Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Väzba


Série


Moja telocvikárka je vládkyňa mimozemšťanov


Druhá časť superhrdinovskej série o Lukovi, ktorý mal byť superhrdinom, no práve v tej najdôležitejšej chvíli musel odbehnúť na vecko, vás presvedčí, že v komiksoch a rovnako v našom reálnom svete je možné naozaj všetko. Luke si je STOPERCENTNE istý, že náš svet čoskoro napadnú VOTRELCI prestrojení za UČKY. No uverí mu niekto? ANI NÁHODOU! Na záchranu celého SVETA je celkom sám. A to ani nemá SUPERSCHOPNOSTI ako jeho brat Zack a spolužiačka Lara. To teda vôbec NIE JE FÉR!!! Žeby sa predsa len našiel niekto, kto mu pomôže?
Predaj skončil
6,99 €

dostupné aj ako:

Ukradnutý prejav Nikitu Chruščova


Po smrti Stalina v roku 1953 sa po zákulisných politických bojoch na čelo Sovietskeho zväzu dostal Nikita Chruščov. Ako generálny tajomník strany sa spolu s ďalšími spolupracovníkmi rozhodol postupne zmeniť atmosféru v spoločnosti. Prvým krokom bola tvrdá kritika Stalina a jeho kultu osobnosti. Chruščov po dlhých prípravách vystúpil vo februári roku 1956 na XX. zjazde komunistickej strany Sovietskeho zväzu so zásadným prejavom. V ňom odhalil Stalinov systém diktátorského vládnutia. Prejav bol určený len delegátom zjazdu a jeho plný obsah sa nemal dostať na verejnosť. V kópiách ho však rozposlali aj najvyšším straníckym šéfom v krajinách budujúcich socializmus. Sekretárka poľského predsedu strany Edwarda Ochabu udržovala milenecký vzťah s novinárom Wiktorom Grajewskim, ktorému kópiu požičala. Tak sa text prejavu dostal k agentovi izraelskej tajnej služby a do americkej CIA – a odtiaľ do redakcie denníka The New York Times. Vďaka poľskému novinárovi sa celý svet dozvedel o Stalinových zločinoch a kulte osobnosti.
Predaj skončil
10,90 €

dostupné aj ako:

1968 – polčas rozpadu komunistického režimu


Denníkové záznamy novinára Juraja Alnera z roku 1968 sa striedajú s citátmi z domácej a zahraničnej tlače. Rok 1968 bol pre mnohých symbolom túžby po demokracii, pre iných okupáciou a tragédiou z 21. augusta s mnohoročnými dôsledkami. Od augusta 1968 uplynulo polstoročie a na Slovensku žije niekoľko generácií, ktorým mená a pojmy ako socializmus s ľudskou tvárou, august ’68, šesťdesiate roky, Pražská jar či Alexander Dubček nehovora vôbec nič.
Predaj skončil
10,90 €

dostupné aj ako:

Noc s drakem


Je nejvyšší čas, aby třída Kouzel vzhůru nohama vyrazila na školní výlet – a to dokonce na dvoudenní školní výlet! Jenže od začátku je všechno trochu ujeté a zanedlouho už se musí žáci vypořádat s drakem.
Predaj skončil
8,50 €

dostupné aj ako:

Švadlenka a Běloručka


Sbírka současných pohádek „Švadlenka a Běloručka“ obsahuje 35 pohádek, napsaných v průběhu desetiletí. Některé z nich mají podobu ruských lidových pohádek, jiné zní doopravdy současně, a další zase vypráví o dalekých krajích a zemích. Ale všechny příběhy mají stejné poselství, že dobrosrdečnost, pracovitost, spravedlivost a respektování tradic jsou nejdůležitější věci pro každého. Existují věci u kterých nezáleží na národnosti, pohlaví, barvě kůže. A to jsou láska, spravedlivost, přátelství, dobrota, obětavost a o těchto věcech nám vyprávějí pohádky v každé zemi. To jsou věci, které spojují mezi sebou celý svět.
Predaj skončil
3,00 €

Koberčania


Koberec, po ktorom chodíme, ukrýva miniatúrny fantastický svet. Žijú v ňom kmene a národy, budujú si mestá a ríše a o nás nemajú tušenia. Spokojne si tu nažíva aj kmeň Munrungov, prirúti sa však tajomná Smršť. Ničí všetko, čo jej stojí v ceste, a zároveň s ňou útočia obludy – snargy a maulovia. Mladý Snibril, ktorého všetci pokladajú za neškodného rojka, musí čeliť nevídaným hrozbám. Kto mu pomôže? Kto zastaví Smršť a zachráni najväčšiu ríšu v Koberci? Snibrila čakajú dobrodružstvá, putovanie po neznámych končinách, ale aj noví priatelia. Lenže ak má zvíťaziť, niekto musí zmeniť to, čo sa vraj zmeniť nedá. Osud sveta. Druhé vydanie debutového románu legendárneho Terryho Pratchetta pre malých i veľkých prečítate so zatajeným dychom.
Predaj skončil
6,99 €

dostupné aj ako:

Wilf, najväčší strachopud: Bojuje s pirátom


EPUB a MOBI formát neobsahuje všetky ilustrácie. Wilf, najväčší strachopud. Čoho sa Wilf bojí? 1. Jeho sused je najväčší zloduch na svete! Volá sa ALAN. 2. ALAN je pirát s veľkým množstvom zákerných pirátskych plánov. 3. Jedine WILF ho dokáže zastaviť...Z anglického originálu Wilf the Mighty Worrier: Batles a Pirate (Quercus Publishing Ltd, London 2015) preložila Eva Budjačová.
Predaj skončil
6,20 €

dostupné aj ako:

Tetovaná mama


Nové vydanie knihy Tetovaná mama od obľúbenej autorky detských kníh Jaqueline Wilsonovej je na svete. Delfína je desaťročné dievča, ktoré žije na predmestí Londýna. Pripadá si bezvýznamná a škaredá, v škole sa jej posmievajú, nemá žiadne kamošky, iba kopu problémov. Navyše má krásnu a prehnane šikovnú staršiu nevlastnú sestru, na ktorú žiarli, a mamu, potetovanú od hlavy po päty. Delfína ich má obe rada, život s nimi však nie je ľahký. Ani trošička!
Predaj skončil
5,59 €

dostupné aj ako:

Pyžamová párty


Nové vydanie knihy Pyžamová párty od obľúbenej autorky detských kníh Jacqueline Wilsonovej je na svete.Na novej škole nie je ľahké nájsť si kamarátov. Dana je na škole nová a túži po tom, aby ju mali všetci radi. Jedna z jej spolužiačok však robí všetko pre to, aby ju zosmiešnila. Podarí sa jej to? Alebo budú Danine nové kamošky na jej strane? Kniha o skutočnom priateľstve a správnom rozhodnutí už čaká na teba.
Predaj skončil
4,89 €

dostupné aj ako:

Bozk


Nové vydanie knihy Bozk od obľúbenej autorky detských kníh Jacqueline Wilsonovej je na svete. Silvia a Karl sa kamarátia od detstva. Odjakživa sa spolu hrávali a ich rodiny sa navštevovali. Silvia vždy v hĺbke duše verila, že sa raz vezmú. Keď začnú dospievať, zrazu sa všetko zmení. Silvia by najradšej trávila všetok čas s Karlom, ten má však nového kamaráta Paula, ktorý ho zaujíma oveľa viac ako Silvia. A keď hrajú fľašu, Karl robí, čo môže, aby ju nemusel pobozkať. Silvia pochopí, že jeho city k nej sa zmenili, a tým môžu byť jej plány do budúcnosti ohrozené. Podarí sa jej zistiť, čo sa za tým skrýva?
Predaj skončil
5,59 €

dostupné aj ako:

Nesvá


Kolikrát může člověk předělat sám sebe? Imogen je dědička na útěku, sirotek, kuchařka a podvodnice. Jule je bojovnice, společenský chameleon a sportovkyně. Intenzivní přátelství. Záhadné zmizení. Vražda, nebo dvě. Zlomené srdce, nebo hned tři. Tupé předměty, přestrojení, krev a čokoláda. Americký sen, superhrdinové, tajní agenti a odpadlíci. Dívka, která odmítá dát lidem to, co od ní chtějí. Dívka, která odmítá být člověkem, jímž byla kdysi.
Predaj skončil
8,79 €

dostupné aj ako:

Divoch Uff hľadá domov


Divoch Uff si pred miliónmi rokov hodil krátkeho šlofíka, no zobudil sa až v súčasnosti. Dostal sa k Pepelovcom a svojimi bláznivými nápadmi im zo života spravil hotové dobrodružstvo!Keď Ľudo nájde malé chlpaté praveké stvorenie, strčí ho bez rozmýšľania do batoha a vezme ho domov. Udržať nového malého kamaráta v tajnosti mu však dáva poriadne zabrať, keďže Uff si v kuchyni bez rozpakov spraví ohník, pochrúme krásny porcelán a školské steny vyzdobí svojskými maľbami. Netrvá dlho a stopy jeho činnosti si všimnú nielen Ľudovi rodičia, ale aj vedec, ktorý s ním vonkoncom nemá dobré úmysly…
Predaj skončil
7,00 €

Cinder & Ella


Co když se z vašeho internetového kamaráda vyklube miláček Hollywoodu? Uplynul téměř rok ode dne, kdy Ella Rodriguezová přišla při autonehodě o matku a sama vyvázla s vážnými zraněními. Po náročné léčbě se navíc musela přestěhovat k otci, jenž ji opustil, když byla ještě malá. Pokud chce Ella uniknout z otcova domu a ze spárů svojí nové nevlastní rodiny, musí lékaře přesvědčit, že je fyzicky i psychicky schopná se o sebe postarat. Problém je, že na to zatím není připravená. Nad vodou ji drží jediný blízký, který jí zbyl – její anonymní nejlepší kamarád Cinder. Miláček Hollywoodu Brian Oliver má pověst potížisty. Jeho účinkování v chystaném filmu Druidský princ je pod drobnohledem novinářů, jeho manažeři se ovšem obávají, že se z Briana hvězda první třídy nestane, pokud neprokáže, že má divoká léta za sebou. Aby Briana zbavili nálepky lehkovážného mladíčka, domluví mu předstírané zasnoubení s jeho hereckou kolegyní Kaylee. Z těchto novinek – ani ze své falešné snoubenky – není Brian zrovna nadšený, je však ochoten udělat cokoli, pokud mu to vynese nominaci na Oscara. Vše ale změní jediný e-mail od jeho dávné internetové kamarádky…
Predaj skončil
8,50 €

dostupné aj ako:

Nočné mory! Kvapky na sladký spánok


Kde zmizlo slávne herbárium? Kde sa tu vzdali tie živé mŕtvoly? Prádzniny Charlieho Lairda sa nezačali najlepšie.Charlie Laird žije život snov. Býva v tajomnom zámku s bránou do Podsvetia, plného priateľských nočných môr. A navyše sa mu práve začínajú letné prázdniny. Nedokáže sa však zbaviť pocitu, že sa deje niečo čudné. Slávne herbárium jeho nevlastnej mamy odrazu zíva prázdnotou a zákazníci si chodia po bylinkové odvary do vedľajšieho mestečka! A ešte horšie je, že po uliciach toho mestečka sa ponevierajú čudné existencie, ktoré vyzerajú ako živé mŕtvoly. Vraj sa tam už dlho nikto poriadne nevyspal. Zdá sa, že vo vzduchu visí poriadny malér a Charlie s priateľmi ho musia čo najskôr vyriešiť...
Predaj skončil
9,10 €

Striga na vysávači


Je tu nová zbierka fantasticky vtipných príbehov od vášho obľúbeného Terryho Pratchetta. Striga na vysávači je netrpezlivo očakávaným pokračovaním knihy Draky zo Strašihradu. Tvoria ju rané poviedky najvtipnejšieho autora všetkých čias, pri ktorých sa popučíte od smiechu aj vďaka neskutočne smiešnym ilustráciám Marka Beecha. Čakajú vás bombasticky bláznivé príbehy o deckách a dospelých, o pirátoch i kúzelníkoch, o strigách i policajtoch, o dobrákoch i lotroch. V mnohých s potešením objavíte zárodky nápadov, ktoré sir Terry Pratchett neskôr rozvinul v ďalších dielach. Takže toto je nielen zábava pre malých, ale aj cenný zberateľský kúsok pre veľkých – a najväčších – fanúšikov Terryho Pratchetta.
Predaj skončil
6,99 €

dostupné aj ako:

Čarovné topánky


Tretie pokračovanie príbehov nezbednej Lenky a jej ešte nezbednejšej kamošky Zrkadlenky nebude o nič menej vtipné ani pútavé ako ich predchádzajúce dobrodružstvá. Lenkina dvojníčka vždy vyskočí spoza zrkadla na tých najneočakávanejších miestach. Či už Lenke rozpráva o čarovných topánkach alebo zlatej husi, nikdy sa s ňou ani chvíľu nenudí. No keď ide do najhoršieho, Zrkadlenka sa zakaždým vyparí a nechá Lenku v poriadnej kaši. Neveríte? Tak si to prečítajte!
Predaj skončil
3,49 €

dostupné aj ako:

Dve oslavy naraz


Ani v druhej časti príbehov Lenky a Zrkadlenky nemôže Lenka uveriť tomu, že k nej Zrkadlenka prišla z čarovného kráľovstva za zrkadlom. Musí ísť na oslavu svojmu otravnému malému bratrancovi práve v čase, keď má oslavu narodenín aj jej najlepšia kamoška. Na pomoc jej prichádza Zrkadlenka, ponúkne sa, že pôjde na oslavu k bratrancovi a Lenka zatiaľ môže ísť zagratulovať svojej kamarátke. No čo všetko sa môže stať, ak k vám domov príde princezná Zrkadlenka? Ani sa nepýtajte! To by vám ani vo sne nenapadlo! Radšej si prečítajte! Komu sa kniha môže páčiť: Všetkým dievčatám, ktoré sa túžia stať princeznami.
Predaj skončil
3,49 €

dostupné aj ako:

Smrt ve žluté mlze


Už odedávna docházelo k pokusům o válečné využití chemických látek. Ale skutečná chemická válka se zrodila až při legendárním chlorovém útoku, který podnikli Němci za první světové války u belgické obce Yprés 22. dubna 1915. Od té doby je za „otce“ moderního chemického válčení považován německý chemik světového významu, nositel Nobelovy ceny Fritz Haber (1868–1934), univerzitní profesor demokratických zásad, vědec, technik i manažer, zároveň však ctižádostivý patriot, neváhající pomoci své válčící vlasti kontroverzním bojovým prostředkem. K Haberovým obdobným aktivitám patří i jeho podíl na zajištění potřebného rozsahu německé výroby výbušnin za první světové války, zčáti též na vzniku Cyklonu B, jenž dosáhl temné proslulosti až po Haberově mrti v souvislosti s nástupem nacismu.
Predaj skončil
4,89 €

dostupné aj ako:

Můj bratr Che


Dne 9. října 1967 byl ve vesničce La Higuera bolivijskými jednotkami zavražděn marxistický partyzánský vůdce a hrdina kubánské revoluce Ernesto "Che" Guevara. Když se z novinových stránek jeho rodina dozvěděla o jeho smrti, rozhodla se, že už o něm nikdy veřejně nepromluví. Půl století poté ale jeho nejmladší bratr, Juan Martin, mlčení prolomil. Tato unikátní autobiografie, již uvazuje předmluva profesora Josefa Opatrného, přináší čtenářům vůbec poprvé důvěrný pohled na asi největší ikonu světového revolučního hnutí. Autor vedle vzpomínek na staršího bratra, rodinné zázemí Guevarů a příhody, jež spolu zažili, přibližuje rovněž elektrizující atmosféru revoluční Kuby v době kubánské revoluce, kdy bezprostředně po vítězství Castrových barbudos v roce 1959 celá rodina strávila několik měsíců na ostrově po boku již legendárního El Che.
Predaj skončil
8,29 €

dostupné aj ako:


Spomínate si na svoju prvú knihu? Na knihu, ktorú vám rodičia čítali ako úplne prvú? Spomínate si na prvú knihu, ktorú ste zvládli prečítať úplne sami? Pamätáte si ešte na prvú knihu od vášho obľúbeného autora, ktorú ste chytili do rúk? Sme si istí, že pamätáte. Musia to byť nádherné spomienky. Tak prečo niečo také nesprostredkovať aj vaším deťom?

Tlačená kniha má v súčasnosti veľkú konkurenciu. Napriek tomu si môžete všimnúť, že knihy veľmi priťahujú deti už od mala. Akokeby mali okolo seba nejakú čarovnú moc. Keď sú deti už staršie, majú čoraz viac iných záujmov, ale knihy čítajú stále. V predpubertálnej fáze deti už začínajú obľubovať nejakého konkrétneho spisovateľa a to, čo (a koľko) v tomto období prečítajú, má vplyv na ich uvažovanie a konanie v budúcnosti. V puberte má dieťa už veľmi veľa rôznych podnetov, preto je ťažké niečím ho zaujať, no pokiaľ mu ponúknete dostatočne kvalitné a pútavé knihy, môžete si byť istý, že sa čítanie dostane na pomyselný zoznam jeho záujmov.

Medzi najvýznamnejších ľudí, ktorí boli v detstve ovplyvnení knihami, patria napríklad Ronald Reagan, Mark Zuckenberg alebo Albert Einstein. Knihy, ktoré v detstve prečítali, im veľmi pomohli, motivovali ich a inšpirovali k tomu, čo robili v dospelosti.

V našom kníhkupectve si veľmi dobre uvedomujeme, akou dôležitou súčasťou detstva a dospievania je čítanie. Preto u nás nájdete veľa kvalitných kníh práve pre túto vekovú kategóriu.

Kategória kníh pre deti a mládež je plná vzrušujúcich príbehov, dobrodružstiev a vzdelávacích materiálov, ktoré pomôžu deťom objavovať radosť a význam čítania.

Nájdete tu široký výber kníh pre deti od najlepších autorov z celého sveta. Od klasických rozprávok a dobrodružných príbehov až po vzdelávacie knihy, encyklopédie a knihy o vede. S knihami pre deti a mládež je rozvíjanie lásky k čítaniu a vzdelávaniu jednoduché a príjemné.

Naše knihy pre deti a mládež sú starostlivo vybrané, aby poskytovali zábavu a vzdelávanie zároveň. Sme presvedčení, že čítanie je skvelý spôsob, ako rozvíjať fantáziu, kreativitu a jazykové schopnosti vašich detí. Preto sa zameriavame na knihy, ktoré sú súčasné, inšpiratívne a relevantné pre dnešnú mladú generáciu.

V kategórii kníh pre deti a mládeš nájdete knihy pre najmenších, rozprávky, knihy o dobrodružstve, napätie, western, knihy pre young adults, fantasy knihy a knihy o upíroch , príprava do školy, pracovné zošity, encyklopédie pre deti a mládež, knihy v cudzom jazyku, knihy pre dievčatá, aj pre chlapcov, knihy o dospievaní, bájky a povesti, náboženskú literatúru pre deti.