! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Szakáll Péter illúziói


Tisza Kata ebben a rendhagyó kötetében egyszerre a szakember és az érintett szempontjából szedi darabjaira a kodependencia, vagyis a társ- és kapcsolati függőségek sokszor igen kaotikus és összetett fogalomrendszerét, motívumait, hogy a végén, szokás szerint, egy tiszta érzelmi térképet és hozzá szabadulólevelet is kaphassunk. Ezúttal a főhős férfi, Szakáll Péter, egy kapcsolatfüggőségekkel foglalkozó, maga is felépülő függő terapeuta, akinek egy teljes munkahetét s az ő igen sokféle, fiktív, mégis hasonló és életszerű eseteit mutatja be a regénytörténet. Minden helyzetben a szer maga az ember, miközben mindezt szakmai értelmező keretbe helyezi a szerző és hozza a megértést az olvasóhoz közel.
U dodávateľa
16,05 € 16,89 €

A nagy Gatsby


Jay Gatsby, a titokzatos milliomos felemelkedésének, tündöklésének és bukásának története sosem volt még ennyire aktuális. A 20. század egyik kiemelkedő világirodalmi alkotása művészi tökéllyel jeleníti meg az amerikai álom olyan örök témáit, mint a pénz és a hatalom bűvölete, az ambíció, a lehetetlen megkísértése és az újrakezdés lehetősége, miközben érzékletes képet fest a húszas évek túlhabzó dzsesszkorszakáról is. A szegény sorból származó Gatsby beleszeret egy gazdag lányba, Daisybe, de a háború elsodorja őket egymástól, s míg a fiatalember a tengerentúlon harcol, a lány férjhez megy egy faragatlan, ám dúsgazdag emberhez, Tom Buchananhez. Hazatérése után Gatsby fanatikus akarással, az eszközökben sem válogatva vagyont szerez, hogy "méltó" legyen Daisyhez, és hogy a világítótorony reményt adó zöld fényét követve újrateremthesse a múltat és visszahódíthassa a fiatal asszonyt. A gazdasági összeomlás előszobájában zajló szerelmi háromszög, a fényűző partik, a politikusok és filmsztárok, a luxusautók és hidroplánok ma is ismerős színfalai mögött azonban végül a boldogtalan házasságok és beteljesületlen szerelmek, a szegénység és az elnyomás, a reménytelenség, a kiábrándultság és a magány világát találjuk. F. Scott Fitzgerald 1925-ben, A nagy Gatsby-vel ért pályája csúcsára: ez az a regénye, amely egymagában is előkelő helyet biztosítana számára a világirodalom nagyjai között. Mesteri szimbólumok, elegáns szerkezet, kristálytiszta próza, s a görög tragédiák sorsszerűségével kibontakozó cselekmény teszik remekművé és ma is letehetetlen olvasmánnyá A nagy Gatsby-t. A regényt most új fordításban vehetik kézbe az olvasók.
U dodávateľa
13,38 € 14,08 €

Orgonalányok 2: Elveszett rózsák


1914-et írunk - a világ már annyiszor került a háború közelébe, hogy a New York-i lakosok csupán futó érdeklődéssel viseltetnek a dolog iránt. Eliza Ferriday izgatottan utazik Szentpétervárra Szofja Sztresnajvával, a Romanovok unokatestvérével. A páros két évvel korábban, nyáron ismerkedett meg Párizsban, és azóta is kebelbarátnők. Eliza most élete utazásába vág bele, és hazalátogat Szofjával megtekinteni Oroszország csodáit: a drágaköves mozaikokkal díszített templomot, a cár Téli Palotájában tartott Rembrandt-képeket, a híres balettet. Ám amikor Ausztria háborút üzen Szerbiának, és Oroszország uralkodói dinasztiája hanyatlásnak indul, Eliza még visszajut Amerikába, míg Szofja és családja vidéki birtokukra menekülnek. Túl kevés az alkalmazottjuk, így felveszik Varinkát, a helyi jövendőmondó lányát, ezzel azonban nagy veszélyt engednek a házukba. Eliza az Atlanti-óceán túlpartján mindent megtesz, hogy biztonságba juttassa a forradalom elől bujdosó fehérorosz családokat. Ám amikor Szofja hirtelen nem küld több levelet, attól kezd tartani, hogy legjobb barátnőjével a legrosszabb történt meg. Szentpétervár nyüzsgő utcáitól kezdve az arisztokraták vidéki birtokain és az orosz menekültek lakta párizsi sugárutakon át egészen a Long Island-i kúriákig Eliza, Szofja és Varinka élete különös módokon keresztezi egymást. A szerző legújabb erőteljes történetén keresztül ünnepli a történelem legsötétebb napjaiban is elszakíthatatlan női barátságok kötelékét. A több mint kétmillió példányban elkelt Orgonalányok előzménytörténete. Élt át felemelő szépségét!
U dodávateľa
13,38 € 14,08 €

Negyven kabát és egy gomb


1942 nyara. Negyven zsidó gyermek száll le a vonatról Nonantola állomásán az olaszországi Modena tartományban. Recha Freier szervezete segítségével sikerült elszökniük a szinte biztos halált jelentő náci Németországból, és kísérőikkel együtt Palesztinába tartanak, ám a háború az útjukba áll. Így kötnek ki Nonantolában, ahol a falu szélén álló Villa Emmában lelnek menedékre. Életük már-már a békés hétköznapokat idézi: tanórák, az idősebbek szakmát tanulhatnak és a helyi gyerekekkel fociznak. Új világ ez, távol az erőszaktól és a háborútól, a gettóktól és a kabátokra varrt sárga csillagoktól. A tízéves Natan azonban még jól emlékszik arra az éjszakára, amikor elhurcolták az apját. A fiú gyanakodva szemléli az idillt, és az idő őt igazolja. 1943 szeptemberében német csapatok érkeznek Nonantolába, és a Villa Emma gyermekei újra a halállal néznek szembe. Ám ezúttal nincsenek egyedül: egész Nonantola népe velük van. De mit tehet a békés polgárok csapata a könyörtelen nácik seregével szemben? A Negyven kabát és egy gomb a második világháború egyik legkülönösebb igaz történetét kelti életre, és megmutatja, hogy az emberség és a bátorság ragyogása a legsötétebb időkben is reményt nyújthat - ha nem engedünk a félelemnek és a közönynek.
U dodávateľa
13,38 € 14,08 €

Sötét lelkek 2: A holló


A test elpusztítható, de a szív törhetetlen... Azt mondják, a gonosz mindig megtalálja azt, aki hozzá hasonló. Én is az lettem volna, amikor gyerekként megkörnyékezett? Mert megtette. Ádázul elpusztított, majd újraalkotott. Évekig élősködött a testemen és a lelkemen, hogy egy napon erősebb emberként születhessek újjá. Érinthetetlenként... Itt állok az alvilág kapujában, ahol a pokol már mindenkinek baráti törzshelye. Beléphetsz te angyalként is, de szárnya csak a legbátrabbaknak marad. Én mégis beléptem azon a bizonyos kapun. Mert semmi nincs olyan veszélyes és csábító, mint egy gyönyörű fenevad, akinek a kegyetlensége előtt mindenki meghajol. Én is fejet hajtottam és behódoltam neki. Cserébe vágyakat és álmokat kaptam. De tudom, hogy egy nap a nagy fehér farkas eljön értem, belém mélyeszti éles fogait, és letépi a szárnyaimat. A holló a Sötét lelkek-sorozat második, egyben befejező kötete, ahol kiderül, ki az igazi vadász. A maffia nem ad második esélyt, ahogy a kegyetlen orosz Pakhan sem. Marilyn Miller megmutatja, milyen az, amikor összemosódnak két világ szabályai, felszínre törnek emlékek és titkok, amik megválaszolják a legsúlyosabb kérdést. Vajon tudnak a sötét lelkek tiszta szívből szeretni?
U dodávateľa
16,06 € 16,90 €

Mindent a gyerekekért


Mégis, kinek az élete? Mélanie Claux és Clara Roussel kamaszként mindketten rajongtak a valóságshow-kért, felnőttkorukra azonban nemcsak az életük, hanem a világhoz való viszonyuk is gyökeresen más irányt vesz. Míg a rendőrtiszti hivatást választó Clara teljesen távol tartja magát a közösségi médiától, Mélanie sosem mondott le arról a vágyáról, hogy celeb legyen. Családanyaként YouTube-csatornát hoz létre, ahol a gyermekei mindennapjait tárja ország-világ elé. A siker nem várat magára, a Happy Récrének rövidesen több millió előfizetője lesz, márkák sora köt vele szerződést. Mélanie minden álma beteljesülni látszik - mígnem egy napon a kislánya nyomtalanul eltűnik... A regény két eltérő sorsú és karakterű nő alakján keresztül egy olyan kor félresiklásait állítja fókuszba, amelyben a látszat szinte mindennél fontosabbá vált. A kilencvenes évek első valóságshow-itól a közösségi média trónra emelkedéséig dermesztő képet nyújt arról a világról, ahol mindent kirakatba állítanak, mert mindenből pénzt lehet csinálni - még a családi boldogságból is. Delphine de Vigant, akinek rangos irodalmi díjakkal elismert regényeit szerte a világon olvassák, a magyar olvasók is jól ismerik a No és én, a Semmi nem áll az éjszaka útjába és más magyar fordításban megjelent könyvei alapján. Ki rabolta el Kimmyt? Egy rajongó? Egy rivális youtuber? Egy pedofil? Izgalmas krimi és erőteljes tabló a "webkettő" fenyegetéseiről.
U dodávateľa
11,50 € 12,11 €

Rahan 3


Rahanova dobrodružství pokračují. Třetí kniha představuje příběhy Země s bílou kůží, Dlouhý dráp, Luk oblohy.
U dodávateľa
20,85 € 21,95 €

Rahan 4


Rahanova dobrodružství pokračují. Čtvrtá kniha zaujme příběhy Placaté zvíře, Muži s těžkýma nohama, Človíček.
U dodávateľa
20,85 € 21,95 €

Američan v Gulagu


Tato kniha vyšla poprvé v USA v roce 1975 a nyní, téměř po padesáti letech vychází poprvé v Evropě, a to v České republice. Pojednává o osudu dvacetiletého amerického muže Alexandra Dolguna, neprávem obviněného ze špionáže. Tento skutečný příběh se odehrává ve třícátých letech minulého století, kdy Dolgun přijíždí se svým otcem do Sovětského svazu. Otec se smluvně zavázal pracovat v jedné moskevské automobilce. Syn získal práci na americkém velvyslanectví jako řadový úředník. Jenže žít v té době v Sovětském svazu jako cizinec, to nebyl jen tak obyčejný status. Cizinec byl de facto synonymem pro špiona. Po martiriu dlouhých výslechů strávil Alex osm krutých let v lágrech Gulagu. S jedinečností svého pohledu odvyprávěl v knize mnoho odstínů hrůzy, již prošel a odvyprávěl je se smyslem pro plastický detail. Je to kniha scén ne méně než dantovských a zároveň kniha o nezničitelnosti naděje a vůle k životu. Velmi odborný a fundovaný doslov ke knize napsala paní prof. PhDr. Milada Polišenská, CSc.
U dodávateľa
22,94 € 24,15 €

Takoví jsme byli 3


Nanami se splnil sen a konečně začala chodit s Janem, nejobdivovanějším klukem na škole, který ji zaujal od jejich prvního setkání. Tuší, že to nebude jednoduché, protože se musí poprat nejen s Janovou komplikovanou povahou, ale i s démony jeho minulosti. Je však ochotná do toho dát celou svou laskavou osobnost, díky níž se vždy snaží vyjít vstříc svým blízkým i spolužákům. Existuje nějaká hranice, kterou není ochotná překročit? A dokáže Jano akceptovat něco jiného než bezvýhradnou oddanost?
U dodávateľa
11,39 € 11,99 €

Szikrázó Malibu


"Reggel hét órára Malibu partszakasza lángokban állt." Malibu, 1983 augusztusa. Elérkezett Nina Riva éves nyár végi bulijának napja, és a várakozás izgalma a tetőfokára hág. Mindenki a híres Riva testvérek kegyeit keresi. Nina tehetséges szörfös és szupermodell, Jay szörfbajnok, Hud ismert fotós, Kit pedig a többiek imádott kishúga.A testvéreket mindenki elragadtatott csodálattal figyeli egész Malibuban és még azon túl is - főleg mivel a legendás énekes, Mick Riva gyerekei. Csupán egyetlen ember nem várja kitörő lelkesedéssel az év partiját: maga Nina. Ó, és talán Hud sem, mert már rég ideje lenne megvallania valamit a fivérének, akivel születésüktől fogva elválaszthatatlanok. Jay azonban számolja az estig hátralévő perceket, hiszen a lány, akire állandóan gondol, azt ígérte, eljön. Kitnek is megvannak a maga titkai - például egy vendég, akit a többiek tudta nélkül hívott meg. Éjfélre a buli teljesen kicsúszik a testvérek irányítása alól, ám a hajnali első szikra előtt még tele vannak a poharak, szól a zene, és a családgenerációit formáló szerelmek és titkok mind felszínre kerülnek. A Szikrázó Malibu egy család felejthetetlen éjszakájáról szól, amikor mindannyiuknak el kell dönteniük, mit tartanak meg az életüket alakító örökségből... és mit hagynak maguk mögött. Hagyd, hogy magával ragadjon!
U dodávateľa
11,77 € 12,39 €

Ani ne pět minut


Vlny Jaderského moře omývají chorvatská pobřežní městečka plná pohnutých příběhů. Jedním z nich je letovisko Baška Voda, o němž před smrtí mluvila i Lukášova matka. Skrývá se tam snad důvod, proč celý život neprojevovala emoce? Aby Lukáš našel odpovědi na otázky, které ho tak tíží, opouští se svou dospívající dcerou rodnou Prahu a vydává se do Chorvatska. V minulosti se paralelně odvíjí vyprávění jeho matky ukazující, že rodinné kořeny vedou na mnohdy temná místa a ovlivňují osudy lidí po řadu generací.
U dodávateľa
13,29 € 13,99 €

Jak si zamilovat Vánoce, 2. vydanie


Vánoce jsou pro Emmii Sandersovou jedním slovem… láska. Miluje na nich úplně všechno: třpytivé ozdoby, blikající světýlka, voňavé perníčky a zelené jmelí, ale především možnost být se svými blízkými. Vánoce ji ještě nikdy nezklamaly, vždycky ji naplní radostí, štěstím a nadějí. O Vánocích si prostě připadá jako lepší verze sebe sama. Jen kdyby tak dokázala probudit vánoční náladu i ve svém příteli! Jenže Grant má v právnické kanceláři neustále práce až nad hlavu a nezbývá mu čas ani chuť na kouzlo zimních svátků. A tak Emmie usoudí, že je třeba maličko ho postrčit správným směrem. Jenže její plán už od samého začátku vychází trochu jinak, než byl zamýšlen…
U dodávateľa
14,24 € 14,99 €

Gépnarancs - Helikon Zsebkönyvek 77.


„Lopás és erőszak vágya, könnyű élet csábítása - hát megéri, amikor tagadhatatlan, igen, igen, megdönthetetlen bizonyítékunk van arra, hogy van pokol?” A klasszikus zenét megszállottként kedvelő, fiatalkorú Alex napjait a bandájával együtt elkövetetterőszakos cselekedetek sora tölti ki. Alex közvetlen hangnemben, szláv eredetű szavakkal átszőtt szlengjén élethűen írja le e bűncselekményeket, amelyek valójában az embert mechanikus szerkezetté degradáló, a szabad akaratának útjában álló törvények ellen irányulnak. A Ludovico-eljárás során Alexet olyan kezelésnek vetik alá, amelynek eredményeképp az erőszak gondolata rosszullétet vált ki belőle, és mivel a terápia során a gonosz tettek vetítését klasszikus zene kíséri, Alex ezután már a zenét sem tudja élvezni. Az állam ezzel a drasztikus eljárással ugyan rá tudja kényszeríteni, hogy a továbbiakban kerülje az erőszakot, ám valójában szabad akaratától fosztja meg Alexet, hiszen: „Az az ember, aki többé nem választhat, megszűnik ember lenni”. A Gépnarancs Anthony Burgess legismertebb és leghatásosabb műve, melyből Stanley Kubrick készített nagy sikerű filmet.
U dodávateľa
7,22 € 7,60 €

Lutyňské tango


Lutyňské tango je tanec, na který jen tak nezapomenete. Sibiřské mrazy, pouštní vedra, zaoceánské lodě, žraloci, ale hlavně příběhy hrdinství a malosti, odvahy a zbabělosti, krutosti a citu, nenávisti a lásky. Nesmírně čtivý soubor beletrizovaných reportáží poutavě a autenticky přibližuje až těžko uvěřitelné válečné osudy lidí z české části Těšínského Slezska, zvané polsky Zaolzie a česky Zaolší. Autorka vychází z rozhovorů s přeživšími pamětníky, jejich blízkými, přáteli a známými, což knize dodává na naléhavosti a aktuálnosti. Kniha, která končí větou: „doba je vždycky taková, jací jsou lidé…“, nás nutí k zamyšlení a sebereflexi, a to nejen s ohledem na řadu mrazivých paralel se současností, které v knize všímavý čtenář najde. Knihu do češtiny přeložil Jan Faber a doprovází ji bohatá obrazová příloha a zasvěcený úvod Mečislava Boráka, předního českého historika zabývajícího se Zaolším.
U dodávateľa
22,42 € 23,60 €

Mateřské mléko


Tři generace žen, tři různé osudy komplikované složitou dobou a vzájemnými vztahy. Střídavé vyprávění matky a dcery začíná a končí za sovětského období v Lotyšsku. V centru pozornosti stojí matka, mimořádně nadaná lékařka a intelektuálka, která odmítá kojit svou čerstvě narozenou dceru, aby ji neotrávila svým neštěstím. O mnoho let později se dostává do nuceného exilu na venkov, kde se role obrací: dcera se stává mateřskou pečovatelkou své depresivní matky. Sílu a útěchu nachází dcera v láskyplném vztahu se vzdálenou babičkou. Dcera ztělesňuje výhled do nadějné budoucnosti, babička dlouhý pohled na lotyšské dějiny. Symbolická rovina románu se nedá přehlédnout, jádro příběhu však zůstává plnokrevné, poutavé a silné. Román Mateřské mléko přední pobaltské spisovatelky se stal fenoménem, vyšel ve dvacítce zemí a do mezinárodní distribuce přichází filmová adaptace, která v domácím Lotyšsku zaznamenala rekordní návštěvnost.
U dodávateľa
15,63 € 16,45 €

Challenge Accepted! Kihívás elfogadva


"Mindenki készüljön fel a nevetésre, aki ezt a könyvet olvassa." Reese Witherspoon Celeste Barber humorista 2015-ben kezdett olyan képeket, videókat publikálni a közösségi médiában, amelyeken a tökéletesnek tűnő, tökéletesre retusált hírességeket parodizálja, megmutatva, hogyan is nézne ki mindez a valóságban. A #challengeaccepted hashtaggel jelölt bejegyzések futótűzként terjedtek, és Celeste-nek mára több mint kilencmillió követője van Instagramon. Ez a könyv egyszerre önéletrajz, vicces olvasmány és életmód-tanácsadó könyv. Miközben rávilágít a nevetséges és túlzott szépségközpontúságra, arra tanít, hogy maradjunk meg a valóságnál, és koncentráljunk a lényegre: a szeretetre, a barátságra, a családra és a normális emberi kapcsolatokra. "Kedvenc csajom az egész bolygóról." Lisa Wilkinson "A napi boldogságadagom." Gwyneth Paltrow "Celeste Barber megnevettet, és naponta emlékeztet arra, hogy nem kell mindig mindent annyira komolyan venni." Cindy Crawford A teljes szókincsemet beleszuszakoltam ebbe a könyvbe, és a kiadóm még mindig nyúz egy életrajzért (kimerült arc emoji). (Egy teljes könyvet írtam arról, ki vagyok, és lényegében az egész életemet kiteregetem Instagramon! Mi az ördögöt akartok még tőlem?!) Elégedjünk meg tehát annyival, hogy boldog házasságban élek (bocsi, pasikáim!), két édes és totál kontrollálhatatlan kisfiú anyja, két tinédzser lány ördögi mostohaanyja vagyok, és ezerszer inkább kutyás nőszemély, mint macskás - igazából soha nem is értettem ezt az egész macskaőrületet...
U dodávateľa
12,04 € 12,67 €

Regényélet


A férfi szerint minden előre meg van írva A nő szerint minden megírandó Hat hónappal ezelőtt, 2010. április 12-én hároméves kislányomat, Carrie Conwayt elrabolták, miközben bújócskáztunk a Williamsburgben található lakásomban. Így kezdődik a nyilvánosságtól elzárkózó írónő, Flora Conway története. Carrie eltűnésére nincs magyarázat. A lakás összes ajtaja és ablaka zárva volt, a régi New York-i bérház biztonságikamera-felvételein behatolásnak semmi nyoma. A rendőrségi nyomozás eredménytelenül zárul. Mindeközben az Atlanti-óceán túlpartján, egy pusztulásnak indult házban magányosan gyötrődik a megtört szívű író. A rejtély kulcsa nála van. Flora mindent megtesz, hogy megtalálja. Ha az ember a nap jó részében egy kitalált világban kalandozik, nem egykönnyen találja meg a visszavezető utat. És szédeleg a két világ közti határvidéken.
U dodávateľa
12,04 € 12,67 €

Őrült nők bálja


Párizs, 1885. Mindenki hallott már a Salpetriere kórházról és a "hisztérikák osztályáról", ahol Charcot doktor, a korszak ünnepelt idegorvosa hipnózis segítségével próbálja meggyógyítani a menthetetlennek elkönyvelt őrült nőket. Ám arról jóval kevesebben beszélnek, hogy az ide kerülők sokszor egyáltalán nem őrültek, hanem egyszerűen kellemetlenné váltak családjuk számára, vagy viselkedésük nem felelt meg a társadalmi elvárásoknak. A párizsi elit az év egyik legjelesebb eseményén, az Őrült nők bálján legeltetheti szemét a gyönyörű ruhákba öltöztetett, félredobott anyákon, feleségeken és kamasz lányokon, akik legalább egy este erejéig kiszabadulhatnak kórtermük fogságából. Genevieve főnővér szilárdan hisz a tudományban és dr. Charcot-ban, nincs helye kételynek szigorúan rendezett életében. Mindez azonban megváltozik, amikor találkozik egy új ápolttal, Eugénie-vel, akinek állapotára a tudomány nem képes választ adni. A családja által bezárt Eugénie-nek a meneküléshez segítségre lesz szüksége - mind az élőktől, mind a holtaktól. Az idei Őrült nők bálja minden korábbinál izgalmasabbnak ígérkezik... Victoria Mas hátborzongató és felkavaró debütáló könyve mesterien vegyíti a történelmi regényeket és a gótikus rémtörténeteket, miközben emléket állít az igaztalanul elmegyógyintézetbe zárt nők tömegeinek. A díjnyertes könyvből nagysikerű filmfeldolgozás készült.
U dodávateľa
14,72 € 15,49 €

Beletria je často nazývaná aj krásnou, alebo umeleckou literatúrou. Toto označenie pochádza z francúzskeho názvu belles lettres (krásna literatúra)Výrazom beletria sa súhrnne označujú umelecké prozaické diela. K najznámejším beletristickým žánrom patrí poviedka, novela, román, črta či umelecká reportáž.

Romány, poviedky a novely ponúkajú pútavé príbehy s výraznými postavami a atmosférou. Divadelné hry zase slúžia ako materiál pre divadelné predstavenia a prinášajú konverzácie, dramatické situácie a komediálne alebo tragické prvky.

Beletria je neoddeliteľnou súčasťou literatúry, ktorá obohacuje naše vnímanie sveta a poskytuje nám príležitosť prežívať rôznorodé príbehy a vstúpiť do rôznych svetov. Bez ohľadu na to, či preferujete dobrodružstvo, romantiku alebo reflexiu, beletria vám umožní objaviť nové myšlienky, inšpirácie a zábavu.

Hľadáte knižných hrdinov, ktorí vás zavedú do sveta romantiky, histórie, sci-fi či fantasy? Prinášame vám ten najlepší výber skutočných príbehov, románov, detektívok, noviel a poviedok. K úspešným autorom beletrie patria Jozef KarikaDominik Dán, Róbert Bryndza, Kristína Tormová, Urbaníková EvitaTáňa Keleová Vasilková a Stephen King