! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Knihy - Beletria - ostatné strana 500 z 500

Lacná kniha Rock´n´roll (-70%)


Britský dramatik, scénárista, divadelní a filmový kritik Tom Stoppard je u nás dobře známý. Do povědomí českého diváka se zapsal na našich jevištích uvedenými hrami Rosenkrantz a Guildenstern jsou mrtvi, Travestie, To pravé či Arkádie. Filmoví fanoušci j
Vypredané
2,79 € 9,31 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Kutyák a rendelőmben 2. (-70%)


James Herriot, a kiváló állatorvos és nagyszerű író e művében is yorkshire-i „páciensei”, kis és nagy kutyák, valamint gazdáik a legfontosabb szereplők, akikről nagy együttérzéssel és szeretettel ír.
Vypredané
2,26 € 7,54 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Eragon (-90%)


Az árván maradt, apjáról mit sem tudó Eragont nagybátyja neveli egy eldugott faluban. A tizenöt éves fiú (éppen ennyi volt a szerző is, amikor elkezdte írni a könyvet) egy éjszaka, vadászat közben tükörsimára csiszolt, rejtélyes kék követ talál, amely utóbb sárkánytojásnak bizonyul, és egy kék sárkány kel ki belőle. Ezzel Eragon élete egy csapásra megváltozik. Mint a sárkány gazdája, a Lovasok rendjébe emelkedik. A legendás Sárkánylovasok előző nemzedéke elpusztult a gonosz és rettentő mágusi hatalommal bíró Galbatorix király elleni harcban. Most az egyszerű falusi sihederre hárul a feladat, hogy megszabadítsa országát a kegyetlen zsarnokságtól. Segítője Saphira, a nőnemű sárkány, akivel gondolatátvitel útján kommunikál, és Brom, a rejtélyes öregember, a múlt titkainak tudója, aki a varázsláshoz is ért. Hosszú út áll előtte, tele izgalmakkal és felfedezésekkel egy olyan világban, amelyet Tolkien könyveiből ismerhetünk, de amely friss életre támad, új vonásokkal gyarapodik, és egy szeretni való fiatal hőssel ajándékoz meg bennünket a kitűnő kamasz, Christopher Paolini könyvében.
Vypredané
1,54 € 15,44 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Szeretlek holtodiglan (-90%)


Jane Kelly, a szexi magándetektív egyedül kezd nyomozásba, mivel főnökét, Dwayne Durbint egy baleset mozgásképtelenné tette, és így kénytelen Jane-re bízni egy szövevényes gyilkossági esetet. Roland Hatchmere, a neves plasztikai sebész a lánya esküvőjére készülődik, ám a ceremónia előtti fotózásra már nem érkezik meg: a vőlegény holtan találja leendő apósát... A családtagok gyanúja Roland második feleségére, Violára terelődik. S ami igaz, az igaz, Jane is hamar rájön arra, hogy Viola gyakrabban változtatja a vallomásait, mint az ünnepelt filmsztárok a frizurájukat. Miközben Jane a Hatchmere-gyilkosság felderítésén fáradozik, Dwayne újabb feladattal bízza meg a lányt. Egy elhagyatott házban heti rendszerességgel bulizó fiatalok felkeltik Dwayne figyelmét, s tudni szeretné, hogy az oregoni kisváros aranyifjúsága mivel tölti az éjszakákat. Jane ezért péntek esténként középiskolás kiscsajnak álcázza magát, és megpróbálja kideríteni a banda titkát, nem is sejtve, hogy miféle veszélyek leselkednek rá. Jane Kelly az esős oregoni őszben mindent elkövet annak érdekében, hogy nyakon ragadja az igazságot. Ám végtelenül egyedül van, és nagyon veszélyes úton jár, amikor a megoldáshoz közelít...
Vypredané
0,10 € 0,99 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha A nagy Romulus-Az öreg hölgy látogatása (-90%)


A történelem groteszk ábrázolása végre a nagy lendülettel induló fiatal írót egyszeriben híressé, majd világhíressé tette. Ez volt az 1950-ben írt, A nagy Romulus című történelmietlen tragikomédia. A nagy Romulus jelentéktelen, mégis emlékezetes történelmi alak, Romulus Augustulus, az utolsó nyugatrómai császár. A már teljesen legyengült birodalom utolsó uralkodója valójában gyerekember volt, az uralkodás teendőihez nem is érthetett. A népvándorlás diadalmas barbár vezére, Odoaker ellenállás nélkül szállta meg Itáliát, bevonult Rómába, megszűntnek nyilvánította a császárságot és a kiskorú császárt megfosztotta trónjától. De megkímélte életét, sőt egy kellemes vidéki villát bocsátott rendelkezésére, és életfogytig járó jövedelmet biztosított számára. Sokkal későbbi kifejezéssel nyugalomba küldte. Példátlan történelmi példa. Ez a témája Dürrenmatt komédiájának...
Vypredané
0,32 € 3,15 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Kleptoman (-90%)


Karel Žilák, autor dvou úspěšných titulů, nám opět předkládá příběh dotýkající se života lidí pohybujících se víceméně na okraji společnosti. Kriminálníci, drogoví dealeři, závislí na drogách, prostitutky, zlodějíčci i zloději, dokonce i vrazi. A také ti, kteří stojí proti nim: vyšetřovatelé a policisté. Jedni i druzí mají své pohnutky, motivy, touhy, ale i deformace, pochybné záměry, zvrácené choutky. S neobyčejnou znalostí prostředí a lidských typů nám vypráví autor příběh, v němž nechybí žádná z lidských slabostí i vášní a který vykresluje možný obrázek našich časů.
Vypredané
0,23 € 2,26 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha A hercegnő


Ki volt a titokzatos hercegnő, akit Roosevelt elnök személyesen akart német kémként kiutasítani az Államokból, aki magyar útlevéllel rendelkezett, hol titkos diplomataként, hol hivatásos zsarolóként írtak róla jelentéseket Németországban, Nagy-Britanniában és az USÁ-ban? Stephanie Richter, egyszerű származású, de hatalmas ambícióval megáldott bécsi lány előbb Franz Salvator főherceg (a "mi" Márai Valériánk férje) szeretője lesz, majd "a baj megtörténtekor" gyorsan összeboronálják Franz Augustin Maria von Hohenlohe-Waldenburg-Schillingsfürst herceggel. Aki a Monarchia összeomlása után a magyar állampolgárságot választja. Hercegnőként nemzetközi újságírói karriert fut be: Lord Rothermere, az angol sajtómogul kihasználja azt a képességét, hogy remekül tud kapcsolatokat teremteni és közvetíteni, és rábízza a társasági rovat vezetését. A németbarát lord oldalán bejáratos lesz a berlini kancelláriára, megismerkedik Adolf Hitlerrel, aki titkos diplomáciája eszközéül használja fel. Karrierjének csúcsa az, amikor megkapja Hitlertől a náci párt arany pártjelvényét. Közben pedig Fritz Wiedemann-nak, Hitler szárnysegédjének lesz a szeretője. Stephanie, aki mindkét szülője révén zsidó származású, kedvelt vendége lesz a Sasfészeknek, Hitler "az ő kedvenc hercegnéjének" nevezi. Amikor Wiedemann-t - éppen kitudódott viszonyuk miatt - 1941-ben Amerikába helyezik a német követségre, utána megy. Német kémként internálják, de elcsábítja az idegenrendészet főmunkatársát. A háború után Németországban fut be meglepő karriert: Axel Springer sajtóbirodalmát segíti "szalonképessé" tenni. A hercegnő naplója és az egykori titkos levéltári anyagok alapján állította össze a kiváló német író-történész a gátlástalanul sikerhajhász, minden politikai megalkuvásra kapható, hihetetlen életpálya hiteles történetét.
Vypredané
0,67 € 13,46 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Karel VI. Schwarzenberg


Kniha přináší obsáhlý výbor z celoživotního díla Karla VI. Schwarzenberga, které bylo zčásti publikováno ve vlasti (do roku 1948) a z části v exilu. Texty byly vybrány z publikované i rukopisné části díla a byly sestaveny podle kombinace hlediska časového, žánrového, tematického i hlediska periodika, v němž byly otištěny: I. Democratiana, II. Religiosa, III. Bohemica, IV. Schwarzenbergiana, V. Magna narratio, cantica et ludibria aneb Torzo románu, písně a hříčky. Texty napsané původně v jiném než českém jazyce byly přeloženy do češtiny. Kniha je opatřena úvodní studií editora Martina C. Putny, vysvětlivkami, rodokmenem Schwarzenbergů, životopisným přehledem, obrazovou přílohou a jmenným a místním rejstříkem. Karel VI. Schwarzenberg (1911 Čimelice – 1986 Vídeň) byl historik, heraldik, náboženský a politický esejista a příležitostný beletrista. Psal rovněž pod pseudonymy Jindřich Středa a Bojna. Studoval historii na Filosofické fakultě Univerzity Karlovy, byl žákem Josefa Pekaře. V květnu 1945 organizoval protinacistické povstání na Čimelicku, v jeho průběhu byl zraněn, po válce vyznamenán. Roku 1948 se svou rodinou opustil republiku. V exilu se věnoval převážně historické práci.
Vypredané
1,34 € 26,85 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Magyar lélek magyar forma


Ajánljuk mindazoknak akik szeretik és féltik, fölfogják ragyogását és pusztulását, látják nagyságában s összetettségében, zavarában és büszkeségében, ínségében bőségesen utat vesztve útjelzőként, gyarapodás nélkül megfogyatkozva, azoknak, akik tudják mi a dolguk, hol a helyük, az édesapáknak és az édesanyáknak, a tanítóknak és a lélekben gazdagítóknak, az ismert és ismeretlen mártíroknak, szeretteinknek, különösen a tisztaszívűeknek, hogy felemelhessék fejüket amikor eljön az idő, és újra és újra kimondják nevedet Édes Hazánk Magyarország!
Vypredané
0,74 € 14,81 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Supermarket sovětských hrdinů


Kniha Supermarket sovětských hrdinů shrnuje šest kratších beletristických textů Jáchyma Topola. Titulní próza popisuje cestu za polským spisovatelem Andrzejem Stasiukem. Zlatá hlava je úryvek z dosud nepublikovaného románu Mongolský vlk.Výlet k nádražní hale vyšel poprvé v časopisu Revolver Revue v roce 1993. Karty jsou rozdaný jsou scénář ke stejnojmenné filmové povídce Vladimíra Michálka z filmu Praha očima, tiskem zde vycházejí poprvé. Uvařeno je dramatický text pro jednoho herce, jevištně předvedený zatím jen samotným autorem. Cesta do Bugulmy je divadelní hra napsaná na objednávku düsseldorfského Schauspielhausu. Kniha je bohatě ilustrována (Michal Cihlář, Robert Portel, Juraj Horváth) a doplněna fotografiemi.
Vypredané
0,78 € 15,65 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Krev a sláva


Pět mužů, jejichž zlé skutky neznaly hranic a jejichž prohnanost, zrůdná představivost a prahnutí po moci se vepsal do dějin tím nejčernějším písmem. Nero, Ivan Hrozný, Stalin, Hitler, Saddám Husajn. Tato jména evokují hrůzu a představa krveprolití - ale také úžas nad děsivým rozsahem moci těchto despotů a nad strašlivými následky toho, co vyvolali.
Vypredané
0,59 € 11,70 €

dostupné aj ako:

Věž


Román Věž, talentovaného waleského autora, je zasazen do prostředí ostrova Anglesey. Ten je z dávné historie známý jako centrum keltských učitelů a kněží – druidů, z raného středověku jako bašta nezávislých velšských knížat a dnes jako tradiční region, kde se stále – i přes erozivní působení globalizačních a asimilačních procesů – uchovává kontinuita velšského jazyka, kultury a způsobu života. Věž autorova románu bývala kdysi větrným mlýnem, potom zříceninou, dnes je nákladně a okázale renovována. Tento symbol něčeho trvalého i měnícího se v Hughesově vyprávění stává objektem, s nímž jsou po jednotlivých kapitolách spojeny prolínající se osudy hlavních postav. Hughesův román Věž tak představuje vynikající psychologickou sondu vztahu lidí a místa i poetickou evokaci krajiny.
Vypredané
10,76 € 11,33 €

Lacná kniha Věž (-90%)


Román Věž, talentovaného waleského autora, je zasazen do prostředí ostrova Anglesey. Ten je z dávné historie známý jako centrum keltských učitelů a kněží – druidů, z raného středověku jako bašta nezávislých velšských knížat a dnes jako tradiční region, kde se stále – i přes erozivní působení globalizačních a asimilačních procesů – uchovává kontinuita velšského jazyka, kultury a způsobu života. Věž autorova románu bývala kdysi větrným mlýnem, potom zříceninou, dnes je nákladně a okázale renovována. Tento symbol něčeho trvalého i měnícího se v Hughesově vyprávění stává objektem, s nímž jsou po jednotlivých kapitolách spojeny prolínající se osudy hlavních postav. Hughesův román Věž tak představuje vynikající psychologickou sondu vztahu lidí a místa i poetickou evokaci krajiny.
Vypredané
1,13 € 11,33 €

dostupné aj ako:

Šántárám


Zločin a trest, láska a oddanost, zrada a odpuštění... to jsou jen některé z ingrediencí z převážně autobiografické knihy Šántárám, která při svém prvním vydání zapůsobila jako zjevení. Hrdina románu Linbábá přilétá do Indie, aniž kdo tuší, že jeho příjezdu předcházel útěk z přísně střežené australské věznice, kde si odpykával devatenáctiletý trest za loupežná přepadení. Loupil, aby ukojil svou závislost na heroinu, kterou si vypracoval po rozpadu manželství a ztrátě opatrovnictví ke své dceři. Už to samo o sobě by stačilo na několik životů, ale pro Gregoryho Robertse je to teprve začátek.
Vypredané
20,94 € 22,04 €

Příšerně nahlas a k nevíře blízko


Oskar Schell je vynálezce, milovník francouzské kultury, hráč na tamburínu, shakespearovský herec, šperkař, pacifista, origamista, detektiv, vegan a sběratel motýlů. A mimochodem – je mu devět let. Když jeho otec zahyne při teroristickém útoku na New York v září 2001, Oskar najde v jeho pozůstalosti záhadný klíč a začíná pátrat. Hledání jej provede celým New Yorkem, podivnými životy mnoha jeho obyvatel, ale zatáhne jej i na cestu do dějin a do hlubin vlastní rodící se osobnosti.
Vypredané
8,60 € 9,05 €

Lacná kniha Král a lazebnice


Jako unikát ve světovém písemnictví proslula gotická bible Václava IV.: posvátný text je v ní po okrajích provázen bohatstvím kontrastních obrázků, které velice opovážlivě líčí královy pletky se sličnou lazebnicí. Historikové ovšem tyhle středověké comicsy umravňují: jde prý jen o symboliku, o legendu, která se nestala. Ať se udála či nikoli, jeví se půvabnější než skutečnost - její hříšnost dodnes okouzluje a svádí k hravým variacím.
Vypredané
0,54 € 10,76 €

dostupné aj ako:

Slepé mapy


České maloměsto: Viktor Herman, architekt na vrcholu sil a úspěchů, žije na běžné poměry skvěle a spokojeně, obklopen zajištěnou a spořádanou rodinou. Dokud nepropadne klasické krizi středního věku…
Vypredané
8,88 € 9,35 €

dostupné aj ako:

Vallomások a vadászatról


Steve Chapman a vadászkunyhójába invitálja az olvasót. Vadászkalandokban vehetünk részt, amelyek akár velünk is történhettek volna, és már-már úgy érezzük, meg is történtek. A Hautman fivérek festményei a természetről és a vadon élő állatokról élethű hátteret adnak kalandjainkhoz, miközben nézelődünk, hallgatózunk és figyelünk. Követhetjük a fácánok szárnycsapdosását, az őzbakok méltóságteljes lépteit és a vadon hívó szavát követve.
Vypredané
6,20 € 6,53 €

Szerelmem, Viszockij


1967. Moszkva. Marina Vlady, az orosz származású francia filmsztár megismerkedik Moszkva szent botrányhősével, gitáros költőjével, Vlagyimir Viszockijjal. A hűvös, elegáns, csodálatos művésznő a világsikert, Párizst, rajongásig szeretett három gyermekét és férjét, pompás kastélyát hagyta el a csapzott, szegény, két fiával mit sem törődő, alacsony, részeges moszkvai művészért. Viharos kapcsolatuk tizenhárom évig, Viszockij haláláig tartott. Viszockij egész egyénisége maga volt a lázadás és felkiáltójel. A hatalom félt lázító erejétől, ezért inkább megpróbálták agyonhallgatni. Versei viszont kézről kézre jártak, szamizdatban adták ki őket, s dalait is kazettákon terjesztették. Az egyre több botrány felőrölte Viszockijt. 1980. július 25-én, a moszkvai olimpia idején, a harmadik infarktus végzett vele. Negyvenkét éves volt. Tizenhárom év története ez a könyv, amely egy viharos szerelem és a súlyos megpróbáltatásokkal teli házasság felidézésén túl arra keres választ, miért kellett idő előtt meghalnia a kivételesen érzékeny és tehetséges művésznek. Vlady megejtő őszinteséggel szól kettőjüknek az alkohollal, később a kábítószerrel vívott küzdelméről.
Vypredané
9,10 € 9,58 €

Beletria je literárna kategória, zameraná na umelecké a imaginatívne diela. Romány, poviedky, novely a divadelné hry tvoria túto rozmanitú literatúru. Beletria je zdrojom emocionálneho a intelektuálneho potešenia a poskytuje čitateľom široký výber žánrov, vrátane dobrodružstva, histórie, detektívok, fantasy a sci-fi.

Romány, poviedky a novely ponúkajú pútavé príbehy s výraznými postavami a atmosférou. Divadelné hry zase slúžia ako materiál pre divadelné predstavenia a prinášajú konverzácie, dramatické situácie a komediálne alebo tragické prvky.

Beletria je neoddeliteľnou súčasťou literatúry, ktorá obohacuje naše vnímanie sveta a poskytuje nám príležitosť prežívať rôznorodé príbehy a vstúpiť do rôznych svetov. Bez ohľadu na to, či preferujete dobrodružstvo, romantiku alebo reflexiu, beletria vám umožní objaviť nové myšlienky, inšpirácie a zábavu.

Prečítajte si najnovšie bestsellery a objavte nezabudnuteľné príbehy.