! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Štvanice


Den komisaře Paula Starského začíná špatně. Jeho žena žádá o rozvod, jeho milovaný pes umírá a v jednom pařížském bytě někdo drží rukojmí. Výsledkem jsou dvě oběti a stopy, které Paula s kolegyní Yvonne Chenovou dovedou ke známé bioložce Chloé de Talense. Starski tomu odmítá uvěřit – vždyť právě do Chloé se v mládí bezhlavě zamiloval. Aby prokázal její nevinu, vrhá se do vyšetřování… a vražedná smyčka se brzo začíná stahovat i kolem jeho krku.
U dodávateľa
17,57 € 18,49 €

Tichá noc (česky)


Šokující nehoda. Malá holčička bojuje o přežití. A její bezdětná teta změní svůj dosavadní život, aby jí pomohla. Paige Wattsová, potomek hollywoodské smetánky, realizuje své nenaplněné herecké ambice prostřednictvím vlastní dcery Emmy. Už v devíti letech hraje Emma hlavní roli v populárním televizním seriálu. Pak ale vše naruší nepředvídatelná tragédie. Emma nyní žije se svou tetou Whitney, která si zvolila zcela jinou cestu než její sestra Paige. Whitney byla vždy spíše studijní typ a opovrhovala kultem celebrit, který byl součástí jejich dětství. Místo toho se stala psychiatričkou a své práci se naprosto oddala. Užívá si také nezávazný milostný vztah s úspěšným rizikovým investorem. Když se však dozví o sestřině nehodě, opustí vše, co dosud znala, a rozhodne se pomoci své neteři. Emma nekomunikuje, nic si nepamatuje, je vyděšená a ztracená. Dokáže jí teta pomoci s návratem k normálnímu životu?
U dodávateľa
17,19 € 18,09 €

dostupné aj ako:

A város tükrei


Spanyolországban az inkvizíció és a rettegés az úr, ezrek kerülnek máglyára. Madrid városában dörgedelmes szónoklatok uszítják a keresztényeket a más vallásúak ellen. A tömegeket a Hang irányítja, ő - a szörnyű titkok tudója - mondja ki a halálos ítéleteket. Az ott élő testvérpárosból Antonio a családi hagyományt folytatva orvos lett, szép felesége és kisfia iránt azonban nem sok érdeklődést mutat. Velük egy fedél alatt él csélcsap öccse, Miguel, aki bár számtalan nőt ismer, csak egyet szeret - azt, akit nem szerethet. A regény főszereplői az inkvizíció elől menekülő ibériai zsidók, akiket az Oszmán Birodalom zsidó közösségei fogadtak be. Voltak köztük kikeresztelkedettek, de olyanok is, akik többé nem egy vallási közösség tagjaként kívánták meghatározni magukat, és arra a kérdésre kerestek választ: Ki vagyok én? Shafaknak ezt a történetét is áthatja a misztikum: dzsinnek, démonok, őrangyalok kísérik hőseit.
U dodávateľa
13,18 € 13,87 €

Jo fiai - A Kisasszonyok-sorozat folytatása


Hála az öreg Mr. Laurence örökségének, tíz évvel az alapítás után Plumfield főiskolává nőtte ki magát. A régi növendékek ifjakká, illetve bájos és törekvő fiatal hölgyekké serdültek, akik a maguk útját járják a nagyvilágban. Ám egy fiatalnak ugyanannyi a gondja-baja, mint egy gyereknek, és ilyenkor kiderül, hogy ők még mindig Jo "fiai"... Louisa May Alcott (1832-1888) Pennsylvaniában született. Mire ő és három nővére kinőtt a gyermekkorból, cseppet sem gyakorlatias apjuk csődbe vitt egy forradalmian idealista oktatási elveken alapuló iskolát (a plumfieldi iskola mintaképét), egy gazdaságot és egy utópisztikus vegetáriánus közösséget. Louisának tehát már kamasz fejjel ki kellett találnia valamit, amivel hozzájárulhat a családi bevételhez. Néhány évig rémtörténeteket, illetve melodramatikus ponyvaregényeket szállított folyóiratoknak. Ezután arra gondolt, hogy ő és három nővére tökéletes modellek lennének egy komolyabb regényhez. Így született meg a Kisasszonyok, amelyből hamar klasszikus lett. Életszerű alakjainak és helyzeteinek köszönhetően az olvasók mohón várták a folytatásokat, s ez a családregény-folyam sok évvel a szerző halála után még mindig képes megindítani az olvasót.
U dodávateľa
9,17 € 9,65 €

Szívhang


Missed ab, élettelen embrió a méhben, öt milliméter, kaparásra előjegyezni - ennyi főhősünk diagnózisa. A történet helyszíne a hatágyas C szoba, ahol abortuszra váró és az abortusztól rettegő, kiszolgáltatott fiatal lányok és asszonyok töltik együtt a lassan múló időt. A vidéki kórház kiégett személyzete teszi a dolgát, nincs idő és nincs erő megértésre. A faluban az asszonyok azt mondják, az idő segít. Isten elvette, majd ad másikat. Négyből egy így végződik. Nem kell sírni, elmúlik. Mással is megtörtént, aztán most mégis ikrei vannak. A kiscsibék kikelnek, a szomszéd macska háromszor fial, a ház fölött elrepül egy gólya. Hogy lehet nem folyamatosan arra gondolni, hogy másnak miért megy olyan könnyedén? "Aznap este még Ilus nénit is felhívtam, nincs-e véletlenül piros bazsarózsája a kertben, amit kiszárított, és akkor Ilus néni azt felelte, ugye tudom, hogy nem a bazsarózsától leszek terhes, és hogy a paradicsom igenis zöldség, akkor is, ha Ila meg a kínaiak szerint gyümölcs, ki hallott már ilyet, hogy délután ne egyek paradicsomot, kiabálta felajzottan, az én időmben bármit megettünk, azt ettük, ami volt, három gyerekem van, és elhiheted nekem, nem a kelbimbótól lettem terhes, hanem a férjemtől, minden háznál volt két macska, azzal se volt gond, most meg ezzel is riogatják a lányokat, akiket kocsival hord a férjük ide-oda, hát elmondom neked, én aznap, amikor megszültem Ilát Miskolcon, reggel még biciklivel mentem munkába, nem volt divat ennyire boldognak meg kényelmesnek lenni, nem, édes lelkem, hogy miket találnak ki jó dolgukban az emberek!"
U dodávateľa
9,17 € 9,65 €

A Szépség istennői - Hamvas Béla a női eszményről, a női nemről, nőkről, szerelemről


Különös és nehéz feladat áttekinteni egy életművet abból a szempontból, hogy az író miként vélekedik a nőkről, a női eszményképről, a szerelemről és hogyan ír róluk. Ugyanakkor mégis izgalmas kihívás, hiszen nem lehet nem észrevenni, hogy a nők lépten-nyomon felbukkannak Hamvas írásaiban. Hol metafizikai magasságokba emeli a női nemet, hol csábító, szánalmas és egyszerre titokzatos érzéki lényekként mutatja be őket. Kötetünkben Hamvas Béla e témakörből származó írásaiból és második felesége, szellemi társa, Kemény Katalin, kettejük kapcsolatára vonatkozó írásaiból válogattunk. A könyv érdekessége, hogy egyes Hamvas és Kemény Katalin szövegeket QR-kód segítségével meg is hallgathatja az olvasó, Fekete Ernő és Fullajtár Andrea színművészek tolmácsolásában. A kötet mellékleteként pedig elolvashatják Kemény Katalin átfogó tanulmányát is, amelyet férje, Hamvas Béla munkásságáról írt 1977-ben, Élet és életmű címmel. A Szépség istennői című válogatásunkban Hamvas Béla a nőkről, a női nemről, a női eszményről és a szerelemről írott gondolataiból nyújtunk széleskörű válogatást, valamint feleségével, Kemény Katalinnal való kapcsolatának egyes dokumentumai és Kemény Katalin Hamvasról írott nagyívű tanulmánya (Élet és életmű) is szerepelnek a könyvben. QR-kód formájában színészek tolmácsolásában hallgathatunk részleteket a hamvasi és a Kemény Katalin által írott esszékből, versekből, levelekből.
U dodávateľa
12,23 € 12,87 €

Boldog család


A Tökéletes pár szerzőjétől... USA Today bestseller A családom most egyesült újra. Ki akarja szétszakítani? Az anya, aki eltűnt... Beth tízéves volt, amikor szépséges, vad édesanyjának, Alice-nek nyoma veszett. Azóta Beth élete nem volt ugyan mindig könnyű, de mostanra megállapodott, a munkájában sikeres, szeretetteljes családja és szép otthona van. Egy váratlan vendég Aztán egy nap kopogtatnak. Alice visszatért. Beth mindent megtesz, hogy helyreállítsa kettejük kapcsolatát, felajánlja édesanyjának, hogy költözzön hozzájuk. És az élet ajtóstul ront a házba... Eleinte minden csodás. De aztán Beth mellől apránként elpártolnak a barátai, furcsa dolgok történnek, pletykák kezdenek terjedni róla. Valaki azon van, hogy tönkretegye Beth újonnan megtalált boldogságát. Vajon ki lehet? És meddig hajlandó elmenni?
U dodávateľa
13,76 € 14,48 €

A látogatók


Liv minden bizonnyal élete legnehezebb időszakát éli. Miután elvesztette a kisbabáját, szeretett apja eltűnésével is szembe kell néznie. Hogy kérdéseire választ kapjon, beköltözik a férfi lakásába. Az érkezése után azonban megmagyarázhatatlan furcsaságokat tapasztal - vajon a gyász miatt képzelődik, vagy tényleg nincs egyedül?
U dodávateľa
15,30 € 16,10 €

A boldogságnak nyolc karja van


Elbűvölő, szellemes és letehetetlen történet barátságról, számvetésről és reményről, középpontjában egy özvegy és egy óriáspolip valószínűtlen kapcsolatával. A hetvenéves Tova Sullivan mindig is azt vallotta, hogy az a legjobb terápia, ha az ember elfoglalja magát. Így hát amikor a férje meghal, ő takarítói állást vállal a Sowell Bay-i Akváriumban. Úgy érzi, az akvárium néma lakóinak a társaságában megnyugszik a lelke. Az egyik esti műszak alkalmával Tova megmenti a tartályából rendszeresen kiszökő, mérhetetlenül kíváncsi csendes-óceáni óriáspolipot, Marcellust. A polip és az asszony barátságot köt, és Marcellus, aki a fogságban töltött évek során remek megfigyelőképességre tett szert, elhatározza, hogy fényt derít Tova múltjának legnagyobb rejtélyére: a fia eltűnésére. Vajon sikerül felszínre hoznia az igazságot, mielőtt túl késő lenne?
U dodávateľa
15,30 € 16,10 €

Túléltem - 55 trauma/írás


"A TÚLÉLTEM 55 trauma/írás különleges kötet. A szerzők a legbelsőbb titkaikat osztják meg ebben a könyvben: életük legnehezebb, legfájdalmasabb emlékeit. A traumáikat. Az írások többsége a Péterfy Akadémia Trauma/írás kurzusán született, ahol csodálattal és megrendüléssel tapasztaltam, mennyi erő, mennyi elszántság kell ahhoz, hogy valaki azt mondhassa: végre elmondtam. Végre megírtam. Túléltem." Péterfy-Novák Éva "A trauma kiszorítja a tüdőből a levegőt. Talán észre sem veszi az ember, de minél tovább hordozza a fájdalmát, annál felületesebb lesz a légzése. Ezek az írások apró kis lélegzetvételek, beszív-kifúj gyakorlatok, amik segítenek, hogy visszatérjen a ritmus és végre megint szabadon áramolhasson az éltető oxigén." Orvos-Tóth Noémi
U dodávateľa
15,30 € 16,10 €

Szeretlek, Hawaii!


Oliver Jenkins ünnepelt, világhírű színészként élte az életét, egészen addig, amíg a volt szeretője, Elena Scott színésznő le nem nyilatkozta a tévében, hogy zaklatta és megerőszakolta őt. Oliver hírneve, karrierje, élete egyik pillanatról a másikra omlott össze. Oliver tudja, hogy amit állítanak róla, az hazugság, mégsem tudja bizonyítani az ellenkezőjét. Ráadásul a botrány miatt elveszítette Lorát, a csinos riporterlányt is, akibe időközben beleszeretett. Lora már épp kezdte volna elhinni, hogy ami alakul közte és Oliver között, az nem csak játék és nem csupán egyetlen éjszakára szóló kaland, amikor kitör a botrány, és teljesen padlóra kerül. Kompromittáló fotók látnak napvilágot, amik miatt Lora – bármennyire fáj neki – megszakít minden kapcsolatot a férfival. Oliver elhatározza, ha törik, ha szakad, visszaszerzi a lányt, és addig fog nyomozni, amíg ki nem deríti, kinek állhatott érdekében tönkretenni őt. Megfogadja, ha addig él is, bebizonyítja ország-világnak, hogy ártatlan. Csakhogy nincs könnyű dolga, mert szinte mindenki ellene van. Zoé és Jake, a barátaik mindenben segítik Lorát és Olivert. Rábeszélik őket, hogy utazzanak el velük Hawaiira, ahol abban bíznak, hogy a két szerelmes amellett, hogy elbújhat a világ elől, talán újra egymásra találhat.
Na sklade 2Ks
15,30 € 16,10 €

A sittafordi rejtély


"Soha életemben nem éreztem ilyen hideget - mondta halkan maga elé. - Szegény papa, hogy bírtad ezt a világháborúban? Ennél semmi sem lehet rosszabb." Szokatlanul kemény tél köszönt Sittafordra. A kitartó hóesés Sittaford Lakot is elvágja a külvilágtól, így Mrs. Willett és vendégei az ötórai tea után asztaltáncoltatásba kezdenek. A komor, unalmas téli estébe egy kis izgalmat vivő szeánsz felfokozott hangulatban indul... és az asztal megmozdul. A hat részvevő a T R E V betűket olvassa ki a kopogásból. A szellemvilág Trevelyan kapitányról, Sittaford Lak jelenleg máshol tartózkodó tulajdonosáról hoz üzenetet: H A L O T T! Síri csönd borul a társaságra, de az asztal ismét inogni és kopogni kezd: G Y I L K O S S Á G! Burnaby őrnagy, bár katonaember létére nem hisz az egészben, és a hölgyek sem akarják elengedni ebben a zord időben, mégis elindul Hazelmoorba, hogy utánajárjon, vajon történt-e valami a barátjával...
U dodávateľa
9,19 € 9,67 €

Crueler Than Dead 2


O Maki, která přináší poslední dávky vakcíny, je postaráno vládnoucí elitou Dómu, kde hrstka vyvolených žije v luxusu, zatímco ostatní přežívají v příšerných podmínkách. Šóta s Miurou jsou vrženi do strastí každodenního života přeživších, kteří neměli dostatek štěstí, aby se stali vyvolenými. Miura je zařazen do pracovní skupiny a Šóta se pro změnu spřátelí s vůdcem dětského gangu, který mu pomůže najít otce...
U dodávateľa
13,02 € 13,70 €

Pennies - Pennyk - Dollár-sorozat 1.


Valamikor régen egy tizennyolc éves pszichológushallgató voltam. Ma már egy férfi tulajdona vagyok. Mióta két éve elraboltak és eladtak, zúzódások borítják a testemet. Némaságba burkolózva szenvedek, de nem vagyok hajlandó megtörni. Nem és nem. Egészen addig, míg meg nem ismerem Őt. Elder Prestet, az egyetlen embert, aki amikor rám nézett, tényleg engem látott. Az egyetlen embert, aki még a gazdámnál is kegyetlenebb. Olyan okokból akar engem, melyeket nem érthetek. Kibérel egy éjszakára, majd otthagy. Aztán visszatér. És onnantól fogva még bonyolultabbá válik az életem. Egy elrabolt és eladott lány sokkoló és kegyetlen története. Csak erős idegzetűeknek! 18 éves kortól ajánljuk!
U dodávateľa
12,26 € 12,90 €

Vázlat valami máshoz


Magdinak dührohamai vannak, Áginak tízezer követője, Györgyi férjének politikai karrierje, Anikónak alig-alig íródó regénye. Mán-Várhegyi Réka könyve négy mai nő hétköznapjaiba enged betekintést. A négy történet egyfajta panorámát nyújt arról, hogyan határoz meg bennünket a hozzánk közelállók sorsa, saját szorongásaink és a világjárvány tapasztalata. A Vázlat valami máshoz fanyar iróniával és mély együttérzéssel jeleníti meg szereplői csak töredékekben megismerhető életét, döntési helyzeteit és folyton elodázott választásaikat.
Na sklade 1Ks
10,73 € 11,29 €

Szent bűnök


Nora Roberts klasszikus történetében a pattanásig feszült izgalom keveredik az érzéki szenvedéllyel - egy férfi és egy nő ered az őrült gyilkos nyomába, s kerül a nyomozás során újabb és újabb veszélyekbe... A lusta nyári hónapok során a könyörtelen hőhullám a fő hír Washingtonban. Ám az időjárás-jelentések lekerülnek a címlapról, amikor holtan találnak egy fiatal nőt, mellette egy lapon a következő szavakkal: Bűnei megbocsáttatnak. Az első áldozatot hamarosan két másik követi, és hirtelen minden főcím a gyilkossal foglalkozik, akinek a sajtó a "Pap" nevet adta. Amikor a rendőrség felkéri dr. Tess Courtot, a híres pszichiátert, hogy segítsen a nyomozásban, a doktornő zavaró portrét fest az eltorzult lélekről. Ben Paris nyomozót a legkevésbé sem érdekli a gyilkos lelke, ám Tesst nem tudja egykönnyen kiverni a fejéből. A magas, barna és jóképű Bennek legendás híre van a nők körében, azonban a hűvösen elegáns Tess nem úgy reagál rá, ahogy a többiek szoktak - és a nyomozót izgatja a kihívás. Együtt erednek a sorozatgyilkos nyomába, és fellángol közöttük a szenvedély forró lángja. Azonban valaki más is szemet vetett a gyönyörű, szőke pszichiáterre... és Ben csak imádkozhat, hogy amikor az őrült lecsap, képes legyen még időben megállítani...
U dodávateľa
8,83 € 9,29 €

II. Richárd


"Népszerű dráma lehetett a II. Richárd a kiadások számát és sűrűségét tekintve, és I. Erzsébet állítólag neheztelt is, hogy már negyvenszer játszották, ami 60-80 ezer nézőt jelent a 100 ezer lakosú Londonban, ugyanis azt pletykálták, hogy a határozatlan, csapongva rendelkező király alakjában a királynőre célzott volna a szerző." Spiró György
U dodávateľa
5,21 € 5,48 €

Spy x Family 5


Anya možná získala první hvězdu, ale tím to rozhodně nekončí. Naopak, stojí před ní jedna z největších výzev v jejím životě – pololetní zkoušky. Dokáže se přes ně s pomocí své nevšední rodiny dostat, nebo selže a s ní i operace Puštík? A podaří se jí získat na svou stranu Damiana Desmonda a proniknout tak k jeho otci? Boj o světový mír pokračuje!
Na sklade 2Ks
13,02 € 13,70 €

Jak jsem se reinkarnoval coby sliz 1


Myslel jsem si, že jsem umřel, protože mě probodl nějaký šílenec, ale místo toho jsem se reinkarnoval do jinýho světa?! V arzenálu mám dvě unikátní schopnosti: „Predátora“, co dokáže krást cizí schopnosti, a „Velemudrce“, který o tomhle světě ví naprosto všechno. Spolu s nimi se vydám na to největší slizké dobrodružství vůbec!
U dodávateľa
13,02 € 13,70 €

Beletria je často nazývaná aj krásnou, alebo umeleckou literatúrou. Toto označenie pochádza z francúzskeho názvu belles lettres (krásna literatúra)Výrazom beletria sa súhrnne označujú umelecké prozaické diela. K najznámejším beletristickým žánrom patrí poviedka, novela, román, črta či umelecká reportáž.

Romány, poviedky a novely ponúkajú pútavé príbehy s výraznými postavami a atmosférou. Divadelné hry zase slúžia ako materiál pre divadelné predstavenia a prinášajú konverzácie, dramatické situácie a komediálne alebo tragické prvky.

Beletria je neoddeliteľnou súčasťou literatúry, ktorá obohacuje naše vnímanie sveta a poskytuje nám príležitosť prežívať rôznorodé príbehy a vstúpiť do rôznych svetov. Bez ohľadu na to, či preferujete dobrodružstvo, romantiku alebo reflexiu, beletria vám umožní objaviť nové myšlienky, inšpirácie a zábavu.

Hľadáte knižných hrdinov, ktorí vás zavedú do sveta romantiky, histórie, sci-fi či fantasy? Prinášame vám ten najlepší výber skutočných príbehov, románov, detektívok, noviel a poviedok. K úspešným autorom beletrie patria Jozef KarikaDominik Dán, Róbert Bryndza, Kristína Tormová, Urbaníková EvitaTáňa Keleová Vasilková a Stephen King