! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Skutočné príbehy strana 91 z 97

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Lacná kniha Deti púšte (-90%)


Novinka od autorky sfilmovaného bestselleru Púštny kvet. Nestala sa modelkou pre to, aby zarábala veľké peniaze, ale aby upozornila na to, čo sa deje v Afrike, ako sa ubližuje malým dievčatkám. Pretože obriezka je skutočne drastická a poznamená dievč a na celý život. Je to krvavé mäsiarstvo, strata pocitu ženskosti, istoty aj sebaúcty.
Vypredané
0,89 € 8,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha 37 sekúnd (-90%)


V deň, keď sa mi narodil syn, som zomrela. Mala som videnia, že sa to stane, ale nikto mi neveril. Ešte neuveriteľnejšie je však to, čo som videla, keď som bola klinicky mŕtva… Do života sa nám občas vkradnú nástojčivé predtuchy a sny, ktoré nás hlboko znepokoja, ale naši najbližší im nepripisujú priveľkú pozornosť. Skôr ich pokladajú za prejav strachu pred nastávajúcou skúškou. Keď Stephanie Arnoldová po druhý raz otehotnela, začala ju prenasledovať predtucha, že pôrod sa skomplikuje a ona neprežije. So svojou obavou sa zverila manželovi, gynekologičke, ošetrujúcim lekárom a priateľkám. Neverili jej. Chápali, že sa s ňou niečo deje, ale pripisovali to tehotenskej precitlivenosti. Keď začala rodiť, jej stav sa skomplikoval. Postihla ju embólia plodovou vodou, ktorá je vo väčšine prípadov smrteľná. 37 sekúnd bola klinicky mŕtva, ale lekárom sa ju podarilo zachrániť. Stephanie sa spoľahla na svoju intuíciu a ešte pred pôrodom upozornila lekárov, aby pripravili dostatok krvi a operatéra - to jej zachránilo život. Tvrdí, že každý by mal počúvať svoj vnútorný hlas, je presvedčená, že ju viedla Božia prozreteľnosť.
Vypredané
1,19 € 11,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Úlomky svetla (-90%)


Na pomyselnej fotke nás vidím odzadu. Otec je o pol hlavy nižší ako ja a zavalitejší. Pomaly na nás padá hmla súmraku.Sivé závoje na napnutých plachtách. Medzi nami stúpajúce oblaky pary a skrehnuté ticho. Portrét a krajina. Mal som sa pýtať. Kým kôra stromov definitívne nevybledne.
Vypredané
0,80 € 8,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Axolotl Roadkill (-90%)


Šestnásťročná Mifti z Berlína je inteligentná, citlivá, ale duševne narušená. Matka schizofrenička ju psychicky aj fyzicky týrala, otec, ľavicový intelektuál, dcéru zanedbáva. Mifti nechodí do školy, berie drogy, spí s každým, kto je poruke, a najradšej trávi čas posedávaním v bare. Román je fiktívnym denníkom, jeho dej oživujú maily, intímne esemesky, výňatky z blogov i útržky rozhovorov. Z textu sa čitateľ veľa dozvie aj o berlínskej undergroundovej scéne, ktorú autorka cez svoju hrdinku komentuje a paroduje. Zručné a účelné narábanie s citátmi renomovaných autorov i filozofov a románová hra s literárnymi, spoločenskými a politickými kontextmi sa zaslúžili o to, že vzniklo pozoruhodné, kontroverzné dielo. Možno je to zvláštne, ale presne viem, čo chcem: nechcem byť nikdy dospelá. O niekoľko rokov už nebudem mať ani dosť síl vážne sa zaoberať tým, akú farbu bude mať môj prvý samostatne kúpený poťah na gauč. Budem smutná pri spätnom pohľade na svoj vývojový proces silne poznačený nadpriemerne kontraproduktívnymi pádmi a budem sa hanbiť za všetko, čo teraz hádžem do počítača, a myslím si pritom, že z hovna upletiem bič, či ako sa to vraví. Z nemeckého originálu Axolotl Roadkill (Ullstein Buchverlage GmbH, Berlin) preložil Branislav Kočan.
Vypredané
0,99 € 9,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Príbeh bielej Masajky (-90%)


Skutočný príbeh, ktorý sa stal medzinárodným bestsellerom a dočkal sa aj filmového spracovania. Mladá švajčiarska podnikateľka Corinne sa počas africkej dovolenky na prvý pohľad zamiluje do urasteného masajského bojovníka Lketingu. Opustí kvôli nemu dovtedajší spôsob života v civilizovanej spoločnosti a bezhlavo sa vrhá do života v ďalekom kenskom buši. V neuveriteľne primitívnych podmienkach prežije raj i peklo a sen o veľkej láske sa čoskoro zmení na zápas o holé prežitie. Corinne sa statočne usiluje všetko zvládnuť, dokonca sa púšťa do obchodovania, ale po vyčerpávajúcich štyroch rokoch je na pokraji fyzických i duševných síl. Jedinou útechou je jej dcérka Napirai, s ktorou sa napokon vracia do Švajčiarska a začína odznovu... Napriek tomu na svoju africkú rodinu nezanevrie a po čase ju na diaľku finančne podporuje. Do Kene sa vráti až po štrnástich rokoch, keď sa tu nakrúca film podľa jej úspešnej knihy . Z nemeckého originálu Die Weisse Massai (A1 Verlag GmbH, München, 1998), Züruck aus Afrika (A1 Verlag GmbH, München, 2003), Wiedersehen in Barsaloi (A1 Verlag GmbH, München, 2005) preložil Tibor Hrozáni a Denisa Pochylá Kečkéšová.
Vypredané
0,89 € 8,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Jeden veľký sen (-90%)


Jeden veľký sen je príbeh Stevena Peifera a jeho manželky, ktorí po traumatickej rodinnej udalosti zasvätia svoj život pomoci druhým. Aby neostali v prostredí, v ktorom utrpeli bolestnú stratu, rozhodli sa odísť na dvanásť mesiacov do Kene. Videli, ako choroby, sucho, hlad, korupcia ovplyvňujú každodenný život Afričanov. Napokon sa pôvodne rok trvajúci pobyt v Afrike stal pre manželov Peiferovcov celoživotnou misiou. Zo Steva, manažéra jednej z najväčších amerických firiem v oblasti výpočtovej techniky, ktorý predtým riadil prácu tisícov ľudí, sa stal v Keni učiteľ, ktorý pomáha deťom osvojiť si základy práce s počítačom a pomocou sponzorov zabezpečuje pravidelnú stravu pre žiakov kenských štátnych škôl. Postavil prvé počítačové centrum v Keni a ďalších 20, ktoré sú umiestnené v bezprostrednej blízkosti kenských vidieckych škôl. Skôr ako som odišiel, musel som sa opýtať učiteľky: "Prečo toľko žiakov leží na zemi?" Mal som sa vrátiť do zeme bejzbalu, aby som pokračoval v sľubnej kariére v lukratívnom svete informačných technológií. Bol som "len pár centimetrov od istého úniku", kým mi učiteľka nepovedala: "Dnes je štvrtok. Väčšina týchto detí od pondelka nič nejedla. Ak by sa pokúsili vstať alebo čo i len posadiť, omdleli by." Vo chvíli, keď som počul tieto slová, pochopil som, že môj život by nikdy nemohol byť rovnaký ako predtým. Bolo to jasné, ako keď zapálite svetlo v tmavej miestnosti. Hlboko vo svojom srdci som si uvedomil, že z Afriky nikdy nebudem môcť odísť - hoci malo potrvať istý čas, kým toto rozhodnutie spracovala i moja hlava.
Vypredané
1,19 € 11,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Lupič džentlmen (-90%)


Životný príbeh maďarského lupiča Attilu Ambrusa má všetky vlastnosti brilantne napísaného kriminálneho románu. Len s tým rozdielom, že všetko v ňom je pravda. Pravdou je to, že prepadol a vylúpil 29 bánk a pôšt a ukradol takmer dvesto miliónov forintov. Tiež je pravda, že popri tom bol najhorším prvoligovým hokejovým brankárom v Budapešti. A pravda je aj to, že pred lúpežou sa musel opiť, pretože mal trému. Attila Ambrus alias lupič Whisky, brankár, maliar kostolov, pašerák kožušín, tragikomický lupič džentlmen a ľudový hrdina. Milovalo ho celé Maďarsko a obľúbite si ho aj vy, pretože nad jeho príbehom budete plakať od smiechu.
Vypredané
1,45 € 14,50 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Safa (-90%)


Malá Safa zo somálskeho slumu nemala ani tri roky, keď si zahrala v Púštnom kvete, životopisnom filme o topmodelke Waris Dirieovej. Hrôzostrašná scéna, pri ktorej dievčatku násilím urobia vyriezku, dojala k slzám milióny divákov na celom svete a rozpútala vášnivé diskusie na najvyšších politických miestach. Safa v skutočnom živote nepodstúpila potupujúce mrzačenie ženských orgánov. Jej rodičov k tomu zaviazala zmluva podpísaná pred nakrúcaním filmu. Tá zabezpečila ich dcérke školskú dochádzku aj chudobnej rodine živobytie až do dovŕšenia Safinej plnoletosti. Po rokoch sa však Waris dozvedá šokujúcu správu. Safina matka svoje rozhodnutie ľutuje. Neobrezaná sedemročná dcéra je ľuďom na posmech, rodina čelí kritike za nerešpektovanie tradície. „Nečistá“ Safa sa vraj nikdy nevydá a matka nedopustí, aby bola jej dcérka menejcenná. Waris nezaváha a odcestuje do somálskeho Džibuti, aby sa pokúsila o nemožné a Safu zachránila. V africkej púšti sú totiž povery a tradícia mocnejšie než predstavy západného sveta.
Vypredané
1,29 € 12,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Vráťte mi moju dcéru (-90%)


Osemnásťročná francúzska židovka Candice sa počas prázdninového pobytu v Londýne zamiluje do princa Saddáma, člena saudskoarabskej kráľovskej rodiny. Oboch spája vášnivá láska, zásadné kultúrne aj náboženské rozdiely však ich vzťahu neprajú. V roku 2001 sa im narodí dcéra Haya. Netrvá dlho a Candicin rozprávkový princ odhalí svoju pravú tvár. Naivná mladá žena roky znáša jeho nadvládu, násilie, až ju jedného dňa hrubo odtrhne od jej dcéry a uväzní v paláci. Pomocou francúzskeho ministerstva zahraničných vecí sa Candice dostáva von z krajiny, v ktorej jej hrozí trest smrti, a púšťa sa do neľahkého boja o dieťa. Šanca je mizivá, úrady majú zviazané ruky, proti nim stojí člen váženej kráľovskej rodiny.
Vypredané
1,09 € 10,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Bez matky ne! (-90%)


V zemi, odkud pochází Meralina rodina, vládnou muži: hrdí a někdy i moudří. Ale často také brutální, bez úcty a respektu k ženám. Ani v nejmenším si nepřipouštějí, že by se žena mohla bránit. Meral se však z vlivu svého otce, který ji unesl matce, když jí byl rok, vymanila tím, že na něj v dospělosti podala trestní oznámení kvůli násilnostem, které na ní páchal. A tak znovu našla, co dlouhá léta tolik postrádala – svou matku, kterou téměř třicet let nesměla vídat...
Vypredané
0,23 € 2,30 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Láska po taliansky - Čo ma o živote a jedle naučila moja svokra v Neapole (-90%)


Vidieť Neapol a zomrieť,“ napísal Goethe. Katherine Wilsonovová s ním nesúhlasí: „Ja som uvidela Neapol a začala som žiť!“ Mladá Američanka, čerstvá absolventka univerzity, šla pôvodne do Talianska na trojmesačnú stáž na americký konzulát, no v živom meste na brehu Stredozemného mora našla životnú lásku. A nie jednu! Zamilovala sa nielen do Salvatoreho, ale aj do spôsobu života, tamojšej stravy, ba aj do múdrosti svojej budúcej svokry. Kniha plná láskavého humoru, úžasného jedla a jedinečnej neapolskej atmosféry možno chytí za srdce aj vás. Vedeli ste, že jedlo sa dá pripraviť tak, aby spievalo? A aký kulinársky zázrak možno vyčarovať z jedného hrnca plného slaniny, bešamelu a štyroch druhov syra? Ani Katherine to netušila. Až kým nezavítala do perly južného Talianska.
Vypredané
1,19 € 11,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Stalinova dcéra (-90%)


Nositeľka viacerých literárnych ocenení Rosemary Sullivanová prichádza s objavným životopisom Svetlany Allilujevovej, ženy odsúdenej žiť v tieni svojho otca, zlopovestného sovietskeho diktátora Josifa Stalina. Svetlana Allilujevová sa narodila v roku 1926 a svoju mladosť prežila v časoch prudkého vzrastu moci jej otca i Sovietskeho zväzu v Kremli. O osemdesiatpäť rokov neskôr umrela ako Lana Petersová, osamelá a bez peňazí, vo vidieckej nemocnici amerického štátu Wisconsin. Všetky životy Stalinovej dcéry, ktoré vôbec po prvý raz odhaľuje táto kniha, vytvárajú fascinujúci obraz ženy, ktorá ušla na druhý koniec sveta, len aby sa zbavila stigmy svojho pôvodu. Svetlanu jej postavenie ochránilo pred hromadným hladom a vraždením, ktorým jej otec vystavil občanov Sovietskeho zväzu, nebola však voči tejto tragédii imúnna. Prišla o takmer každého, koho milovala, vrátane svojej matky, ktorá spáchala samovraždu. Nemilosrdným čistkám jej otca padli za obeť životy jej tiet a strýkov, jej milenca poslali do trestného tábora na Sibír. Po smrti svojho otca sa Svetlana dozvedela o rozsahu jeho ukrutnosti. Vymanila sa spod kontroly, ktorou Kremeľ aj naďalej ovplyvňoval jej život, a svojím útekom do Spojených štátov na vrchole studenej vojny šokovala svet. Pritom však doma zanechala dve deti. Ale ani pobyt v Amerike nebol pre ňu prechádzkou ružovou záhradou. Spoločenstvo Taliesin založené architektom Frankom Lloydom Wrightom, ktoré po jeho smrti riadila jeho kontroverzná tretia žena Olgivanna, jej na istý čas vytvorilo druhú rodinu: manželstvo s členom vnútorného kruhu spoločenstva Wesleym Petersom, z ktorého vzišlo jedno dieťa. Olgivanna však manipulovala ich vzťahy tak, aby z nich vyťažila finančný prospech, a manželstvo sa rozpadlo. Bez ohľadu na to, ako veľmi sa Svetlana snažila dištancovať od svojej minulosti, nikdy sa jej nepodarilo striasť sa citového a psychologického bremena, aké pre ňu predstavoval jej otec. Vďaka prístupu k materiálom FBI, CIA a Ruského štátneho archívu, ale aj úzkej spolupráci so Svetlaninou dcérou sa Rosemary Sullivanovej podarilo vytvoriť majstrovské životopisné dielo, rozsahom impozantné, podané však s nebývalou intimitou. Stalinova dcéra zručne umiestňuje Svetlanu do širších súvislostí jej čias a prostredí, ale pritom nespúšťa zo zreteľa jej silný ľudský príbeh. Toto mnohostranné rozprávanie odhaľuje podstatu jedného brutálneho sveta a predkladá bezprecedentný pohľad na jeho osnovateľa.
Vypredané
1,99 € 19,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Nádej je liek (-90%)


Skutočný príbeh o zdrvujúcej strate a láske, ktorá všetko prekoná. Bolesť nemusíte prežívať sami Mala vážne poškodený mozog a nevedela sa pohnúť, celé dva roky strávila v rehabilitačných zariadeniach. Po celý ten čas jej manželstvo čelilo najväčšej výzve - prekonať zdanlivo neprekonateľné. Hoci všetko nasvedčovalo tomu, že Katherine sa z mozgovej príhody nespamätá, dostala druhú šancu. Štastný a bezstarostný život manželov pred príhodou sa zvrtol spôsobom, aký bol pre úspešnú modelku a študenta práva takmer nepredstaviteľný. Po ôsmich rokoch, keď sa ich belestné jazvy čiastočne zahojili, sa rozhodli napísať svoj príbeh, aby povzbudili aj ostatné ťažko skúšané rodiny. Trpíte a prežívate sklamenie. Život vám uniká pomedzi prsty, nespĺňa vaše očakávania a nenapĺňa vaše sny. Inšpirujte sa príbehom Jaya a Katherine, ktorý im aj počasdlhej a mučivej cesty prinášal radostné chvíľky nádeje a pomohol im dôfať, tešiť sa a nájsť dar, ktorý im pomohol prežiť. Vo chvíli, keď všetko stratíte, nájdete nádej. V ten deň spal šesťmesačný syn Katherine Wolfovej vo vedľajšej izbe, keď z ničoho nič zakričala na svojho manžela Jaya a zrútila sa na zem. Práve rozbiehala skvelú kariéru modelky v Malibu v Kalifornii a Jay mal o pár hodín skladať záverečnú skúšku na právnickej fakulte. Ich plány sa zmenili v jedinom okamihu. 21. apríla 2008 utrpela Katherine masívnu cievnu mozgovú príhodu. Okamžite podstúpila mikroskopickú operáciu mozgu. Neurochirug povedal Jayovi: "Musíte byť pripravený na to, že jej šance na prežitie sú minimálne." Keď ráno vyšlo slnko, Katherine prežila odstránenie časti mozgu. Vtedy sa začalo ťažké obdobie.
Vypredané
1,39 € 13,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Dlhý list mame (-90%)


Keď Warisina mama vážne ochorie, modelka okamžite zorganizuje komplikovaný prevoz pacientky z krízového Somálska do Viedne. Vybaví najlepších lekárov i operáciu a od rána do noci bdie pri jej lôžku. Matka sa po úspešnej operácii rýchlo zotavuje a Waris ju berie k sebe. Obe sa tešia, že rodina je po dlhom čase opäť spolu, no táto idyla netrvá dlho. Matka odmieta moderný západný svet a nechápe, prečo Waris nechce žiť v somálskej púšti. Dcéra naopak nerozumie, ako môže matka tak tvrdošijne zotrvávať na starých názoroch a tradičných hodnotách. Je šokovaná, keď sa dozvie, že matka stále udržiava priateľské kontakty s cigánkou, ktorá ju kedysi dávno obrezala, a päťročnému dievčatku spôsobila ukrutné bolesti a komplikácie na celý život. Priepasť medzi matkou a dcérou sa prehlbuje. Waris si bolestne uvedomuje, že láska a utrpenie sú spojené nádoby. Matka odchádza a Waris sa rozhodne, že jej svoje city a názory vyzná v dlhom liste – a zdôverí sa jej v ňom s temným tajomstvom, o ktorom dosiaľ nikto nevie.
Vypredané
0,99 € 9,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Léčba koněm (-90%)


Kniha je skutečným příběhem Ruperta Isaacsona, rodáka z Jižní Afriky, jemuž se v americkém Texasu narodí syn Rowan. Rodina si s Rowanovou výchovou neví rady a nakonec se zjistí, že chlapec má autismus. Rupert však zjistí, že na jeho syna příznivě úči nkují dvě věci: jízda na koni a domorodí léčitelé. Proto se rozhodne podniknout se svou ženou a synem cestu do míst, kde se odpradávna stýkají koně a šamanismus: do Mongolska. Kniha je fascinujícím příběhem této cesty cesty za uzdravením syna. Knih a poprvé vyšla v roce 2009 a stala se bestsellerem, který už byl přeložen do několika jazyků. O rodině Isaacsonových a jejich cestě do Mongolska byl v roce 2009 také natočen filmový dokument. Rupert Isaacson se narodil v Londýně, ale vyrostl na koňsk é farmě v Jižní Africe. Žije v americkém Texasu a dříve se živil především jako poradce v oblasti chovu koní a autor cestopisů. Po úspěchu knihy Léčba koněm se stal světoznámým a věnuje se dnes propagaci hipoterapie.
Vypredané
2,42 € 24,20 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha 3,096 days (-90%)


On 2 March 1998 ten-year-old Natascha Kampusch was snatched off the street by a stranger and bundled into a white van. Hours later she found herself in a dark cellar, wrapped in a blanket. When she emerged eight years later, her childhood had gone. In 3,0
Vypredané
1,18 € 11,80 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Púštny kvet, 2. vydanie (-90%)


Príbeh ženy, ktorá sa zo somálskej púšte prepracovala do sveta hviezd medzinárodného modelingu. Ako trinásťročná opustila svoju početnú rodinu, aby unikla sobášu so starým mužom. Z púšte si odniesla poznačené telo i dušu tzv. ženskou obriezkou, ktorú ešte i dnes podstupujú africké dievčatá v útlom veku. Waris šťastnou náhodou mohla pracovať niekoľko rokov na somálskom veľvyslanectve v Londýne. Keď jej legálny pobyt vypršal, rozhodla sa v cudzom prostredí ostať a zarobiť peniaze pre seba i pre svoju matku. Zapojila sa i do boja proti ženskej obriezke ako mimoriadna veľvyslankyňa OSN a zástankyňa ľudských práv.
Vypredané
0,89 € 8,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Ukradnutá - Útek zo Sýrie (-90%)


Louise Monaghanová prekročila prísne strážené hranice uprostred jednej z najhorších občianskych vojen v histórii Sýrie, aby zachránila svoju šesťročnú dcéru. Uniesol ju vlastný otec, ktorý ju bezohľadne vytrhol zo svojho pokojného domova na Cypre. Pretože sa Louise chcela čo najskôr dostať k svojmu unesenému dieťaťu, predstierala, že sa chce vrátiť k svojmu exmanželovi, že ho stále miluje a budú spolu žiť ako rodina v Sýrii. Čo na tom, že tam práve zúrila vojna? Odvážne sa vydala na nebezpečnú cestu do moslimskej krajiny, ocitla sa aj s dcérkou v zajatí u svojho exmanžela. Denne dostávali trochu jedla a špinavú vodu a pomaly strácali nádej na vyslobodenie. Len čo sa im naskytla prvá príležitosť, napriek tomu, že Louise bola príšerne dobitá svojím exmanželom a chorá zo špinavej vody, nazbierala posledné zvyšky síl a utiekli. Unikali cez oblasť bombových útokov a streľby, putovali cez prísne strážené pohorie počas nocí, museli sa spoľahnúť na pašerákov. Napriek veľkému utrpeniu sa im podarilo prežiť. Kniha je skutočnou výpoveďou o tom, čím všetkým museli prejsť, aby si zachránili holé životy. Louise Monaghanová vyštudovala cestovný ruch a turistiku, pracovala ako senior konzultantka v cestovnej kancelárii. Spolu s dcérkou sa teraz snaží obnoviť svoj život na Cypre chránená veľkou skupinou svojich priateľov. Z anglického originálu Stolen: Escape from the Syria (Random House, Australia, 2012) preložila Ing. Zdenka Hudáková.
Vypredané
1,19 € 11,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Kým sa nerozlúčim (-90%)


V júni 2011 sa Susan Spencerová-Wendelová dozvedela, že trpí nevyliečiteľnou chorobou, amyotrofickou laterálnou sklerózou (ALS), známou aj ako Louova Gehrigova choroba, ktorá systematicky ničí nervy svalov. Mala štyridsaťštyri rokov, milujúceho manžela a tri deti. Zostával jej jediný rok života. Rozhodla sa, že ho prežije najlepšie, ako sa dá. Zanechala milovanú novinársku prácu a všetok čas venovala rodine. V altánku v záhrade za domom sa často stretávala s priateľmi. Podnikla sedem výletov so siedmimi najdôležitejšími ľuďmi svojho života. Napriek zhoršujúcemu sa zdravotnému stavu cestovala na Yukon, do Maďarska, na Bahamy, Cyprus. Pre najmladšieho syna a celú rodinu zorganizovala plávanie s delfínom a dospievajúcu dcéru Marinu zobrala do newyorského obchodu Kleinfeld Bridal, aby ju prvý a posledný raz videla v svadobných šatách. A napísala túto knihu. Už nedokázala chodiť ani dvíhať ruky, a tak ju napísala na iPade, darčeku od kolegov z novín, pravým palcom, ktorý si ešte vedela ovládať. A predsa kniha Kým sa nerozlúčim nie je naplnená hnevom ani trpkosťou. Miestami je smutná – inak to ani byť nemôže –, ale zároveň plná Susaninho optimizmu, čistej radosti zo života a zmyslu pre humor. Je to kniha o živote, nie o smrti. Kniha Kým sa nerozlúčim je nielen nezabudnuteľným darom autorky svojim milovaným, úprimným a vrúcnym záznamom ich posledných spoločne prežitých chvíľ, ale aj výzvou nám všetkým. Pripomína, že každý deň je lepší, ak ho prežijeme s radosťou.
Vypredané
1,19 € 11,90 €

dostupné aj ako:


Skutočné príbehy vychádzajú z reálnych udalostí, skúseností a životných príbehov. Táto forma literatúry prináša autentické príbehy ľudí, udalostí a miest, čím umožňuje čitateľom preskúmať a pochopiť skutočný svet.

V skutočných príbehoch sa často stretávame s autobiografickými dielami, kde autori zdieľajú svoje vlastné životné príbehy a skúsenosti. Tieto príbehy môžu odkrývať ich osobné úspechy, prekážky, vzostupy a pády, čím čitateľom poskytujú pohľad do skutočného ľudského zápasu a rastu.

Okrem autobiografií existujú aj knihy a dokumentárne spracovania, ktoré sa zaoberajú historickými udalosťami, biografiami významných osobností, dobrodružstvami cestovateľov alebo skúsenosťami ľudí v rôznych oblastiach života. 

Skutočné príbehy majú schopnosť inšpirovať, povzbudiť empatiu a prinášať hlboké porozumenie. Sú dôležitým zdrojom poznania, ktorý nám umožňuje odhaliť a pochopiť rôzne aspekty sveta a podporuje nás k zamysleniu sa nad vlastným životom a hodnotami, ktoré sú nám dôležité.

K najznámejším autorom skutočných príbehov patria Malala Yousafzai, Nelson Mandela, Cheryl Strayedová, Elie Wiesel, či Tara Westover.