! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Dvojčatá, ktoré spadli z jahody

Úspešná spisovateľka Dana Hlavatá vydala svoju 27. detskú knihu s názvom Spadli z jahody. Víťazka Panta Rhei Awards 2020 v kategóriách detská a mládežnícka kniha po prvýkrát napísala fantazijnú knižku, ktorá vyšla vo vydavateľstve Perfekt.

Súrodenci Janka a Janko Jahodovci sú dvojčatá a neustále sa pre čosi klbčia, osočujú sa, no keď sa ocitnú v úzkych, držia jeden pri druhom ako kliešť. Vďaka stávke, kto vylezie na bilbord a pobozká žabu, sa stane čosi nepredvídateľné. Oboch tá potvora zhltne a oni sa ocitnú v krajine fantázie.

Zažijú množstvo veselých, ale aj strašidelných príhod, celí šťastní, že nemusia chodiť do školy a počúvať rodičov si to užívajú do okamihu, kedy si uvedomia, že šťastní dokážu byť len doma.

Ale ako sa dostať z krajiny, kde žije mucha veľká ako medicinbal, rozprávajúca chobotnica, či veľryba, na chrbte ktorej sa dá preplávať aj Tichý oceán? To je ťažká otázka aj pre Jahodovcov.

Autorka touto knihou poukazuje na častý postoj súrodencov, ktorý zažil nejeden z nás.

„Aj keby si súrodenci akokoľvek robili napriek, strieľali si jeden z druhého, závideli si, či bonzovali, keď ide do tuhého, stoja pri sebe a nenechajú sa navzájom v kaši.A to neplatí len pre dvojičky ako sú Janko a Janka Jahodovci, ale pre všetkých tých, ktorí sú šťastní ako vrecúško blšiek, že majú sestričku, či bračeka,“ hovorí autorka a dodáva: „Knižka je nadupaná humornými situáciami plnými fantázie a tí dvaja zažijú čosi, čo by sa v skutočnom živote stať nemohlo, no mnohí by si to tak priali.“ Knižku ilustrovala Roxana Rojíková a spisovateľka už pripravuje aj jej druhý diel.

← Predchádzajúci blog

Od futbalu k priateľstvu a naspäť. Rozhovor s Mariánom Hatalom

Nasledujúci blog →

Coldplay vás príjemnou melódiou navnadí na tú správnu vianočnú náladu