sajnálatos félreértés következtében egy rozzant kölcsönfurgonnal kénytelen útnak indulni. Nem is jutnak messzire, egy sötét erdőben töltik az éjszakát, és bolondnál bolondabb, izgalmasabbnál izgalmasabb kalandok várnak rájuk – no, meg egy váratlan találkozás a "konkrét hiúzzal"… A szórakoztató regény – a Regényes természet irodalmi pályázat díjazott műve – a szerző első kötete a Móra Kiadónál.
Predaj skončil
6,34 €

Totál szívás a suli


Ha megharap egy vámpír, akkor azt mondjuk, igazán rossz nap ez a mai. Ha ezután beléd mélyeszti a fogait egy vérfarkas is, na, az már igazán nagyon borzalmas. De mit lehet mondani, akkor, ha az embert még ugyanezen a napon egy zombi is megkóstolja? Hát… EZ TOTÁL SZÍVÁS! Pontosan ez történt a tizenegy éves Tommal. Ráadásul a felső tagozat első tanítási napján. Pedig egyetlen cél lebegett csak a szeme előtt: észrevétlennek maradni. Milyen kár, hogy a számításait keresztülhúzta pár apróság. Szerencsétlen harapások sorozatának következtében vámpírrá változott… Meg vérfarkassá… És zombivá. Úgyhogy a „Tom láthatatlan marad” tervnek lőttek. Legjobb barátja, a nagydumás Zeke segítségével Tom megpróbálja elfogadni a jövőjét. Zeke ugyanis úgy gondolja, REMEK dolog, ha az ember egyszerre lehet zombi, vérfarkas és vámpír! (Mondjuk Zeke mindenről azt gondolja, hogy REMEK!) De Tom vajon ki tudja használni különleges képességeit, és megálljt tud parancsolni az iskolai zaklatásnak? És a legnagyobb kérdés, hogy a többi diák elfogadja-e őt?
Predaj skončil
7,04 €

I am Thankful – Hálás vagyok


English Hungarian bilingual children's book. Perfect for kids studying English or Hungarian as their second language.‘I am Thankful’ shows how easy it is to be grateful for everything in life, even the little things. From waking up in the morning, to enjoying the warm sun, to going back to sleep and hugging your favorite teddy bear. There is always something to be thankful for.
Predaj skončil
2,98 €

A múlt árnyékában


Avery Jonas nemrég tért vissza szülővárosába, készen arra, hogy új és nyugalmas életet kezdjen. Oka volt, hogy egyszer elment, ahogy annak is, hogy most futva menekült vissza régi barátaihoz. Sietve távozott, és reménykedett, hogy többet nem látja azt a személyt, aki  elijesztette. Egészen addig, amíg meg nem jelent a háza előtt, magányosan, tiszta lapot és bejutást kérve, miközben csak a lány életét akarta újból felforgatni a múlt titkaival.
Predaj skončil
5,61 €

Testőröm csapdájában


Allie Santiago családja nagyon befolyásos és gazdag, ami a fenyegetést és a veszélyt is magában foglalja. Sorra testőröket fogadnak fel Allie mellé egészen addig, amíg Kai Stone be nem áll a munkába. Kai Stone már sokmindent átélt eddig az életében, de mindent képes volt feláldozni a szerettei védelméért, ezért is a legjobb testőr. Egy szabályt kell betartania: nem közeledhet védelmezettje felé. 
Predaj skončil
5,61 €

Szöul, London, Melody


A K-POP, amely Koreából indulva a világot átívelően fiatalok millióit hódította meg, a szórakoztató iparnak az az ágazata, amely tehetséges gyerekek tízezreinek ígér sikert és csillogást, de olyan elvárásokat támaszt és határokat szab, amelyekbe gyerekek ezrei buknak bele, sokszor az életükkel fizetve.Czipó Petra 2018-ban megjelent Kiáltok, miért nem hallod? című, regénypályázatot nyert édes-keserű művének szereplői újra álmodoznak, remélnek és szenvednek a Szöul London Melodyban.Amikor Min Timothy, a K-POP sztár, az öngyilkossági kísérlete után felépülve kilép a szanatórium ajtaján, úgy érzi, képes új életet kezdeni, újra a bandatagok szemébe nézni, kiállni a színpadra a reflektorok kereszttüzébe, vállalni a rajongók és a média kérdéseit és ítéletét.Rátalál újra a szerelem: az elvesztett lány, Melody már csak az álmaiban tér vissza, ám a bűnbánó ámító Yun-Seo Tim mindennapjainak része lesz. Az élő önbizalmat és támogatást nyújt, de az elvesztett is újra és újra felbukkan: koncertek nézőterén, utcán, az éterben... A továbblépés lehetetlennek tűnik. Vagy mégsem az?
Predaj skončil
7,01 €

Mesék és regék


Gyűjtemény Jókai feldolgozásában mesékből, regékből.
Predaj skončil
2,82 €

Dióbél királyfi


Mesegyűjtemény. Egy öreg ember emlékei gyerekeknek.
Predaj skončil
2,82 €

Joci, a pizsamás madár


A hullócsillagok meghallgatják a kívánságainkat. De vajon teljesítik is őket? A csillagok vagy valami más tehet arról, hogy a nyolcéves Joci hirtelen képes lesz repülni? Varázslat van a dologban, az biztos, és nem is kevés! A kislegény hirtelen még az állatok nyelvén is megtanul beszélni. Ráadásul legkedvesebb plüssjátéka, Mada, a kakapó is életre kel. Együtt röppennek ki az ablakon és indulnak el egy nagy kalandra, melynek során egészen Új-Zélandig eljutnak.Vajon sikerül megtalálniuk az elveszett bagolypapagájt? Segít a tündércsér, a delfinek és még a tasmán ördög is, de a madárcsempészeket nem könnyű megállítani…Kísérd el Jocit és Madát erre a kalandos útra és fedezd fel Óceánia varázslatos élővilágát!
Predaj skončil
3,63 €

The story of Doctor Dolittle


”But I like animals better than the best people,’ said the Doctor.” The Story of Doctor Dolittle, Being the History of His Peculiar Life at Home and Astonishing Adventures in Foreign Parts (1920), written and illustrated by the British author Hugh Lofting, is the first of his Doctor Dolittle books, a series of children\'s novels about a man who learns to talk to animals and becomes their champion around the world. It was one of the novels in the series which was adapted into the 1967 film Doctor Dolittle.
Predaj skončil
3,09 €

Medveszív


Korkutáj, a medvearcú rém pusztításba kezd a Hét Törzs Szövetségének szálláshelyein: a nyílvesszők lepattannak hatalmas testéről, nem kímél sem embert, sem állatot. Nyomában felgyújtott települések és halottak sora.Egyedül az állíthatja meg, aki az ugorok szent állata, a medve erejével bír. Csábán felpattan hűséges lova, Altináj hátára, hogy szembeszálljon a népét fenyegető veszéllyel, hiszen benne is - akárcsak ugor őseiben - medveszív dobog. Az izgalmas történelmi kalandregény az Altináj című kötet folytatása. A felújított kiadás illusztrációit Herbszt László készítette.
Predaj skončil
8,45 €

A varjúherceg


Úgy szeretlek, édesapám, mint a sót! Ismerős mondat, ugye? Ezúttal azonban nem a magyar király legkisebb lánya felel így - ahogy azt gyerekkorunkban megszokhattuk -, hanem a török padisah legkisebb fia. Vajon az ő sorsa is úgy alakul, mint a magyar királylányé? Vagy ezúttal máshogy kanyarodik a történet?Kiderül dr. Zalka Csenge Virág legújabb mesegyűjteményéből.A varjúherceg meséi ugyanis egyszerre kínálják az otthonosság és a felfedezés örömét. Az olvasó számára ismerős népmesék itt közölt, távoli változatai közel hozzák a világ népeit. Megmutatják, mennyi hasonlóság van közöttünk, de azt is, milyen lenyűgözően sokfélék vagyunk. Hiszen Hamupipőke néha fiú, és a három kismalac kalandjai olykor erdei manókkal esnek meg. Így még izgalmasabb!Sorozatunk első része, a Ribizli a világ végén - Régi magyar népmesék mai gyerekeknek 2020-ban Év Gyerekkönyve díjat kapott. A kalóz királylány - Nemzetközi népmesék mai gyerekeknek után itt a harmadik kötet, benne ismerős ízek és a nemzetközi mesekincs sava-borsa. 2020-ban dr. Zalka Csenge Virág kapta az Év Gyerekkönyv írója díjat a Ribizli a világ végén című mesegyűjteményért. A sorozat A kalóz királylány című kötettel folytatódott, a legújabb kötet pedig A varjúherceg című kötet.A szerző gyakorló mesemondó, így a hagyományos történeteket a mai közönség érdeklődésének megfelelően válogatja és fogalmazza újra közérthető és szerethetően mai nyelven. Eközben megőrzi és továbbadja a mesék eredeti cselekményét, fontos kérdéseit és évszázadokon át őrzött, ma is elgondolkodtató, változatos kincseit.
Predaj skončil
8,45 €

Olgica és a drága nagyapa


Napjaink egyik legsikeresebb román ifjúsági írójának a regénye! Vajon mi a nagyobb kihívás? Kalandorként, folyton trükközve menekülni lerázhatatlan fogdmegek elől, vagy szembenézni a családi titkokkal?Olgica egy tizenkét éves kamaszlány, olyan, mint bármelyik másik kamaszlány. Vagyis nem igazán. Szuperokos, szemtelen, ügyetlen, és nem szereti a meglepetéseket. Nem túl lelkes tehát, mikor kiderül, hogy a számára addig ismeretlen nagynénjével kell töltenie a hétvégét. Mi több, Constantin, a drága nagyapa is alig várja, hogy láthassa őt.És nagyapa nem szereti, ha ellentmondanak neki.
Predaj skončil
11,24 €

Julcsi és a különleges szendvicsek


Mint szülő, én is tudom, milyen nagy gond az, amikor a gyerek nem akar, vagy csak ímmel-ámmal eszik. Amikor már nem segítenek a tányérra gondosan felsorakoztatott „katonák”, amikor a kanál „repülőbe” tett ételre a gyerek nem nyitja ki a száját, hanem makacsul összeszorítja ajkait, és hiába a könyörgés, hogy csak egy falatot egyen meg anyuért, apuért, nagymamáért, nagyapáért, a cicáért vagy a kutyáért, de semmi nem segít, mert a gyerek hajthatatlan marad és nem akar enni. Ezek mind, nagyon is ismerős esetek.És akkor egy ötletből megszületett ez a könyv, amely reméljük, hogy a szülők segítségére jön, hogy gyermekük szívesebben elfogadja, és jó étvággyal elfogyassza az elébe tett ételt. Hogy a szórakozás se maradjon el, minden tányér szendvicset, egy-egy kis rövid mese kísér, és egy oldal foglalkoztató játék vagy kifestő, amely ugyancsak hozzáköthető az adott szendvicshez.V.V.Vandor
Predaj skončil
4,76 €

Mesél a nagyi


Kedves Olvasó! Az anyák, a nagymamák mindig arra törekednek, hogy jóra, szépre tanítsák a gyerekeket. A mai világban ez nagyon nehéz! Már a tévében látott mesék is tele vannak erőszakkal. Meggyőződésem, hogy ezek legtöbbje nem azokat az értékeket képviseli, amelyeket szívesen adnánk örökül utódainknak.A kötet verses meséivel, mesés verseivel próbáltam nemcsak rímeket teremteni, de elveket is közvetíteni. Szándékom szerint van tanulsága a soroknak, vagy egyszerűen csak egy hangulatot közvetítenek, hogy a gyerekek megérezzék a pillanat varázsát, és talán tovább fűzzék a gondolatot. Mert egy szép élet csodáját nem a nagy dolgok adják, hanem a hétköznapok boldog pillanatai. Csak észre kell vennünk őket…Adjon ez a könyv annyi boldogságot mindenkinek, aki a kezébe veszi, mint nekem okozott, amikor írtam. Mert minden sora a szívemből jött. Jó szórakozást! A nagyi
Predaj skončil
8,42 €

Můj fakticky suprový život


Sigge se s mámou a sestrami přestěhoval ze Stockholmu do Skärblacky, do babiččina hotelu plného vycpaných zvířat. Pro Siggeho je to skvělá zpráva. Teď má možnost začít znovu, stát se někým jiným. Plán zní následovně. Stane se mega oblíbeným, nebo se přinejmenším naučí mluvit s ostatními tak, aby se na něj hned nedívali jako na cvoka. Ale jak se vlastně hledají kámoši? Jak se člověk stane oblíbeným? A hlavně: Dá se to stihnout za 59 dní? Můj fakticky suprový život je humorně vyprávěný příběh o vážných tématech. O potřebě zapadnout, o touze splnit si sny a o trpaslíkovi, který se vydal na cesty.
Predaj skončil
15,64 €

Soví pohádka


Kubík je malý soví kluk, který při bouřce vypadl z hnízda. Je sám, neumí létat, neví, kde je, má hlad a je mu zima. Naštěstí mu pomůžou zvířátka na dvoře jednoho domu. Máma slepice ho přijme do houfu mezi svá kuřátka, pes Haf mu schovává kousky masa, které sám dostal k jídlu. Dva uličníci - kocourci Hugo a Hubert ho napřed trochu zlobí, ale pak se i oni s Kubíkem skamarádí. Když se na dvůr dostane loupeživá liška, Kubík zachrání pyšného kohouta Alberta. Nakonec mu kocourci pomohou vrátit se domů.
Predaj skončil
3,90 €

Pošli fotky


Na první pohled se zdá, že se na ospalém předměstí Jonesvillu ve státě Massachusetts nic moc neděje. Studenti Jonesvillské střední se nemohou dočkat, až uniknout ze spárů maloměsta a třídních klik. Jenže za zavřenými dveřmi se toho odehrává mnohem víc. Zničehonic se provalí, že miláček města a sportovní hvězda Tarkin Shaw je predátor, který už léta využívá svého privilegia, aby bez jakýchkoli následků zneužíval mladé dívky. Po šokujícím napadení jedné z nejpopulárnějších holek na škole, je skupina otřesených, ale tvrdohlavých přátel připravena se pomstít - ale věci nejdou tak docela podle plánu. A tak jsou místo toho nuceni veřejně se postavit nespravedlivému světu, který dívky zpravidla vykresluje jako oběti, které dostanou, co si zaslouží.
Predaj skončil
15,69 €

dostupné aj ako:

Barvínkovi: Poklad, který přišel poštou


Ahoj, já jsem Mia Barvínková. Naše rodina je sice tak trochu bláznivá, ale zato si s námi užijete spoustu zábavy. O dobrodružství u nás taky není nouze. Náš nejnovější příběh začal v den, kdy k nám do vily dorazil dopis z Londýna. Asi si řeknete, že na tom přece není vůbec nic divného. Ale pozor! Nebyl to jen tak ledajaký dopis. Bylo mu totiž STO LET! Navíc popisoval cestu k tajemnému pokladu, který se ukrývá na neznámém místě někde v naší staré vile. Takže se pohodlně usaďte, dobrodružství právě začíná!
Predaj skončil
10,29 €

Spomínate si na svoju prvú knihu? Na knihu, ktorú vám rodičia čítali ako úplne prvú? Spomínate si na prvú knihu, ktorú ste zvládli prečítať úplne sami? Pamätáte si ešte na prvú knihu od vášho obľúbeného autora, ktorú ste chytili do rúk? Sme si istí, že pamätáte. Musia to byť nádherné spomienky. Tak prečo niečo také nesprostredkovať aj vaším deťom?

Tlačená kniha má v súčasnosti veľkú konkurenciu. Napriek tomu si môžete všimnúť, že knihy veľmi priťahujú deti už od mala. Akokeby mali okolo seba nejakú čarovnú moc. Keď sú deti už staršie, majú čoraz viac iných záujmov, ale knihy čítajú stále. V predpubertálnej fáze deti už začínajú obľubovať nejakého konkrétneho spisovateľa a to, čo (a koľko) v tomto období prečítajú, má vplyv na ich uvažovanie a konanie v budúcnosti. V puberte má dieťa už veľmi veľa rôznych podnetov, preto je ťažké niečím ho zaujať, no pokiaľ mu ponúknete dostatočne kvalitné a pútavé knihy, môžete si byť istý, že sa čítanie dostane na pomyselný zoznam jeho záujmov.

Medzi najvýznamnejších ľudí, ktorí boli v detstve ovplyvnení knihami, patria napríklad Ronald Reagan, Mark Zuckenberg alebo Albert Einstein. Knihy, ktoré v detstve prečítali, im veľmi pomohli, motivovali ich a inšpirovali k tomu, čo robili v dospelosti.

V našom kníhkupectve si veľmi dobre uvedomujeme, akou dôležitou súčasťou detstva a dospievania je čítanie. Preto u nás nájdete veľa kvalitných kníh práve pre túto vekovú kategóriu.

Kategória kníh pre deti a mládež je plná vzrušujúcich príbehov, dobrodružstiev a vzdelávacích materiálov, ktoré pomôžu deťom objavovať radosť a význam čítania.

Nájdete tu široký výber kníh pre deti od najlepších autorov z celého sveta. Od klasických rozprávok a dobrodružných príbehov až po vzdelávacie knihy, encyklopédie a knihy o vede. S knihami pre deti a mládež je rozvíjanie lásky k čítaniu a vzdelávaniu jednoduché a príjemné.

Naše knihy pre deti a mládež sú starostlivo vybrané, aby poskytovali zábavu a vzdelávanie zároveň. Sme presvedčení, že čítanie je skvelý spôsob, ako rozvíjať fantáziu, kreativitu a jazykové schopnosti vašich detí. Preto sa zameriavame na knihy, ktoré sú súčasné, inšpiratívne a relevantné pre dnešnú mladú generáciu.

V kategórii kníh pre deti a mládeš nájdete knihy pre najmenších, rozprávky, knihy o dobrodružstve, napätie, western, knihy pre young adults, fantasy knihy a knihy o upíroch , príprava do školy, pracovné zošity, encyklopédie pre deti a mládež, knihy v cudzom jazyku, knihy pre dievčatá, aj pre chlapcov, knihy o dospievaní, bájky a povesti, náboženskú literatúru pre deti.