! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Sci-fi a fantasy strana 495 z 500

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Az árnyak mestere


Róma, 1521: X. Leó pápa rendelkezik arról, hogy Róma városát soha nem szabad teljes sötétségben hagyni. A pápa utasítást ad, miszerint az utak, a templomok és az épületek mindig legyenek kivilágítva éjszaka. Róma, 2015. február: Napokig tartó, rendkívüli esőzés sújtja a fővárost. Amikor az egyik villamoserőművet villámcsapás éri, a hatóságok az üzemzavar elhárításának idejére huszonnégy órás áramszünetet rendelnek el. Róma utcáit egy groteszk karnevál forgataga lepi el, a kezdeti önfeledtséget azonban egyhamar pánik váltja fel - a városban egy ismeretlen kór terjed megállíthatatlanul. Egy gyilkos elszabadult, és egyedül Marcus találhatja meg, aki azzal a különleges képességgel bír, hogy olyan nyomokat, rendellenességeket vesz észre a bűncselekmények helyszínén, amelyeket más nem lát meg. A legnagyobb rendellenesség azonban több szempontból is nyugtalanítja. Nemcsak a tettest kell ugyanis megtalálnia, hanem a választ is arra a kérdésre, hogyan kerültek a személyes dolgai az áldozatok mellé... A lelkek ítélőszéke és A sötétség vadásza után Marcus és segítője, a nyomfotós Sandra Vega ismét összefognak, hogy örökre visszaűzzék az árnyakat oda, ahová tartoznak: a sötétségbe.
Vypredané
11,31 € 11,90 €

Inkarceron


Predstavte si väzenie , ktoré je také obrovské, že sú v ňom cely, chodby, lesy, hory, mestá a moria. Predstavte si väzňa, ktorý stratil pamäť, no je presvedčený, že pochádza zvonka - lenže väzenie je už storočia uzavreté a ušiel z neho zatiaľ len jeden jediný človek. Predstavte si dievča na panskom sídle, žijúce napohľad v sedemnástom storočí, hoci spoločnosť je ovládaná počítačmi a je v nej zakázaný čas. Je odsúdená na život s nechceným ženíchom a zapletená do plánu na atentát, ktorého sa desí, ale zároveň po ňom túži. Jedna je vonku, druhý vnútri. No obaja sú uväznení. A obaja túžia po slobode. Predstavte si Inkarceron... Z anglického originálu Incarceron (Hodder Children‘s Book, Londýn 2007) preložil Andrej Chovan.
Vypredané
11,31 € 11,90 €
  • 5 /5

Pod vražednou oblohou


Mesto, v ktorom žije sedemnásťročná Aria, sa volá Blaženosť. Azda preto, lebo jeho obyvatelia sú v ňom chránení pred nebezpečenstvom striehnucim mimo jeho dômyselného obranného systému. Svet sa totiž od základu zmenil: z oblohy z času na čas šľahajú ohnivé elektrické prúdy a spália všetko, čoho sa dotknú, hrozia aj epidémie smrteľných chorôb.. Napriek tomu aj tam existuje život – v podobe „divochov“ či iných záhadných tvorov. Mešťania a tí „zvonku“ sa odjakživa nenávidia... Osudy dvoch mladých ľudí z rozdielnych svetov Arie a Sokola sa nečakane spojili, keď dievča nespravodlivo vyhostili z mesta, aby nemohlo svedčiť proti privilegovanému konzulovmu synovi. Prežila práve vďaka Sokolovi a „menejcenným“ bytostiam z voľnej prírody. Spoločne sa vydali hľadať Ariinu nezvestnú matku. Aria postupne poznáva výnimočné schopnosti svojich spoločníkov – jeden má dokonalý sluch, iný čuch, ďalší zrak – a uvedomuje si aj vlastné dovtedy neodhalené zručnosti. Naučí sa prežiť v divočine, loviť, variť, hľadať pitnú vodu, unikať pred vlkmi a odhadovať, kedy na zem opäť udrie vražedný éter z oblohy. Láska k Sokolovi ju však postaví pred ťažké rozhodnutie – má sa pridať k divochom, alebo radšej k svojej rodine a spoločne napraviť krivdu?
Vypredané
11,31 € 11,90 €

Sila šestky (Som číslo štyri 2)


Prišlo nás deväť, aby sme spoločne zmarili plány Mogadoráncov na ovládnutie Zeme. Z času na čas ma však prepadnú pochybnosti. Nezmenili sme sa? Všetci ešte veríme v naše poslanie? Ako to mám vedieť? Ostalo nás šesť. Ukrývame sa, usilujeme sa zapadnúť medzi ľudí, vyhýbame sa vzájomným stretnutiam... Naše schopnosti sa však nezadržateľne vyvíjajú a onedlho budeme mať dosť síl na boj. Je John číslom štyri a jeho boj znamením, na ktoré sme čakali? Videla som ho v správach. Sledovala som všetky články o tom, čo sa stalo v Ohiu. John Smith sa ocitol na úteku. Pre svet bol záhadou, no pre mňa... bol jedným z nás. A čo čísla päť a šesť? Nemohlo by jedným byť aj to dievča s havraními vlasmi z mojich snov? To, ktorého moc presahuje hranice mojej predstavivosti? To, ktoré môže mať dosť sily, aby nás všetkých spojilo? Z anglického originálu The Power of Six (HARPER, an Imprint of HarperCollinsPublishers, USA) preložil Patrick Frank.
Vypredané
11,31 € 11,90 €

dostupné aj ako:

Škola noci 3: Vyvolená


V Škole noci ožívajú temné sily a v živote upírskeho mláďaťa Zoey Redbirdovej nastanú prevratné zmeny. Z tých, čo sa tvária ako priatelia, sa vykľujú nepriatelia. A napodiv sa zrazu môže spoľahnúť na zaprisahaných rivalov, ktorí ju podržia. Zoeina najlepšia priateľka Stevie Rae je nemŕtva, ale zubami-nechtami sa usiluje držať zvyškov svojej ľudskosti. Zoey by jej veľmi chcela pomôcť, lenže vôbec netuší ako... Navyše musí všetko držať v tajnosti, lebo pravda je v Škole noci nebezpečná. Aj nevyriešené ľúbostné vzťahy k trom chlapcom jej dávajú zabrať. A keď sa zdá, že horšie to už byť nemôže, niekto začne vraždiť dospelých upírov...
Vypredané
11,31 € 11,90 €

Halálkúra - Az Útvesztő-trilógia harmadik kötete


ELJÖTT AZ IGAZSÁG IDEJE... A Tűzpróba után úgy tűnik, az őrült hajszának vége. De Thomas biztos benne, hogy nem bízhat a VESZETT-ben. Hiába állítják, hogy nincs több megtévesztés, hogy a Próbák nyomán már minden szükséges információt megszereztek, és most Thomas és társai visszakaphatják az emlékeiket, hogy végrehajthassák az igazi küldetésüket. A csapat tagjaitól várják ugyanis, hogy létrehozzák az emberiséget fenyegető halálos vírus ellenszerét. Csakhogy Thomas sokkal több mindenre emlékszik, mint a VESZETT vezetői hinnék. Hazugságokkal többé nem mennek semmire. Ám a dermesztő igazság jóval veszélyesebb, mint azt Thomas valaha gondolta volna. A csapat újabb gyilkos kalandra vállalkozik, hogy kifürkéssze a VESZETT legnagyobb titkát. Menekülésük során tomboló Buggyantakkal és profi fejvadászokkal kell megküzdeniük, majd egy titkos szervezet csap le rájuk. Milyen árat kell fizetniük azért, mert a saját kezükbe vették a sorsukat? Túlélheti-e vajon bárki a Halálkúrát?
Vypredané
11,31 € 11,90 €

Dokonalý pár


Funkcionári rozhodujú o všetkom. Koho budete milovať. Kde budete pracovať. Kedy zomriete. V dokonalom svete je všetko dokonalé. Dokonalí ľudia žijú dokonale naplánovaný život a zomierajú v dokonale pripravenom čase. Dokonalý systém im na želanie pridelí dokonalého partnera a narodia sa dokonalé deti. Čo sa však stane, ak sa niekto proti toľkej dokonalosti postaví? Čo ak niekto objaví cit, ktorý možno nie je dokonalý, ale zato úprimný? Ako ho uchráni pred funkcionármi „dokonalej“ spoločnosti? Cassia verila, že rozhodnutia funkcionárov sú vždy správne. Veď podriadiť sa im je len minimálna cena za dlhý život, ideálnu prácu a dokonalého životného partnera. Preto keď sa na displeji ako Cassiin nový partner objaví jej najlepší kamarát, nepochybuje, že je to ten pravý... až kým sa na tom istom displeji tesne pred vypnutím nemihne aj úplne iná tvár. Odrazu musí riešiť čosi nepredstaviteľné – vybrať si medzi Xanderom a Kyom, medzi jediným životom, aký kedy poznala, a cestou, po ktorej sa doteraz nikto nevydal. Musí sa rozhodnúť medzi dokonalosťou a láskou. Dokonalý pár je príbeh z budúcnosti postavený na literárnych kvalitách starej dobrej minulosti. Je to prvá časť trilógie, pokračovanie s názvom Crossed vyjde v Ikare v druhej polovici roka 2012. V USA sa bleskovo zaradil medzi bestsellery a pripravuje sa aj filmové spracovanie.
Vypredané
11,31 € 11,90 €

Ilúzie


Po avalonských novoročných oslavách rozhorčená Laurel žiada Tamaniho, aby odišiel z jej života. Tajuplná lovkyňa trolov Klea síce zbavila Laurel nebezpečného šéfa trolov Barnesa, ale hrozba nie je ani zďaleka zažehnaná. Navyše, nikto nevie, kto Klea v skutočnosti je a či jej možno dôverovať. Na začiatku nového školského roka Klea poprosí Laurel, aby dohliadla na Yuki, ktorú vraj zachránila z pazúrov trolov v Japonsku. Akú má vlastne Yuki úlohu? Zdá sa, že bez Tamaniho pomoci sa Laurel tentoraz nezaobíde. Ako sa Laurel popasuje s bežnými problémami stredoškoláčky a s nadprirodzenými starosťami vílieho štiepka, sa dočítate v treťom pokračovaní tejto výnimočnej vílej fantasy série. Predchádzajúce diely: Krídla a Kúzla.
Vypredané
11,31 € 11,90 €

Mlok 2011


Další ročník soutěže a nová sbírka české sci-fi a fantasy. Pět povídek, pět krátkých povídek, novela a tři mikropovídky Mžete se těšit na lupiče magických artefaktů, živé hračky z kostí a ukrutnou pomstu mučitelům. Připraveni jsou mágové z NKVD, sou bor písní a tanců ze vzdálené planety, velký mediální podvod, vdovy po Dorianu Grayovi a také astrální cestování. Vyděsí vás vraždící strašák, pobaví bohatýrská bylina, nekonečná válka mágů, pád do černé díry a zvláštní experimentální halucinogeny. V še uzavře monitoring vzdálených světůto všechno a ještě mnohem vícna vás čeká v téhle knize, v podání autorů, kteří už jsou, nebo se možná brzy stanou, legendami.
Vypredané
10,16 € 10,69 €

Mystérium dobré bohyně


Ráno po nočních obřadech Dobré bohyně je nalezena mrtvola mladé ženy s podříznutým hrdlem. Slavnost byla určena jen ženám, mužům byl přístup zapovězen. Senátor Lucius Arruntius ve snaze zabránit skandálu pověří Marka Corvina, aby celou věc diskrét ně vyšetřil.
Vypredané
10,16 € 10,69 €

A cápa birodalma


TÚLÉLÉS: TELJESÍTVE Helyszín: A Bermuda-háromszög Veszélyek: Tigriscápák, hurrikánok, kiszáradás Miután Beck hajótörést szenved a nyílt tengeren, minden tudományát össze kell szednie ahhoz, hogy megmentse a hajó néhány utasát. Ráadásul hamarosan kiderül, hogy a katasztrófa korántsem a véletlen műve volt. És ahhoz, hogy életben maradjon, ki kell derítenie, ki tört az életére és miért. Feltéve, ha előbb nem falják fel a cápák BEAR GRYLLS fantasztikus kalandregény-sorozatának hatodik része is tele van izgalmakkal! A könyvben különleges tippeket is találsz az igazán veszélyes helyzetekhez!
Vypredané
9,01 € 9,48 €
  • 3 /5

Koberčania


V tomto svete si spokojne nažíva aj kmeň Munrungov pod vedením statočného náčelníka Glurka a s pomocou múdrych rád Pismira, ktorý je aj na čarodejníka dosť veľký čudák. Potom sa však ako blesk z jasného neba prirúti tajomná Smršť. Ničí všetko, čo jej stojí v ceste. Nikto nevie, ako sa dá proti nej brániť. A zároveň s ňou útočia zlé tvory -- snargy a maulovia. Mladý Snibril, ktorý sa nikdy nechcel stať hrdinom, chlapec, ktorého všetci pokladajú za neškodného rojka, musí čeliť nevídaným hrozbám. Kto mu pomôže?
Vypredané
7,86 € 8,27 €

Cestovanie v čase


Poviedky svetových sci-fi autorov. (205x135, 293 s., ČB, TV)
Vypredané
7,86 € 8,27 €

Trinásť záhad


Večerné posedenie v salóne slečny Marplovej je ako stvorené na rozprávanie príbehov o záhadných úmrtiach. Každý z hostí má nejaký zážitok súvisiaci s hrdelným zločinom. Iba hostiteľka štrikujúca v kresle pri kozube však vyrieši všetky hádanky.
Vypredané
7,86 € 8,27 €

Moje obľúbené strašidlá


Kniha ako stvorená na zimné večery. „Najprv sa však presvedčte, či ste dobre zamkli dvere a pre istotu ešte raz skrútnite kľúč v zámke,“ znie rada majstra hororu a zostavovateľa výberu z najlepších hrôzostrašných poviedok určených pre milovníkov adrenalínového čítania.
Vypredané
7,86 € 8,27 €
  • 5 /5

Dcéra čarodejníc


Nevšedný príbeh o mágii, ale aj o slobode, nezávislosti a dospievaní vyšiel v Poľsku už v troch vydaniach. V roku 1992 zaň autorka dostala Literárnu cenu roka poľskej sekcie IBBY a v roku 1994 ho zaradili na Čestnú listinu H. Ch. Andersena a zaradili ho medzi najlepšie knihy sveta v oblasti detskej literatúry.Hlavnou hrdinkou je dievčatko, ktoré nepozná ani svoj pôvod, ani svoje meno, učí sa z magických kníh, vie čítať myšlienky ľudí aj zhovárať sa s hviezdami. Aký cieľ má jej výuka a ustavičné putovanie plné nebezpečenstiev po cestách aj necestách Veľkého kráľovstva? Podľa slov tajomnej Večnej piesne sa blíži koniec nadvlády ukrutných barbarov. Kto potom zasadne na trón? Bude to plavovlasé dievča, aby sa naplnila dávna veštba?
Vypredané
7,86 € 8,27 €

Diablo: Dědičné právo


Tři tisíce let před temnými událostmi v Tristramu byl Uldyssian, syn Diomedův, obyčejným farmářem z bezvýznamné vesnice jménem Seram, zcela spokojeným se svým klidným, téměř idylickým životem. O to víc je vyveden z míry, když se kolem něj začnou v ry chlém sledu odehrávat temné události. Poté co je neprávem obviněn z ohavných vražd dvou misionářů, musí uprchnout z domova a vydat se na trnitou cestu za očištěním svého dobrého jména. S hrůzou ovšem zjišťuje, že se u něj začínají projevovat podivné schopnosti - schopnosti, o jakých se žádnému člověku nikdy ani nesnilo. Uldyssian nyní musí moc, která v něm roste, zkrotit, jinak hrozí, že v něm zadusí i poslední stopy člověčenství.
Vypredané
11,12 € 11,70 €

Zlatá lilie Pokrevní pouta 2


Povinnost, nebo láska? Co zvítězí? Alchymistka Sydney Sageová slouží jako jakýsi most mezi světem vampýrů a lidí: chrání tajemství prvních a životy druhých. Moc ráda by studovala univerzitu, ale místo toho byla vyslána na snobskou střední školu v Palm Springs. Má tam za úkol střežit morojskou princeznu Jill Dragomirovou před zabijáky, kteří chtějí ve světě Morojů rozpoutat válku. Všichni ji považují za skvělou alchymistku, dokonce i ti, kteří o ní dříve pochybovali. Nyní však začíná pochybovat ona sama: opravdu jsou všichni vampýři zvrácené stvůry, anebo je to všechno jinak? Všechno se ještě víc zkomplikuje, když bývalí Strigojové Soňa a Dimitrij zjistí, že právě Sydney by mohla být klíčem k objevení zázračného léku k proměně na Strigoje. A pak Sydney naváže milostný vztah s Braydenem… Má s ním mnoho společného, ale přesto jako by ji stále silněji přitahoval někdo jiný, na koho by kvůli jeho původu neměla ani pomyslet! Co teď? Má se řídit zákony alchymistů, anebo naslouchat hlasu vlastního srdce?
Vypredané
11,12 € 11,70 €

dostupné aj ako:

Hra osudu 3 - Einarinn


Livak has decided it's time she turned her new-found connections with powerful mages and mighty princes into solid advantage for herself. If she is to have any sort of future with the swordsman Ryshad, they need the means to live independently of her gambling and travel and the ties of his oath. Livak discovers that knowledge of the ancient aetheric magic - Artifice as the Tormalin call it - is being sought by both Messire D'Olbriot and Planir the Archmage. By locating those who hold the secrets of Artifice first, Livak will hold the key to untold riches ...THE GAMBLER'S FORTUNE is a wonderful new fantasy adventure in the Einarinn series, with magical storytelling, powerful characters and a richly detailed world. Look out for more information on this book and others on the
U dodávateľa
11,12 € 11,70 €

Sci-fi žáner poznáme aj pod pojmom vedecko-fantastická literatúra, poprípade science fiction. V týchto dielach sa dostaneme do budúcnosti, pričom dej sa opiera o súčasnú vedu, techniku a o predpoklady jej ďalšieho vývoja. Medzi hlavné témy sci-fi patrí pokročilá veda a technológia, prieskum vesmíru, cestovanie v čase, paralelné vesmíry a mimozemský život. Sci-fi má pravdepodobne svoje korene v antickej mytológii. Súvisí s fantasy, hororom a fikciou o superhrdinoch. Sci-fi v literatúre, filme, televízii a iných médiách sa stala populárnou a vplyvnou vo veľkej časti sveta. Nazýva sa tiež „literatúra myšlienok“ a často skúma potenciálne dôsledky vedeckých, sociálnych a technologických inovácií.

Medzi najznámejších autorov sci-fi žánru patrí Isaac Asimov, Octavia E. Butler, Arthur C. Clarke, William Gibson, Herbert Frank, Robert A. Heinlein, Ray Bradbury, Margaret Atwoodová a Karel Čapek.

Fantasy literatúra sa zaoberá fiktívnymi svetmi, bytosťami a udalosťami Tento žáner obsahuje prvky nadprirodzena, mágie, mýtov, legend a imaginárnych bytostí, ako sú napríklad draci, víly, čarodejníci, orkovia a ďalší.

Fantasy literatúra vytvára bohaté a detailné fiktívne svety, ktoré sa líšia od realistického prostredia. Príbehy z tohto žánru sa často zameriavajú na hrdinské cesty, dobrodružstvá, boje medzi dobrom a zlom, epické konflikty a príbehy o nadprirodzených schopnostiach a magických predmetoch. Fantasy literatúra má dlhú a bohatú históriu, pričom mnohé jej klasické diela vznikli už v 19. a 20. storočí. 

K najznámejším autorom fantasy pattrí J. R. R. Tolkien, autor kultového fantasy Pán prsteňov. Určite poznáte tiež J.K. Rowlingovú, ktorá vytvorila zázračný svet Harryho Pottera.ďalšími známymi autormi sú napríklad George R.R. Martin a jeho Pieseň ľadu a ohňa známejšia pod názvom sfilmovaného seriálu Hry o tróny, C.S. Lewis, ktorá napísal Kroniky Narnie, Terry Pratchett, Ursula K. Le Guin, či Robert Jordan.