Používame súbory cookies a podobné technológie, ktoré sú potrebné na prevádzkovanie webu. Dodatočné súbory cookies používame na analýzy používania webových stránok a na kontrolu účinnosti marketingových aktivít. Súhlas s používaním všetkých súborov cookies vyjadríte kliknutím na tlačidlo "Súhlasím" Ak chcete svoj súhlas zúžiť kliknite na “Spravovať možnosti”. Viac informácií →
Bezpečnostné opatrenie, ktoré ku všetkým odoslaným formulárom pridáva náhodný reťazec s cieľom chrániť údaje pred falšovaním krížových požiadaviek na stránky (CSRF).
Súbor cookie PHPSESSID je súčasťou jazyka PHP a umožňuje webovým stránkam ukladať serializované údaje o stave. Na webovej lokalite Action sa používa na vytvorenie relácie používateľa a na odovzdávanie stavových údajov prostredníctvom dočasného súboru cookie, ktorý sa bežne označuje ako súbor cookie relácie. Keďže súbor cookie PHPSESSID nemá časovo obmedzenú platnosť, po zatvorení klienta zmizne.
Hodnota tohto súboru cookie spustí vyčistenie miestnej vyrovnávacej pamäte. Keď backendová aplikácia odstráni súbor cookie, správca vyčistí miestne úložisko a nastaví hodnotu súboru cookie na: true
Názov súboru cookie AMCV sa riadi syntaxou AMCV_@AdobeOrg. V názve sú prvky zástupnými znakmi pre časť ID vašej organizácie Experience Cloud. Toto ID sa odovzdáva do DCS pomocou funkcie Visitor.getInstance v kóde služby ID.
Názov súboru cookie AMCVS sa riadi syntaxou AMCVS_####@AdobeOrg. V názve sú prvky #### zástupnými znakmi pre časť ID vašej organizácie Experience Cloud. Toto ID sa odovzdáva do DCS funkciouVisitor.getInstance v kóde služby ID.
Zachováva cieľovú stránku, ktorú zákazník načítal pred presmerovaním na prihlásenie. Používa sa v mini košíku pre prihlásených zákazníkov, ak je možnosť konfigurácie Zobraziť bočný panel nákupného košíka nastavená na hodnotu Áno.
Sleduje chybové hlásenia a iné oznámenia, ktoré sa zobrazujú používateľovi, ako napríklad správa o súhlase so súbormi cookie a rôzne chybové hlásenia. Správa sa zo súboru cookie vymaže po tom, ako sa zobrazí nakupujúcemu.
Bezpečnostný súbor cookie na potvrdenie pravosti návštevníka, zabránenie podvodnému použitiu prihlasovacích údajov a ochranu údajov používateľa pred neoprávneným prístupom.
Bezpečnostný súbor cookie na potvrdenie pravosti návštevníka, zabránenie podvodnému použitiu prihlasovacích údajov a ochranu údajov používateľa pred neoprávneným prístupom.
Bezpečnostný súbor cookie na potvrdenie pravosti návštevníka, zabránenie podvodnému použitiu prihlasovacích údajov a ochranu údajov návštevníka pred neoprávneným prístupom.
Bezpečnostný súbor cookie na potvrdenie pravosti návštevníka, zabránenie podvodnému použitiu prihlasovacích údajov a ochranu údajov návštevníka pred neoprávneným prístupom.
Tento súbor cookie sa používa na uloženie preferencií používateľa a ďalších informácií. Patrí sem najmä uprednostňovaný jazyk, počet výsledkov vyhľadávania, ktoré sa majú na stránke zobraziť, ako aj rozhodnutie, či má byť aktivovaný filter Google SafeSearch alebo nie.
Ide o analytický súbor cookie od spoločnosti Datadog, ktorý sa používa na ukladanie údajov týkajúcich sa výkonu webovej lokality. Súbor cookie sa vytvorí, keď spustíme knižnicu JavaScript a nie je prítomný súbor cookie _dd_s.
Tento súbor cookie inštaluje služba Google Analytics. Tento súbor cookie sa používa na ukladanie informácií o tom, ako návštevníci používajú webové stránky, a pomáha pri vytváraní analytickej správy o tom, ako sa webovej stránke darí. Zhromaždené údaje zahŕňajú počet návštevníkov, zdroj, odkiaľ prišli, a navštívené stránky v anonymnej podobe.
Súbor cookie _ga, ktorý inštaluje služba Google Analytics, vypočítava údaje o návštevníkoch, reláciách a kampaniach a tiež sleduje používanie stránky pre analytickú správu. Súbor cookie ukladá informácie anonymne a na rozpoznanie jedinečných návštevníkov priraďuje náhodne vygenerované číslo.
Prepojenie aktivít návštevníkov webových stránok s inými zariadeniami, ktoré boli predtým prihlásené prostredníctvom účtu Google. Týmto spôsobom sa reklamy prispôsobujú rôznym zariadeniam.
Tento súbor cookie sa používa na počítanie toho, koľkokrát navštívili webovú lokalitu rôzni návštevníci - robí sa to tak, že sa návštevníkovi priradí ID, aby sa návštevník nezaregistroval dvakrát.
Súbor cookie, ktorý uchováva aktuálne údaje relácie. Vďaka tomu budú nasledujúce požiadavky v rámci okna relácie priradené k tej istej relácii Hotjaru.
Uchovávajú vaše preferencie z predchádzajúcich návštev s cieľom poskytovania prispôsobeného obsahu a ponúk
Tento súbor cookie umožňuje službe odlíšiť jedného používateľa od druhého a trvá 2 roky. Používa ho akýkoľvek web, ktorý implementuje Google Analytics, vrátane služieb Google.
Súbor cookie Hotjar, ktorý sa nastaví, keď používateľ prvýkrát prejde na stránku so skriptom Hotjar. Používa sa na uchovanie ID používateľa Hotjar, ktoré je jedinečné pre danú stránku v prehliadači. Tým sa zabezpečí, že správanie pri ďalších návštevách tej istej stránky bude priradené tomu istému ID používateľa.
Účelom súboru cookie datr je identifikovať webový prehliadač, ktorý sa používa na pripojenie k Facebooku, nezávisle od prihláseného používateľa. Tento súbor cookie zohráva kľúčovú úlohu v bezpečnostných funkciách a funkciách integrity stránky spoločnosti Facebook.
Používa sa na účely cielenia na vytvorenie profilu záujmov návštevníka webovej stránky s cieľom zobrazovať relevantnú a personalizovanú reklamu Google.
Toto obdobie ukazuje dĺžku obdobia, počas ktorého môže služba ukladať a/alebo čítať určité údaje z vášho počítača pomocou súboru cookie, pixelu, rozhrania API, sledovania bez súborov cookie alebo iných zdrojov.
Tento súbor cookie nastavuje spoločnosť Facebook na zobrazovanie reklám na Facebooku alebo na digitálnej platforme využívajúcej reklamu Facebooku po návšteve webovej stránky.
Zabezpečenie digitálne podpísaných a zašifrovaných údajov z jedinečného ID Google a uloženie posledného času prihlásenia, ktoré spoločnosť Google používa na identifikáciu návštevníkov, zabránenie podvodnému použitiu prihlasovacích údajov a ochranu údajov návštevníkov pred neoprávnenými stranami. Tieto údaje sa môžu použiť aj na účely cielenia na zobrazovanie relevantného a personalizovaného reklamného obsahu.
Hoci sme jar privítali už dávno, nastal ideálny čas spoločne osláviť prvé teplé dni a využiť ich tak, ako to máme najradšej.
Pripravili sme pre Vás to najlepšie z oblasti zdravého životného štýlu, osobnostného rozvoja, kuchárskych kníh, starostlivosti o záhradu či obľúbenej beletrie.
Väčšina receptov pochádza z relácie Na chalupe, ktorú tvorí moderátorka Katka Jesenská už sedem rokov. Kniha je prehľadne rozdelená do štyroch ročných období a nájdete v nej nielen Katkine recepty, ale aj recepty chalupárov, ktoré počas svojho putovania po chalupách ochutnala. Niektoré z nich majú svoju históriu a sú označené ako „tradičné“. Sú naším vzácnym dedičstvom, a preto v Katkinej knihe nemohli chýbať.
„Uvedomujem si, že máme veľké privilégium žiť život podľa svojich predstáv.
Mať tú možnosť vybrať si a uniknúť z rušného mestského života niekde,
kde je náš druhý domov poskytujúci taký dôležitý balans medzi búrkami
všedného života. „Iný svet“ tomu hovorievala moja mama. Potrebujeme
čoraz menej materiálnych vecí a viac túžime po jednoduchosti
a nenahraditeľnom kontakte s prírodou. Učíme sa ju opäť počúvať
a vnímať. Prijímať jej dary a zároveň ju chrániť. Žiť v nej a s ňou. Bez
zbytočných plotov a vymedzení. A tak je to aj s jedlom – čerstvo odtrhnutá
paradajka, bylinky či vykopaný zemiak z vlastnej záhrady, mäso z menšieho
domáceho chovu či mliečne výrobky z poctivého salaša sú tým najlepším
predpokladom chutného receptu. A keď k tomu pridáme fantáziu,
chute, vône a lásku k vareniu, výsledok je zaručený.
Táto kniha vznikla na podnet divákov, ale aj mojich synov, ktorým som veľa
z týchto receptov varila, keď boli malí. Dnes si už mnohé z nich varia sami.
A keď si nie sú istí, pýtajú sa ma na suroviny či presný postup.
Majú naozaj veľa otázok. Odteraz nájdu odpovede v tejto knihe.“
Katarína Jesenská
Bylinková škola, dielo známej slovenskej bylinkárky, liečiteľky a učiteľky, Ivety Henzelyovej, nie je obyčajnou knihou o liečivých bylinkách. To, čo z nej robí jedinečnú publikáciu, je spojenie klasickej fytoterapie a tradičného liečiteľstva s čínskou medicínou.
Bylinková škola na jednej strane prináša rozsiahle informácie o rastlinnej ríši, prírodnej medicíne i o fungovaní ľudského tela, takže sa naučíte rastliny nielen poznať, ale aj pripravovať z nich liečivé prostriedky a aplikovať ich pri rôznych ochoreniach. Na druhej strane vás čínska medicína poučí, že ľudské telo treba chápať komplexne a ukáže vám, ako sa treba preventívne starať o jednotlivé orgánové celky, ako si počas roka vybudovať silnú imunitu a ako predchádzať fyzickým i psychickým ochoreniam.
V tejto príťažlivo ilustrovanej knihe navyše nájdete príbehy o neuveriteľných schopnostiach rastlín, o ich múdrosti, sile a vytrvalej schopnosti prispôsobiť sa a meniť. Dvadsať liečivých byliniek sa stane vašimi priateľmi a sprievodcami na ceste k fyzickej a duševnej harmónii.
Naša nádherná planéta k nám prehovára prostredníctvom rastlín. Ak porozumieme ich reči a dokážeme vnímať ich posolstvo, naučia nás nielen ako prežiť, ale hlavne, ako žiť v pokoji, láske a vzájomnom porozumení. To je hlavným mottom knihy Bylinková škola.
Ustavične nad niečím premýšľate, dookola neprimerane analyzujete minulé situácie a máte pocit, že vám z toho vybuchne hlava?
Prílišné premýšľanie vedie k zvýšenému stresu, problémom so spánkom a spúšťa úzkosť. Môže byť dedičné, viac ním trpia ženy a spôsobuje ho aj životospráva alebo trauma.
Prestaňte sa trápiť minulosťou a snažiť sa predpovedať budúcnosť. Zostaňte vedome v prítomnosti a nemyslite na veci, ktoré by sa mohli stať, no nakoniec sa nikdy nestanú. Už žiadne bezsenné noci s neutíchajúcimi myšlienkami.
Osloboďte svoju myseľ od prílišného premýšľania, prelomte negatívne vzorce správania a cíťte sa konečne lepšie.
Esencializmus nie je o tom, aby sme robili viac za kratší čas.
Je o tom, aby sme robili to, čo je správne.
Cítite sa niekedy pod tlakom, lebo ste si na seba toho nabrali priveľa?
Cítite sa súčasne prepracovaný a nevyužitý?
Ste často zaneprázdnený, ale výsledky tomu nezodpovedajú?
Máte pocit, že váš čas neustále využívajú iní?
Ak ste na ktorúkoľvek otázku odpovedali áno, spôsob, ako sa z toho dostať, je Cesta esencialistu. Esencializmus nie je o tom, ako urobiť viac za kratší čas. Ide o to, aby ste sa naučili robiť len tie správne veci. Nie je to stratégia manažmentu času ani technika na zvýšenie produktivity. Je to systematická snaha o rozlišovanie toho, čo je absolútne podstatné a následne eliminácia všetkého, čo nie je – aby sme tak boli maximálne užitoční tam, kde na tom najviac záleží.
Tým, že nás cieľavedomé úsilie robiť menej núti používať selektívnejšie kritériá pri určovaní toho, čo je PODSTATNÉ, dáva nám aj väčšiu moc opätovne získať kontrolu nad vlastným rozhodovaním, čomu chceme venovať svoj drahocenný čas a energiu. A prestať tak iným poskytovať tichý súhlas na rozhodovanie za nás.
Esencializmus nie je iba ďalšia novinka – je to celkom nový spôsob, ako robiť úplne všetko. Toto je povinné čítanie pre každého lídra, manažéra alebo jednotlivca, ktorý sa chce dozvedieť, ako v každej oblasti života robiť menej, ale lepšie.
Dostala druhú šancu. Ale stojí jej za to?
Lily a jej bývalý manžel Ryle sa práve dohodli na starostlivosti o dcéru Emerson, keď Lily na ulici nečakane natrafí na svoju prvú lásku Atlasa, ktorého nevidela takmer dva roky. Raduje sa, že aspoň raz im čas praje, a tak neváha a prijme Atlasovo pozvanie na rande.
Neteší sa však dlho. Uvedomí si, že hoci s Rylom už nie sú manželia, ešte vždy má miesto v jej živote. A Ryle zas nestrpí Atlasa v blízkosti svojej dcéry a bývalej manželky.
Začína sa to nami nadväzuje na úspešný román Končí sa to nami a ponúka pohľad na udalosti z Lilinej aj z Atlasovej perspektívy. Lily prihral život druhú šancu na pravú lásku, lenže za neželaného dohľadu žiarlivého exmanžela. Ako sa jej má za daných okolností chopiť? Tento strhujúci príbeh len potvrdzuje, že Colleen Hooverová je majsterkou emotívneho zobrazenia ľudskej duše.
Z anglického originálu It Starts With Us (ATRIA paperbeck, An Imprint of Simon & Schuster, Inc, New York 2022) preložila Lucia Lukáčová.
V románe K majáku z roku 1927 sa Virginia Woolfová, jedna z najinovatívnejších autoriek a najuznávanejších literárnych kritičiek dvadsiateho storočia, zameriava na rodinné vzťahy a napätie medzi mužmi a ženami. Prostredníctvom prúdu vedomia prezentuje vnútorný svet viacerých členov rodiny Ramsayovcov pri ich zápase so sklamaním a stratou. Príbeh rozdelený na tri časti sa odohráva pred prvou svetovou vojnou aj po nej, počas návštev v letnom sídle Ramsayovcov na ostrove Skye v Škótsku.
V priebehu svojho výskumu a lekárskej praxe britský lekár Tim Spector zistil, že existuje až šokujúco málo dôkazov týkajúcich sa našich najhlbšie zakorenených predstáv o jedle. Je soľ naozaj taká škodlivá, ako sa o nej tvrdí? Sú ryby zdravé? A čo káva, červené mäso či nasýtené tuky? Môžu sa tehotné ženy spoľahnúť na rady svojho gynekológa o tom, čo majú jesť? Má bezlepková strava vôbec nejaké výhody? Čo vlastne vedia lekári o výžive?
V dvadsiatich troch krátkych kapitolách sa Tim Spector rozhodol zbúrať mýty o jedle a zároveň odhaliť, prečo sú takmer všetky tvrdenia o ňom nesprávne. Poukazuje na škandalózny nedostatok kvalitných vedeckých dôkazov, na ktorých sa zakladajú štandardné stravovacie odporúčania, a odkrýva zákulisie potravinárskeho priemyslu, ktorý pevnou rukou ovláda obsah našich tanierov. Autor upozorňuje, že tieto naliehavé problémy nie sú dôležité len pre naše osobné zdravie, ale aj pre budúcnosť celej planéty.
Kniha Čo naozaj jeme? spochybňuje všetky stravovacie návyky, vládne opatrenia, zázračné riešenia či nálepky, ktorými sa označujú niektoré údajne škodlivé potraviny, a nabáda nás, aby sme razantne prehodnotili svoj vzťah k jedlu.
NFI protokol bol vyvinutý v prvom rade na dosiahnutie stabilizácie cukrovky 2. typu s možnosťou ukončenia antidiabetickej liečby. Tento spôsob stravovania chceme sprístupniť širokej verejnosti, pretože môže vrátiť zdravie tisíckam ľudí, dokonca aj tým, ktorí si mysleli, že ho už nenávratne stratili.
Vzhľadom na to, že vedľajším účinkom NFI protokolu je strata hmotnosti, modifikovali sme NFI diétne plány aj pre nediabetickú populáciu s nadváhou, resp. obezitou. Tento spôsob stravovania je spojený s viacerými pridruženými benefitmi, predovšetkým treba spomenúť pokles krvného tlaku, úpravu hladín cholesterolu a triacylglycerolov v krvi, úpravu telesnej hmotnosti. Vďaka tomu tento program môže zmeniť kvalitu vášho života.
Len dobre udržiavané ovocné stromy a kríky bohato kvitnú a majú množstvo plodov. Pravidelný rez je teda veľmi dôležitý. Dobrým pomocníkom vám pri ňom bude táto knižka, s ktorou sa v spleti konárov stromov a kríkov určite nestratíte.
Aj začiatočníci orežú stromy správne:
Ak chcete orezať jabloň, čerešňu, černicu, ríbezľu, kivi či vinič, jednoducho si nalistujete príslušnú stránku s vybraným druhom dreviny a dozviete sa, ako postupovať.
Na dvojstrane je vždy fotografia dreviny a podrobný opis rezu, doplnený vysvetľujúcim obrázkom, kde je presne znázornené, čo na drevine zostane, čo treba odrezať či skrátiť.
Okrem toho tu nájdete všetky dôležité základné informácie o reze, správnom náradí a kalendár s termínmi rezu.
Londýn, 1978: Sedmnáctiletá Diana Spencerová je pozvána na hru póla. Sama pochází z jednoho z nejprestižnějších šlechtických rodů v zemi a svět, v němž se dnes ocitla, jí není cizí.
Naopak, začíná zde flirt s budoucím králem Velké Británie, který navždy změní její život: O necelé tři roky později stojí před 3500 pozvanými hosty v katedrále svatého Pavla a slaví svatbu století. Ale přestože jí každodenní život v královské rodině s přísným protokolem nevyhovuje a Charles její lásku neopětuje, najde si svou vlastní cestu – a svět jí brzy bude ležet u nohou...