! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Sebastian Fitzek: Strach z lietania

Zatiaľ čo Nele unesie šialený ochranca práv zvierat, Mats má 13 hodín času, aby vyvolal v svojej bývalej pacientke dávno zahojenú traumu, rozjatril staré rany a vyprovokoval ju k tomu, aby zničila lietadlo so 626 cestujúcimi na palube. Začína sa trinásť napínavých a nervy trhajúcich hodín – a čitateľ je live pri tom.

Pripomína vám to niečo? V marci 2015 narazilo lietadlo spoločnosti Germanwings z nevysvetliteľných príčin do horského masívu v Alpách. V lietadle sa nachádzalo 144 cestujúcich a 5 členov posádky. Všetci zahynuli. Vyšetrovanie ukázalo, že nehodu úmyselne zapríčinil druhý pilot, ktorý v minulosti trpel depresiami a takýmto spôsobom sa rozhodol ukončiť svoj život.

Katastrofa Airbusu 320-200 spustila lavínu otázok o bezpečnosti cestujúcich v lietadlách. Osobitná pracovná skupina EÚ vyzvala k sprísneniu testov pre pilotov. Existuje totiž jediná zbraň, ktorú možno prepašovať na palubu každého lietadla a neodhalí ju ani najprísnejšia kontrola - duševne labilný človek… Majster trileru Strach z lietania Sebastian Fitzek siahol po tejto lákavej téme a svojím nenapodobniteľným štýlom, ktorý miluje čoraz väčší počet fanúšikov, rozohral napínavú hru o čas, bezpečnosť a životy nevinných ľudí na zemi aj v oblakoch.

 

Za tlačovú správu ďakujeme Vydavateľstvu Tatran.

← Predchádzajúci blog

Ľubomír Feldek a Dcéra slávy

Nasledujúci blog →

Samuel Reuss: Rozprávky starých Slovákov