! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Panta Rhei klub - JÚL

Poďme v júli nakúpiť do našich obľúbených kniho-potravín, a pred nákupom si nachystajme náš nákupný (Schindlerov) zoznam. Moderné Paleo na 28 dní sa môže začať!
Čo si nemôžeme zabudnúť kúpiť:

Ak chceme variť čerstvo a chutne od jari do zimy, môžeme sa inspirovať receptami z celého sveta, alebo aj z vlastnej rodiny.

Mala som skvelého Krstného otca, ktorý sa učil princípy varenia na Sicílii. On bol veľký lovec králikov aj pekných žien. Jeho slepačia polievka pre dušu vyliečila nejedného bratranca, ktorý prišiel domov po prebdenej noci. Sesternice tú polievku nepotrebovali, oni nemohli chodiť do spoločnosti. Jediný spôsob, ako sa mohli zoznámiť s mužom, bolo Pobozkať žabu.  Ak sa žaba premenila na princa, tak sa organizovala svadba, ktorá bola dokonalá nedokonalosť. Dokonalá preto, lebo sa jedlo a tancovalo dva dni v kuse, a nedokonalá preto, lebo vždy sa na nej niekto pobil. Ak sa však žaba nepremenila na princa, čakal ju kotlík a volali sme na návštevu francúzskych príbuzných. Pôvod tohto zvyku bol silne zakorenený v našej rodine. Ani recepty našich starých mám sa nezachovali tak dobre ako tento zvyk. Po neúspešných pokusoch piekli dievčatá vždy magické cupcaky a mafiny, aby zabudli na žabaciu chuť v ústach. Dostali ste chuť? Poďme si niečo navariť!

Želáme vám vyprážané slnečné lúče a zapekanú dobrú náladu!

← Predchádzajúci blog

Literárna revue 14/2018

Nasledujúci blog →

Literárna revue 13/2018