Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Sakk-matt


Mallory Greenleafnek elege van a sakkozásból. Manapság minden lépés számít; miután a sport négy évvel korábban tönkretette a családját, Mallory most az anyjára, a testvéreire és a zsákutcába vezető állására összpontosít, hogy ki tudja fizetni a számlákat. Ez egészen addig működik is, amíg vonakodva bele nem egyezik egy utolsó jótékonysági versenybe, ahol véletlenül letörli a táblát a hírhedt "királygyilkos" Nolan Sawyerrel, a sakk jelenlegi világbajnokával és uralkodó rosszfiújával. Nolan veresége egy ismeretlen kezdővel szemben mindenkit sokkol. Ami még ennél is zavarba ejtőbb? A vágya, hogy újra gyalogokat keresztezzen. Milyen vezércselt játszik Nolan? Az lenne az okos lépés, ha Mallory elsétálna. Ha lemondana. A játéknak vége. De Mallory győzelme megnyitja az ajtót a szükséges pénznyereményekhez, ráadásul nem tud nem vonzódni a rejtélyes stratégához... Miközben felfelé száguld a ranglétrán, Mallory azért küzd, hogy a családját biztonságosan el tudja választani attól a játéktól, amely eleve tönkretette. És ahogy kezd újra fellángolni a szeretete a sakk iránt, amit annyira meg akart utálni, Mallory hamar rájön, hogy a játszmák nem csak a táblán zajlanak, a reflektorfény fényesebb, mint képzelte, és a verseny kemény tud lenni (... valamint vonzó... és intelligens... és dühítő...).
U dodávateľa
14,72 € 15,49 €

Elfújta a szél - Egy hollywoodi szerelem és minden idők legnagyobb filmjének története


Scarlett O'Hara szerepéről álmodozik, de vajon fontosabb-e a hírnév a szerelemnél? Vivien Leigh rajong Margaret Mitchell Elfújta a szél című regényéért. Minden vágya, hogy eljátszhassa a bátor déli szépség, Scarlett O'Hara szerepét. Kérdés, hogy brit színésznőként meg tudja-e győzni a producereket, hogy ő a legalkalmasabb a feladatra. A szerep és a Laurence Olivier iránti szerelem kedvéért mindent egy lapra tesz fel: családját és barátait hátrahagyva kedvesével Amerikába költözik. Ám a film forgatása és Hollywood árnyoldalai jobban próbára teszik, mint azt valaha gondolta volna. Lenyűgöző történet minden idők legnagyobb filmje, az Elfújta a szél forgatásáról.
U dodávateľa
14,72 € 15,49 €

A teljes Maus


"Ezek nem emberek!" Ha ez a gyűlölettel átitatott mondat egy állam ideológiájává válik, az minden esetben világméretű tragédiához vezet. A náci Németországban a goebbelsi propaganda elhitette az emberekkel, hogy bizonyos embertársaik alsóbbrendűek, akiket el kell pusztítani. E szörnyűséges, egész Európát érintő történelmi bűntett áldozatainak állít emléket Art Spiegelman Pulitzer-díjas képregénye, a Maus. A szereplők antropomorf állatok: egérfejű zsidók, macskafejű németek és kutyafejű amerikaiak. Az ő sorsukon keresztül ismerjük meg a holokauszt megrázó eseményeit és következményeit. A történet gerincét Spiegelman lengyel származású apjának magnószalagra rögzített visszaemlékezései alkotják, így a Maus fikciós, önéletrajzi és dokumentumkötet egyben. Műfajteremtő, egyetemes érvényű irodalmi alkotás egy szégyenletes korszakról, mely nem merülhet feledésbe. Art Spiegelman képregényrajzoló, -író, szerkesztő. A Maus eredetileg folytatásokban jelent meg az általa alapított Raw magazinban. Bár munkásságát a képregényes közösség már jóval előbb elismerte, a neve azután vált világszerte ismertté, hogy a Maus 1992-ben - a képregény-irodalomban elsőként - Pulitzer-díjat kapott. Az eredetileg két kötetben, majd gyűjteményes formában is megjelent művet azóta több mint 30 nyelvre fordították le.
U dodávateľa
16,06 € 16,90 €

Valaki más cipőjében


Vajon megváltozik az életed, ha valaki más cipőjébe bújsz? Nisha Cantor a mérhetetlenül gazdag emberek fényűző életét éli egészen addig, míg a férje rá nem un, és ki nem semmizi őt. Nishát azonban nem olyan fából faragták, mint aki könnyen feladja: mindent megtesz, hogy visszaküzdje magát korábbi, csillogó helyzetébe, ám ez korántsem bizonyul olyan egyszerűnek, hisz a cipője sincs meg, ami az imént még a lábán volt... Sam Kemp ugyanis - élete egyik legborúsabb pillanatában - véletlenül elvitte magával Nisha táskáját. Ám Samnek nemigen van ideje arra, hogy emiatt aggódjon, hiszen éppen azért küzd, hogy önmagát és a családját a felszínen tartsa. Amikor azonban felpróbálja Nisha méregdrága piros magas sarkúját, egyszer csak rádöbben, hogy valaminek változnia kell. És lehet, hogy ez a valami éppen ő maga... Jojo Moyes, a Mielőtt megismertelek világhírű szerzőjének új regénye a véletlenek okozta sorsfordulatokról, a női szolidaritásról és az életünkbe a legjobb pillanatban beköszöntő második esélyről szól. A Valaki más cipőjében kedves, humoros, fordulatos történet arról, hogy néha egyetlen apróság is elég ahhoz, hogy az életünk másképp alakuljon.
U dodávateľa
14,18 € 14,93 €

Howard Phillips Lovecraft összes művei - Első kötet


Howard Phillips Lovecraft életműve, pályatársai zömétől eltérően, nem merült feledésbe: újra és újra kiadják, nem csupán hazájában, hanem külföldön - így Magyarországon - is. Lovecraft öröksége a mai napig eleven: világképének hátterére számtalan új írásmű születik az általa teremtett stílusban. Követői értelmezik és átértelmezik Lovecraftot, s nem mellékes körülmény, hogy soraikat a kortárs irodalom talán legnagyobb alakja, Jorge Luis Borges nyitotta meg. Lovecraft önmagát mindig Poe és Bierce követőjének tekintette. Sajátos világképének kialakításán - mely összetéveszthetetlen ízt kölcsönöz írásainak - roppant tudatosan dolgozott az irodalmi előképek kutatását is beleértve, melyről egy terjedelmes esszében is számot ad. Felfogásának lényege dióhéjban annyi, hogy megfosztotta a rémtörténetet a késő középkorból örökölt misztikus sallangoktól, s helyükre egy jellegzetesen modern életérzést állított: azt a fajta hideg iszonyatot, ami az embert a gigantikus, személytelen világegyetemmel szembesülve tölti el. A gondviselés illúziójától megfosztott egyén pánikreakciója ez, aki rádöbben, hogy magára hagyottan áll ebben a világban, amelynek szempontjából teljesen mindegy, hogy él-e, hal-e. A szörnyek - a hideg kozmosz megszemélyesítései az írói síkon - valójában abszolút közönyösek; az egyes ember - sőt, az egész emberi faj - semmiféle jelentőséggel nem bír számukra. És persze éppen ez bennük az iszonyatos; sokkalta iszonyatosabb, mint bármiféle szimpla gonoszlélek a keresztény kultúrkör naivan kétosztatú hiedelemvilágából. Szándékunk az volt, hogy sorozatunkkal Lovecraft irodalmi munkásságáról nyújtsunk hiteles és átfogó képet. Jelen összeállításunk az első darabja annak a háromkötetes gyűjteménynek, mellyel a színvonalas és áttekinthető Lovecraft-összkiadás hiányát kívánjuk pótolni, remélhetőleg az olvasóközönség megelégedésére.
U dodávateľa
21,38 € 22,51 €

Joker 2


Joker je na útěku a James Gordon je mu v patách! Po událostech, které se odehrály v Jokerovi, knize první, je Joker na útěku a namířil si to… do Evropy?! Jim Gordon šílence pronásleduje, přestože v něm začínají klíčit pochybnosti… jestliže Arkham nezplynoval Joker, kdo tedy? A jak se teď zachová Baneova dcera Vengeance? Každý zvrat tohoto příběhu přináší další otázky – dokonce i tu, jestli Gordon nasadí vlastní život, aby zachránil… Jokera? Souborné vydání sešitů Joker č. 6–9 hvězdného autorského týmu Jamese Tyniona IV a Guillema Marche, který je podepsaný i pod příběhem Batman: Their Dark Designs. Kniha rovněž obsahuje sešit The Joker 2021 Annual č. 1, na němž se spolupodíleli Matthew Rosenberg (Batman: Urban Legends, Legends of the Dark Knight) a Francesco Francavilla (Batman: Černé zrcadlo).
U dodávateľa
20,85 € 21,95 €

You can trust me - Bízhatsz bennem


Summert és Leót a múltjukat beárnyékoló tragédiák és veszteségek sodorták egymás mellé, és tették elválaszthatatlan barátokká, akik mindig számíthatnak a másikra. Egy Land Cruiser az otthonuk, ezzel járják a napfényes Kalifornia mesés tájait. Bohém életmódjukat a gazdagok különféle módokon - például kizsebeléssel vagy alkalmi kapcsolat formájában - történő megkopasztásával finanszírozzák. Summer szélhámos, csaló és zseniális zsebtolvaj. Kiváló megfigyelő és emberismerő, a legváratlanabb helyzetekben is feltalálja magát, szemrebbenés nélkül hazudik. Leo a nála jóval idősebb, jómódú pasikra hajt. Egy ideig szponzorként veszi igénybe őket, majd rövid úton búcsút int nekik. Legújabb kiszemeltje egy milliárdos vállalkozó, akivel olyan jól sikerül az első randija, hogy még a magánszigetére is meghívást kap tőle. Kezdetben minden remekül alakul, ám Leónak egyszer csak nyoma vész. Summer eltökéli, hogy mindenáron kideríti, mi történt vele, ezért elindul az utolsó nyomon, ami a szigetre vezet. Minden leleményességére szüksége lesz, hogy eljuthasson oda, de a nehézségeknek ezzel koránt sincs vége. Vajon sikerül kifürkésznie a sziget titkait, és megtalálnia Leót, mielőtt túl késő lenne?
U dodávateľa
13,08 € 13,77 €

A Halál kocsisa


Szilveszter éjszakáján a korhely David Holm összeverve, vérző tüdővel fekszik az elhagyatott templomkertben. Amikor megkondul az éjféli harang, eljön érte a Halál kocsisa - akit addig csak dajkamesének hitt -, hogy megmutassa Holmnak tettei következményeit, és rátestálja rettentő feladatát: az elhunytak lelkeinek begyűjtését... Selma Lagerlöf, az első Nobel-díjas írónő 1912-es regényének realista társadalmi látleletét mesterien szövi át a kísértethistóriák fantasztikus elemeivel egy lebilincselő és minden sötétsége ellenére is felemelő történetben.
U dodávateľa
10,44 € 10,99 €

A Tanítvány


Kari Hotakainen regényének főhőse, Maria elhatározza, hogy új életet kezd, előtte azonban bosszút áll a világon a sérelmeiért - mindenekelőtt gyermekkori nevelőszülein, akik soha nem fogadták el érzelmileg, ám annál több felső középosztálybeli normát és elvárást állítottak fel vele szemben, és velük együtt az egész önimádó, szemforgató társadalmon. Túszul ejti még a Tengerészt, az Ínyencet és a Színészt, akik számára ennek a hamis világnak a legjellegzetesebb és legálszentebb képviselői, és egy elhagyott autószerelő-műhelybe hurcolja őket, ahol némi lelki és fizikai kényszerítéssel élethazugságaik beismerését követeli tőlük. A helyszínt azonban időközben körbezárja a rendőrség. A Tanítvány a népszerű finn író lebilincselő, groteszk fordulatokban gazdag pszichothrillere, egyben szellemesen tárgyilagos, lakonikusan szókimondó, könyörületet nem ismerő szatíra az érzelmi és szociális egyenlőtlenségekről, az általános képmutatásról és a kirekesztettek válasz nélkül hagyott kérdéseiről.
U dodávateľa
10,44 € 10,99 €

Ja, Dorian G.


Kocúr Dorian G. sa po nociach naučil čítať a písať. Briskne, kriticky, ironicky i sebaironicky komentuje „malý“ svet svojej rodiny, ale aj kultúrno-politické pomery „veľkého“ sveta mimo nej. Popritom tajne píše knihu najmä o Ervínovi M., ktorý píše knihu o ňom. Vzniknú dva portréty alebo jeden portrét dvoch hlavných postáv?
Na sklade 4Ks
10,45 € 11,00 €

Trampoty člověka Sekory. Grafický román


Kdo byl Ondřej Sekora kromě toho, že byl tvůrcem Ferdy mravence, autorem řady dětských knih a karikaturistou? Čím se živil ve svých začátcích a proč je s ním spojena hra rugby? Jak to, že se účastnil Tour de France a co pro něj udělal Josef Hokr? Odkud se Sekora znal s miláčkem národa Oldřichem Novým? Jak reagoval na vzestup Adolfa Hitlera a co pro něj znamenala druhá světová válka? To vše a mnohem víc vysvětluje komiksový román, který můžete přečíst od A do Z, ale stejně tak se můžete vydat vlastní cestou, přeskakovat z tématu na téma, z kapitoly do kapitoly a poznávat primárně ty etapy Sekorova života, jež vás nejvíce zaujmou či zajímají.
U dodávateľa
28,69 € 30,20 €

Křídla a Drápy


Hořící, zborcená Praha vypustí ze svých útrob muže a ženu. Vše dosud platné platit přestává. Je otázkou, zda ona dvojice na sever utíká nebo jednoduše směřuje. Jde jim o život? Jde jim skutečně o život? Je jejich postupná přeměna , doprovázená Vivaldiho tóny, důsledek nebo příčina? Hořící, hroutící , mrznoucí, do sebe samotného se propadající svět, je kulisou příběhu. Příběhu o konci i začátku. Adieu starý světe, zkrátka jsi se přežil. Jen obrovští vlci vyjí vzhůru k novým nebesům, na zemi, kde z minula nic nezbylo. Vyjí a hlídají.
U dodávateľa
18,24 € 19,20 €

Deníky, 3. vydání


Mezi lety 1915–1941 si Woolfová psala deník, poslední zápis je datován čtyři dny před její smrtí. Nepsala však denně, zpravidla jednou za několik dní. Deník nicméně poskytuje přehled o tom, co oněch sedmadvacet let dělala, o lidech, které potkávala, a zejména, co si myslela o nich, o sobě, o životě. Když zemřela, zůstalo po ní 26 svazků rukopisu. Tuto knihu tvoří výňatky z deníků, které editoval její manžel L. Woolf.
U dodávateľa
36,52 € 38,44 €

dostupné aj ako:

Kis-nagy vicckönyv


Ha szereted a jó humorú könyveket, akkor ne hagyd ki a Kis-nagy vicckönyv - 3500 új viccel című albumot, amely 10 év után hamarosan újra megjelenik. Ebben a kötetben sok ezer viccet olvashatsz, amelyek között biztosan megtalálod a kedvenceidet. Legyen szó akár politikáról, akár szerelemről, akár állatokról, akár gyerekekről vagy autósokról és anyósokról, minden témára jut jó pár kacagtató poén. Ne habozz, előjegyezheted most a Kis-nagy vicckönyvet, és élvezheted a humor varázslatát! És ne feledd: az album mutatós ajándék rokonnak, ismerősnek, barátnak, doktornak - mindenkinek. A bátyám persze nagyobb nálam, ő tízezer viccel lett sikeres vicckirály, és sokszor megjelent a könyvüzletek polcain (bár olyan hatalmas, hogy nem is nagyon fért be oda). Én a kisöccse vagyok - de nekem is sikerült 3500 viccet összehoznom. Kettőnké együtt: világrekord. Engedve az idők szellemének - most minden példány egyenként fóliázva kerül forgalomba. És ez nem vicc, mint a többi 3500!
U dodávateľa
15,79 € 16,62 €

Nyílt kártyákkal


Mr. Shaitana, a híres-hírhedt társasági ember bridzspartit rendez, amire négy "gyilkos" és négy "detektív" kap meghívást. Így az este részvevője lesz Hercule Poirot, Battle főfelügyelő, Race ezredes, valamint a neves krimi-írónő, Mrs. Ariadne Oliver is. A két társaság külön asztalnál játszik, a házigazda viszont nem vesz részt a partiban, távolabbról, a kandalló mellől figyeli a bridzsezőket. Mire a játék véget ér, Mr. Shaitanát holtan találják a karosszékében - megölték. A tettes csakis a "gyilkosok" asztaltársaságából kerülhetett ki. Vajon Dr. Roberts, a közismert és népszerű orvos, vagy Anne Meredith, a csinos, de félénk kisasszony az elkövető? Netán John Despard, a nemes lelkű katona, vagy Mrs. Lorrimer, az éles eszű, de életunt öreg hölgy? Poirot-éknak ismét föl van adva a lecke!
U dodávateľa
9,90 € 10,42 €

Ohníčky všude kolem, 3. vydání


V Shaker Heights, poklidném předměstí Clevelandu, dbají lidé na to, aby měli všechno přesně podle šablony – stejné trávníky, stejné domy, a také aby žili stejné životy. Elena Richardsonová ztělesňuje tuhle idylku úspěšné americké středostavovské rodinky devadesátých let naprosto dokonale. Richardsonovi, kteří mají čtyři děti, pronajmou byt nekonformní chudé fotografce Mie s dospívající dcerou. Tyhle dvě rodiny se postupně pořád víc prolínají, ale od začátku víme, že se jejich odlišné světy střetnou a povede to ke katastrofě…
U dodávateľa
23,99 € 25,25 €

Sárga


Két írónő, June Hayward és Athena Liu sorsa két sikertörténet lehetett volna: ugyanakkor jártak a Yale-re, és ugyanabban az évben jelent meg mindkettejük első könyve. De míg Athena sikere műfajokon át ívelt, addig June műve az utánnyomásig sem jutott el. June utólag úgy véli, hogy manapság senkit nem érdekelnek a hétköznapi, fehér lányokról szóló történetek. Amikor June szemtanúja lesz Athena furcsa balesetben bekövetkezett halálának, ösztönösen cselekszik: ellopja barátnője frissen befejezett és nagy titokban tartott kéziratát, egy merész, kísérletező stílusban megírt regényt kínai munkások elfeledett történeteiről, akik az első világháborúban a britek és franciák oldalán szolgáltak. Mert hát mi rossz történhet, ha June átszerkeszti Athena regényét, és saját alkotásaként küldi el az ügynökének? Mi rossz történhet, ha hagyja, hogy kiadója újrapozicionálja az írói pályáját a Juniper Song álnévvel és olyan szerzői fotókkal, amelyekbe akár még bele is láthatóak nem létező ázsiai gyökerei? Hát nem érdemli meg ez a történet, hogy elmeséljék, bárki is legyen a mesélője? June legalábbis így gondolja, és a New York Times bestsellerlistája, valamint az ezzel járó anyagi siker hamarosan alá is támasztja ebben. A lopott státusz azonban hamar veszélybe kerül. És miközben June a titkait védelmezi, felfedezi, hogy meddig hajlandó elmenni mindazért, amiért állítólag vért verejtékezve megdolgozott. A számtalan irodalmi díjjal kitüntetett R. F. Kuang legújabb regénye időszerű és tűéles képet nyújt a modern könyvkiadás kellemetlen oldaláról. A Sárga a megjelenését követően egyből a sikerlistákon nyitott, és komoly párbeszédeket generált, ismételten jelezve, hogy szerzője a kortárs irodalom egyik legerősebb hangja.
Na sklade 1Ks
13,33 € 14,03 €

Az utolsó ördög


Karácsony napján veszélyes szállítmány érkezik Angliába, és amikor köddé válik, a csütörtöki nyomozóklub sokkoló hírt kap: valaki megölte egy barátjukat. A banda a gyilkos nyomába ered. Műkincshamisítók, internetes csalók és drogdílerek keresztezik útjukat, ráadásul a halottak száma is egyre nő, de az eltűnt csomagnak továbbra is hűlt helye. Vészesen fogy az idő, egy gyilkos tart Coopers Chase felé, a csütörtöki nyomozóklubnak pedig fel kell tennie a kérdést: végül mégiscsak kifogytak a szerencséből? És vajon ki lesz az, aki utoljára marad?
U dodávateľa
16,01 € 16,85 €

Katastrofa


Měl to být příjemný víkend, setkání se starými přáteli, v chalupě v zastrčeném koutě pod šumavským Boubínem. Ale místo dobré nálady, jídla, pití a vzpomínání na hudbu a lásky jejich mládí přišla… Katastrofa. Ze dne na den smetla z povrchu Evropy vyspělou civilizaci a s ní i život, jak ho znali doposud. Dokážou se naši obyčejní „hrdinové“ v nejlepších letech zorientovat v nové realitě a zajistit přežití jejich křehkého společenství?
U dodávateľa
15,63 € 16,45 €

Beletria je často nazývaná aj krásnou, alebo umeleckou literatúrou. Toto označenie pochádza z francúzskeho názvu belles lettres (krásna literatúra)Výrazom beletria sa súhrnne označujú umelecké prozaické diela. K najznámejším beletristickým žánrom patrí poviedka, novela, román, črta či umelecká reportáž.

Romány, poviedky a novely ponúkajú pútavé príbehy s výraznými postavami a atmosférou. Divadelné hry zase slúžia ako materiál pre divadelné predstavenia a prinášajú konverzácie, dramatické situácie a komediálne alebo tragické prvky.

Beletria je neoddeliteľnou súčasťou literatúry, ktorá obohacuje naše vnímanie sveta a poskytuje nám príležitosť prežívať rôznorodé príbehy a vstúpiť do rôznych svetov. Bez ohľadu na to, či preferujete dobrodružstvo, romantiku alebo reflexiu, beletria vám umožní objaviť nové myšlienky, inšpirácie a zábavu.

Hľadáte knižných hrdinov, ktorí vás zavedú do sveta romantiky, histórie, sci-fi či fantasy? Prinášame vám ten najlepší výber skutočných príbehov, románov, detektívok, noviel a poviedok. K úspešným autorom beletrie patria Jozef KarikaDominik Dán, Róbert Bryndza, Kristína Tormová, Urbaníková EvitaTáňa Keleová Vasilková a Stephen King