! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Haunting Adeline 1


Manipulátorka Dokážem manipulovať s emóciami každého, kto mi to dovolí. Raním ťa, rozplačem, rozosmejem a budeš kvôli mne aj vzdychať. Na neho však moje slová nepôsobia. Najmä nie vtedy, keď ho prosím, aby odišiel. Vždy je tam, pozoruje a čaká. A ja nedokážem odvrátiť zrak. Chcem, aby prišiel bližšie. Tieň Nechcel som sa zamilovať. Ale stalo sa a teraz sa už nedokážem držať bokom. Som očarený jej úsmevom, jej očami a tým, ako sa pohybuje. Spôsobom, akým sa vyzlieka... Budem ju sledovať a čakať, kým ju nebudem môcť urobiť svojou. A keď sa to stane, už ju nikdy nepustím. Ani keď ma o to bude prosiť.
Predpredaj
18,62 € 21,90 €

Silo


Toto je príbeh o ľudstve, ktoré sa snaží prežiť, o ľudstve na hrane. Svet, ako ho poznáme, sa stal neobývateľným, ľudia žijú v obrovských podzemných silách a na zem sa môžu dívať len cez kamery a veľké obrazovky. Rozhovory o živote na povrchu sú zakázané, ale vždy sa nájdu ľudia, ktorí o ňom snívajú, túžia dostať sa von. Títo ľudia sú však pre silo nebezpeční, pretože svojím optimizmom dokážu nakaziť aj iných. Za trest dostanú presne to, čo chcú: Môžu vyjsť von.
Predpredaj
23,72 € 27,90 €

Carnegieho slúžka


Slúžiť ako komorná v domácnosti Andrewa Carnegieho a vyhovieť jeho panovačnej matke, ktorá vládne svojmu panstvu a synom železnou rukou, nie je jednoduché. No Clare nechýba odhodlanie a silná vôľa a svojím úsilím a inteligenciou dosiahne, že sa na ňu čoskoro začne spoliehať nielen pani Carnegieová, ale aj jej starší syn. Hranica medzi zamestnávateľom a zamestnankyňou sa pomaly stiera, odhalenie minulosti však môže zničiť budúcnosť a celú Clarinu rodinu.
Predpredaj
18,62 € 21,90 €

Navždy Miles


Kedysi sukničkárskych bratov Milesovcov vytrhli z povrchného života miliardárov výnimočné ženy. Láska ich zmenila. Prechádzajú vlastným životným príbehom po boku svojich milovaných polovičiek. Roky, ktoré nasledovali po tom, ako sa rozhodli byť spolu, im priniesli nádherné chvíle plné vášne. No čakajú na nich aj skúšky, ktoré môžu ich vzťah upevniť alebo rozdeliť. Jameson a Emily sa rozhodnú poraziť jeho vorkoholizmus útekom do oázy pokoja. Tristan a Claire sa učia zladiť novovznikajúcu rodinu s budúcnosťou ich podnikania. Elliot a Kate čelia najťažšej výzve ich života, ktorá preverí silu ich lásky. Christopher a Hayden sa snažia skombinovať svoje rozdielne povahy a životné postoje tak, aby boli obaja šťastní. A s nimi aj ich adoptívny syn Eddie. Prekonajú spolu výzvy, ktoré sa na nich zosypali, a zažijú: žili šťastne až do smrti?
Predpredaj
13,59 € 15,99 €

Slovenská chrípka


Slovenská chrípka je zbierka poviedok z dedinského a malomestského prostredia, ktoré sa snažia láskavou, vtipnou formou pranierovať tupotu, alkoholizmus a iné neduhy slovenského vidieka. Nie sú to poviedky mentorské, agitačné, ale skôr divoké až mysteriózne, ukazujúce dobré stránky zdanlivo beznádejných ľudí. Etnograf a prehistorik Berky Jariabok™ sa tomuto ničivému súkoliu venuje už od lanského leta v roku 1970. Ani on však netuší, či Slováci ustoja toto cunami destilátov a hoaxov. Šťastný koniec ich životných príbehov sa rozplynul v slivkovom kvase, morálne posolstvo však pretrvalo. Len sa ho zatiaľ nepodarilo nájsť. Bohvie, kam sa podelo. A či vôbec voľakedy bolo.
Predpredaj
10,93 € 11,50 €

Odhalení – This Man 1


Erotický román Odhalení je první díl tetralogie This Man. Od samého začátku Vám nedovolí vydechnout: budete se zmítat ve vlnách citů, propadat se do hlubin vášně i stoupat do výšin romantické lásky.
Predpredaj
18,99 € 19,99 €

Jedna noc s vévodou


Píše se rok 1816 a devatenáctiletá Eliza Melroseová, dcera tiskařského magnáta, má být uvedena do londýnské vyšší společnosti – a má být provdána. K její nelibosti je však manžel to poslední, po čem touží. Pak se však seznámí s nejmladším synem zesnulého vévody z Chesteru, zneuctěným šlechticem, který je zahalen tajemstvím a je zcela nemožné mu odolat! Bohatství Melrosovy rodiny visí na vlásku... Bude Eliza kvůli jediné noci s vévodou riskovat vše?
Predpredaj
17,57 € 18,49 €

Mlčící pacientka, 2. vydání


Slavná malířka Alicia Berensonová měla idylické manželství. A pak jednoho dne svého muže zastřelila. Do záhadného případu nemá kdo vnést světlo, protože Alicia od vraždy už šest let nepromluvila ani slovo. Její mlčení chce prolomit psychoterapeut Theo Faber, pro kterého se na první pohled nelogická vražda stane posedlostí. Řešení se možná skrývá v jednom z Aliciiných obrazů. Je však Theo připraven zjistit pravdu?
Predpredaj
15,67 € 16,49 €

Nezkrotná - Crossfire 3 (CZ)


Chtěl by mě zkrotit a já se podřizuji jeho autoritě, ale když přijde na věc, dokážu se mu vzepřít a přinutit ho, aby se, alespoň na chvíli, poddal on mně. Mluvím o nejintimnějších chvílích našeho života, kdy jsme spolu jen on a já. O chvílích, kdy se rádi necháme jeden druhým zkrotit výměnou za nepředstavitelnou rozkoš…
Predpredaj
15,67 € 16,49 €

Ochránce v pokušení


Alana je specialistka na styk s veřejností, ale její soukromý život není žádné terno. Když kvůli výhrůžným vzkazům od stalkera vyhledá pomoc Chandlera Gamblea, všechno může být jinak. Majitel bezpečnostní agentury má nejen bohaté zkušenosti s ochranou lidí, ale taky libido rozběsněného býka. Chandler se však řídí přísným pravidlem – nikdy nepracuje pro někoho, s kým si to chce rozdat. Zvládne kvůli Alaně skloubit svoje povinnosti a sexuální choutky?
Predpredaj
15,67 € 16,49 €

Ukradené polibky


Jack Faraday, markýz z Dansbury, je bohatý a hříšně přitažlivý. Skandální chlípník, který okouzlil řadu dam, konečně potkává svůj perfektní protějšek v podobě Lilith Bentonové. Ta chce obnovit dobré jméno své rodiny a hodlá se výhodně vdát. Takže Jacka ignoruje. Pak je ale jejich náhodná účast u záhadné vévodově smrti donutí stát se spiklenci, aby očistili svá jména… a chladné pohrdání náhle ustoupí žhavé touze. Nyní Lilith připadá, že Jackovy ukradené polibky jsou příliš lákavé, než aby jim odolala...
Predpredaj
15,67 € 16,49 €

Nezlomní: Prošli džunglí, aby našli nejlepšího přítele


Knižní předloha filmu s Markem Wahlbergem v hlavní roli, skutečný příběh o osudovém setkání sportovce a psa. Když závodíte 700 kilometrů skrz džungli a hory Ekvádoru, toulavý pes v patách je to poslední, co potřebujete. Přesně to se ale stane Mikaelu Lindnordovi, když jednoho dne hodí zbídačenému tulákovi masovou kuličku. Ať se s týmem snaží sebevíc, nemohou ho setřást – a Mikael si brzy uvědomí, že ani nechce. Příběh Arthura je strhujícím svědectvím o výjimečném poutu utvořeném v extrémních podmínkách a boji za záchranu jednoho psího života.
Predpredaj
20,84 € 21,94 €

Koniar z Auschwitzu


Dojímavý skutočný príbeh o odvahe a prežití. Dokonca aj v pekle sa dá nájsť nádej. Heinz Adolf Oster bol šťastné dieťa vyrastajúce v zámožnej židovskej rodine v Kolíne. S nástupom Adolfa Hitlera k moci sa však jeho život začal drasticky meniť. Najprv rodinu vysťahovali z krásneho bytu na prestížnej ulici do maličkého bytu na okraji mesta, neskôr do geta v Lodži a odtiaľ po čase do koncentračného tábora Auschwitz. Malý chlapec zažíval hrôzy, aké nikdy predtým nezakúsil, no napriek tomu nestrácal vôľu žiť. Keď mu zomreli otec aj matka, ostal celkom sám. Prežiť mu pomohlo aj to, že hovoril po nemecky, a séria šťastných náhod. Konca vojny sa dočkal už ako dospievajúci mládenec. Keďže bol sirota bez domova, organizácia pomáhajúca židovským deťom ho umiestnila vo Francúzsku. Tam začal opäť chodiť do školy a učiť sa nový jazyk. Vďaka ďalšej šťastnej náhode sa o ňom dozvedel príbuzný žijúci v Amerike a chlapca si s manželkou adoptovali. V Kalifornii sa z Heinza Adolfa stal Henry, vyštudoval optometriu a prežil v Amerike dlhý, šťastný život.
Predpredaj
17,01 € 17,90 €

Výzva sluneční královny


Deset dívek a soutěž na život a na smrt. Lor žije pod nadvládou krále Aurory už dvanáct let. Touží po jediném – pomstít se za roky věznění a všechna další příkoří, která ji potkala. Kola osudu se roztáčejí a Lor se ocitá v sousedním království mezi devíti Vyvolenými, které mají soutěžit o titul Sluneční královny. Pokud se Lor podaří získat si srdce Slunečního krále, získá nejen svobodu, ale konečně i kýženou odplatu. Jenomže Lor nemá ve Výzvě sluneční královny co dělat a ostatní Vyvolené to vědí. Nezastaví se před ničím, aby Lor ze hry vyřadily. A výhra se tak pro Lor stává otázkou života a smrti.
Predpredaj
20,84 € 21,94 €

Vrchári na majeri


V roku 1530 Žigmund Balaša so svojimi lúpežnými rytiermi napadol Premonštrácky kláštor v Bzovíku. Vyhnal mníchov a objekt nechal prestavať na pevnosť. Neskôr všetko prešlo do rúk Kňazského semináru v Ostrihome. V roku 1908 pevnosť aj s majetkami predali istému Štefanovi Slukovi, neskôr sa stal vlastníkom veľkoobchodník Móric Schmidl. Majitelia sa často menili a pevnosť rokmi pustla. Okolitú pôdu však bolo škoda nechať ladom, preto miestne notárstva pre ňu hľadali schopných kupcov. V roku 1913 prišiel na Krupinskú vrchovinu na voze so ženou Markou a ôsmimi deťmi rázny gazda Matúš Očenáš – vrchár z obce Kalinka v okrese Detva. Tým sa začína príbeh nového majiteľa rozsiahlych polí, lúk a hory medzi Bzovíkom a Dolným Jalšovíkom. Rozprávanie autora zachytáva osudy členov mnohopočetného Očenášovského rodu, ich ťažký, miestami dramatický, ale i úsmevný život na majeri počas oboch svetových vojen, aj v obdobiach pred nimi a krátko po nich. Taktiež autentické výpovede niektorých ešte žijúcich potomkov prvého osadníka Matúša.
Predpredaj
12,26 € 12,90 €

Tisíc a jedna noc 6, 2. vydanie


Tisíc a jedna noc je zbierka orientálnych príbehov, ktorá sa dávno stala súčasťou svetovej literatúry. Inšpirovalo sa ňou veľa slávnych spisovateľov, hudobníkov a výtvarníkov. Zbierka mala veľký vplyv aj na európsku rozprávkovú tvorbu a folklór. Arabský text je štandardný a najznámejší, hoci iba málo prekladateľom sa ho podarilo preložiť celý (Payne-Burton do angličtiny, Salje do ruštiny, Littmann do nemčiny, Tauer do češtiny a teraz Ján Pauliny do slovenčiny). Na začiatku 6. dielu súboru rozprávok sa nachádzajú príbehy o klamároch, podvodníkoch, figliaroch a prefíkaných ľuďoch, ktorí sa z okraja spoločnosti dostanú až na dvor kalifa. Taký je aj Ahmad ad-Danaf , ktorý dobre pozná zločinecké podsvetie Káhiry a Bagdadu, a preto si ho kalif vyberie za kapitána svojich stráží. Na novom mieste sa osvedčí, rovnako ako jeho spoločník Hasan Šúmán. Prefíkaná Dalíla sa chce obidvom vyrovnať a vymýšľa šibalstvá a lotroviny. Kalif oceňuje jej „šikovnosť“ a bohato ju odmení. Z Káhiry prichádza do Bagdadu aj ´Alí az-Zajbak, aby sa ako profesionálny zlodej a podvodník zamestnal v kalifových gardách. Príbehy týchto hrdinov sa podávajú „zdola“, z pohľadu nižších spoločenských vrstiev, biednych a zaznávaných ľudí. Pred skazou ich zachraňuje veľkodušný kalif Hárún ar-Rašíd, ktorý ich povýši na expertov na odhaľovanie podvodov. Rozsiahle Rozprávanie o Hasanovi z Basry je veľmi blízke Džánšáhovým príbehom. Aj Hasan sa zaľúbi do víly a ožení sa s ňou. Víla mu však ujde, odletí do krajiny Vák-Vák a on musí podstúpiť dlhú a nebezpečnú cestu. V rozprávaní je veľa motívov a rozprávačských látok z čarodejných a cestopisných rozprávok. Veľmi zaujímavé je vtipné rozprávanie o rybárovi Chalífovi, ktorému pomôže zbaviť sa chudoby zázračná opica. Ilustrátor 6. zväzku: Peter Uchnár Graficky upravila Maja Rojko.
Predpredaj
47,41 € 49,90 €

Amerikánka


Co vás dokáže udržet při životě, když proti vám stojí celý svět a vy jste ještě dítě? Nejdůležitější je především věřit v sebe sama. Ale důležitá je také víra, že někde daleko, možná až v Americe, čeká někdo, komu na vás záleží… Příběh inspirovaný těžkým osudem Emy Černé, která si v komunistickém Československu prošla hned několika ústavy a pěstounskou péčí, se dočkal úspěšného divadelního zpracování v režii Viktora Tauše na pražských Jatkách78, který také natočil stejnojmenný celovečerní film.
Predpredaj
20,84 € 21,94 €

Odkaz lidské pýchy


Lidstvo prohrálo válku s Gory a ti zničili planetu Zemi. Zemětřesení, toxické výpary a věčná zima vypovídají o jediném – konec lidstva, jak ho známe, nadešel. Poslední arbitr, dokonalá syntetická mysl, se pokouší o zachování skomírající jiskry odkazu lidstva. Co to ale vlastně je? Jsou to lidé, to, co dokázali stvořit, nebo snad život samotný? Velkolepé finále se blíží… a vesmír se otřese v samotných základech.
Predpredaj
17,57 € 18,49 €

Pád do temnoty


Agentka Jessica Blackwoodová vyřešila už dva velké případy a jako vycházející hvězda FBI se stále musí vyrovnávat se svou nekonvenční minulostí iluzionistky. Pravidelně se teď také radí se svým excentrickým dědečkem, někdejším skvělým kouzelníkem, jehož vnímá jako svého učitele, přestože ho kdysi nemohla vystát. Zničehonic se ovšem rutinní sledovačka změní v drama a Jessica musí bojovat o život, když se na místě objeví vyšinutá žena s dítětem v náručí a vyhrožuje, že ho zabije. Téhož dne se krátce po silném zemětřesení, které zasáhne východní pobřeží, začne po internetu šířit podivné video, na němž fyzik Peter Devon, nositel Nobelovy ceny, který už je však osm let po smrti, předpovídá místo i datum zemětřesení. A nedlouho poté je nalezena mrtvola neznámé ženy, která popisem odpovídá útočnici, s níž se Jessica střetla. Vyšetřování série zdánlivě nesouvisejících, ale stejně tak bizarních a temných zločinů zavede Jessicu do coloradské pouště a do vísky, po níž se jednoduše slehla zem, a mladá agentka zjišťuje, že se bude muset popasovat s něčím chmurnějším a mocnějším, než by kdokoliv čekal. S něčím tak zvráceným, že za tím může stát jen jediný člověk – Čaroděj.
Predpredaj
20,84 € 21,94 €

Beletria je často nazývaná aj krásnou, alebo umeleckou literatúrou. Toto označenie pochádza z francúzskeho názvu belles lettres (krásna literatúra)Výrazom beletria sa súhrnne označujú umelecké prozaické diela. K najznámejším beletristickým žánrom patrí poviedka, novela, román, črta či umelecká reportáž.

Romány, poviedky a novely ponúkajú pútavé príbehy s výraznými postavami a atmosférou. Divadelné hry zase slúžia ako materiál pre divadelné predstavenia a prinášajú konverzácie, dramatické situácie a komediálne alebo tragické prvky.

Beletria je neoddeliteľnou súčasťou literatúry, ktorá obohacuje naše vnímanie sveta a poskytuje nám príležitosť prežívať rôznorodé príbehy a vstúpiť do rôznych svetov. Bez ohľadu na to, či preferujete dobrodružstvo, romantiku alebo reflexiu, beletria vám umožní objaviť nové myšlienky, inšpirácie a zábavu.

Hľadáte knižných hrdinov, ktorí vás zavedú do sveta romantiky, histórie, sci-fi či fantasy? Prinášame vám ten najlepší výber skutočných príbehov, románov, detektívok, noviel a poviedok. K úspešným autorom beletrie patria Jozef KarikaDominik Dán, Róbert Bryndza, Kristína Tormová, Urbaníková EvitaTáňa Keleová Vasilková a Stephen King