! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Kristína Brestenská: Debutant roka 2018 – nominácia

V prvom rade bolo pre mňa veľkým prekvapenín, že som sa dostala do prvej päťky nominovaných. Zároveň som za to nesmierne vďačná, pretože to znamená, že množstvo čitateľov dalo šancu úplne neznámej autorke a kúpilo si moje knihy. 

Keď ste písali svoju knihu, mysleli ste na to, že by mohla mať až taký úspech?

Priznávam, že keď som písala svoju debutovú knihu, napadali mi také myšlienky, že buď čitateľky kniha nadchne, alebo ju zvozia pod čiernu zem. Tajne som však dúfala, že u väčšiny bude pravdivá tá prvá možnosť. No o nominácii na Panta Rhei Awards som si v tom čase ani netrúfla snívať.

Aké ohlasy na knihu Ochranca ste vnímali?

Zväčša to boli pozitívne ohlasy, či už z môjho bezprostredného okolia, alebo od čitateľov. Dostávala som veľmi milé správy a komentáre na sociálnej sieti, v ktorých mi čitateľky ďakovali za knižný zážitok a pýtali sa ma, či chystám aj pokračovanie svojej debutovej knihy. To napokon stihlo vyjsť ešte na sklonku minulého roka. 

Akú hodnotu v živote autora/spisovateľa majú literárne ocenenia? 

Pre mňa veľmi veľkú. Najmä ak ide o ocenenie, kde si víťaza vyberajú čitatelia. Veď o nich to predovšetkým je. Bez nich by nebolo ani kníh. 

Vnímali ste Panta Rhei Awards aj predtým, ako ste sa ocitli medzi nominovanými?

Áno, vnímala. Minulý rok som sa dokonca ešte ako čitateľ zapojila do hlasovania.

Čo plánujete v budúcnosti, samozrejme, keď hovoríme o literatúre. 

V súčasnosti už mám podpísanú zmluvu so svojim vydavateľstvom na tretiu knihu, ktorá má vyjsť v priebehu roka 2019. A ja zatiaľ pracujem na ďalších knihách. 

 

Za rozhovor ďakujeme Zoranovi Boškovičovi. :)

← Predchádzajúci blog

Peter Popluhár: Debutant roka - nominácia

Nasledujúci blog →

Lucia Palugyayová a Oľga Tokárová: Debutant roka 2018 – nominácia