! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Paul McCartney - Biografia


Jediná oficiálna biografia hudobníka, speváka, skladateľa a bývalého člena kapely The Beatles! Aký je historicky najúspešnejší skladateľ Paul McCartney? Dostaňte sa do hlavy geniálneho hudobníka a spoznajte detaily z jeho života. Philip Norman spracoval aj rozhovory s rodinnými príslušníkmi a blízkymi priateľmi, ktorí nikdy predtým na záznam nehovorili. Odkrýva priebeh zložitého vzťahu McCartneyho s Johnom Lennonom, zachytáva jeho osobnú traumu z rozpadu Beatles a následný boj o návrat na vrchol s kapelou Wings, popisuje manželstvo s Lindou (vrátane jej veľmi kritizovanej hudobnej spolupráce) aj vzťahy s ďalšími osudovými ženami. To a omnoho viac nájdete v prvej a jedinej biografii schválenej Paulom McCartneym. Philip Norman Medzinárodne najpredávanejší autor biografií Johna Lennona, Buddyho Hollyho, Eltona Johna, Rolling Stones a Micka Jaggera, autor klasickej beatlovskej biografie Shout! Niekoľko ocenení získal aj ako novinár, scenárista a autor románov.
Vypredané
23,74 € 24,99 €

Laco Deczi - totálně vytroubený mozek


Laco Déczi je sprosťák, hulvát, křikloun, a tak trochu hovado, říká novinář Tomáš Poláček, autor neobvyklého knižního rozhovoru Totálně vytroubený mozek. Slavný jazzový trumpetista pozval Poláčka v létě roku 2017 do amerického Connecticutu, kde posledních třicet let žije. Ráno spolu lovili mušle v oceánu, po nocích seděli u ohně, poslouchali jazz, a celou dobu vedli rozhovor, ve kterém se Laco Déczi naprosto otevřel. „Po čase odhodil svou známou masku burana,“ říká Poláček, „a já tak poznal jeho velmi svobodnou, něžnou a hravou duši.“ A taková je i kniha Laco Déczi - Totálně vytroubený mozek - sprostá, urážlivá, politicky nekorektní a místy buranská, ale zároveň hravá a něžná.
Vypredané
15,67 € 16,49 €

Leonardo da Vinci - Geniální vizionář


Leonardo da Vinci, vynikající malíř a nedostižný vynálezce, se geniálně projevoval jak v umění, tak ve světě strojů a techniky. Tato nádherně ilustrovaná kniha vyzdvihuje jeho výjimečný talent i vizionářský rozměr jeho tvorby a vynálezů. Pomocí četných umělcových kreseb zkoumá, jak se snažil objevit zákonitosti světa, a představuje jeho sny, dílo i osobnost, které dodnes nepřestávají fascinovat…
Vypredané
46,50 € 48,95 €

Ještě žiju


Kniha Ještě žiju je Collinsova otevřená, zábavná a nijak nepřibarvená zpověď: sága o skládání a koncertování, vrcholech i pádech, manželstvích a rozvodech, o cestě vzhůru i dopadu až na dno – do čela hitparád i na titulní stránky bulváru. Jako jeden z pouhých tří hudebníků, kteří prodali více než 100 milionů desek se skupinou i v rámci sólové kariéry, je Collins přírodním úkazem, jenž nikdy neztratil svůj talent pro skládání a nahrávání písniček, které berou za srdce posluchače po celém světě. V knize najdete příběh jeho fascinující kariéry: od mladého herce po jednoho z nejúspěšnějších tvůrců v historii populární hudby. Phil Collins zřejmě uměl bubnovat dříve, než chodit. Ostruhy získával v zaplivaných a přesto slavných barech a klubech ve swingujícím Londýně 60. let, aby si později našel stálé místo za bubenickou aparaturou ve skupině Genesis. Když odešel Peter Gabriel, vystoupil zpoza bicí soupravy do světla reflektorů a před mikrofon; později začal skládat písně, které jej po vydání alba Face Value s hitem ‚In the Air Tonight‘ uvedly na dráhu mezinárodní sólové hvězdy. Ať už vzpomíná na jamování s Claptonem nebo Plantem, na založení big bandu, do kterého se mu podařilo přilákat samotného Tonyho Bennetta, dvojí účinkování na akci Live Aid nebo skládání Oskarem oceněné hudby pro animovaný hit Tarzan – Phil Collins je vždy výborný vypravěč, který nic neskrývá.
Vypredané
17,81 € 18,75 €

Bon Jovi


OD DOBY, KDY BON JOVI VYDALI ALBUM „SLIPPERY WHEN WET“, DÍKY NĚMUŽ SE PROSLAVILI PO CELÉM SVĚTĚ, UBĚHLO UŽ VÍCE NEŽ TŘICET LET. Hudební novinář Bryan Reesman popisuje v této fotografické publikaci bohatý a úspěšný repertoár skupiny Bon Jovi, včetně pozoruhodných a nezapomenutelných hitů jako „Runaway“, „Livin’ on a Prayer“, „Keep the Faith“, It’s My Life“, „Bad Medicine“, „Raise Your Hands“, „Lay Your Hands on Me“ nebo „Who Says You Can’t Go Home“. A to jen několik opravdových hitů z mnoha. Autor se věnuje se sestavám skupiny, mapuje vzestupy a pády jednotlivých členů a nezapomněl ani na divoká světová turné, natáčení videoklipů nebo sólové projekty jednotlivých členů kapely. Původní, nepřikrášlené rozhovory, vzpomínky a a více než 130 barevných fotografií. Tuto kniha jistě ocení každý fanoušek Bon Jovi! TATO KNIHA OBSAHUJE PŮVODNÍ ROZHOVORY A VÍCE NEŽ 130 BAREVNÝCH FOTOGRAFIÍ. JDE O PRVNÍ TAKTO ROZSÁHLOU FOTOGRAFICKOU PUBLIKACI, KTERÁ VZDÁVÁ HOLD JEDNÉ Z NEJPOPULÁRNĚJŠÍCH ROCKOVÝCH KAPEL SVĚTA. POKRÝVÁ OBDOBÍ OD ZALOŽENÍ SKUPINY V ROCE 1983, PŘES VYDÁNÍ PRŮLOMOVÉHO, MULTIPLATINOVÉHO ALBA „SLIPPERY WHEN WET“ V ROCE 1986, AŽ PO SOUČASNOST. TATO KNIHA NESMÍ CHYBĚT V KNIHOVNĚ ŽÁDNÉHO FANOUŠKA BON JOVI!
Vypredané
31,21 € 32,85 €

Pocket Coco Chanel Wisdom


Coco Chanel was one of the most renowned designers of her time, creating timeless pieces such as the little black dress, chic quilted handbags and, of course, Chanel No.5. Known for her strong beliefs and fearless attitude, Pocket Coco Chanel highlights some of the businesswoman's most memorable quotes. With insights on style, women, love and life, this book pays tribute to the words of the fashion icon. A woman should be two things: who and what she wants You live but once; you might as well be amusing. Fashion is not something that exists in dresses only. Fashion is in the sky, in the street, fashion has to do with ideas, the way we live, what is happening.
Vypredané
11,88 € 12,50 €
  • 5 /5

Divoký kvet


Herečku Drew Barrymorovú netreba nijako výnimočne predstavovať. Je dobre známa už z čias, keď si v detstve zahrala v slávnom filme E. T – Mimozemšťan, a tiež z mnohých ďalších filmov, prevažne rodinných komédií. Svoj sen napísať knihu príbehov zo svojho života dlho odkladala, ale ako sama poznamenala, tie príbehy stále tĺkli na dvere jej srdca a kričali: „Pusti nás von!“ A tak sú vonku. Veselé, dojemné aj vážne. Mnohé vám vyčaria úsmev na tvári a pri niektorých si zasa utriete slzu... Zistíte, že nie všetko v živote filmovej hviezdy je a bolo jednoduché, pretože aj ona má starosti a prežíva problémy, ako každý bežný človek. Dozviete sa, akým kurióznym spôsobom získala úlohu Gertie vo filme E. T. - Mimozemšťan, ako sa v štrnástich rokoch stala plnoletou a musela sa starať sama o seba, ako jej pranie bielizne možno zachránilo život alebo sa pobavíte nad príbehmi o skoku z lode, či o jej obytnom prívese, zaseknutom v streche benzínovej pumpy, keď cestovala po Amerike. Dočítate sa o jej bláznivých kúskoch a neuveriteľných dobrodružstvách s ďalšími známymi ľuďmi, ktorí jej často na ceste životom podali pomocnú ruku, pretože Drew si prežila naozaj zložité detstvo. Napriek tomu sa však dokázala postaviť na vlastné nohy a získať uznanie kritikov a srdcia fanúšikov vďaka filmom ako Pieseň pre nevestu, Večný príbeh, Charlieho anjeli, Jedovatý brečtan či Grey Gardens. Drew Barrymorová je herečka, producentka, podnikateľka a spoluzakladateľka firiem Flower Films, Flower Beauty a Barrymore Wines. Má dve dcéry a spolu s rodinou žije striedavo v New Yorku a Los Angeles.
Vypredané
1,90 € 12,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Dali nám viac, ako (sme) si mysleli (III) (-90%)


Autor nadväzuje na svoje predchádzajúce dva rovnomenné medailóny. Pripomína čitateľom významné osobnosti, ktoré zakladali a rozvíjali slovenské profesionálne divadlo, hercov, režisérov a ďalších svojich súputníkov, ktorí sa výrazným spôsobom zaslúžili o rozkvet kultúry ako takej. Ľudí, s ktorými mal možnosť spolupracovať, učiť sa od nich, ktorí mu aj veľa dali. Jednotlivé medailóny zahŕňajú osobnostný profil, plody práce, ale aj autorovu osobnú skúsenosť a vzťahy s nimi. Za všetkých možno spomenúť aspoň hercov, akými boli Jozef Króner, Július Satinský, Michal Dočolomanský, Jozef Adamovič, Elo Romančík, František Zvarík či Viera Strnisková, a takisto osobnosti z prostredia divadla, televízie a filmu - Jozef Bednárik, Štefan Babjak či Adela Gáborová. Čitateľsky zaujímavou je aj prezentácia vzájomných väzieb a minisondy do súkromia.
Vypredané
1,19 € 11,90 €

dostupné aj ako:

OMEGA - UNIVERSAL, zenekartól az együttesig


Zenész voltam 25 évig az 1962-1986 terjedő esztendőkben. Úgy gondoltam, hogy foglalkoznom ezzel a huszonöt esztendővel, - barátom Borsós Károly, Charlee unszolására érett meg bennem a könyvírás gondolata - mert mégiscsak, ez a negyed évszázad az életem meghatározó része volt. Teszem ezt egyrészt azért, mert az időközben elkészült honlapom megfelelő mennyiségű, és érdekes információt ad a könyv megírásához, másrészt az online könyvkiadásban megéreztem azt a határtalan lehetőséget, amit például a Facebook nyújt a kapcsolatteremtés területén a napjainkban. Kovacsics Öcsi
Vypredané
10,70 € 11,26 €
  • 1 /5

Všetko o mojom otcovi


100+ odpovedí Milana Lasicu na otázky, ktoré mu nikto predtým nepoložil. Jedinečná, unikátna príležitosť spoznať Milana Lasicu aj inak, ako doteraz. V rozhovoroch so svojou dcérou rozpráva o svojom detstve, o svojej puberte, o vzťahoch so ženami, o svojom manželstve, o sebe ako o otcovi, o ženách, o emancipácii, o rodine... Hanka rozhovory pretkáva vtipnými spomienkami na rodinné príhody a v knižke nájdete aj fotografie z rodinného albumu. Táto krásna intímna vtipná a zároveň úprimná knižka vám Milana Lasicu predstaví ako človeka v súkromí.
Vypredané
13,29 € 13,99 €

Lacná kniha Jozef Bednárik (-50%)


Jozef Bednárik – režisér, herec, gurmán a cestovateľ. Maestro muzikálov a opier, milovník umenia, kníh, šansónov a dobrého jedla. Človek, ktorého charakterizoval extrémizmus vo všetkom – v láske, názoroch, bezuzdnom jedení i chronickom diétovaní. Inteligentný cholerik vedel poeticky nadávať a neraz dohnal ľudí až k slzám. Svojho Boha človek, mnohými milovaný, ale aj zatracovaný. Začítajte sa do jeho životnej cesty, ktorú si zrežíroval sám, lebo hry osudu odmietal. V knihe nájdete dôležité momenty jeho života od narodenia až po nečakanú smrť, úspechy z javísk, na ktorých pôsobil, gurmánske a cestovateľské excesy, úpenlivo stráženú trinástu komnatu, lásku k mame a Tálii, či jeho vzťah k ženám. Je plná autentických výpovedí a zážitkov, ale aj úprimných vyjadrení rodiny, kamarátov a hviezd českého a slovenského divadla. Nahliadnite do súkromia a profesionálnej kariéry Jozefa Bednárika. Spoznajte muža, ktorý naplno miloval život.
Vypredané
7,45 € 14,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Jozef Bednárik (-90%)


Jozef Bednárik – režisér, herec, gurmán a cestovateľ. Maestro muzikálov a opier, milovník umenia, kníh, šansónov a dobrého jedla. Človek, ktorého charakterizoval extrémizmus vo všetkom – v láske, názoroch, bezuzdnom jedení i chronickom diétovaní. Inteligentný cholerik vedel poeticky nadávať a neraz dohnal ľudí až k slzám. Svojho Boha človek, mnohými milovaný, ale aj zatracovaný. Začítajte sa do jeho životnej cesty, ktorú si zrežíroval sám, lebo hry osudu odmietal. V knihe nájdete dôležité momenty jeho života od narodenia až po nečakanú smrť, úspechy z javísk, na ktorých pôsobil, gurmánske a cestovateľské excesy, úpenlivo stráženú trinástu komnatu, lásku k mame a Tálii, či jeho vzťah k ženám. Je plná autentických výpovedí a zážitkov, ale aj úprimných vyjadrení rodiny, kamarátov a hviezd českého a slovenského divadla. Nahliadnite do súkromia a profesionálnej kariéry Jozefa Bednárika. Spoznajte muža, ktorý naplno miloval život.
Vypredané
1,49 € 14,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Jozef Bednárik


Jozef Bednárik – režisér, herec, gurmán a cestovateľ. Maestro muzikálov a opier, milovník umenia, kníh, šansónov a dobrého jedla. Človek, ktorého charakterizoval extrémizmus vo všetkom – v láske, názoroch, bezuzdnom jedení i chronickom diétovaní. Inteligentný cholerik vedel poeticky nadávať a neraz dohnal ľudí až k slzám. Svojho Boha človek, mnohými milovaný, ale aj zatracovaný. Začítajte sa do jeho životnej cesty, ktorú si zrežíroval sám, lebo hry osudu odmietal. V knihe nájdete dôležité momenty jeho života od narodenia až po nečakanú smrť, úspechy z javísk, na ktorých pôsobil, gurmánske a cestovateľské excesy, úpenlivo stráženú trinástu komnatu, lásku k mame a Tálii, či jeho vzťah k ženám. Je plná autentických výpovedí a zážitkov, ale aj úprimných vyjadrení rodiny, kamarátov a hviezd českého a slovenského divadla. Nahliadnite do súkromia a profesionálnej kariéry Jozefa Bednárika. Spoznajte muža, ktorý naplno miloval život.
Vypredané
0,75 € 14,90 €

dostupné aj ako:

Listy Oľge


Dvadsiatnik Julo (z ktorého raz bude slávny Satinský) a o pár rokov mladšia Oľga (krásna tanečnica a budúca prekladateľka) sú obaja z Dunajskej ulice. Príbeh ich lásky sa začína zoznámením na lodi počas plavby na Dunaji v lete 1962. Prvých päť rokov od ich zoznámenia neboli vždy spolu v Bratislave, vďaka čomu sa zachovala táto korešpondencia. Oľga mala najprv angažmán v Košiciach, potom bol Julo na vojne, neskôr Oľga odišla na dlhší čas do Ameriky. Julo a Oľga si nepísali len ľúbostné vyznania či suché správy, ich listy sú plné postrehov, príhod a v neposlednom rade ilustrácií. Časť Julových listov je písaná vo forme časopisov, kde nechýbajú vlastnoručne kreslené fiktívne inzeráty a reklamy. Tie zostávajú v knižnom vydaní verne reprodukované. Kniha Listy Oľge pozostáva zo 155 Julových a 51 Oľginých listov z rokov 1962 – 1965. Listy vychádzajú päťdesiat rokov od napísania, desať a takmer tridsať rokov po smrti tých, čo ich písali.
Vypredané
18,95 € 19,95 €

Inventúra


Spomienky z mladosti, prvé lásky, angažmán na Novej scéne, ale aj nevyšetrená smrť otca. Susedské spolunažívanie s komunistami, rozlúčka s VPN a odchod z HZDS. Neuveriteľný príbeh Rádia Twist, legendárna nahrávka telefonátu medzi ministrom vnútra Ľ. Hudekom a I. Lexom o únose prezidentovho syna – to všetko odhaľuje Inventúra, osobné a zároveň verejné zúčtovanie doložené dobovými dokumentmi a autentickými fotografiami. Autobiografia, v ktorej Andrej Hryc bilancuje svoj život, ale aj konanie ľudí, ktorých stretol a ktorí o týchto udalostiach nemajú odvahu hovoriť. „Nikdy som si nedával servítku pred ústa, všade a za každých okolností som vždy priamo hovoril, čo si myslím. Narobil som si tým, samozrejme, armádu nepriateľov. Všetci tí „opatrní“, ktorí si neradi pálili prsty a báli sa povedať, čo si naozaj myslia, nenávideli vo mne vlastnú zbabelosť, všetci tí, ktorých sa moje otvorené slová dotkli, podaktorí, ktorým som nechtiac (ale aj úmyselne) vliezol do kapusty, ku mne nikdy neprejavovali nejaké zvláštne sympatie, skôr naopak. Nie sú mojimi fanúšikmi ani sa nimi nikdy nestanú. Nuž, aké ohľady? Pripúšťam, že som vo svojich hodnoteniach niekedy príkry, nekompromisný a tam, kde to bolo potrebné, aj vulgárny. Taký som.“ Andrej Hryc
Vypredané
12,30 € 12,95 €

Freddie Mercury


This is the definitive biography of Freddie Mercury. Written by an award-winning rock journalist, Lesley-Ann Jones toured widely with Queen forming lasting friendships with the band. Now, having secured access to the remaining band members and those who were closest to Freddie, from childhood to death, Lesley-Ann has written the most in depth account of one of music's best loved and most complex figures. Meticulously researched, sympathetic, unsensational, the book - like the forthcoming film - will focus on the period in the 1980s when Queen began to fragment, before their Live Aid performance put them back in the frame. In her journey to understand the man behind the legend, Lesley-Ann Jones has travelled from London to Zanzibar to India. Packed with exclusive interviews and told with the invaluable perspective that the twenty years since Mercury's death presents, Freddie Mercury is the most up to date portrait of a legendary man. Fully revised and updated edition.
Vypredané
16,10 € 16,95 €

Legenda Michael Jackson


Michael Jackson je osobnosť, ktorá nezmazateľným spôsobom zasiahla do ďalšieho vývoja hudby. Kniha Legenda Michael Jackson prináša podmanivý príbeh tohto človeka a umelca pretkaný unikátnymi fotografiami a zberateľskými predmetmi, ktoré dokresľujú je ho fascinujúci, zložitý život. Vďaka svojej koncepcii, ako Múzeum v knihe, prináša publikácia mnoho vzácnych vložených predmetov, vrátane napr. vybraných stránok z ročenky strednej školy, ktorú Jackson navštevoval, patentu na antigravitačné nakláňaci e topánky z klipu Smooth Criminal alebo fantasticky tvarované masky z turné Dangerous. Ide naozaj o pokladnicu pôsobivých obrazov a zábleskov zo života skutočnej svetovej superhviezdy. Jason King je umeleckým riaditeľom oddelenia hudobných nahrávok Clivea Davisa na Tischovej umeleckej škole pri newyorskej univerzite. Jeho články o hudbe sa objavili okrem iného tiež v časopisoch Vibe, Village Voice a Blender.
Vypredané
33,98 € 35,77 €

Životaběh


Textová monografie malíře a grafika Miloslava Mouchy (1942), který v bibliografickém eseji, s literární, až hrabalovskou bravurou zachycuje příběh svého života a díla, cestu z Litvínova do Paříže i od instalace k malbě. Ve Francii, kde se usadil po emigraci v roce 1968, si brzy vybudoval značné renomé. Etabloval se zde jako volný výtvarník a stal se jedním z nejznámějších představitelů českého exilového umění. Kniha vychází také ve dvou jazykových mutacích doplněných textem Otto M. Urbana.
Vypredané
34,83 € 36,66 €

dostupné aj ako:

Petr Pelčák


Monografie architekta Petra Pelčáka.
Vypredané
28,13 € 29,61 €

dostupné aj ako:


V kategórii životopisov osobností z oblasti umenia nájdete široký výber kvalitných biografických kníh, ktoré vám umožnia hlbšie sa ponoriť do životov a tvorby umelcov zo všetkých oblastí umenia.

Biografie sú starostlivo vybrané, aby sme vám priniesli príbehy a príklady života umelcov, ktorí sa stali ikonami a inšpiráciou pre iných. Snažíme sa zachytiť ich cesty, od ich skromných začiatkov, cez všetky prekážky až po ich úspechy. Všetky naše knihy sú prevedené s láskou a starostlivosťou, s využitím bohatej zbierky fotografického materiálu, ktorý dodáva život a autenticitu týmto príbehom.

Naším cieľom je priniesť vám príbehy umelcov, ktorí vytvárajú umenie rôznymi spôsobmi - od maľby a sochárstva po hudbu, tanec a divadlo. Veríme, že tieto príbehy sú cenným zdrojom inšpirácie pre každého, kto sa zaujíma o umenie a jeho tvorcov.