! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Skutočné príbehy strana 94 z 97

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

  • 5 /5

Lacná kniha Deník bulimičky (-90%)


Děsivě upřímný, tragikomický příběh, v němž zvítězila životní odvaha. Dianě bylo čtrnáct let, když začalo její martyrium: po slavnostní vánoční večeři si poprvé v životě strčila prsty do krku a zažila bláznivou radost z toho, že se jí povedlo vyzvracet. Drsné zážitky líčí s nádechem černého humoru, popisuje neuvěřitelnou sílu nemoci, která člověka dostane až na samotné dno. I to, jak nad ní přece jen dokázala zvítězit.
Vypredané
0,14 € 1,36 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Rukojemník ISIS - 13 mesiacov v zajatí teroristov


Dramatický príbeh dánskeho fotografa Daniela Ryea, ktorý bol 398 dní rukojemníkom teroristickej organizácie Islamský štát. Bol jedným z mála väzňov, ktorí vyviazli živí zo smutne známeho väzenia v Rakke. Dvadsaťpäťročný fotograf na voľnej nohe Daniel odchádza z rodného Dánska do najnebezpečnejších oblastí sveta, aby zdokumentoval hrôzy vojny a chudobu obyvateľstva. Keď sa v roku 2013 po vypuknutí vojnového konfliktu v Sýrii situácia pod hrozbami teroristickej organizácie Islamský štát zhoršila, rozhodol sa vrátiť domov. No cestou, krátko pred dokončením fotoreportáže, ho uniesla skupina džihádistov. Daniel strávil 13 mesiacov v sýrskych väzniciach spolu s ďalšími osemnástimi cudzincami. V neľudských podmienkach, v bolestiach a strachu zo smrti je jeho jedinou útechou spoločnosť ostatných väzňov, okrem iných aj neskôr popraveného Jamesa Foleyho. Kniha podáva šokujúce svedectvo o pomeroch vo väzniciach Islamského štátu, ale je to aj príbeh o priateľstve a boji o prežitie.
Vypredané
0,65 € 12,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Reflex


Boj matky o syna, ktorý jej píše sms s volaním o pomoc z pivnice, do ktorej ho zavrel otec. Príbeh sedemdesiatročného muža, ktorý s piatimi malými deťmi ostal na ulici po tom, čo im zhorel dom. Zúfalstvo matky dvoch autistických synov v tínedžerskom veku, ktorí jej ohrozujú zdravie a demolujú dom. Snaha mladíka liečiť rakovinu surovou stravou. Senzačné schopnosti slovenských detí, ktoré vidia tretím okom. Spovede prostitútok, ktoré padli na úplné dno... To je len zlomok toho, čo sa podarilo zachytiť kamerou v magazíne Reflex. Za vyše desať rokov vysielania sa relácii podarilo udržať si status najsledovanejšieho publicistického magazínu na Slovensku. V tejto knihe sú spracované niektoré z množstva silných ľudských príbehov, ktoré môžu diváci denne sledovať na obrazovkách. Vo forme poviedok, reportáží a rozhovorov získali príbehy úplne novú atmosféru. Odhaľujú to, na čo v televízii nie je dostatok priestoru – hlboké emócie respondentov, ich myšlienkové pochody v kritických životných situáciách, ako aj zákulisie nakrúcania.
Vypredané
0,50 € 9,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Nahí strážcovia raja


Dobrodružný príbeh Kristíny, hľadajúcej po strate manžela nový zmysel života za hranicami Slovenska až v ďalekej Namíbii. Podľa príslovia Keď je žiak pripravený, vesmír mu zošle učiteľa stretáva duševne spriazneného Filipa a tajomného Adama, ktorý po nehode stratil pamäť. Osud ich spojil, aby spoznali jednoduchý, a zároveň magický život kmeňa Himbov. Kristína v pomoci domorodcom napokon nachádza samu seba, no práve teraz ju čakajú najťažšie životné skúšky, keď si musí poradiť v africkom väzení a na dosah má životnú lásku. Rozpozná Kristína šancu získať skutočné priateľstvo, prijať osudovú lásku a prežiť dobrodružstvo nepoznaného života?
Vypredané
0,45 € 8,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Musela som zabíjať


Kniha je silný autentický príbeh detského vojaka - autorky knihy, ktorá sa spolu s ďalšími vojakmi zúčastnila výcviku a následne ťažkých bojov. (135X205, str.222, TV,ČB, r.vyd.2004)
Vypredané
0,41 € 8,27 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Oči pouště


Detektivní příběh ze Saúdské Arábie je dílem Američanky Zo Ferraris, která se provdala za Palestince a rok s ním žila v Saúdské Arábii. Podařilo se jí proniknout do ženských částí domovů zámožnějších vrstev a okusit život manželky muslima v zemi, kt erá je velmi tradiční v přístupu k ženám a jejich právům. Do těchto reálií zasadila dva amatérské detektivy, pouštního průvodce Nayira a mladou molekulární bioložku Katyu, kteří se snaží vypořádat s limity světa, v němž jsou mužská a ženská část stri ktně odděleny.
Vypredané
0,77 € 15,41 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Axolotl roadkill


Deník šestnáctileté Mifti z Berlína, která žije s nevlastními sourozenci, nechodí do školy, bere drogy, spí s každým, kdo je po ruce… Syrová výpověď o pohrdání generací rodičů, do které vplynuly maily, intimní esemesky, texty z blogů, útržky rozhovorů. Kontroverzní debut nyní osmnáctileté autorky vyjde ve dvaceti zemích.
Vypredané
0,54 € 10,76 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Toho dne


Bývalý voják wehrmachtu vzpomíná ve dvanácti krátkých povídkách na čas svého zajetí na konci druhé světové války, na transport přes Československo a přes bývalé německé koncentrační tábory v Polsku do někdejšího Sovětského svazu, na kruté podmínky a otrockou dřinu v tamních zajateckých táborech, na každodenní zápas o holé přežití, ale také na četné projevy lidskosti ze strany místních obyvatel, odkud by ji člověk čekal nejméně. Ze strany těch, kterým německý nacismus a jeho válečná expanze tolik ublížily. Řadě povídek tvoří jakýsi rámec autorova předmluva a doslov. Své povídky autor věnuje památce všech těch bezejmenných, které se mu nikdy nepodařilo nalézt, ale kteří dokázali vidět člověka i v někdejším nepříteli, a tak oživili jeho naději a pomohli mu přežít.
Vypredané
0,28 € 5,59 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Oko za oko


Zločin, který šokoval celý svět. Jen proto, že krásná Íránka Ameneh Bahramí odmítla nabídku k sňatku, polil jí odmítnutý nápadník na otevřené ulici tvář kyselinou. Ameneh oslepla a je odsouzena k tomu, aby zbytek života strávila jako znetvořená. Osud ji hrozil rozdrtit, podobně jako kyselina rozleptala její tvář. Ale mladá žena se vrhla do neúnavného boje za své zdraví i za své právo před islámskou justicí. V ojedinělém soudním procesu si poprvé v historii vybojovala právo na krevní mstu. V poslední instanci soud rozhodl, že Ameneh smí atentátníka oslepit kyselinou. A rozsudek má být vykonán co nejdřív. Oko za oko. Zub za zub.
Vypredané
0,54 € 10,76 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Sophie


Když rodině Griffithových přepadne při bouři jejich milovaný pes Sophie přes palubu lodě, obávají se toho nejhoršího. Sophie je ovšem bojovník s náturou drsného „Australana“. Zvládne uplavat v rozbouřeném moři plném žraloků několik kilometrů až na vzdálený ostrov Whitsunday, kde přežije řadu měsíců a shodou náhod se nakonec setká se svojí „rodinou“. Kniha popisující skutečnou událost potěší všechny milovníky zvířat a čtenáře, kteří hledají inspirující příběh plný odvahy, loajality a přátelství.
Vypredané
0,66 € 13,11 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Nepozvaní


Skutočné príbehy tých, ktorí unikli smrti. Prvýkrát vo svojej vlasti, druhýkrát keď prežili cestu do "bezpečia". Niekoľko silných príbehov, niekoľkých silných ľudí. Deti, ženy, muži, starší ľudia - utečenci. Žiadatelia o azyl. Nie bezmenné masy. Stretli sme sa s nimi v táboroch aj mimo nich. Hovorili sme s nimi. Načúvali ich príbehom. Príbehom skutočných ľudí, za ktorými sa skrývajú reálne tváre a pohnuté osudy. Osudy obyčajných ľudí, čo utekajú zo Sýrie a z iných kútov sveta. Identické, otvorené, niekedy až hrôzostrašné odpovede na všetky otázky, ktoré si kladieme. Kto sú? Odkiaľ majú peniaze na tak dlhú cestu? Čo všetko musia prežiť, kým prídu až ku nám?
Vypredané
0,50 € 9,99 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Planisko


Števa Opremčáková po tom, čo sa na knižný trhu mimoriadne úspešne uviedla titulom V Írsku prší inak, prichádza s mrazivým príbehom osirelého dievčaťa. Čitateľovi sa jej nežičlivý údel môže zdať bezútešný, ale duchaplný nadhľad, s akým ho prekonáva, s a vyznačuje osviežujúcou živosťou. Dievčatko, ktoré v útlom veku osirelo, bolo dané na adopciu a ako neplatná minca sa vrátila ku svojim starým rodičom. Odmietané malomestskou spoločnosťou sa dozvedá, že je Židovka. Na vlastnej koži skúsi, že inakosť každého druhu človeka nekompromisne vytlačí na okraj spoločnosti. V takej skľučujúcej opustenosti je najjednoduchšie odovzdať sa vôli osudu. Žofia Kornfeldová však nie. Bola tým najúbohejším stvorením na svete, ale nikdy sa necítila nešťastná ani n aštvaná. Vo svojom spôsobe zmýšľania vidí svet, kde niet komu sa zavďačiť, kde nie je obeťou rodičovských inštinktov a neexistuje láskyplné slovo my, iba bezútešné ja, ako slobodný vesmír plný nekonečných možností. Ako si Žofka pomeria sily so sv etom, o tom rozpráva vrúcne a úprimne dej knihy.
Vypredané
0,35 € 6,99 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Nič neľutujme


Je to veľmi dojemný a víťazoslávny príbeh dvoch rokov, ktoré spolu strávili otec a syn pozerajúc do tváre smrti. Je to príbeh o zmierení za ťažkých okolností, je to skúmanie strachu, ktorý môže roztrhať rodiny na kusy, a odvahy a lásky, ktorá ich môže spojiť dohromady. Autor napísal túto knihu v nádeji, že jeho dobrodružstvo by mohlo slúžiť ako mapa pre všetkých z nás, ktorí máme starnúcich, chronicky chorých alebo zomierajúcich rodičov. Medzi mnohými výzvami, ktorým budeme v živote čeliť, bude medzi tými najväčšími starostlivosť o postaršie matky a otcov (a „dovolenie odísť“), ako aj rodičovská starostlivosť o naše deti (a „dovolenie odísť“).
Vypredané
0,75 € 15,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Mamin zoznam


Kate Greenová pokladala za najdôležitejšie v živote šťastie a zdravie svojich dvoch synov Reefa a Finna a spokojnosť svojho milovaného manžela St. Johna, prezývaného Singe. Žili pokojným rodinným životom v anglickom Somersete, no po čase sa prihlásila krutá choroba – Kate diagnostikovali nevyliečiteľnú rakovinu prsníka. V posledných dňoch svojho života Kate spísala zoznam úloh a nazvala ho Mamin zoznam. So Singeovou pomocou zhrnula svoje myšlienky, sny a želania, aby milovanému mužovi pomohla vychovať synov a zaistiť im spokojný, šťastný život. V knihe Mamin zoznam sa zoznámite s jej veselou, nespútanou povahou, s jej zmyslom pre humor. V zozname, ktorý spísala, Singe znova a znova nachádzal silu aj inšpiráciu. Jednoduché pokyny ako „hľadajte štvorlístky“ alebo „nauč ich vyjadriť, čo cítia“ hlboko ovplyvnili celú rodinu. Singe chce čitateľom odkázať, že takýto zoznam môže každému zmeniť život, a to nielen vtedy, keď niekto stratí blízku osobu – stačí spísať či zhrnúť svoje sny a potom sa ich usilovať splniť. Ak ste niekedy uvažovali o tom, ako by ste so svojou rodinou mohli prežiť šťastný, zmysluplný život plný radosti a dobrodružstiev, potom je táto kniha určená aj vám. Z anglického originálu Mum’ s List (Penguin Books, New York, 2012) preložila Zuzana Dudíková.
Vypredané
0,60 € 11,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Nájdite ma


6. mája 2013 večerné správy na celom svete priniesli ohromujúcu informáciu, že trom ženám väzneným v dome hrôzy v Clevelande sa podarilo privolať pomoc. Jedna z nich, Michelle Knightová, vo svojej autobiografii Nájdite ma opisuje, čo sa v dome skutočne udialo a ako to všetko vydržala. Autorka mala dvadsaťjedna rokov, keď ju uniesli a jej martýrium trvalo celých desať rokov. . Zmizla v roku 2002, nikto sa o ňu nezaujímal a nikto ju nehľadal. Ariel Castro, šofér školského autobusu, ju a neskôr aj ďalšie dve ženy väznil vo svojom dome v Clevelande, kde ich nepredstaviteľne kruto fyzicky aj psychicky týral. Michelle Knightová vo svojej knihe opisuje, čím všetkým zajatkyne museli prejsť. Hovorí, aké myšlienky jej pomohli prežiť tento čas hrôzy, aj o nekonečnej nádeji, že raz bude žiť normálny život. Nájdite ma je veľmi silný príbeh, ešte dlho po prečítaní zamestnáva myseľ. Táto správa o nekončiacej nočnej more ukazuje, aký silný vie byť človek aj v extrémnych situáciách.
Vypredané
0,70 € 13,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Skaly v zlatej kolíske


Gróf Nicolas Graf von Rosty-Forgách sa narodil síce v zlatej kolíske ale v nesprávnom čase a na nesprávnom mieste. Jeho život je poznačený vojnou, prenasledovaním a emigráciou do južnej Ameriky. Zo skál ktoré dostal do kolísky namiesto bohatstva a postavenia, si musí sám stavať most ku šťastiu. Román je orientovaný do obdobia pred 2. svetovou vojnou, počas vojny a po vojne. Je zároveň historickým svedectvom z doteraz nepoznaného pohľadu. Dielo je prekladom z nemeckého originálu: Jenseits der goldenen Wiege Dnes sa dajú ľudia splodiť v skúmavke alebo dokonca aj nepohodlne na vesmírnej stanici. Mňa rodičia splodili, na tie časy a vzhľadom k ich spoločenskému postaveniu dosť nezvyčajne – v lese pri hľadaní hríbov, klasickým spôsobom „z lásky“. S tým sa mi moja matka priznala až vo svojom vysokom veku. Stalo sa tak v jeden krásny septembrový deň na mäkkom machu, v blízkosti malého zurčiaceho potôčika. Možno tu pramení moja láska k lesom a prírode. V lese som sa ale nenarodil, lež v Prahe 19. júna v roku 1935, kde môj otec pôsobil ako maďarský diplomat. Údajne ma moji dvaja súrodenci, o tri roky staršia sestra Anna prezývaná Anni, a o šesť rokov starší brat Florián privítali radostne. Bola to tiež sestra ktorá z môjho dlhého mena Constantin spravila zdrobneninu „Tani“. Volal sa tak už jej obľúbený poník v maštali a chcela mať podobnú hračku aj doma. S bábikami sa nikdy nehrávala. Môj otec si ako promovaný právnik a národohospodár zvolil diplomatickú dráhu. Miesto rozprávok som počúval politické diskusie alebo prednášky o cirkevných prikázaniach lebo väčšina mojich príbuzných žila po generácie prísne podľa radikálnej skostnatenej doktríny katolíckej cirkvi.
Vypredané
0,65 € 12,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Ve službách diktátora


Dne 18. října 1994, Bratislava: Kim Čong-rjul (krycí jméno „Emil“), vysoce postavený severokorejský důstojník a agent, uskutečňuje svůj dlouho plánovaný útěk. Překračuje rakouské hranice a ztrácí se. Následná pátrání korejské tajné služby končí neúspěchem a od té doby je v Severní Koreji považován za mrtvého. Po patnácti letech se utajování své existence vzdává a v této knize vypráví svůj dvojaký životní příběh. Jak se stane z muže, který prošel v totalitní Severní Koreji „vzorovou kariérou“, z důvěrníka „zrádce vlasti“? Proč dává svým odhalením v sázku svůj život a riskuje, že by jeho rodina mohla trpět represemi? Autoři líčí vedle Kim Čong-rjulova životního příběhu také pohnuté dějiny Severní Koreje, popisují přepychový způsob života diktátorů, zatímco obyvatelstvo hladoví a je potlačováno. Zaznamenávají také nelichotivý způsob chování evropských firem, které se bez skrupulí obohacují na nezákonných obchodech.
Vypredané
0,58 € 11,65 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Každý umírá sám


Manželé středního věku se ve válečném Berlíně odvážně pustili do beznadějného odboje proti nacistům a v roce 1943 byli popraveni. Hans Fallada se o jejich osudu dozvěděl po válce ze spisu gestapa a na základě skutečných událostí napsal na podzim roku 1946 za necelé čtyři týdny svůj poslední román. Vytvořil tak jedinečné panorama života „obyčejných“ lidí z Berlína v období nacismu. Dojímavé zobrazení odboje prostých lidí se stalo víc jak šedesát let po svém vzniku bestsellerem v mezinárodním měřítku. V tomto vydání vychází román poprvé v nezkráceném originálním znění.
Vypredané
0,82 € 16,40 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Přežila jsem - Otevřená výpověď o zradě, nenávisti a odpuštění - 2.vydání


Autorka popisuje šokující zážitky z genocidy ve Rwandě. Líčí, jak ozbrojené bojůvky pustošily krajinu a zfanatizovaný dav lynčoval nevinné. Po celou dobu se Immaculée krčila v úkrytu maličké koupelny v domě místního pastora, kde se na ploše zhruba metr krát metr tísnilo osm žen. Namačkané ve tmě jedna na druhou, téměř bez jídla, v horku a beze slova trávily nekonečné tři měsíce.
Vypredané
0,70 € 14,05 €

dostupné aj ako:


Skutočné príbehy vychádzajú z reálnych udalostí, skúseností a životných príbehov. Táto forma literatúry prináša autentické príbehy ľudí, udalostí a miest, čím umožňuje čitateľom preskúmať a pochopiť skutočný svet.

V skutočných príbehoch sa často stretávame s autobiografickými dielami, kde autori zdieľajú svoje vlastné životné príbehy a skúsenosti. Tieto príbehy môžu odkrývať ich osobné úspechy, prekážky, vzostupy a pády, čím čitateľom poskytujú pohľad do skutočného ľudského zápasu a rastu.

Okrem autobiografií existujú aj knihy a dokumentárne spracovania, ktoré sa zaoberajú historickými udalosťami, biografiami významných osobností, dobrodružstvami cestovateľov alebo skúsenosťami ľudí v rôznych oblastiach života. 

Skutočné príbehy majú schopnosť inšpirovať, povzbudiť empatiu a prinášať hlboké porozumenie. Sú dôležitým zdrojom poznania, ktorý nám umožňuje odhaliť a pochopiť rôzne aspekty sveta a podporuje nás k zamysleniu sa nad vlastným životom a hodnotami, ktoré sú nám dôležité.

K najznámejším autorom skutočných príbehov patria Malala Yousafzai, Nelson Mandela, Cheryl Strayedová, Elie Wiesel, či Tara Westover.