Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Slovenská beletria strana 223 z 236

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Lacná kniha Ovečky nefungujú


Známa slovenská autorka Lucia Kollárová sa roky trápila s chronickou nespavosťou. Tak ako mnohých iných insomniakov, aj ju nespavosť zaskočila a plynule ovládla jej život. Potom sa však rozhodla proti svojmu „prekliatiu“ zabojovať a z kruhu nekonečných prebdetých nocí ako zázrakom vyskočila. O príbehu svojej nespavosti napísala knihu, ktorá má byť pre ostatných postihnutých útechou aj návodom. Doteraz totiž o nespavosti knihy písali len odborníci, autentická spoveď pacienta – laika tu chýbala. Systém niekoľkých krokov, pomocou ktorých autorka znova začala dôverovať svojej posteli a prestala sa desiť večera, si môže každý osvojiť. A ak už nič viac, aspoň ho vyskúšať. Nie je to žiadna veda, žiadna chémia, len „sedliacky rozum“.
Vypredané
0,65 € 12,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Dokonalá hra


Nezvyčajne napísaná kniha ponúka množstvo postrehov a zamyslení na tému manažment. Ako funguje? Aké v ňom platia pravidlá a princípy? V napínavom a emotívnom príbehu ich neskúsený mladík postupne odhaľuje a vytvára si svoju vlastnú manažérsku filozofiu. Súbeh okolností ho nakoniec prinúti otestovať ju v ostrej konfrontácii s reálnym životom. Ako dopadne mocenský zápas o ovládnutie firmy? Akú hru rozohral blízky rodinný a obchodný priateľ? Svet peňazí testuje vôľu aj charaktery. Nie všetci jeho nástrahy zvládajú so cťou. Napriek tomu je kniha plná rešpektu k ľuďom, ktorí sa rozhodli postaviť na vlastné nohy a podnikať. Je sondou do duše manažmentu.
Vypredané
0,65 € 12,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Spálenisko - Hriechy dym neprekryje


V tomto príbehu nie je žiadna pozitívna postava. Všetci klamú, podvádzajú, taja svoju minulosť, manipulujú, niektorí dokonca aj vraždia. Pre peniaze, politickú moc, nové územia, ale aj rasizmus, žiarlivosť, nenaplnenú lásku, fanatizmus, problematické detstvo a vlastnú nevyrovnanosť. Tento príbeh sa odohráva v Izraeli v nedávnej minulosti, ale mohol by sa odohrávať kdekoľvek a kedykoľvek. Je to rozprávanie o ľuďoch, ktorí nerobia žiadne hrdinské činy, len chcú prežiť. Spúšťajú tak reťaz udalostí s fatálnymi dôsledkami a sami sa stávajú ich obeťami. Bojujú medzi sebou aj so svojimi démonmi, ale nevíťazí nikto. Zostáva len spálená zem. Doslova aj symbolicky.
Vypredané
0,65 € 12,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Dva (k)roky od šťastia


Hlavný hrdina Valér, špičkový chirurg, je pred cestou do USA oslovený osobným tajomníkom vládcu emirátu Spojených arabských emirátov s prosbou o operáciu malého vládcovho syna s ťažkou diagnózou. Ten si berie čas na rozmyslenie. Po príchode do New Yorku je svedkom atentátu na amerického senátora, ktorému zachraňuje život. Tým si znepriatelí organizátora atentátu, emirovho bratranca. Je posadnutý mocou a bojuje proti emirovi. Chirurg ponuku na operáciu chlapca prijíma.
Vypredané
0,60 € 11,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Dámy, koniec trapasom!


Môžete očariť každého a dosiahnuť všetko, čo chcete, ak sa viete náležite obliecť. Móda je však jeden veľký vtip. A nie každý vie vtipy rozprávať. Tak si užite túto zbierku trapasov, veď nikto učený z neba nespadol.
Vypredané
0,55 € 10,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Biela skrinka


Prozaické dielo Antona Pižurného (1961) Biela skrinka – krátke spomienky autora na detstvo v rodných Želiezovciach – sa vyznačuje mimoriadne zaujímavými textami, ktoré sú umeleckým aj emočným osviežením, dokonca aj pre „smartfónovú“ generáciu. Knižka je totiž vtipná, dynamická a ukazuje cestu hrdinu, ktorou autor kráčal od svojich mladých rokov až po niekedy neúspešnú, inokedy zase úspešnú dospelosť. Je to záznam skutočností, napísaný literárnym štýlom. Ladislav Mňačko by ju možno označil ako umeleckú reportáž. Spisovateľ Jaro Minárik na margo knihy napísal, že je to „smutnokrásna správa o svete, ktorý bol síce mizerný, pokrytecký, nedokonalý a šedivý vo svojej dobovej klietke, ale obdarený, ozvláštnený a naplnený ľuďmi, ktorých sme mali úprimne radi (a oni nás) a ktorí nás už nikdy neopustia, lebo...
Vypredané
0,50 € 9,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Pil na sekeru


Pri čítaní nielen tejto autorovej knižky Emil Babín nemá slabín! Tomáš Janovic Útla knižočka, také malé nič. Fórik sem, Afórik tam. A človek zistí, že sa celý čas smeje... :) Petra Polnišová Myslenie je často jediný spôsob, aby sa človek v stáde nezbláznil. Táto knižka je aj o tom. Držím palce Babínovým vtipným myšlienkam. Nech sa pasie bokom, odtiaľ je na stádo dobre vidieť. Najlepšie ešte len príde: Slzy smiechu a smútku vraj majú iné zloženie. Marián Geišberg
Vypredané
0,50 € 9,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Továreň aj na lži


Obsiahly román je prenikavou autobiografickou retrospektívou obrodeneckej éry v 60. rokoch a následnej „normalizačnej“ epochy. Tých, ktorí verejne vystupovali za slobodu a nezávislosť, proti okupantom, vyhodili z práce, morálne hodnoty mnohí vymenili za prospechárstvo. Čestní sa vďaka nečestným dostali na zoznam nepohodlných, boli vysunutí na okraj spoločnosti, neschopní vytlačili schopných, rozbehla sa obludná mašinéria továrne na poslušných otrokov režimu... Doba pokrivila charaktery mnohých, i učiteľov, ktorí mali deti vychovávať v duchu pravdy...
Vypredané
0,50 € 9,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Most do mesta


Precízne koncipovaný a bohato zaľudnený román syntetizuje na pozadí zlomových historických pohybov dramatické príbehy fiktívnych postáv, ako aj v tej dobe reálne žijúcich osôb. Je imaginatívnou sondou do podhubia veľkých dejinných udalostí. Dej sa odohráva na území Bratislavy a blízkeho okolia v časovom rozpätí od 31. decembra 1918 do 1. septembra 1919. Zlomové dejinné udalosti so sebou nesú ľudské drámy a tragédie, v ktorých sa odhaľujú charaktery i protirečivosť a mnohorakosť osobných situácií, postojov, hodnôt.
Vypredané
0,50 € 9,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Dračia pieseň labutia


Kniha „Dračia pieseň labutia“ je pokračovaním debutu Lojza Marsinu „ Podobenstvo o dome Danielovom“, ktorý bol vydaný vydavateľstvom „Verbis s.r.o.“ v roku 2011 a ktorý bol nominovaný na cenu Jána Johanidesa. Autor v tejto knihe voľne nadväzuje na svoju prvotinu so svojou vášňou k magickému a surreálnemu svetu, s láskou ku všetkému nespojiteľnému, ako je grécka mytológia, dynastia mačiek z cisárskeho Ríma, absurdná politická, takmer divadelná sci- fi a dedinka Vyšehradné, ležiaca tam na najhornejšej Hornej Nitre. A vždy všetko so všetkým aj tak súvisí, aj keď mačka menom Agrippina číta Ernesta Hemingwaya.
Vypredané
0,50 € 9,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Večerný letný koncert


Manželia Pastuchovci trávia letnú dovolenku s priateľmi na chalupe v jednej z malých osád horského kraja. Adrián trochu podľahne svojej slabosti a zdrží sa v mestskej krčme, jeho manželka Vera musí sama absolvovať nebezpečnú nočnú púť do hôr. V osade sú už ďalší dovolenkári a aj potomkovia pôvodných obyvateľov, ale i zopár celkom neznámych chalupárov. Vzorce vzťahov sa zauzľujú. Naoko tiché, miestami až magické prostredie starobylej osady skrýva les nepredvídateľných okolností....
Vypredané
0,50 € 9,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Od slova do SLOVA


Kniha prozaika a literárneho kritika Jozefa Špačka (1950, Skalica) Od slova do SLOVA (Recenzie a príležitostné texty) svojím obsahom voľne nadväzuje na jeho publikáciu Nepovinné čítanie (2015). V prvej časti zahrňuje recenzie diel známych slovenských autorov a autoriek ako V. Mináč, L. Ballek, A. Hykisch, Ľ. Feldek, P. Vilikovský, P. Holka, J. Balco, S. Rakús, M. Kočan, J. Juráňová, V. Šikulová, I. Hudec, Ľ. Jurík, P. Pišťanek a mnohých ďalších, publikované v prevažnej miere v printovej či internetovej verzii časopisu SLOVO. Druhá časť obsahuje recenzie kníh inojazyčných autorov, najmä českých a ruských (napr. J. Čejka, K. Sýs, J. Zábrana, V. Sorokin, V. Nabokov a i.). V poslednej časti publikácie ide predovšetkým o texty späté s autorovou rodnou Skalicou a jeho známymi rodákmi P. Bunčákom a P. Dinkom. Autor sa vo svojej knihe usiluje o vystihnutie podstaty tvorivých zámerov jednotlivých autorov na základe pozorného textologického i významového skúmania hlavne prozaických diel, ktoré súvisí s charakteristickými znakmi poetiky jednotlivých tvorcov zasadenými do horizontálnych i vertikálnych kontextuálnych súradníc spojených s aktuálnym literárnym procesom.
Vypredané
0,50 € 9,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Predĺžený víkend


Prvý septembrový pondelok sa v Spojených štátoch amerických tradične oslavuje Sviatok práce: to je aj dôvod na predĺžený víkend, ktorým sa definitívne končia dovolenky a letné školské prázdniny, a ľudia sa vracajú k bežnému pracovnému rytmu. To je časový priestor komorného psychologického trileru Joyce Maynardovej odohrávajúceho sa v malom americkom meste. Na rozvedenú matku Adele, ktorá sa so svojím synom Henrym vydala do obchodného domu na predškolské nákupy, sa obracia zranený muž so žiadosťou o pomoc. Vysvitne, že je to trestanec, ktorý utiekol z väzenskej nemocnice. Adele, žijúca dovtedy v hlbokej psychickej traume z manželského rozchodu a vedome odlúčená od sveta, mu poskytne úkryt vo svojom dome. V priebehu predĺženého víkendu sa medzi trestancom a Adele vyvíja zvláštny vzťah, oscilujúci medzi vášnivou láskou a rukojemníckou drámou. Maynardová svoj príbeh rozpráva očami trinásťročného Henryho, ktorým lomcuje puberta a frustrácia zo straty otca. Henry si trestanca postupne obľúbi ako náhradného otca. Pravdaže, do týchto krehkých vzťahov vstupuje prvé dievča, ktoré o Henryho prejavilo záujem a ktoré je – ako v antickej dráme – priamou príčinou nadchádzajúcej katastrofy.
Vypredané
0,50 € 9,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Keď ma raz oklameš


Hlavná hrdinka románu Keď ma raz oklameš uverila tvrdeniu svojho milovaného ocka, že jej mama zomrela pri pôrode. Ako dospelú, zrelú ženu ju jedného dňa vyhľadá advokát istej renomovanej advokátskej kancelárie a šokuje ju oznámením, že jej matka, jeho dlhoročná klientka, pred pár dňami skonala po ťažkej chorobe a svojej jedinej dcére ako výlučnej dedičke odkázala obrovský majetok. Má to však jeden háčik... Matka pred mnohými rokmi spáchala zločin a chce, aby jej dcéra, ktorú poznala len z fotografií, dcéra, s ktorou sa nikdy nerozprávala a nechcela rozprávať, našla jej dve spolupáchateľky a aby vinu všetkých troch odčinila. Olivia má pocit, že jej milovaný otec, ktorý ju s bezhraničnou láskou vychovával, ju zradil. Nevie, či má prijať poškvrnené peniaze ženy, ktorá ju porodila, nie je si istá, či má chuť a silu odhaľovať temné hriechy matkinej mladosti. Odčiniť matkinu vinu nebude ľahké, rovnako ako nebude ľahké znovu začať veriť otcovi. S pomocou mladého právnika, ktorý sa do O
Vypredané
0,50 € 9,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Praskanie dreva


Čarňanského výber poviedok Praskanie dreva poteší široký okruh čitateľov. Poteší tých, ktorý majú život radi najmä pre dobrodružné napätie, ktorým nás stále obklopuje., ale aj tých, ktorý túto prirodzenú dobrodružnú tenziu vedia prežiť jedine prostredníctvom príbehov.
Vypredané
0,25 € 4,95 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Dvojhra


Satirik a kabaretiér Milan Markovič z pozície občana-demokrata a pravdaže s neodmysliteľnou dávkou humoru a irónie poukazuje na to, ako sa politika premieta do života a myslenia občanov, no rovnako dôležitá je preňho aj druhá strana mince – ako sa spôsob života a uvažovanie občanov premietajú do politiky. Jeho fejtóny a glosy sú v skvelej symbióze s textami piesní Jána Štrassera, ktoré odzneli v televíznych Večeroch Milana Markoviča.
Vypredané
0,25 € 4,95 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Ajhľa, človek


V predhovore k tejto knihe, ktorý je z väčšej časti vlastne poviedkou, autor medziiným hovorí: „... znova som začal pracovať na knižke zobrazujúcej človeka v jeho rôznorodosti a rôznotvárnosti.“ Z kontextu nie je na prvý pohľad jasné, o akú knihu ide, ale môže to byť práve táto. Zodpovedá tomu zmysel citovanej vety. Hoci keď sa človek zamyslí nad Jurigovou tvorbou ako celkom, hodí sa v podstate na čokoľvek z jeho tvorby a je toho mnoho – kompozične, tematicky aj formou, od rozhlasových poviedok a hier, cez divadelné drámy, tvorbu pre deti a mládež až po opulentné romány. Problém človeka je v Jurigovej tvorbe trvalo prítomný a zásadný. Stvárňuje ho v rozličných rovinách od biologickej cez sociálnu či spoločensko-politickú až po duchovno-existencionálnu. A zároveň ho rieši v rozličných súvislostiach, ktoré tvoria pestrú paletu konkrétnych námetov, čo je zreteľné najmä v zbierke pätnástich poviedok Ajhľa, človek!, v ktorých je každá osnovaná na inom tematickom jadre. Vcelku však možno povedať, že autorovi je blízka spoločensko- politická oblasť ľudských aktivít, nebojí sa ísť do ideologických aj morálno-spoločenských zápasov, čo jednak niektoré príbehy vracia do čias, keď sa kládol dôraz na túto stránku umeleckej tvorby, a jednak znova aktualizuje tie problémy, ktoré v deväťdesiatych rokoch z literatúry vypadli a teraz v nej chýbajú, hoci zo života nezmizli, práve naopak, len sa zamietli pod koberec. Jurigove prózy tvoria reťazec spájajúci bez príkras, ale aj bez pľuvancov, minulosť s prítomnosťou, a to spolu s precítením človeka v rôznych spoločenských situáciách. Jurigova tvorba sa dobre číta a to nielen preto, že autor dokáže veľmi nenútene aj ťažkú atmosféru odľahčiť vtipným humorným podfarbením.
Vypredané
0,50 € 9,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Višňové zápisky


Ilustrovaná knižka Višňové zápisky je určená ako denná dávka inšpirácie pre ženy. Ide o krátke autentické príbehy a motivačné výroky – jednohubky bohato ilustrované talentovanou študentkou 5. ročníka Vysokej školy výtvarných umení v Bratislave. Príbehy nie sú z exotických krajín, ale z vlastného tajomného, liečivého vnútra. Dáva čitateľke priestor, aby si svoj happyend dotvorila – na základe prečítaného a precíteného – sama.
Vypredané
0,48 € 9,50 €

dostupné aj ako:


Známi i menej známi slovenskí autori - tu spoznáte príbehy slovenských knižných talentov ako Róbert Bryndza, Dominik Dán, Táňa Keleová - Vasilková, Ivica Duricová, Boris Filan, Jana Benková, Kristína Tormová, Dušan Dušek,...