Ďalším prehliadaním stránky súhlasíte s používaním cookies.

-10% na nákupy od 25€ s kupónom ABCDEF
Márton Karinthy: Ördöggörcs 1-2.

Počet strán: 878

Väzba: tvrdá

EAN: 9789632543529

Jazyk: maďarský

ISBN: 9789632543529

Dátum vydania: 17. apríla 2013

Vydavateľstvo:  Ulpiusház Könyvkiadó

Orig. vydavateľstvo: 

Rozmery: 4,8 cm x 12,5 cm x 20 cm

Ördöggörcs 1-2.

-10% na nákupy od 25€ s kupónom ABCDEF
Dostupnosť:
Vypredané v e-shope
Nedostupné
Cena v e-shope: 5,48 
Bežná cena: 5,77 €
Zľava 5%

Titul nemáme na sklade v e-shope a je vypredaný aj u dodávateľa. Pozrite sa nižšie, či máme titul v niektorom z kníhkupectiev.

Zobraziť dostupnosť v kamenných predajniach

Pri nákupe nad 35 € máte doručenie zadarmo.

O knihe: Ilyen névvel nem lehet az ember középszerű. Ez a név kötelez. Micsoda nyomasztó teher, micsoda átok. Eleve azzal a tudattal kezdeni az életet, hogy "ezek" (az ősök) csak önmagukra figyelnek, mit tegyek hát, hogy észrevegyék: én is a világon vagyok?

Nos, Karinthy Márton a legjobb utat választotta, nem görbe, hanem egyenes tükröt tart a klán tagjai és a világ elé, hogy megtudja, ő maga honnan jött, hová igyekszik, és mi dolga itt a földön.

Micsoda kor tárul elénk, micsoda alakok kelnek életre! Mire az "Ördöggörcs" végére érünk, mi magunk is oly otthonosan járunk-kelünk a Karinthyak, Kosztolányiék, Devecseriék, Benedekék, az elmeorvosok és kapcsolt részeik világában, akárha örökös bérletet váltottunk volna a Hadiktól a sárgaházig mindenhová, ahol az ő rendkívüli életük zajlott.

Nagy szerencsénk, hogy Karinthy Mártonból "vénségére" kirobbant az író, kár lett volna, ha sosem tudjuk meg, mit művel még mesterfokon a színházán kívül. Az utolsó mondatig letehetetlen olvasmány mindazoknak, akik tudni akarják, miből lett és mivé lett a cserebogár.

Odporúčame tieto knihy

Pridaj svoj názor
Anonym
Anonym
Pridaj svoje hodnotenie