Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Slovenská beletria strana 223 z 237

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Lacná kniha Život bez jedla - blue


Vedeli by ste si predstaviť svoj život bez jedla? No, niektorí ľudia si to nielenže vedia predstaviť, ale tak aj žijú. Ponorte sa do introspektívneho, hĺbavého a osobného príbehu muža, ktorý sa rozhodol vzdorovať nepriaznivému fyzickému, zdravotnému a psychickému stavu a stal sa výnimočnou osobnosťou! Autor otvorene zdieľa svoje skúsenosti s čitateľom v hĺbavej rozprave. Muž, ktorý je hrdý na to, že sa cíti skvele, žije plnohodnotný a aktívny život, úspešne podniká, dosahuje ľubovoľné ciele a zdoláva náročné športové preteky. Všetky cesty vedú do Ríma, a autor hovorí o jeho vlastnej ceste, ktorú podstúpil pre dosiahnutie stavu ideálnej rovnováhy. Hlavnou prekážkou, ktorá bráni ľuďom v prežívaní zdravého, šťastného a naplneného života, je obmedzujúce presvedčenie. Autor prekročil medze a otvoril plný potenciál svojho tela, ducha, mysle a životného štýlu. Ak Vám táto kniha pomôže prekonať Vaše vlastné obmedzujúce presvedčenia reštrukturalizáciou Vašich myšlienok, potom sme dosiahli cieľ. Cieľom nie je hodnotiť a popierať či odmietať; cieľom je motivovať a povzbudiť ľudí, aby prijali výzvy prichádzajúce z vonku. Užívajte si čítanie! Limitovaná edícia v troch rôznych farebných prevedeniach.
Vypredané
0,40 € 8,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Diablova trofej


Nová kniha Júliusa Balca so 14 poviedkami. Obsah: Zdravíčko, Kvapka červeného vína, Mačka, Vyzerala naozaj vynikajúco, Víno verzus slivovica, Pohľadnica,na nej mesto Šibenik, Deti dúhy, Cesta do Leopoldova, Smutný vodník od rieky Moravy, Žlté ruže, Diablova trofej, Strieborná jedlička, Silvester s dámou v klobúku, Jubileum.
Vypredané
0,10 € 2,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Druhá šanca


Druhá šanca je prvotina mladého slovenského autora Michala Škombára s prvkami autobigrafie. Autor, podobne ako hlavný hrdina Mike Hassona, má zákernú chorobu – svalovú atrofiu. Mike po tom, ako prestal na chvíľu dýchať, sa ocitá v nemocnici, kde stretá výnimočnú osobu, Toma... Po istom čase sa jeho život úplne mení. Dostane druhú šancu, ktorú naplno využie. Zrazu je z neho chalan, ktorý môže chodiť a užívať si život, ako to doposiaľ nebolo možné. Ocitá sa na vojenskej škole v Londýne, kde sa podobne ako Tom učí byť chlapom. Postupne sa z neho stáva tajný hrdina. Dostáva sa do rôznych situácií, kedy mu ide o vlastný život, ktorý konečne môže žiť plnohodnotne. Avšak on vie, že jeho cieľom je záchrana ľudí, a nebojí sa pri tom stratiť to najcennejšie.
Vypredané
0,75 € 15,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Poviedka 2005


Zborník ocenených próz 9. ročníka literárnej súťaže Poviedka 2005. Okrem nich kniha obsahuje aj úvodný text predsedu poroty a doslov o priebehu súťaže so zoznamom prác, ktoré postúpili do druhého a tretieho kola. Literárnu súťaž Poviedka každoročne 1. decembra vyhlasuje Koloman Kertész Bagala. Je to najznámejšia slovesná súťaž na Slovensku s ohlasom aj v zahraničí. Ocenení autori: A. Adamov & P. Novák, Zuska Kepplová, Zuza Ferenczová, Jana Krajčovičová, Boris Lilov, Ján Mičuch, Agda Bavi Pain, Michaela Rosová, Vanda Rozenbergová, Ján Urban, Svetlana Žuchová
Vypredané
0,25 € 5,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Kom.Robot


Jackson Farley, obyčajný dvanásťročný chlapec s neobyčajným talentom, dostane záhadnú správu, ktorá ho vtiahne do sveta supermoderných diaľkovo ovládaných robotov. Do virtuálneho tímu, ktorý má spoločnými silami riešiť náročné úlohy, patrí aj o rok staršia americká konštruktérka Brooke. Nadšená rockerka s ružovými vlasmi má nielen ostrý jazyk, ale aj skúsenosti a zručnosti, ktoré sa v rozličných ošemetných situáciách veľmi zídu. Tímovú štvoricu dopĺňajú dvaja špičkoví profesionálni počítačoví hráči z Japonska, ktorí vďaka svojmu majstrovstvu vlastnia červené Ferrari, hoci ešte poriadne nedočiahnu na plynový pedál. Strhujúce dobrodružstvo odštartuje internetový magnát Devlin Lear a jeho záhadné balíčky...
Vypredané
0,33 € 6,60 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Mám sa...


V zbierke poviedok a miniatúr autor komediálne až fraškovito vykresľuje absurdné osudy podivuhodných ľudí, ktorí majú svoj nezameniteľný vnútorný svet, sny a predstavy. Viaceré prózy boli ocenené ováciami v literárno-hudobných pásmach "Sami meri vari" a "Vari sa mi marí" v divadle Stoka a A-ha. Kniha obsahuje aj poviedku Lazaret duchov motorkárov, ktorá získala Cenu vydavateľstva v súťaži Poviedka 2002.
Vypredané
0,33 € 6,60 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Ten nevyspytateľný svet


Poviedková knižka súčasného slovenského prozaika, držiteľa ceny Anasoft litera za rok 2007 (za románovú novelu Teta Anula) obsahuje krátke poviedky a črty z prostredia slovenského vidieka, ktoré je autorovi dôverne známe, no nájdeme v nej aj motívy z cudziny.
Vypredané
0,05 € 1,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Rudenko


O tri roky sa Rudenko Myslovič oženil. Na ten deň sa veľmi dobre pamätám, lebo na svadbe bolo celé naše mužstvo do posledného hráča, aj náhradníci. Kúpili sme mu dar, krásnu porcelánovú súpravu, spevu a žartom nebolo konca-kraja, a keď zahrala hudba, za stolom neostal nikto, všetko, čo malo nohy, bolo v kole a tancovalo odušu. Ako žil náš tréner v manželstve, to neviem, lebo som musel ísť na vojenčinu a hneď potom som sa oženil. Priženil som sa do peknej obce na druhom konci republiky a tam sa n a mňa navalilo toľko silných dojmov, že mi vytlačili spomienky na rodný Šúr i kamarátov, takže po čase sa mi všetko videlo nekonečne vzdialené. Raz v roku, zvyčajne na jeseň, som navštívil rodičov a súrodencov, ale to bolo málo a nezadržateľne som cí til, že pomaly a isto strácam kontakt s ľuďmi, ktorí boli kedysi stredom môjho života. Až po tridsiatich dvoch rokoch, keď som odišiel do dôchodku, dovial akýsi tajomný vietor ku mne zvesti z rodiska, o kamarátoch zmenených chorobami a starobou, medz i inými aj o Rudenkovi Myslovičovi...
Vypredané
0,20 € 4,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Tigria diéta


Kniha na osudoch niekoľkých žien stvárňuje spletitosť medziľudských vzťahov, a to najmä toho odvekého – ľúbostného napätia medzi mužom a ženou. S jemným humorom opisuje trápenie hlavnej hrdinky Ivany s vlastnou postavou. Niet hádam diéty, ktorú by Ivana nevyskúšala s menším či väčším efektom...
Vypredané
0,38 € 7,60 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Koniec sveta


Dlho očakávanú knihu kontroverzného košicko-istanbulského spisovateľa tvoria dve novely plné krvi, násilia a sexu. Časti pôvodnej verzie A čo keď sa mňa niekto díva získali ocenenia v literárnej súťaži Poviedka 2002 a Poviedka 2005,boli publikované v knižnej antológii, v periodikách a v rádiu. Úryvky Jesoskero Nilaj získali v pôvodnej podobe ocenenia v súťažiach Jašíkove Kysuce 2001, Rubato 2001, Poviedka 2001 a Poviedka 2004 (poviedka bola dodatočne diskvalifikovaná), boli publikované v periodikách, v domácich a zahraničných knižných zborníkoch, v rádiu a v súčasnosti sa podľa nej pripravuje film The Jesoskero Nilaj.
Vypredané
0,35 € 7,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Hlavný hrdina


Valter Vinter je vášnivý spisovateľ. Napísal dokonalú knihu, ktorá zožala nevídaný čitateľský úspech. Sláva a peniaze ho však postupne stiahli ku dnu. Valter sa po siedmich rokoch konečne vracia k písaniu a snaží sa vytvoriť dielo, ktorým prekoná sám seba. Po prebdetých nociach pri písacom stroji stojí pred vážnou dilemou: Kde je pomyselná hranica medzi fikciou a skutočnosťou? Keď sa autor stratí vo vlastnom príbehu? Alebo až keď sa stane svojím vlastným hlavným hrdinom?
Vypredané
0,75 € 14,99 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Boľavé lásky


Aj keď základom knihy sú skutočné udalosti, všetky mená sú vymyslené a nemajú nič spoločné s konkrétnymi osobami a firmami. rodák zo Zlatých Moraviec vydal vo vydavateľstve Komprint dve spomienkové knihy v ktorých zhrnul svoje spomienky na svoj bohatý a plodný život ktorý prežil v rôznych krajinách Európy a sveta.
Vypredané
0,65 € 12,99 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Tara


Motivačný román Tara je príbehom o Sile, ktorá drieme v každom z nás, ktorú nastal čas prebudiť. Je to príbeh mladého muža, Lea, ktorý si jedného dňa uvedomí, že život, ktorý doposiaľ žil, nebol naplnením jeho predstáv. Dni sa na seba začali podobať a on pochopí, že čakanie na zajtrajšok nič nezmení a jediné, čo má ozaj v rukách, je dnešný deň. Krátko pred tým, ako jeho starý otec umrie, daruje mu zlatý prívesok s vyrytým symbolom, ktorý ho má viesť, ktorý je však záhadnejším, ako si spočiatku myslí. Vzdá sa všetkého, čo mal a vymení pevnú pôdu za tenký ľad, aby mohol naplniť svoj sen. Vďaka žene, ktorá mu rozbije svet na prach, sa zoznamuje so starým učením, ktoré ho postupne premieňa z roly obete na Tvorcu. Stáva sa z neho bojovník, ktorý v každom z nás ticho spí. Prestane snívať a rozhodne sa veriť svojmu snu – stať sa hudobníkom. Na svojej ceste za poznaním sa stretáva s tajomným svetom, ktorý je neustále vôkol nás, len si ho nestíhame všímať. Leo za sebou páli minulosť, trhá svoje srdce kvôli láske, aby napokon mohol objaviť jej pravú tvár. Padá na samé dno, prechádza peklom, aby mohol poznať sám seba, aby mohol ľuďom priniesť pero, ktorým si napíšu svoj vlastný životný príbeh. Prechádza rôznymi zamestnaniami, rôznymi miestami, stretáva originálnych ľudí, ktorí mu pomaly odkrývajú uličku za Amirom, ktorý mu predstaví tajomstvá Sily. Tara nemilosrdne láme všetky ľudské limity a obmedzenia, ktoré nosíme v hlave, aby nastolila novú vládu bez hraníc, vládu Srdca. Dej knihy je spestrený ilustráciami Alexandra Okoša a citátmi známych svetových osobností. Príbeh je plný ľudských emócií, ktoré so sebou prináša zmena, neuveriteľných stretnutí, pohľadov na lásku z novej perspektívy, vzťahov, skutočných zázrakov, sklamaní i splnených snov, hudobných textov, odpovedí na základné životné otázky, učením Sily a príkladov jej praktického využitia, no a hlavne motivácie. Leo napokon prestáva vidieť zlo a dobro, vidí Život ako výzvu. Svoj bežný svet premení na sen, ktorý prestane snívať a začne žiť. Nadýchne sa prítomnosti, roztiahne slobodne ruky a obyčajný deň pretvorí v zázrak. Jeho príbeh sa stáva príbehom každého z nás v momente, keď sa rozhodneme vymeniť strach za odvahu a vystúpime zo šedého davu v ústrety vlastnej individualite.
Vypredané
0,50 € 9,99 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha O želaní stať sa Indiánom


Kniha O želaní stať sa Indiánom patrí medzi najvýraznejšie diela modernej rakúskej literatúry. Rozpráva o fiktívnom stretnutí mladého a chudobného Franza Kafku so starnúcim spisovateľom Karlom Mayom na palube zaoceánskeho parníka smerujúceho do Spoje ných štátov. Úradník Franz Kafka sa viac-menej náhodným nalodením pokúša uniknúť z dosahu svojho despotického otca a zároveň túži skoncovať s neustálym nutkaním písať prózu. Súdnymi spormi a novinárskym očierňovaním štvaný autor dobrodružných románov Karl May si zase chce na svojej prvej oficiálnej ceste za veľkú mláku oddýchnuť a navštíviť miesta, ktoré tak farbisto opísal vo svojom diele. V novele Petra Henischa je to napokon práve May, kto počas dlhej plavby inšpiruje Kafku, aby napísal jedno z najslávnejších diel svetovej literatúry románu Amerika. Úchvatný opis stretnutia dvoch mentalít na ceste do Nového sveta je napísaný s veľkou erudíciou, ale aj s iróniou a nadhľadom. Je brilantnou úvahou o rozpade hodnôt na počiatku nového veku, o hľadaní porozumenia medzi starým a novým. Novela plná vtipu a irónie je zároveň majstrovským dielom literárnej reflexie. Süddeutsche Zeitung
Vypredané
0,50 € 9,99 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Štyri príbehy


Štyri príbehy debutujúceho päťdesiatnika Bohumila Vženteka sú autobiograficko-realistické prózy, v ktorých sa autor úprimne pokúša priradiť k poctivému príbehu a zobrazeniu hlbšie posolstvo. Organickú os štyroch poviedok tvoria nadväzujúce ročné obdobia – od leta cez jeseň a zimu po jar, čo v diele symbolizuje prechod od nádeje leta cez chorobu chladu a zimy k ironizovanej nádeji nastupujúcej jari. Každý príbeh má svojich konkrétnych hrdinov i viac-menej presné časové a priestorové určenie, čo napomáha k pomerne širokému záberu na porevolučné Slovensko z pohľadu „malého“ človeka, „zasiahnutého“ zmenou režimu zoči-voči „neznámej“ slobode. Autor má svoju koncepciu i písanie pod kontrolou, obdarúva čitateľa príbehom a pointou, „neotravuje“ ho subjektivizmami, pózami, nezrozumiteľnosťou a neohuruje exkluzívnosťami ani erotikou či vulgarizmami. Štylisticky i obsahovo čelí manierom postmoderny.  
Vypredané
0,45 € 8,99 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Motorkár


Peter Moskaľ sa po skvelom prozaickom debute Cestopis konečne primäl napísať druhú knihu. Až tak veľa sa od cestovateľa nelíši - znova je to obraz jeho vnútorného sveta, ktorý je citlivý, metaforistický, jemný i priamočiary. Autor sa nevzdal ani svojej originálnej atmosféry, takže napriek tomu, že budete čítať o bežnom živote smrteľníka žijúcom v tomto uponáhľanom svete, dostanete sa do Peťovho nezvyčajného sveta snívania s otvoreným srdcom veľmi vnímavej duše. "Nebude to len o motorkách a babách?" Nie, nebude. Ale bude to jazda, to sa pripravte! O autorovi: Peter Moskaľ sa narodil roku 1976 v Michalovciach a je absolventom práva na UMB v Banskej Bystrici. Žije striedavo v Anglicku a na Slovensku. Debutoval knihou Cestopis, za ním nasledoval titul Motorkár.
Vypredané
0,25 € 4,99 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Co když hráblo jim


Co když hráblo jim je pokračování románu Zkrátka mi hráblo a přiznám se, že moje zkušenosti s vícedílnými knihami nejsou moc dobré. Většinou je druhý díl jen slabým odvarem toho prvního, samozřejmě čest výjimkám. Co když hráblo jim mezi takovéto světlé výjimky jednoznačně patří. V první části autorka nasadila laťku pořádně vysoko a dokázala ji udržet až do poslední tečky. Žena zklamaná falešnou láskou ženatého muže je téma, které se v literatuře vyskytuje poměrně často, ale v tomto případě je zpracováno velmi originálním a uvěřitelným způsobem. Přesto, že jsem nikdy neprožila to, co hlavní hrdinka, dokázala jsem se s jejími pocity maximálně ztotožnit. Ema je pro mě nesmírně autenticky vykreslená postava, bytost z masa a kostí, která si prošla svým soukromým peklem, cynická, uštěpačná, občas vulgární, ale to všechno je jen maska, ochranný plášť, který jí pomáhá vyrovnat se s velkou bolestí a zklamáním. Spisovatelka Mária Blšáková je vynikající pozorovatel a dobrý znalec lidské psychologie, proto její díla nepatří k těm, na které si za několik dní po přečtení ani nevzpomenete. Pro mě je to silný a hodnotný příběh, a pokud jste prožili něco podobného jako Ema, tak vám tato kniha pomůže nejen zorientovat se ve svých pocitech, ale díky moudrým poznáním v závěru každé kapitoly ukáže cestu, jak tato životní traumata překonat.
Vypredané
0,60 € 11,95 €

dostupné aj ako:


Známi i menej známi slovenskí autori - tu spoznáte príbehy slovenských knižných talentov ako Róbert Bryndza, Dominik Dán, Táňa Keleová - Vasilková, Ivica Duricová, Boris Filan, Jana Benková, Kristína Tormová, Dušan Dušek,...