! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Knihy - Citáty, výroky, aforizmy, príslovia, porekadlá strana 62 z 79

Milovanému manželovi


Dobrí manželia niekedy potrebujú zvlášť premyslený darček - slovíčko "ďakujem" za hodiny ťažkej práce i tíšivé objatia. Knižočnka Milovanému MANŽELOVI prináša súbor najmilších a najvrúcnejších viet, aké sa dajú povedať mužom. Predstavuje ideálny dar, keď ďalšia kravata (či ďalší pár ponožiek!)jednoducho nestačí!
Vypredané
4,70 € 4,95 €

Milovanej vnučke


Výroky a pekné slová na pohladenie duše. (155x110, FB, TV)
Vypredané
4,70 € 4,95 €

Milovanému synovi


Sú chvíle, keď nestačí pohľadnica, aby rodičia vyjadrili svojmu synovi, ako veľmi im na ňom záleží. V tejto malej knižke nájdete myšlienky, ktoré vyjadrujú rodičovskú pýchu a nevypovedateľné city. Sú to tie pravé slová, ktorými povzbudíte syna na ceste životom a zaželáte mu veľa šťastia.
Vypredané
4,70 € 4,95 €

Milovanému bratovi


Výroky a pekné slová na pohladenie duše. (155x110, FB, TV)
Vypredané
4,70 € 4,95 €

Mojej láske


"Ľúbim ťa!" Tieto slová si ľudia vymieňali odjakživa, v rozličných obdobiach, rôznymi spôsobmi. Knižka prináša vyznania lásky slávnych ľudí ako Chopin, Keats alebo Sarah Bernhardtová, ľúbostné verše, ale aj dychtivé vzplanutia mladých zaľúbencov i hlboké slová oddaných milencov. Je to ideálny darček pre toho, kto dáva zmysel vášmu životu.
Vypredané
4,70 € 4,95 €

Najdrahšej mamičke


Nájsť tie správne slová, vybrať ten najkrajší darček, ktorým by sme potešili milovanú osobu, býva niekedy veľmi ťažké. Edícia Darčekové knihy obsahuje práve tie láskavé slová, ktoré cítime, ale nevieme vypovedať, a sú práve tým darčekom, ktorý poteší každého. Malé knižky, ktoré dokážu spôsobiť veľkú radosť.
Vypredané
4,70 € 4,95 €

Najdrahšiemu oteckovi


Táto knižka je pre všetkých otcov, ako ocenenie ich láskavosti, s akou sa nám roky venovali. Otcovia sú fantastickí. Objímajú, vešajú poličky, nosia deti na pleciach, fandia správnemu tímu tínedžerov. A napokon sa z nich stanú priatelia na celý život.
Vypredané
4,70 € 4,95 €

Kniha židovských prísloví


Príslovia, podobne ako legendy, nesú v sebe pečať doby a ľudu, ktorý ich vymyslel a uviedol do života. Na zachytenie myšlienky, vyjadrenia životnej zásady alebo vyslovenia múdrosti, čiže na poskytnutie receptu, ako sa vyhnúť úskaliam a poradiť si v tej-ktorej situácii, Židia odjakživa radi používali maximy, porekadlá, výroky, príslovia, úslovia a bájky. Múdrosť bola pre Židov hodnotou, akousi duševnou hygienou. Izraelskí učenci vždy kládli na vrchol hodnôt v živote výchovné a morálne požiadavky. Odkiaľ tieto príslovia pochádzajú? Zrodili sa v rôznych obdobiach židovskej histórie – od vzniku Biblie až po súčasnosť.
Vypredané
7,53 € 7,93 €

Kameňáky po omšovom víne


Svet vtipov je veľmi rozsiahly, obsahovo rozmanitý a čo do formy pestrý. Je to pochopiteľné, lebo sa v ňom odrážajú nevyčísliteľné aspekty bytia a konania človeka, vrátane vzťahov medzi ľuďmi, ako aj pôsobenia prírody na človeka a naopak. V bohatej š kále vtipov, ktoré spisovateľ a publicista Karel Poláček charakterizoval ako "ľudovú poéziu", majú svoje miesto aj vtipy, týkajúce sa náboženského komplexu - náboženstva ako formy uvedomia, jeho spoločenskej funkcie a organizácie, vrátane cirkevných a iných aparátov. R. H. Strážovský
Vypredané
3,44 € 3,62 €

Sonety - William Shakespeare


„Kľúč k srdcu” veľkého básnika. Klenot klasickej svetovej literatúy. Originálna umelecká ručná knihárska práca.
Vypredané
17,10 € 18,00 €

Nietzsche - Myšlienky


Výber z myšlienok, ktorých kontroverznosť, ba až krutosť sa po smrti ich autora často zneužívala.Originálna ručná umelecká knihárska práca.
Vypredané
17,10 € 18,00 €

Velký pranostikon


V knihe je okolo 3000 pranostík usporiadaných do tematických celkov s komentárom a vysvetlivkami. Osviežením sú citáty z krásnej literatúry a dobových kronikárskych záznamov, aj vtipné perokresby...
Vypredané
2,59 € 2,73 €

Proč se to říká


Krátké texty, vysvětlující často používání česká úsloví, vycházely v časopisu Dikobraz v letech 1975 až 1977.
Vypredané
7,73 € 8,14 €

Slovník latinských citátů


Táto kniha sprístupňuje výber dodnes živých, múdrych, často vtipných a majstrovsky formulovaných aforizmov, sentencií, gnóm, maxím, nápisov, hesiel a výrokov významných učencov, spisovateľov a historicky známych osobností antiky, stredoveku aj novoveku.
Vypredané
11,56 € 12,17 €

Nic pro blbce


Anekdoty plní mnoho funkcí. Vedle toho, že dokáží pobavit a rozesmát, mapují a charakterizují život celé společnosti, různých společenských skupin i jednotlivců a podávají zajímavá svědectví. Vtipy odmalička rády poslouchají a vyprávějí děti. Učí se vyjadřovat, cvičí svůj projev, upoutávají pozornost a také testují svou inteligenci. Ze stovek milionů vzniklých vtipů přežívají delší dobu desítky tisíc těch nejlepších. Nejlepší z nejlepších lze pak najít v této knížce.
Vypredané
5,31 € 5,59 €

Myšlenky, které měnily svět


Abecedně řazený slovník přehledně vysvětluje všechny základní pojmy, hesla, definice, teorie nebo směry, které zásadním způsobem ovlivnily vývoj lidské společnosti a posunuly jej o krok dál. Mezi 4000 hesly obsáhlé encyklopedie jsou samozřejmě zahrnu ty i jména osobností, které se podílely na vývoji naší civilizace i jiných kultur. Encyklopedie je doplněna rejstříky, přehledy a chronologickými tabulkami a je určena nejširšímu okruhu čtenářů.
Vypredané
17,07 € 17,97 €

Voltaire - Myšlienky


Ľahké, vtipné, pichľavé postrehy prvého moderného historika, podvracajúce vtedajšie autority. Zostavila: Klára Košková Kniha je originálnou umeleckou ručnou knihárskou prácou.
Vypredané
17,10 € 18,00 €

Slovník latinských citátov


Roky, ktoré nás delia od múdrosti starých Rimanov, sa nepočítajú na desiatky ani na stovky. Po prečítaní tejto knižky prídeme na to, že svet je stále o tom istom: o ľudskej múdrosti a hlúposti, láske i nenávisti, slovom - o človeku v jeho existenčnej podstate. O človeku, ktorý sa za tých pár tisícročí vôbec, ale vôbec nezmenil.
Vypredané
7,22 € 7,60 €

Latinské slovo II


Výber populárnych latinských výrokov rímskych a gréckych autorov. Doplnený o slovenský preklad. Originálna ručná umelecká knihárska práca.
Vypredané
17,10 € 18,00 €

Citáty, výroky, aforizmy, príslovia a porekadlá tvoria literárnu kategóriu, ktorá sa zameriava na krátke a výstižné výrazy, vyjadrujúce múdrosť, skúsenosti a morálne hodnoty. 

Citáty sú výroky, ktoré sa pripisujú konkrétnym osobnostiam a sú známe pre svoju výstižnosť a citovú silu. Citáty môžu pochádzať od slávnych osobností, filozofov, spisovateľov alebo dokonca anonymných autorov. Sú výrazné, pútavé a často sa používajú na zdieľanie múdrosti a myšlienok na sociálnych médiách alebo v každodennom živote.

Výroky sú krátke výpovede, ktoré vyjadrujú určitú myšlienku, názor alebo pozorovanie. Výroky sa môžu týkať rôznych tém, ako je láska, život, vzťahy, úspech a mnoho ďalších. 

Aforizmy sú krátke a výstižné výroky, ktoré vyjadrujú určitú pravdu, paradoks alebo vtipnú myšlienku. Aforizmy často obsahujú morálne alebo filozofické ponaučenia a majú za cieľ pobudiť čitateľov na zamyslenie sa nad rôznymi aspektmi života.

Príslovia sú tradičné výroky, ktoré sa prenášajú z generácie na generáciu. Majú za úlohu zachovať múdrosť a skúsenosti predkov. 

Porekadlá sú krátke výroky alebo rýmované vety, ktoré vyjadrujú tradičné alebo ľudové múdrosti. Porekadlá sú často rýmované a ich forma je zapamätateľná, čo uľahčuje ich zapamätanie a prenos z generácie na generáciu.