! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Perspektivy


Florencie, 16. století. Malíř Jacopo da Pontormo je zavražděn pod freskami, na nichž pracoval dlouhých jedenáct let. Na místě činu je nalezeno též obscénní zobrazení Marie Medicejské, dcery florentského vévody Cosima I. Vyšetřováním události je pověřen samotný Giorgio Vasari, vévodova pravá ruka, malíř, architekt a historik umění. Kdo vraždil a kdo je autorem oné karikatury? Jaký je motiv vraždy a kdo se dopustil zločinu urážky majestátu? Laurent Binet napsal barvitý a košatý příběh, v němž umělci bojují za svobodu svého projevu, šlechtična prchá z paláce, jeptišky revoltují a detektiv je oklamán, příběh plný lstí, spiknutí, násilí, humoru i lásky. Epistolární forma románu dodává detektivnímu pátrání hodinářskou přesnost a zároveň dovoluje nahlédnout do dění pokaždé z poněkud jiné perspektivy – stejně, jako to činí malíři.
Predpredaj
18,71 € 20,79 €

Nočné rozhovory


Ľúbostný príbeh, ktorý vám nedá v noci spať Will a Rosie sa spoznajú ako tínedžeri. Sú protikladmi vo všetkých smeroch. Ona nad všetkým premýšľa, on je divoký, nepredvídateľný priateľ jej brata dvojčaťa. Počas náhodného stretnutia sa zblížia, vďaka netradičným rozhovorom sa do seba zaľúbia a sú si predurčení na veľkú lásku. Až kým jedného dňa nedôjde k tragédii a ich spoločná budúcnosť sa zrúti. No ako roky plynú, nemôžu si pomôcť a opäť k sebe nachádzajú cestu. Znova a znova sa približujú k obnoveniu toho, čo mohlo byť. Čo robiť, keď na jedinú osobu, na ktorú by ste mali zabudnúť, jednoducho zabudnúť nedokážete?
Predpredaj
17,91 € 19,90 €

Cestujúci


Román Cestujúci Ulricha Alexandra Boschwitza je mrazivý hitchcockovský triler z nacistického Nemecka. Rukopis tejto knihy bol takmer osemdesiat rokov stratený, a keď roku 2018 vyšiel v Nemecku po prvý raz, stal sa nielen literárnou senzáciou, ale aj dôkazom, že o utrpení nemeckých židov sa vedelo už dlho pred vojnou. Písal sa november 1938, keď ťažké čižmy nacistov stúpili na koberec židovského obchodníka Otta Silbermanna. Unikol im len o vlások a vyrazil na svoju bezcieľnu púť naprieč Nemeckom v snahe zachrániť si aspoň holý život. Stal sa z neho štvanec bez možnosti úniku. Román Cestujúci Ulricha Alexanda Boschwitza zachytáva udalosti spojené s Krištáľovou nocou, ktoré rozsahom i brutalitou predznamenali holokaust. Vypálené synagógy, rozbité sklá výkladov, židia zatknutí a odvlečení do koncentračných táborov. Ulrich Alexander Boschwitz napísal román Cestujúci v roku 1938, tesne po pogromoch Krištáľovej noci. Napísal ho závratnou rýchlosťou za štyri týždne a jeho próza má rovnaké tempo. Je to dokonalý triler o zúfalej snahe prežiť v nacistickom Nemecku. Hlavný hrdina Otto Silbermann strieda vlaky, prechádza mestami, stretáva ľudí, z ktorých ide strach. Panika hlavnej postavy sa chorobne stupňuje, až sa napokon desí aj ostatných židov. Dobre situovaný a spokojný podnikateľ sa v priebehu niekoľkých týždňov stane štvancom, majiteľ šesťizbového bytu sa zmení na utečenca bez domova. Román Cestujúci je napínavé i desivé čítanie o Nemecku po prebratí moci nacistami. Ukazuje, že utrpenie židov, ich okrádanie, týranie, väznenie, deportácie a vraždenie patrili medzi všeobecne známe a banálne skutočnosti. Všetci vedeli, čo sa deje, a až na vzácne výnimky mlčali, alebo dianie otvorene podporovali. Román Cestujúci Ulricha Alexandra Boschwitza vychádza v preklade Michala Hvoreckého.
Predpredaj
16,11 € 17,90 €

Moje velké řecké léto


Bezstarostná Mandy, které je kousek pod třicet, si myslela, že bude navždycky provdaná za svou první lásku Dannyho. Když zjistí, že ji její dokonalý manžel podvedl, uvědomí si, že přišel čas provést velké změny. Ale co teď Mandy udělá, když je poprvé ve svém dospělém životě svobodná? Mandy, která se rozhodla najít zase svou jiskru, sedne do letadla, připravená na dobrodružství a druhou šanci na štěstí. Utéct na řecký ostrov zalitý sluncem, ke třpytivému modrému moři, na zlaté pláže a ke skvělým koktejlům, je přesně to, co potřebuje. Během neplánovaného léta se Mandy má jako nikdy v životě. Najde si v hezké malé vesnici u Středozemního moře nové přátele. Ale brzy si uvědomí, že i ráj má své problémy… Dokáže prázdninová romance opravdu uzdravit její zlomené srdce? Nebo ji někdo z jejího starého života přivolá zpátky domů?
Predpredaj
17,28 € 19,20 €

Jak chutná moc


Moc doslova rozkládá své nositele, působí hnilobně – ze vzpurného bojovníka oddaného pravdě se vyklube uzurpátor, jenž opustil mravní příkaz pravdivosti i prostý zdravý rozum. Rebelantský Mňačko, sám vždy jednající podle svého nejlepšího svědomí, líčí, jak při pohledu z mocenského vrcholku mizí předsevzetí prospívat lidem a je nahrazeno úsilím o prospěch osobní, posedlostí sebou samým. Nesvobodný režim, jenž pronásleduje své kritiky, svádí mocné ke špatnostem – náš dnešek k tomu poskytuje desítky, stovky názorných příkladů. Mimořádně nadčasový a pro dnešek víc než poučný román Jak chutná moc pak sleduje celou jejich sérii ve všech polohách, směrech a vrstvách života. Co že řekl autor, jehož Západ vyzdvihl jako „československého Solženicyna" a „Orwella socialismu"? Toto: „Fanatismus za dobrou věc může lehce přerůst v útlak a zločin."
Predpredaj
16,24 € 18,04 €

Teorie zmizení


Marie žije ve čtvrti Belleville, kde se narodila Edith Piaf a kde na patnáct Pařížanů připadá jedna pekárna. Své dospělé děti vídá o víkendech, ztřeštěnou kamarádku Evu ve čtvrtek a na výstavy chodí s Monikou, kolegyní z překladatelské agentury. Závislost na italské kávě a rebarborových dortících neřeší, partnera si nehledá a poklidný život padesátnice si zpestřuje čtením cestovatelských časopisů a sněním o dalekých krajinách. Až do dne, kdy se rozhodne ze svého života zmizet. „Zbláznila ses?!“ vyhrkne Eva, když jí dojde, že si její nejlepší přítelkyně nedělá legraci. Ano, Marie se možná zbláznila. Ale možná taky ne. Co ji přivedlo k tak šílenému rozhodnutí? Proč se odhodlala utéct z milovaného domu, vzdát se své rodiny, zázemí i zaměstnání a zinscenovat vlastní smrt? Psychologický román o hledání hranice mezi svobodným rozhodnutím a egoismem, o spodních vodách mezilidských vztahů a o obsesích, které nám nedovolují žít.
Predpredaj
19,76 € 21,95 €

Seminář


Nefunkční skupina zaměstnanců obecního úřadu se na svém semináři stane cílem pomstychtivého zabijáka. Teď se musí naučit skutečně spolupracovat – pokud chtějí přežít. Skupina zaměstnanců odboru místního rozvoje přijíždí do malebné chatové osady na břehu Uhlířského jezera, aby zde uspořádala seminář o kontroverzním projektu, který vzbuzuje velké vášně jak mezi místními obyvateli, tak mezi samotnými zaměstnanci. Účastníci semináře netuší, že je z druhého břehu jezera někdo pozoruje. Někdo, kdo touží po pomstě. Když padne tma, začnou jeden po druhém mizet. Román Seminář je krvavý thriller o nejhorším teambuildingu všech dob. Pojednává o lidech, se kterými trávíme většinu našeho bdělého času, ale které jsme si sami nevybrali: o našich kolezích. Prostřednictvím schopnosti Matse Strandberga zalézt svým románovým postavám pod kůži před námi současně vyvstává obraz Švédska v jeho proměnách.
Predpredaj
19,76 € 21,95 €

Spev sirén


Reportážna kniha Tomáša Forróa Spev sirén predstavuje monumentálnu cestu do srdca ukrajinského konfliktu, ktorá sa vymyká bežnému mediálnemu obrazu tejto vojny. Podáva jej brutálne zemitý príbeh, ktorého ďalšie kapitoly sa píšu dodnes. Aj preto sa na ňu musíme začať pozerať inak. Bez ružových okuliarov, bez pátosu a mýtov, ktorými je opradená. Tomáš Forró pracuje na celej šírke frontovej línie, v bombardovaných mestách, medzi vojakmi v zákopoch i hladujúcimi civilmi odkázanými na humanitárnu pomoc. Z novinára sa postupne zmenil na humanitárneho dobrovoľníka a neskôr – na priameho účastníka bojových operácií. Kniha Spev sirén však nie je chronológiou bojov, ani výpočtom hrdinstiev či krutostí jednej či druhej bojujúcej strany. Je to bolestivo úprimná sonda do sveta za našimi východnými hranicami. Navštívime v nej všetky bojiská ukrajinského konfliktu, ktoré zažijeme očami ich priamych účastníkov. Či už ide o zanietených bojovníkov alebo dezertérov, kolaborantov a vlastencov, obetí bombardovania i tých, čo rabujú domy a rozkrádajú humanitárnu i vojenskú pomoc. Spoznáme život na územiach okupovaných ruskou armádou, dilemy obyvateľov miest, ktoré sa postupne menia na ruiny, aj vražedné operácie partizánov hlboko v tyle nepriateľa. Precítime hlad, zúfalstvo i bezmocnú nenávisť, ale tiež čriepky ľudskosti, spolupatričnosti a nádeje, ktorá prežíva aj tie najhoršie okamihy. To však zďaleka nie je všetko. Tomáš Forró vďaka dôkladnej práci v teréne prináša doteraz neznáme udalosti a informácie, ktoré ukážu príbeh ukrajinskej vojny z úplne novej perspektívy. Čo hľadali ruskí generáli v rádioaktívnych poliach Černobyľu? V čom pochybila tajná služba pri plánovaní invázie? A ako sa v tieni vojny mení celá ukrajinská spoločnosť? Aj o tom je reportážna kniha Tomáša Forróa Spev sirén.
Predpredaj
24,82 € 29,90 €

Opravdové zločiny 3


Brutální i záhadné případy opět ožívají v nervydrásající sbírce příběhů. Lucie Bechynková, jedna z tvůrkyň podcastového fenoménu Opravdové zločiny, vás provede ponurými událostmi z různých koutů světa. Čeká vás jeden z nejhorších sériových vrahů německé historie, francouzský zabiják spalující své oběti v kamnech, americký Dům hrůzy nebo neuvěřitelný osud stalkera, který se stal partnerem zpěvačky švédské skupiny ABBA. A tím to nekončí – připravte se, že na povrch vyplavou nejděsivější stránky lidské povahy…
Predpredaj
16,64 € 18,49 €

Guvernantka z Penwythe Hallu


Delia Greythornová mala Cornwall v krvi - obávala sa, že mu nikdy neunikne... Cornwall, Anglicko 1811 Prvá časť trilógie Romány z Cornwallu z pera Sarah E. Laddovej, ktorá si získala priazeň slovenských čitateľov regentskými sériami Tajomstvá vresovísk a Poklady Surrey, vás zavedie na krásne, no drsné pobrežie Cornwallu, kde sa odohráva pútavý príbeh plný utrpenia a zrady, ale aj dôvery a lásky. Delii Greythornovej osud uštedril nejednu ranu. Po manželovej násilnej smrti utečie z Cornwallu a prijme miesto guvernantky v nádeji, že začne nový život. Päť detí, ktoré vzdeláva, však po čase osirie. A keďže Delia dala ich otcovi pred jeho smrťou sľub, že ich neopustí, musí sa spolu s nimi presťahovať k ich strýkovi a poručníkovi. Ten žije práve v Cornwalle, na ktorý sa Delia zúfalo pokúša zabudnúť. Jac Twethewey nevie, čo skôr – stoj čo stoj chce obnoviť zanedbané jabloňové sady na svojom panstve a prinavrátiť Penwythe Hallu zašlú slávu. O svojom staršom bratovi nepočul celé roky, a tak keď sa uňho znenazdajky zjavia jeho ratolesti s ich guvernantkou, bojuje nielen so žiaľom nad stratou brata, ale aj s bremenom novej zodpovednosti. Ba čo viac, guvernantka je veľmi uzavretá a Jac má pocit, že niečo tají, niečo temné, nedobré... Nevyspytateľná hra osudu prevráti Delii i Jacovi život naruby, nadobro zmení ich postoje a názory. Kto bude napokon komu oporou a ako sa vyvinie vzťah strýka k synovcom a neteriam a k ich záhadnej guvernantke?
Predpredaj
14,37 € 16,90 €

Odvaha


Mladá Židovka Ada si svůj život po válce představovala jinak. Byla nucena odejít z vysněné školy, stará se o nemocnou matku a zjišťuje, že komunisté mají s jejím původem stejný problém, jako měli nacisté. Když se jí naskytne příležitost svůj život změnit za cenu morálního selhání, stojí před těžkou volbou. Má říct ano a žít, jak chce, nebo říct ne a uchovat si čest? A má vlastně v té šílené době nad svým osudem nějakou moc?
Predpredaj
14,84 € 16,49 €

Lhář a kráva


Když si úspěšný herec Martin Valtr během normalizace zadal se státní policií, byla jeho dcera Sabina ještě holčička. Zlo, kterého se dotkl, má však magnetickou povahu. Přes otce dosáhne i na dceru, osudově ovlivní jejich vztah a vtáhne je do bolestné hry o vině, trestu a touze po odpuštění. Milan Tesař vypráví rodinný příběh inspirovaný zdánlivě nedávnou minulostí. Jak upřímní dokážeme být sami k sobě a svým nejbližším? A kam doplaveme, když se odrazíme ode dna a vydáme se s nadějí k novému horizontu?
Predpredaj
14,84 € 16,49 €

Prokletý Modigliani


Působivé portréty, intimní akty i sochy, do nichž se vtělilo jedinečné nadání. Ale také litry absintu, drogy, nevázané večírky, prostitutky a podlomené zdraví. To vše bylo nedílnou součástí osudu italského výtvarníka Amedea Modiglianiho, který se stal legendou už za svého života. Vydejte se na pařížský Montmartre, kde počátkem 20. století vzkvétala umělecká komunita a jeden bohémský večírek střídal druhý. V tomto elektrizujícím prostředí se odehrává i příběh Modiglianiho, „prokletého“ umělce své doby…
Predpredaj
16,64 € 18,49 €

Můj vášnivý Skot


MŮŽE MÍT LÁSKA UPROSTŘED VÁLKY KLANŮ NADĚJI? Gwyneth Carswellová si nepřeje nic jiného než odvést svého malého syna pryč, protože ji děsí násilí soupeřících klanů – vzdálených příbuzných MacIrwinů a jejich nepřátel MacGrathů. Alasdair, náčelník klanu MacGrathů, touží dvě stě let trvající spory ukončit, jenže zůstává ležet na bitevním poli na pokraji smrti. Gwyneth život divokého válečníka zachrání, její klan to ale pokládá za zradu. Přijme tedy nabídku Alasdaira, který na oplátku poskytne jí i jejímu synovi ochranu, ovšem tím jen vyprovokuje další útoky MacIrwinů – a vystaví nebezpečí i své srdce.
Predpredaj
22,23 € 24,70 €

Veci, ktoré sme vzdali


Na svete existovala len jedna žena, ktorá ma dokázala oslobodiť. No ja by som sa bol radšej vrhol do pekelných plameňov, než aby som Sloane Waltonovú o niečo požiadal. Lucian Rollins je dobre stavaný, nepr.jemný podnikateľský magnát, ktorý túži po pomste. Odhodlaný vymazať svojho násilníckeho otca z rodinnej histórie, trávi každú minútu poťahovaním nitiek v zákulisí svojich kšeftov a budovaním impéria. Čím viac peňazí a moci má, tým bezpečnejšie sa cíti. No len dovtedy, kým sa nezjaví jedna hašterivá knihovníčka z malého mesta. Hoci ich spája temné tajomstvo z minulosti a vzájomné opovrhovanie, Sloane Waltonová Lucianovi ani zamak nedôveruje. Až kým sa jedna z ich škriepok nezmení na predohru a nerozdúcha tak plamene túžby, ktoré nedokážu uhasiť. No keďže Sloane je rozhodnutá založiť si rodinu a Lucian o niečom takom nechce ani počuť, títo dvaja nepriatelia, z ktorých sa stali milenci, narazili na slepú uličku. A keď Lucian nepr.jemným spôsobom zistí, že opustiť Sloane je nemožné, zaprisahá sa, že urobí všetko preto, aby ju ochránil. Nech to stojí čokoľvek...
Predpredaj
21,17 € 24,90 €

Záhrada tajomstiev


Láska prekvitá tam, kde ju najmenej čakáte… Píše sa júl 1981. Kým Anglicko sa pripravuje na oslavy sobáša princa Charlesa a princeznej Diany, Libby sa chce dostať od kráľovskej svadby čo najďalej. Po tom, čo len pár týždňov pred vlastnou svadbou prichytila svojho snúbenca v posteli s najlepšou kamarátkou, utiekla z Londýna na vidiek do Suffolku. Libby dúfa, že v Dome na stračej nôžke s čarovnou záhradou, ktorú vytvorila preslávená záhradná návrhárka a niekdajšia prominentka Elfrida Ambroseová, a s jeho utešujúco známou kuchyňou, ktorej vládne jej prateta Bess, nájde spôsob, ako si dať znova život do poriadku. No pre celoživotné priateľky Bess a Elfridu je Libbin príchod vzkriesením duchov z minulosti. A skôr ako jej môžu podať pomocnú ruku pri vybudovaní zničenej budúcnosti, musia sa postaviť zoči-voči vlastným neodhaleným tajomstvám, strateným láskam a tragédiám…
Predpredaj
20,61 € 22,90 €

Potměšilá smrt


Pepan Otevřito, vlastním jménem Josef Chudárek, bývalý skvělý kasař a nyní čilý senior, narazí během své pravidelné procházky podél řeky Svratky na mrtvolu. Vyšetřovatelé brzy zjišťují, že se jedná o Jana Věromysla Juráčka, ekonomického poradce premiéra Radmila Rubeše. V křoví u řeky Svratky ležel bez kalhot a jeho slabiny byly posypány čímsi bílým. Mohl mít někdo na mužově smrti zájem? Případ sahá až do nejvyšších politických kruhů a vyšetřovatel Berka musí tentokrát postupovat obzvlášť obezřetně…
Predpredaj
14,81 € 16,45 €

Paradox


MUSÍ ZACHRÁNIŤ VŠETKÝCH. KTO POMÔŽE JEMU? Prečo jedna z najmodernejších vesmírnych lodí potrebuje práve jeho pomoc? A ak sa pri nebezpečnej akcii niečo nepodarí, kto zachráni jeho? Kto sa nakoniec ocitne v najväčšom nebezpečenstve – Canival Sky, Mark alebo samotné ľudstvo? Dejová línia je založená na bizarných následkoch dilatácie času. Rozprávačom príbehu je mechanik raziacich strojov Mark, ktorý sa preberá z prerušeného umelého spánku a zisťuje, že ho čaká úloha, ktorá je nad jeho schopnosti, pretože má úplne sám zachrániť vesmírnu loď Carnival Sky, ktorá neznámo prečo uviazla na jednom konkrétnom mieste. Nie je však isté, či plavidlo pomoc skutočne potrebuje, ani či sa v nebezpečenstve neocitne sám hlavný hrdina, alebo dokonca celé ľudstvo. Príbeh je podaný prostredníctvom prvej osoby a napriek tomu, že sa odohráva v rozsahu necelých dvoch hodín, stihne sa, z trochu nezvyčajného uhla pohľadu, pozrieť na zúbok aj mimozemskému životu.
Predpredaj
13,52 € 15,90 €

Beletria je často nazývaná aj krásnou, alebo umeleckou literatúrou. Toto označenie pochádza z francúzskeho názvu belles lettres (krásna literatúra)Výrazom beletria sa súhrnne označujú umelecké prozaické diela. K najznámejším beletristickým žánrom patrí poviedka, novela, román, črta či umelecká reportáž.

Romány, poviedky a novely ponúkajú pútavé príbehy s výraznými postavami a atmosférou. Divadelné hry zase slúžia ako materiál pre divadelné predstavenia a prinášajú konverzácie, dramatické situácie a komediálne alebo tragické prvky.

Beletria je neoddeliteľnou súčasťou literatúry, ktorá obohacuje naše vnímanie sveta a poskytuje nám príležitosť prežívať rôznorodé príbehy a vstúpiť do rôznych svetov. Bez ohľadu na to, či preferujete dobrodružstvo, romantiku alebo reflexiu, beletria vám umožní objaviť nové myšlienky, inšpirácie a zábavu.

Hľadáte knižných hrdinov, ktorí vás zavedú do sveta romantiky, histórie, sci-fi či fantasy? Prinášame vám ten najlepší výber skutočných príbehov, románov, detektívok, noviel a poviedok. K úspešným autorom beletrie patria Jozef KarikaDominik Dán, Róbert Bryndza, Kristína Tormová, Urbaníková EvitaTáňa Keleová Vasilková a Stephen King