! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Paradox


MUSÍ ZACHRÁNIŤ VŠETKÝCH. KTO POMÔŽE JEMU? Prečo jedna z najmodernejších vesmírnych lodí potrebuje práve jeho pomoc? A ak sa pri nebezpečnej akcii niečo nepodarí, kto zachráni jeho? Kto sa nakoniec ocitne v najväčšom nebezpečenstve – Canival Sky, Mark alebo samotné ľudstvo? Dejová línia je založená na bizarných následkoch dilatácie času. Rozprávačom príbehu je mechanik raziacich strojov Mark, ktorý sa preberá z prerušeného umelého spánku a zisťuje, že ho čaká úloha, ktorá je nad jeho schopnosti, pretože má úplne sám zachrániť vesmírnu loď Carnival Sky, ktorá neznámo prečo uviazla na jednom konkrétnom mieste. Nie je však isté, či plavidlo pomoc skutočne potrebuje, ani či sa v nebezpečenstve neocitne sám hlavný hrdina, alebo dokonca celé ľudstvo. Príbeh je podaný prostredníctvom prvej osoby a napriek tomu, že sa odohráva v rozsahu necelých dvoch hodín, stihne sa, z trochu nezvyčajného uhla pohľadu, pozrieť na zúbok aj mimozemskému životu.
Predpredaj
13,52 € 15,90 €

Putovanie ľudí Knihy


Debutový román držiteľky Nobelovej ceny za literatúru, ktorým Olga Tokarczuk začala svoju literárnu cestu. Francúzsko, rok 1685. Kráľ Slnko zavádza katolicizmus ako jediné povolené náboženstvo. Skupiny hugenotov prechádzajú krajinou, aby sa dostali na sever, kde dúfajú nájsť novú vlasť. Z okien koča ich sleduje skupina nezvyčajných cestovateľov smerujúcich na juh. Veronika, kurtizána čakajúca na snúbenca, Markíz, muž zaoberajúci sa alchýmiou, boháč de Berle a nemý kočiš Gauche. Každý z nich opustil Paríž z iného dôvodu. Táto cesta, miestami priam dobrodružná, by mohla zmeniť nielen ich osudy, ale aj dejiny celého ľudstva. V Pyrenejách, ku ktorým smerujú, je v múroch malého kláštora už stáročia ukrytá Kniha. Teraz má šancu rozhodnúť o budúcnosti sveta. Lenže je svet pripravený na to, aby sa Kniha našla? Tento mladistvý román, napísaný pred tridsiatimi rokmi, je skutočnou zlatou baňou motívov, ktoré Olga Tokarczuková rozvinula vo svojich ďalších dielach a získala si tak medzinárodné uznanie a obdiv čitateľov.
Predpredaj
14,41 € 16,95 €

Kniha osudu: Padesát let života v Íránu


Pět bouřlivých desetiletí íránských dějin vyprávěných prostřednictvím života obyčejné ženy v nejprodávanějším íránském románu, dokud nebyl tamní vládou zakázán. Kniha osudu se stala jedním z nejprodávanějších románů v Íránu, přestože ji tamní vláda dvakrát zakázala. Tento silný příběh o přátelství, vášni a naději sleduje osud íránské ženy od dospívání po stáří v průběhu pěti desetiletí, od doby před revolucí v roce 1979 přes období Islámské republiky až po současnost. Masúme je obyčejná dívka s vášní pro učení. Na cestě do školy potká mladého muže, do kterého se zamiluje. Její bratři však objeví jeho dopisy a obviní ji, že na rodinu uvalila hanbu. Po krutém fyzickém trestu jí rodiče rychle domluví sňatek s mužem, kterého nikdy neviděla. V letech, které Masúme prožívá v manželství, probíhají v Íránu zásadní politické změny. Její manžel Hamíd je politickým disidentem a hrozbou pro despotický šáhův režim. Když ho přijde zatknout tajná policie, znamená to počátek děsivého období v Masúmině životě. Její osud, tak dlouho určovaný tradicemi a loajalitou k rodině, je teď svázán s politickými událostmi a proměnou celé země. Kniha osudu je pozoruhodným příběhem a výjimečně zasvěceným pohledem na íránskou společnost.
Predpredaj
24,65 € 27,39 €

Když žena píše ženě


Čtrnáct rozhovorů s výjimečnými ženami. Martina Viktorie Kopecká, Andrea Sedláčková, Klára Kolouchová či Jitka Vodňanská… Každá je jiná nejen svou profesí, životním stylem a věkem, ale i tím, v co věří. Všechny do jedné napsaly dopis a odkryly v něm části svého nitra, střípky příběhů, myšlenek, lásky i pochybností. Věnovaly ho jiným ženám, ale i sobě samým, aby dodaly sílu nebo naději, aby zachytily okamžik či inspirovaly. V navazujících rozhovorech nahlížíme hlouběji. Odkrýváme, co zůstalo schované za slovy, a poznáváme osobnost každé z žen – jejich zkušenosti, profesní mezníky, které je formovaly, jejich touhy a vize, ale i zranění a nenaplněné příležitosti. Dopis je svědectvím okamžiku i nekonečnou inspirací. Kdy naposledy jste (si) nějaký napsali? Abhejali Bernardová, Zlata Holušová, Kristina Höschlová, Veronika Sovadina Kašáková, Klaudie Kmentová, Klára Kolouchová, Martina Viktorie Kopecká, Eva Le Peutrec, Kristína Nemčková, Petra Nesvačilová, Pavlína Saudková, Andrea Sedláčková, Nora Vlášková, Jitka Vodňanská
Predpredaj
17,77 € 19,74 €

Pre teba


Pravá láska stojí za obetu Už krátko po svadbe Lo Harperová len bezmocne sleduje, ako sa jej život rozpadáva pod rukami. Každý deň je pre ňu dlhší, ťažší a černejší ako ten predošlý. Nevie, ako dlho to ešte vydrží. Potom ju zvláštna irónia osudu spojí s mužom, ktorý jej v bezútešnej situácii hodí záchranné koleso. Je šarmantný, láskavý a na nič sa nepýta. Stojí jednoducho pri nej, vďaka nemu sa Lo znova usmieva a aspoň na chvíľu zabúda na svoju zúfalú situáciu. Bolesť aj beznádej ju však prenasledujú ďalej. Rovnako ako vina, ktorej sa nedokáže zbaviť. Luke Williamson je zase úspešný, nezadaný muž. Vzťahy so ženami vníma skôr ako príťaž. Jeho bezstarostný život sa však prevráti naruby v jeden večer, keď mu pod kolesá drahého auta vbehne mladá žena. Navzájom sa priťahujú, hoci z celkom odlišných dôvodov. Možno práve preto medzi nimi vzklíči priateľstvo, ktoré obom len prospeje. Luke nemá problém otvoriť sa, zato Lo si súkromie stráži. A keď pravda o jej živote konečne vyjde na povrch, Luke si uvedomí, že na to, aby bola Lo konečne šťastná, musí mnohé obetovať. Z anglického originálu For You (Jodi Ellen Malpas Ltd, New York 2023) preložila Ivana Hostová.
Predpredaj
16,92 € 19,90 €

Ženské telo


Pocit hanby, že vlastním telo, sa ma zmocnil v jarné popoludnie. Vnikol do slnečného lúča, prekĺzol cez tričko, zasiahol miesto uprostred hrudníka a navždy prilipol ku kožnému tkanivu. Na začiatku knihy má Erica päť rokov a frajera, ktorého si nevybrala a ktorý jej na ihrisku materskej školy vkĺzne rukou pod tričko. Vtedy zistí, že telo môže byť zdrojom hanby, a od tej chvíle ho pozoruje, uvedomuje si, že ako jediné zachytáva malé aj veľké udalosti našich životov. Erica sa snaží uniknúť túžbe, ktorá do jej života prichádza v rozhovoroch s kamarátkami, na rande či večierkoch, kde je hranica medzi potešením a bolesťou veľmi tenká. Zbiera obrázky svätcov, číta životopisy mučeníc, no čím viac sa z tela snaží uniknúť, tým viac je prítomné. Ženské telo je profánnou púťou dievčaťa, ktoré prechádza etapami dospievania a zmieta sa v paradoxoch túžby, bolesti a rozkoše. Veronica Pacini vyštudovala antropológiu na Bolonskej univerzite a etnografiu a sociálnu antropológiu na EHESS v Paríži. Poviedky a básne publikuje v časopisoch a antológiách.
Predpredaj
18,62 € 21,90 €

Emma


Láska ani manželstvo jej k šťastiu nechýbajú Pekná, múdra, bohatá – a slobodná – Emma Woodhousová je so svojím životom nadmieru spokojná. Láska ani manželstvo jej k šťastiu nechýbajú. Nič ju však neteší viac ako zasahovanie do cudzích vzťahov. Pravda je, že pre svoju tvrdohlavosť a samoľúbosť svoje schopnosti dohadzovačky preceňuje. Zatvára oči pred rizikami, ktoré so sebou nesie miešanie sa do života iných ľudí. Nedbá ani na varovania drahého priateľa pána Knightleyho a snaží sa dohodiť vhodnú partiu svojej chránenkyni Harriet Smithovej. Čoskoro tak za to ponesie následky, aké by nikdy nečakala. Román Emma vyšiel prvý raz v decembri 1815. Podobne ako v iných románoch autorka aj v tomto diele skúma obavy a trápenia žien z lepšej spoločnosti žijúcich v regentskom Anglicku. Vďaka nedokonalej, ale očarujúcej hrdinke a vtipnému pohľadu na vzťahy sa Emma často považuje za najdokonalejšie dielo Jane Austenovej. Teraz aj v novom slovenskom preklade. Z anglického originálu Emma (Penguin Books, Great Britain 2003) preložila Miriam Ghaniová.
Predpredaj
16,92 € 19,90 €

Královnin klenotník


Píše se rok 1603. Skotský král Jakub VI. dědí anglický trůn po bezdětné sestřenici Alžbětě a stěhuje se z Edinburghu do Londýna. Spolu s ním míří do hlavního města nového „spojeného království“ i George Heriot – klenotník, finančník a rádce mladičké královny Anny. Nadaný Heriot se jako jeden z nejbohatších mužů koruny musí vyrovnat s intrikami a pomluvami svých nepřátel, ale i s pohrdáním, které vůči Skotům chovají povýšení Angličané. Stává se svědkem nesmiřitelných palácových intrik i nejdůležitějších událostí na mezinárodní scéně, do kterých také vstupuje Lukáš z Modřic, tajemný velvyslanec českých vzbouřenců proti Habsburkům. Historický román Jean Findlayové se odehrává v bouřlivých časech náboženských válek, čarodějnických procesů, ale i bohatství nově objevených světů – v době lesku, bídy a smrti řádící bez ohledu na původ a společenské postavení. Do příběhu vstupují také největší osobnosti doby, od státníků lorda Roberta Cecila a Waltera Raleigha až po samotného Williama Shakespeara.
Predpredaj
16,29 € 18,10 €

Pláňata


Román o dozrávání v přelomové době Obyčejná rodina, obyčejná vesnice. Dvě dcery ve školním věku, rodiče s obyčejnými profesemi. Také prarodiče, všichni tak trochu natěsno v poslepovaném domě. A kolem stejně tak obyčejný, nehybný čas. Jenže zdání klame. Tiše se naplňuje chvíle, kdy starý režim dozrává k náhlému pádu. Pavlína svým dospívajícím srdcem sdílí euforické iluze rodičů o jiném, lepším životě a promítá je na čisté stěny svých přání a tužeb. Ty se ovšem netýkají jen tušené svobody a jejích lákadel, ale i vztahů. Zvlášť když dívka postupně začíná vnímat, že její rodina, v níž to „každý s každým myslí tak nějak dobře“, je jako pláň zarostlá křovisky neporozumění, komplexů a někdy i agresí. Chuť urvat si svůj ždibec štěstí je silnější než náročná cesta respektu a empatie. Na svět kolem i uvnitř jako by sedala veliká černá můra. Může vůbec člověk změnit a opustit svůj malý svět a najít ten vysněný, skutečně lepší? Od autorky bestsellerů Dědina, Chirurg a Vrány
Predpredaj
14,81 € 16,45 €

Sudička 2: Severská princezná


Epické pokračovanie románu Sudička zo severu Ako predpovedalo proroctvo, „zlomená, utrápená sudička“ sa vracia do Skjebnegardu. V Kraji ľadových kvetov u bohýň milosrdenstva nachádza pokoj a úľavu, aby do Týrgardu vkročila silnejšia. Bude to však stačiť na to, čo ju tam čaká? Do zmätku jej myšlienok sa na strážnych vežiach začína objavovať Arvid. Ich láska nezahynula spolu s jej výčitkami svedomia. Obaja sú pripravení čeliť osudu i veštbám, ktoré Junni predpovedali norny. V budúcej kráľovnej sa však začínajú prebúdzať tiene a dlaňami stále dokáže odobrať zlé spomienky. Nite na jej predlaktí temnejú a ona si musí priznať, čo je nevyhnutné. V ľudskom svete naďalej miznú deti a prípad Farma je znova otvorený. Junni vstupuje do tmy, no tentoraz zachytáva v prstoch čiernotu duší svojich únoscov. Dokáže sa postaviť vlastnej minulosti, ktorá úzko súvisí s budúcnosťou? Kam napokon povedú nite jej osudu? Do svetla alebo naveky do tmy?
Predpredaj
13,52 € 15,90 €

Floristka


Amy Mackenziová už raz všetko stratila. Zmysel života znova našla v kvetoch. Vie o nich všetko. Má vlastné kvetinárstvo a vytvára nádherné aranžmány. Je síce trochu utiahnutá, no pracovitá a odhodlaná postupne si vybudovať budúcnosť, po akej vždy túžila. Keď si získa priazeň prominentného architekta Jamesa Elliotta a jeho nádhernej manželky Eleanor, jej kvetinový biznis má konečne šancu rozkvitnúť vo veľkom. Amy dostane za úlohu zabezpečiť kvety na ich honosnú rodinnú oslavu. Veľká výzva a zároveň príležitosť sa však čoskoro zmení na nočnú moru. Objaví sa telo a prvou podozrivou sa stáva práve floristka. Len čo začne bojovať o očistenie svojho mena, odhalí o svojich najvernejších klientoch a blízkych množstvo bolestivých právd. Ešte väčšie tajomstvo však skrýva samotná Amy. Kým si uvedomí, že ju minulosť predsa len dobehla, môže byť už neskoro. Napínavý temný triler so zvratom, z ktorého vám padne sánka. Pre čitateľov kníh Pomocníčka či Anatómia lží. „Je rovnako ťažké ju predvídať, ako odložiť“ THE MORNING STAR
Predpredaj
13,52 € 15,90 €

Hriešne pokušenie


Spevácka hviezda Drew nenávidí Josha odkedy ho prvýkrát pred rokom stretla. Ani čas a odstup na tom nič nezmenili. A teraz má s ním a s jeho rodinou stráviť dovolenku na Havaji! Nemôže si pomôcť, ale lezie jej na nervy čoraz viac. Ich vzájomný sarkazmus a provokácie sa stupňujú, no Drew si začne uvedomovať, že možno to nie je len to. Možno je to príťažlivosť, ktorá ju núti byť k nemu nevrlá. Lenže mala by sa zapliesť s bratom svojho bývalého? Existuje nejaký slušný spôsob, ako povedať bratovej priateľke, že má na oveľa viac? Josh si kladie túto otázku pri pohľade na zdanlivo silnú Drew, ktorá sa pred svetom tvári sebavedome. Vie, že Drew nie je len pekná tvárička, ale že je v nej hĺbka, ktorú nik iný nevidí. Má potrebu ju chrániť, dokonca aj pred vlastným bratom. No dokáže odolať ich vzájomnej príťažlivosti?
Predpredaj
14,44 € 16,99 €

Star Wars - Boba Fett: Zákon podsvětí


Boba Fett unikne strašlivému osudu v sarlaccově jámě a stane se novým vládcem podsvětí na Tatooinu, kde se zmocní paláce Jabby Hutta. S nájemnou vražedkyní Fennec Shand po boku však bude muset své nové území bránit před těmi, kteří ho chtějí získat pro sebe. Prožijte znovu všechny vzrušující okamžiky oblíbeného seriálu v tomto akcí nabitém románu!
Predpredaj
10,79 € 11,99 €

Třetí terapie


Čtyřicetiletý Grzegorz žije v Osvětimi, městě, které si většina lidí spojuje výhradně s děním v bývalém koncentračním táboře, jako by současná Osvětim ani neexistovala. Na dovolené se seznámí s o něco mladší Němkou Mathildou, kterou pronásleduje jakýsi nejasný pocit rodinné viny z války. Také Grzegorze trápí výčitky svědomí, protože jeho manželka tragicky zahynula při autonehodě, v tom jsou si s Mathildou podobní. Najdou společně potřebnou odvahu postavit se vlastní i rodinné minulosti?
Predpredaj
13,49 € 14,99 €

Vražedná naděje


Přípravy na Den díkůvzdání v městečku Lost Creek jsou v plném proudu, když Madison přivolají k vraždě pečovatelky. Kdo mohl zabít tak laskavou ženu, která celý svůj život pomáhala ostatním? Nečekaný předmět nalezený na místě činu by mohl vyšetřování posunout správným směrem – pak ale dojde k šokujícímu úmrtí v policejním týmu. Nate Monroe mezitím řeší šest let starý případ zmizení manželky a vnuka majitele místního bistra. Je možné, že mají všechny znepokojivé události společného jmenovatele?
Predpredaj
16,64 € 18,49 €

Řeka zázraků


S touto knihou otevřete vnitřní svět moderátora oblíbeného televizního pořadu Zázraky přírody Vladimíra Kořena. Dvanáct strhujících povídek Vás jako řeka provede padesáti lety života. Mění se kulisy, lidé i pocity. V detailech a s otevřeností, kterou nenajdete v bulvárních novinách, kterou nevidíte v televizních zprávách. Příběhy se rodí mezi domy lázeňských Teplic, mezi horami Českého středohoří, mezi skalami kokořínského a řepínského dolu. Projdete se velínem zpravodajství České televize i kanceláří říčanské radnice. Zažijete jízdu oranžovým trabantem nebo červenou škodovkou včetně nesčetných nehod. Dotknete se významných okamžiků naší historie od vítězství českých hokejistů v Naganu po útok na mrakodrapy v New Yorku. Ale budete také u narození čtyř dětí a též u mužského porodu. Zažijete drama šachových i životních partií. Hlavně se ale budete procházet po břehu nádherné řeky Ohře, která se během padesáti let osudově mění. Své příběhy si najdou maminky, babičky, rybáři, milovníci a ochránci přírody, šachisté, vášniví čtenáři i poklidní sběratelé poštovních známek. Je bohatá, jak jen může život být. Vždyť každý žijeme Řeku zázraků. Můžete ji vidět. Stačí otevřít.
Predpredaj
19,70 € 21,89 €

Tíha viny


Osmý případ policejního psychologa Sebastiana Bergmana Vanja Lithnerová bojuje o záchranu svého oddělení, ovšem pověst kriminalistického týmu utrpěla poté, co byl jeden z nich odhalen coby sériový vrah. Než si v týmu znovu dokážou navzájem vybudovat křehkou důvěru, je na prasečí farmě u Västerĺsu nalezena zavražděná šedesátiletá žena. Vše nasvědčuje tomu, že zločin byl spáchán se zvláštním záměrem: upoutat pozornost kriminálního psychologa Sebastiana Bergmana. Sebastian v průběhu let pomohl kriminálce vyřešit hned několik případů, ale po nedávných událostech je z něj persona non grata. Nikdo si není jistý, co jeho návrat do týmu způsobí. Mezitím je jeden jeho bývalý klient nalezen mrtvý. Sebastianem tato skutečnost otřese, jelikož k sobě měli blízko a spojovala je dávná tragédie. Vyšetřování se posouvá do osobní roviny a Sebastianův soukromý a pracovní život se proplétají.
Predpredaj
23,22 € 25,80 €

Vyhnanci


Třetí a poslední případ agenta Aarona Falka Za teplé jarní noci během rušné vinařské slavnosti zůstalo v kočárku ležet osamělé dítě, zatímco jeho matka zmizela v davu a víckrát ji nikdo neviděl. Ani o rok později ke zmizelé Kim Gillespieové nevedou žádné stopy, které by napovídaly, co se tenkrát stalo. Případ je odložen, a jak čas plyne, vytrácí se naděje na jeho vyřešení. Rodina a přátelé Kim Gillespieové se rok po tragédii sejdou hluboko v srdci jihoaustralské vinařské oblasti, aby přivítali nový přírůstek do rodiny. K oslavě se připojí i federální vyšetřovatel Aaron Falk. Zatímco se nechává okouzlovat přírodou a ochutnává místní lahodné víno, začíná tušit, že tato pevně semknutá komunita je možná roztříštěnější, než se zvenčí zdá. Mezi Falkovým nejbližším přítelem a pohřešovanou Kim vyjdou najevo jisté spojitosti a navíc na povrch vyplouvají dávné skutečnosti.
Predpredaj
23,22 € 25,80 €

Ztracené léto


Novinář Loa Bergman se vrací s dalším případem. Stockholm ochromují letní vedra a novinář Loa Bergman se chystá na zaslouženou dovolenou. Když však v Mariestadu beze stopy zmizí mladá žena, je nucen zrušit všechny své plány a vrátit se do rodného kraje. Mezitím jeho kolegyni Danijelu Mirkovičovou postihne soukromá tragédie, díky níž má čas věnovat se podobnému případu. Ovšem kauzu se za třicet let nepodařilo vyřešit a Danijela si nedělá naděje, že by její pátrání něco přineslo. Zatímco Loa je při svém vyšetřování v rodném kraji konfrontován se vzpomínkami na dětství, Danijela skutečně objeví klíčové detaily, které policii kdysi zcela unikly.
Predpredaj
23,22 € 25,80 €

Beletria je často nazývaná aj krásnou, alebo umeleckou literatúrou. Toto označenie pochádza z francúzskeho názvu belles lettres (krásna literatúra)Výrazom beletria sa súhrnne označujú umelecké prozaické diela. K najznámejším beletristickým žánrom patrí poviedka, novela, román, črta či umelecká reportáž.

Romány, poviedky a novely ponúkajú pútavé príbehy s výraznými postavami a atmosférou. Divadelné hry zase slúžia ako materiál pre divadelné predstavenia a prinášajú konverzácie, dramatické situácie a komediálne alebo tragické prvky.

Beletria je neoddeliteľnou súčasťou literatúry, ktorá obohacuje naše vnímanie sveta a poskytuje nám príležitosť prežívať rôznorodé príbehy a vstúpiť do rôznych svetov. Bez ohľadu na to, či preferujete dobrodružstvo, romantiku alebo reflexiu, beletria vám umožní objaviť nové myšlienky, inšpirácie a zábavu.

Hľadáte knižných hrdinov, ktorí vás zavedú do sveta romantiky, histórie, sci-fi či fantasy? Prinášame vám ten najlepší výber skutočných príbehov, románov, detektívok, noviel a poviedok. K úspešným autorom beletrie patria Jozef KarikaDominik Dán, Róbert Bryndza, Kristína Tormová, Urbaníková EvitaTáňa Keleová Vasilková a Stephen King