Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Knihy - Slovenská beletria strana 229 z 236

Modrý ypsilon


Napínavý príbeh Karolíny a Petra - zázračnej liečiteľky a vášnivého milovníka hôr - prežiarený láskou k ľuďom, živým tvorom a prírode, zasadený do šedej reality súčasného Slovenska v kontraste s velebnosťou Vysokých Tatier, čitateľa osvieži, príjemne pohladí a zahreje na duši.
Vypredané
13,40 € 14,10 €

Manželka


U dodávateľa
6,28 € 6,61 €

Pamäť žien


Vypredané
9,42 € 9,92 €

Súvislosti


U dodávateľa
1,58 € 1,66 €

Slovenské národné povesti 3


V súčasnosti najpredávanejší a najhodnotnejší titul slovenskej literatúry v pôvodnom prerozprávaní s pôsobivými farebnými ilustráciami M. Benku. Kniha je originálnou ručnou umeleckou knihárskou prácou.
U dodávateľa
27,55 € 29,00 €

Život s r.o.


Kniha Život s.r.o. (Milan Gonda): Aký je váš názor? Povedzte ho ostatným návštevníkom ako prvý!
Vypredané
1,86 € 1,96 €

Zbezvýznamňovanie človeka


Najnovšia Holečkova knižka azda jeho priaznivcov nijako neprekvapí. Autor sa totiž vydal na cestu pohyblivým pieskom, kde sa za cestu platí vysloveným názorom- a ten celkom prirodzene treba platiť shakespearovskou librou. Pomenovať veci, javy a ud alosti je takmer vždy trestné. Lebo ani veci, ani javy nemožno odddeliť od ľudí, od konkrétnych mien. Od ich bytia v konkrétnom čase...Holečka nám chce ponúknuť víziu. Možnú cestu. Vidí v človeku predovšetkým túto cestu. Jej cieľom je, respektíve by malo byť, prijateľné východisko.Človek sám. Jeho obnovená činorodosť, ľudskosť. Ako to sám nazýva :"hľadanie dobrého človeka!" Táto podmienka je v knihe všadeprítomná. Myslím, že je hodná básnika. Verím, že v mnohých ľuďoch zostalo ešte dosť z člov eka. Z toho, čo ho určuje. Preto si aj táto knižka zaiste nájde svojho čitateľa.
Vypredané
0,63 € 0,66 €

Bol som tá smrť, ktorá stála pri dverách a zvonila


Zbierka pätnástich poviedok Jozefa Kollár je plná ľudských osudov, lásky, sexu, smrti...
Vypredané
3,75 € 3,95 €

Barnabáš sa dotkol neba


Tridsaťpäť reportáží príbehov výnimočných ľudí, koničkárov, úspešných aj menej úspešných vynálezcov. J. Kollár: "Aj napriek tomu, že človek je jediný tvor na svete, ktorý je a pije aj vtedy, keď nemusí, má v sebe obrovskú silu postaviť sa zoči-vo či osudu. Výnimoční ľudia, úspešní aj menej úspešní vynálezcovia, o ktorých píšem vo svojej knižke, to dobre vedia. Vďaka tomu sa dotkli svojho vysnívaného neba a dokázali zvíťaziť aj nad nepriazňou osudu. Často načreli na dno svojich síl, odkiaľ vyn iesli na povrch perlu, ktorú nie je možné nájsť na zemi, ani v oblakoch. Tá perla jen ich nekonečná viera v spojení s tou "tichohlasnou vnútornou radosťou, ktorú potrebuje svet ako soľ, aby mohol dýchať."
Vypredané
4,70 € 4,95 €

Známi i menej známi slovenskí autori - tu spoznáte príbehy slovenských knižných talentov ako Róbert Bryndza, Dominik Dán, Táňa Keleová - Vasilková, Ivica Duricová, Boris Filan, Jana Benková, Kristína Tormová, Dušan Dušek,...