! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Knihy - Mafia, podsvetie strana 3 z 3

Padrino Krejčíř 1. a 2. díl (Gangster a Žralok)


Série dvou knih, podle nichž byla natočena první část celovečerního dvoudílného filmu Gangster KA. Box obsahuje: Padrino Krejčíř - Gangster Kniha, která přibližuje zrod a podvody nejobávanějšího gangstera v dějinách České republiky Radovana Krejčíře. Přibližuje dobu od devadesátých let do roku 2002. Vyšla v roce 2015. Padrino Krejčíř - Žralok Druhý díl, který odkrývá vražedné praktiky v podsvětí a Krejčířův skandální útěk z vily plné policistů. Popisuje roky 2002 až 2005. Vyšla v roce 2016.
Vypredané
20,84 € 21,94 €

Lacná kniha Satan, teší ma! (-70%)


Peter Tóth po dvoch rokoch prelomil mlčanie a pozdravil Slovensko: Satan, teší ma! Satan, teší ma! je novou knihou najznámejšieho utajeného svedka slovenskej kriminalistiky Petra Tótha. Autor konečne prelomil dvojročné mlčanie a v strhujúcom rozprávaní čitateľovi z prvej ruky ponúka prepletené príbehy Mariana Kočnera, Aleny Zsuzsovej, vraždy Jána Kuciaka, Norberta Bödöra, advokáta Daniela Lipšica, kauzy Čistý deň a hlboko načiera aj do zatuchnutých močiarov sveta mediálnych manipulácií. Kniha otvára dvere trinástej komnaty Mariana Kočnera. Dramatickým a zároveň živým spôsobom odhaľuje osudovú chybu tejto kontroverznej figúrky slovenského biznisu, smotánky a politiky, v dôsledku ktorej sa celá krajina dozvedela, čo je to Threema. Vyplavila na povrch dovtedy ťažko predstaviteľnú sieť korupcie, nečestných praktík a morálnej špiny. Peter Tóth aj vo svojom najnovšom diele pokračuje v systematickej kritike stavu slovenskej žurnalistiky. Satan teší ma! je aj príbehom o útrapách rodiny utajeného svedka, ktorý musel po nezákonnom vyzradení jeho identity hľadať bezpečné útočisko pre seba a svojich najbližších na opačnom brehu Atlantiku. Ako zistili neskôr, svedok a jeho rodina utekali nielen pred prípadnou pomstou nájomných vrahov, ale aj pred úkladmi tajnej služby vlastného štátu. Niekoľko paralelných dejových línií knihy sa aj vďaka tejto zápletke odohráva vo viacerých krajinách Severnej Ameriky a Európy, na pobrežiach dvoch svetových oceánov. V Tóthovej knihe, ako obyčajne, defilujú postavy a postavičky podsvetia, politiky, médií, biznisu a spravodajských služieb. Opisuje veľké intrigy malého Slovenska a ponúka nový pohľad na najtraumatickejší zážitok naše spoločnosti za uplynulé roky: vraždu Jána Kuciaka a spôsob jej vyšetrovania tak za múrmi Národnej kriminálnej agentúry, ako aj na stránkach hysterickej tlače.
Vypredané
4,79 € 15,95 €

dostupné aj ako:

  • 5 /5

Lov na Pabla Escobara


Neslávne známy medellínsky kartel pašoval v osemdesiatych a deväťdesiatych rokoch do Spojených štátov a Európy tony kokaínu. Na jeho čele stál legendárny kolumbijský narkobarón Pablo Escobar. Z Kolumbie sa stala vojnová zóna, nájomní vrahovia sicariovia nemilosrdne likvidovali konkurenciu, ale aj policajtov a obyčajných obyvateľov, všetko pre jediný cieľ – udržať Pabla Escobara na čele jednej z najvplyvnejších zločineckých organizácií všetkých čias. Escobar zarábal miliardy dolárov, kupoval si politikov a najšikovnejších právnikov a štylizoval sa do úlohy hrdinu zbedačeného kolumbijského ľudu. Dlhé roky bol napriek enormnej snahe kolumbijskej polície nedotknuteľný. Steve Murphy a Javier F. Pena boli agenti pridelení ku kolumbijsko-americkému pátraciemu oddielu Bloque de Búsqueda, ktorý mal za úlohu skoncovať s Escobarovou hrôzovládou. Príbeh dvoch odhodlaných agentov medzitým spoznal celý svet prostredníctvom seriálu spoločnosti Netflix Narcos. Prvýkrát však prehovorili osobne a v tejto knihe rozprávajú skutočný príbeh o tom, ako sa podieľali na stíhaní najhľadanejšieho zločinca na svete. Od ťažkých začiatkov v elitnom policajnom útvare a náročnom výcviku až po životnú misiu v kolumbijskom Medellíne, kde ďaleko od domova slúžili v prvej línii nekonečnej vojny proti drogám, ktorá do dnešného dňa pustoší Ameriku. Z anglického originálu Manhunters (St. Martin’s Press, New York 2020) preložil Matúš Kyčina.
Vypredané
14,16 € 14,90 €

dostupné aj ako:

  • 3,5 /5

Vory - Ruská supermafia


Dokument o zločineckej triede sformovanej v stalinských táboroch – hrozbe presahujúcej hranice Ruska –, o voroch v zakone. Mark Galeotti je špičkový odborník na ruský organizovaný zločin, konzultant vlád a policajných zložiek po celom svete. Čitateľom prináša fascinujúce dejiny vorov v zakone – skupiny, ktorá zdarne prežila všetky zmeny od stalinizmu, studenej vojny, sovietskej okupácie Afganistanu až po finálny kolaps komunistického experimentu. Vory v zakone, ako sa často hovorí ruskej mafii, vznikli najmä vo väzniciach a gulagoch, kde si vyvinuli jedinečnú kultúru. Jej príslušníci sa značkovali premyslenými tetovaniami a dodržiavali takzvaný „zlodejský zákon“ – prísny systém, ktorý zakazoval všetky platené zamestnania a akúkoľvek spoluprácu so silovými zložkami štátu. Galeotti využil dve desaťročia podrobného výskumu, aby priniesol jedinečnú štúdiu vorov na ceste k moci od skromných počiatkov cez nespútanú ruskú oligarchiu až po nové príležitosti po celom svete.
Vypredané
17,01 € 17,90 €

dostupné aj ako:

  • 4 /5

Ndrangheta


’Ndrangheta, talianska mafiánska organizácia s takmer nevysloviteľným názvom, v júli 1973 v Ríme uniesla Johna Paula Gettyho III., šestnásťročného vnuka ropného magnáta a zároveň jedného z najbohatších mužov sveta Jeana Paula Gettyho. Po troch mesiacoch márneho vyjednávania únoscovia poslali do redakcie denníka Il Messaggero obálku s kúskom chlapcovho ucha. V polovici decembra Johna Paula prepustili. Rodina zaplatila výkupné približne dve miliardy lír. Správa sa objavila v tlači po celom svete a o ’ndranghete sa začalo hovoriť aj v zahraničí. Za špinavé peniaze v južnom Taliansku vybudovali celé mestské štvrte, ale poslúžili aj na nákup kamiónov, nákladných áut či bagrov a na zakladanie stavebných firiem, ktoré sa zapájali do verejných súťaží. Väčšinu prostriedkov najprv investovali do pašovania cigariet, neskôr do nákupu drog, ktoré predstavujú obrovský mafiánsky biznis. Nepredstaviteľné množstvo hotovosti pochádzajúce z tohto obchodu treba preprať a nejako recyklovať. Ako? Rôznymi spôsobmi, a aby si členovia ’ndranghety celý tento cyklus uľahčili, začali sa presúvať do stredného a severného Talianska, do zahraničia, severnej Európy, ba aj do Južnej Ameriky, Austrálie či Kanady. V mnohých krajinách využili medzery v zákonoch, napríklad v Kanade, ktorá zaviedla najvyššiu povolenú hranicu na dovoz hotovosti až začiatkom nášho storočia. Odhaduje sa, že ’ndrangheta fakturuje až 43 miliárd eur ročne a najmenej tri štvrtiny tejto sumy putujú do legálnej ekonomiky. Rukami mafie pretekajú doslova zlaté rieky a kalábrijská mafia ich investuje do stavebníctva, nehnuteľností, tretieho sektora, veterných parkov, odpadu, ale aj do turizmu, luxusného majetku, ba dokonca do záchytných centier pre migrantov. To všetko pomocou nespočetných strategických aliancií s verejnými činiteľmi, bankármi, advokátmi, daňovými poradcami a brokermi bez škrupúľ. Pretože kostrou mafiánskej moci je korupcia. Bojovať proti praniu špinavých peňazí na celosvetovej úrovni je čoraz zložitejšie. Rozdiely v súdnictve, nejednotná klasifikácia zločinov a ťažkosti pri koordinovaní spoločného postupu len pomáhajú všetkým odnožiam mafie, ktoré, naopak, sú schopné čím ďalej tým lepšie spolupracovať aj na medzinárodnej úrovni. Táto kniha nám však ukazuje, že bojovať proti organizovanému zločinu nie je nemožné.
Vypredané
9,41 € 9,90 €

dostupné aj ako:

Tajný denník mafiána - Róbert Holub


Prvýkrát o dramatických súbojoch v slovenskom mafiánskom podsvetí 90. rokov prehovorí hlas zo záhrobia. Vďaka nájdenému tajnému denníku mafiánskeho bossa Róberta Holuba sledujeme jeho let k výšinám bohatstva, moci a spoločenského postavenia, ktoré drasticky ukončil strmý pád vopred ohlásenej smrti. Svedectvo jeho manželky naznačuje šokujúce pozadie v réžii vtedajšej štátnej moci... Nový pohľad na východoslovenského mafiánskeho bossa. Podľa jeho zápiskov zachránil život Albáncovi, ktorý ho potom skoro zabil; vytiahol svojich budúcich zradcov z bahna a nedočkal sa vďaky; zaplatil krstiny syna svojho pobočníka Kolárikovi a ten namiesto vďaky ukradol, čo mohol z jeho pozostalosti. Holub tiež vyriešil problém Černáka so Svobodom a ten na neho neskôr usporiadal hon s krvavým koncom. Ešte viac (aj o metódach SIS) z mafiánskeho prostredia 90. rokov...
Vypredané
14,16 € 14,90 €

Apám, a drogbáró


Juan Pablo Escobar, jelenlegi nevén Juan Sebastián Marroquín Santos a világtörténelem legismertebb drogkereskedőjének a fia. Medellínben született 1977-ben. Építész és ipari tervezőmérnök. Mint pacifista, párbeszédet és megbékélést kezdeményezett azokkal, akik a nyolcvanas és kilencvenes években lettek apja drogkereskedelemmel kapcsolatos terrorizmusának áldozatai. Gyakran tart előadásokat, szerepelt az ENSZ Nemzetközi Békenapján bemutatott, díjnyertes dokumentumfilmben, amely "Apám bűnei" (Pecados de mi padre) címen jelent meg 2009-ben. A családi történeteket mindig hallgatás övezi, és csak az idő múlásával válik kimondhatóvá és meghallhatóvá az igazság. Azt hittük, hogy mostanra már mindent elmondtak Pablo Escobarról, a drogkereskedőről, Latin-Amerika valaha élt legszörnyűbb bűnözőjéről, de ezek a történetek mindig külső szemlélők történetei voltak, sosem az otthon melegéből mesélték el őket. Huszonegy évvel a Medellín kartell fejének halála utá, Juan Pablo Escobar utazásra indul a múltba, amit nem válaszhatott, ami elkerülhetetlenül a sajátja, hogy megmutathassa apja eddig ismeretlen oldalát: egy férfi, aki elképzelhetetlen kegyetlenségre volt képes, miközben a családját a végletekig szerette. Ez a fiú nem az apát próbálja mentegetni, nem megváltást keres számára, hiszen a saját története is az erőszak szövedékéből épül fel.
Vypredané
12,26 € 12,90 €
  • 5 /5

Jozef Roháč - Príbeh zabijaka mafie


Nepochopený básnik alebo chladnokrvný nájomný vrah? Hĺbavý mystik alebo mafiánsky zabijak? Príjemný spoločník alebo útočník zo zálohy? Jozef Roháč bol dlhé roky nepolapiteľný a zdanlivo neodsúditeľný. Môžu za to tajné služby, ktorým ako mafián slúžil? Bol fetišista, ktorý si odkladal čapice, čo mal na hlave, pri každej vražde, až ho usvedčila tá jediná, čo na mieste činu zahodil? A možno všetko dokopy, presvedčte sa sami...
Vypredané
12,30 € 12,95 €

Charles Manson - Život a doba


Charles Manson je po více než 40 let synonymem pro psychopata. Jeho jméno ani činy není možné ignorovat nebo zapomenout. Jeff Guinn se noří do hloubky Mansonova příběhu a rekonstruuje kombinaci událostí a okolností, které pomohly stvořit monstrum. Guinn líčí jeho špatné rodinné zázemí, mladistvé „nerozvážnosti“ i založení nechvalně proslulé Mansonovy „rodiny“ a odhaluje tajemství jedné z nejhorších kriminálních epizod v moderní americké historii.
Vypredané
21,84 € 22,99 €

Lacná kniha Charles Manson - Život a doba (-90%)


Charles Manson je po více než 40 let synonymem pro psychopata. Jeho jméno ani činy není možné ignorovat nebo zapomenout. Jeff Guinn se noří do hloubky Mansonova příběhu a rekonstruuje kombinaci událostí a okolností, které pomohly stvořit monstrum. Guinn líčí jeho špatné rodinné zázemí, mladistvé „nerozvážnosti“ i založení nechvalně proslulé Mansonovy „rodiny“ a odhaluje tajemství jedné z nejhorších kriminálních epizod v moderní americké historii.
Vypredané
2,30 € 22,99 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Pablo Escobar (-70%)


dokument o Pablovi Escobarovi je príkladom, ako má vyzerať nekompromisná, neústupčivá investigatívna žurnalistika. Titul, ktorý sa pýši prestížnou novinárskou Cenou Corneliusa Ryana, sleduje krvavý príbeh vzostupu a pádu hlavy medellínskeho kokaínového kartelu, nazývaného aj „Kokaínový kráľ“. Escobarova zločinecká ríša na vrchole moci držala v hrsti celý štát a s ním ako rukojemníkov tridsať miliónov ľudí. Túto hrôzovládu ukončila až smrť narkobaróna. Dôkladný pohľad oceňovaného novinára Marka Bowdena z bezprostrednej blízkosti opisuje donedávna neznáme podrobnosti o šestnásť mesiacov trvajúcom tajnom love na Pabla pod vedením USA. Vďaka dosiaľ nevídanému prístupu k dôležitým hráčom – vrátane kolumbijského prezidenta Césara Gaviriu a plukovníka Huga Martineza, neskorumpovateľnému vodcovi špeciálnej policajnej jednotky, ktorá išla po Escobarovi –, či prísne tajným dokumentom a prepisom odpočutých Escobarových telefonátov napísal Bowden strhujúci príbeh, ktorý je zároveň výstižným obrazom drsnej podoby spravodlivosti v skutočnom svete.
Vypredané
5,37 € 17,90 €

dostupné aj ako:

Mikuláš Černák


Príbeh jedného ľudského osudu, ktorý je v krátkych dejinách Slovenska ojedinelý a hrozivý, zostavil Dávid Kičin. Život Mikuláša Černáka od jeho narodenia po odsúdenie na výnimočný trest odňatia slobody – doživotie.
Vypredané
9,41 € 9,90 €

Lacná kniha Krycie meno Bežec (-90%)


Kniha Krycie meno Bežec obsahuje množstvo doposiaľ nepublikovaných informácií zo zákulisia tajných služieb, slovenskej politiky a bratislavského podsvetia. Odhaľuje existenciu takzvanej paralelnej tajnej služby, neobvyklej organizácie spravodajských dôstojníkov, usilujúcich sa dokumentovať prešľapy oficiálnej SIS. Odpočúvanie centrál opozičných strán, horiace autá, výbuchy a záhadné zmiznutia ľudí. Aj taká bola nedávna história 90-tych rokov minulého storočia. Na jej pozadí sa odvíja autobiografický príbeh Petra Tótha, ktorý bol ako novinár pod drobnohľadom tajnej služby, neskôr sa stal jej príslušníkom a nakoniec aj riaditeľom kontrarozviedky SIS. Rozpráva o tom, ako našiel ukrývajúceho sa Oskara Fegyveresa, korunného svedka únosu prezidentovho syna, a ponúka zasvätený pohľad na vraždu jeho najlepšieho priateľa Róberta Remiáša. Autor sa nevyhýba ani kontroverzným udalostiam zo svojho života. Otvorene popisuje svoj kariérny vzostup, ale aj strmý pád. Bežec umožňuje bližšie spoznať jeho autora a ponúka nekonvenčné videnie sveta tajných služieb.
Vypredané
1,30 € 12,95 €

dostupné aj ako:


Kategória literatúry Biografie - Mafia, podsvetie je tematickým žánrom, ktorý sa zaoberá fascinujúcim a nebezpečným svetom organizovaného zločinu. Tieto životopisy poskytujú unikátny pohľad do životov prominentných členov mafie a podsvetia. Prečítaním týchto kníh sa dozvieme o ich vzostupe, páde, zločinoch a intrigách.

Biografie z prostredia mafie a podsvetia nám odhaľujú zákulisie organizovaného zločinu a jeho vplyv na spoločnosť. Sledujeme životné príbehy gangstrov, mafiánov, gangsteriek a iných postáv, ktoré sa pohybujú v podsvetí. Tieto knihy sa sústreďujú na ich zločiny, obchodné aktivity, kontrolu nad teritóriom a vzťahy so štátnymi orgánmi. Získavame hlbší vhľad do ich spôsobov fungovania, zvykov, hierarchie a pravidiel, ktorými sa riadia.

Biografie z oblasti mafie a podsvetia sú často plné napätia, drámy a nečakaných zvratov. Prinášajú nám dramatické príbehy zločinu, mocenských bojov a konfliktov medzi rôznymi kriminálnymi organizáciami. Taktiež nám umožňujú porozumieť psychológii a motiváciám týchto zločineckých jednotlivcov, ako aj ich vzťahom s rodinou, priateľmi a svedkami.