! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Messi Malý chlapec, který se stal velkým fotbalistou


Kniha „MESSI: Malý chlapec, který se stal velkým fotbalistou“ je prvním dílem unikátně pojatých knížek o slavných fotbalistech. Přináší příběh vytrvalosti, pevné vůle a odhodlání dosáhnout vytouženého cíle, a to i navzdory vážným zdravotním komplikacím. Kniha rovněž obsahuje spoustu málokdy publikovaných fotografií z Messiho dětství a dospívání. Ideální i pro mladší čtenáře!
Vypredané
13,35 € 14,05 €

Lacná kniha Ako sa stať celebritou (-90%)


„Keď sa prevalilo, čo mi vlastne je, opäť sa potvrdilo, že pokiaľ máte rakovinu, niektorí ľudia sa vám priam boja zavolať, spýtať sa, ako sa máte. Domnievajú sa, že je neslušné či vtieravé otravovať trpiaceho človeka. Moji hereckí kolegovia neboli výnimkou. Boli takí, čo sa zmohli na povzbudivé ,Držíme ti palce‘, no tiež takí, čo ostali ticho a ja som si vravel:,Ako to, veď sme kamaráti?!‘ Ibaže zavolať/nezavolať, to je veľká dilema. Na tých, čo volali, som niekedy aj vybehol: ,Dajte už pokoj!‘ a na tých, čo čušali, som občas v duchu nadával. A keď sa od tých, čo zavolali, dozvedeli, že do telefónu hromžím, usúdili, že s tým Slezáčkom to asi nie je až také zlé, keď ako zvyčajne hromží. Zato moja dlhoročná paneláková manželka pani Blichárová– Božidara Turzonovová –, mi volala a dosť pravidelne a zoširoka mi radila, ako treba všetko zvládnuť, lebo ona vie všetko. Keby to bolo inak, už by to nebola ona a mne by sa to ani nepáčilo,“priznáva Juraj Slezáček, známy herec, jeden z mála populárnych ľudí, ktorý o zákernom ochorení dokáže hovoriť otvorene a dokonca s trpkým humorom, pre neho takým typickým. A taká je aj táto kniha, v ktorej pravdivo a s typickým nadhľadom a iróniou opisuje svoj zaujímavý život plný zábavných príhod a kurióznych náhod. V jej závere píše: „Vyfasoval som šikovnú chorobu, stal som sa mimoriadne populárny, ľudia ma zastavovali, pýtali si autogramy, fotili ma, filmovali, dlhý čas som bol hviezdou bulváru. Skrátka, splnil som celebritné kritériá. Je to trochu smutné, ale je to tak. Vlastne je to celé, s prepáčením, nahovno.“
Vypredané
1,19 € 11,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Chudý, který našel radost (-90%)


Benedikt-Joseph Labre (25. nebo 26. 3. 1748, Amettes – 16. 4. 1783, Řím) nechodil po světě dlouho. Zemřel mlád, v Římě, v předvečer Francouzské revoluce, avšak délka života nerozhoduje. Rozhoduje intenzita, přínos, svatost. Nejstarší selský syn ze severofrancouzského kraje Artois odmítl právo na rodinný grunt. Jeho srdce toužilo po nejpřísnějším klášteře. Ale pro tělesnou i duševní křehkost se nikdy v klášterních zdech nezabydlel. Vzdal se pro Boha všeho, a Bůh mu za to odmítal splnit jeho touhu. Tak se Benedikt vydal na cestu. Stal se poutníkem a své odříkání si nosil s sebou. Jeho krajní askeze se oblékla do provazů deště v apeninských údolích, do hmyzích parazitů zalézajících mu pod oblečení, do opakovaného kamenování římskými výrostky, do oběda z neoloupaných pomerančů a ztvrdlého chleba. Postupem času začali lidé pociťovat Benediktovu svatost. Léčil, viděl jim do srdce, zářil, přes svůj odpudivý zjev. Tento u nás téměř neznámý svatý nemluvil mnoho, ale jím promlouval Bůh. Po dočtení knihy znamenité francouzské autorky Agnes de la Gorce (1895–1976) možná leckdo pocítí – jako mnozí, kdo se s Benediktem setkali –, že nechce, aby odcházel z jeho života. Před steskem po tomto svatém žebrákovi nemusí být uchráněni ani čtenáři, kteří nevyznávají křesťanskou víru.
Vypredané
1,22 € 12,17 €

dostupné aj ako:

Starec Paisij


Po vydaní veľmi úspešnej knihy Život starca Paisija Svätohorského, ktorej autorom je jeho duchovný žiak jeromních Isaak, ide v slovenskom jazyku o druhú knihu o starcovi Paisijovi, ktorej autorom je iný jeho duchovný žiak, jeromních Christodoulos Svätohorský. Prvá kniha je zameraná na podrobné opísanie života starca Paisija Svätohorského. Kniha Starec Paisij opisuje obdivuhodné udalosti z jeho života, prináša poučenia a poskytuje užitočné rady o rodinnom živote, usmernenia v spoločenskom konaní a odpovede na otázky osobného života. To robí z knihy užitočného sprievodcu pre súčasného človeka. Kniha dáva čitateľovi možnosť zastaviť sa pri každej myšlienke, precítiť hĺbku múdrych slov starca Paisija a nájsť odpovede na otázky spojené so svojím vlastným životom. Život starca Paisija a krásy Svätej Hory Atos priblíži čitateľovi 68 strán farebných a množstvo čiernobielych fotografií. Kniha je preložená z gréckeho jazyka.
Vypredané
19,90 € 20,95 €
  • 1 /5

Ronaldo - Posedlost dokonalostí - 2.vydání


Když mladý portugalský fotbalista s ohromujícími kvalitami přišel v roce 2003 do Manchesteru United, trenér Alex Ferguson mu přidělil dres s číslem sedm. Toto slavné číslo kdysi v tomto klubu nosili takoví hráči jako Geore Best, Eric Cantona nebo David Beckham. Ferguson o svém rozhodnutí ani v nejmenším nepochyboval. A Cristiano Ronaldo nezklamal. Když v roce 2008 získal ocenění FIFA pro nejlepšího fotbalistu světa, bylo to poprvé, co tuto trofej obdržel hráč z anglické Premier League. I po přestupu do Realu Madrid za rekordní sumu 80 milionů liber Ronaldo pokračoval ve svých střeleckých výkonech. A rivalita s hvězdou Barcelony Lionelem Messim nabrala větší intenzitu. Luca Caioli nám přibližuje příběh globální fotbalové superhvězdy na hřišti i mimo něj. Poprvé se dozvídáme některé detaily ze života jednoho z největších současných fotbalistů, kterého pohání nepotlačitelná touha stát se absolutně nejlepším.
Vypredané
8,88 € 9,35 €

Neymar - Brazílska hviezda na barcelonskom nebi


Už ako malého chlapca označovali Neymara Juniora za budúcu hviezdu svetového futbalu. Odvtedy zažil mnoho vzostupov a pádov. Úspechy zo Santosu zahalil tieň barcelonských kontroverzií a sklamania z majstrovstiev sveta v Brazílii. Excelentné výkony vo farbách katalánskeho veľkoklubu a kľúčová úloha pri zisku úžasného treble v roku 2015 však opäť potvrdili jeho miesto medzi najobávanejšími útočníkmi na planéte. V súčasnosti stojí na prahu futbalových výšin. Kniha prináša exkluzívne rozhovory s tými, ktorí Nemyara dobre poznali a spolupracovali s ním, a ponúka strhujúci pohľad na život a kariéru mladej futbalovej ikony.
Vypredané
7,59 € 7,99 €

dostupné aj ako:

Az emberiség fáklyavivői - II. kötet


Ez az egyedülálló és a maga nemében hiánypótló lexikon az emberiség szellemiségét meghatározó vallásalapítók, irányzat elindítók, kiemelkedő hatású szentek és szellemi tanítók életét mutatja be. A vallásfüggetlen gyűjtemény a vallási tolerancia jegyében íródott, és a szellemi élet nagy alakjainak az életén keresztül mutatja be földünk nagy vallásait és szellemi kincseit. A gyűjteményben szereplő életrajzok számtalan alapvető, az általános műveltség körébe tartozó információkat tartalmaznak. Minden egyes életrajzra gyönyörű idézetek teszik föl a koronát, melyek az adott tanítótól, illetve szenttől hangzottak el. A gyűjteményt több mint kétszázötven különleges és a nagyközönség számára kevéssé ismert kép teszi teljessé.
Vypredané
16,93 € 17,82 €

Lacná kniha Az emberiség fáklyavivői - II. kötet (-90%)


Ez az egyedülálló és a maga nemében hiánypótló lexikon az emberiség szellemiségét meghatározó vallásalapítók, irányzat elindítók, kiemelkedő hatású szentek és szellemi tanítók életét mutatja be. A vallásfüggetlen gyűjtemény a vallási tolerancia jegyében íródott, és a szellemi élet nagy alakjainak az életén keresztül mutatja be földünk nagy vallásait és szellemi kincseit. A gyűjteményben szereplő életrajzok számtalan alapvető, az általános műveltség körébe tartozó információkat tartalmaznak. Minden egyes életrajzra gyönyörű idézetek teszik föl a koronát, melyek az adott tanítótól, illetve szenttől hangzottak el. A gyűjteményt több mint kétszázötven különleges és a nagyközönség számára kevéssé ismert kép teszi teljessé.
Vypredané
1,78 € 17,82 €

dostupné aj ako:

Messi - Viac než superhviezda


„Radšej získavam tímové trofeje ako tie individuálne. Viac ma teší, keď ma vnímajú ako dobrého kamaráta, nie najlepšieho futbalistu na svete. Keď sa skončí moja futbalová kariéra, čo mi zostane? Chcem, aby si ma po nej pamätali ako slušného človeka. Rád dávam góly, ale ešte radšej sa priatelím s ľuďmi, s ktorými prichádzam do styku,“ – Lionel Messi Lionel Messi je najväčším futbalistom našich čias: je to čarodejník s neopakovateľnou schopnosťou prekonávať obranu súpera a strieľať góly. V roku 2015 získal jeho klub FC Barcelona tri veľké trofeje, pričom štvornásobný držiteľ Zlatej lopty zatienil pri tomto víťaznom ťažení všetkých svojich rivalov. Dal jasne najavo, že sa svojej koruny kráľa futbalu len tak ľahko nevzdá. Biografický portrét od španielskeho športového novinára Lucu Caioliho vo svojej aktualizovanej verzii ponúka obraz osobnosti a športových výkonov Lionela Messiho vrátane sezóny 2014/2015, nielen z pohľadu novinára, ale aj Messiho trénerov, spoluhráčov i futbalistu samotného. Máme jedinečnú možnosť nahliadnuť do zákulisia veľkého futbalu a osobného života futbalovej superhviezdy.
Vypredané
8,54 € 8,99 €

dostupné aj ako:

Ronaldo - Posadnutý dokonalosťou


Sezónu za sezónou Cristiano Ronaldo dokazuje, že patrí k najžiarivejším futbalovým hviezdam modernej éry. Je trojnásobným držiteľom trofeje FIFA Zlatá lopta. Jeho streleckým schopnostiam vďačí Real Madrid za veľké úspechy, ktoré dosiahol v poslednej dekáde. Cristiano Ronaldo je príkladom hráča, ktorý sa i napriek ohromným úspechom ustavične snaží zlepšovať. Madridský novinár Luca Caioli vykresľuje príťažlivý obraz globálnej športovej superhviezdy, pričom využíva svoje dôverné kontakty na ľudí okolo Cristiana Ronalda: trénerov, spoluhráčov, priateľky. Prirodzene, využíva aj svoj osobný vzťah s hlavným hrdinom tejto knihy. V tejto aktualizovanej verzii nájde čitateľ zásadné momenty a štatistické záznamy o kariére Cristiana Ronalda vrátane sezóny 2014/2015, ktorú zavŕšil ziskom rekordnej štvrtej Zlatej kopačky, určenej pre najlepšieho strelca európskych ligových súťaží.
Vypredané
8,54 € 8,99 €

dostupné aj ako:

Šimon Pánek Aby dobro pomáhalo


Šimon Pánek je výrazná osobnost veřejného života a humanitární manažer. Knižní rozhovor představuje obě roviny jeho celoživotní práce a od konkrétních životních situací se dostává k obecnějším, nadčasovým problémům. Rozhovor zachycuje proměny a vývoj humanitární pomoci z různých životních perspektiv Šimona Pánka – od studenta pořádajícího sbírku pro Arménii v roce 1988 přes vznik Nadace Lidových novin až po profesionální pomoc prostřednictvím Člověka v tísni. Jako řídící manažer Člověka v tísni nyní musí zvažovat další vývoj organizace, nové možnosti financování, nové oblasti pomoci i neustálé vyvažování mezi idealismem dobrovolníků a firemní kulturou. Stranou nezůstává ani jeho angažmá ve veřejném životě. Kniha reflektuje nejen jeho vůdčí postavení mezi studenty během roku 1989, ale především jeho opakované návraty k politice, které však dosud nikdy neskončily kandidaturou na politickou funkci. Šimon Pánek je ředitel organizace Člověk v tísni. David Klimeš je novinář a komentátor, spolupracuje hlavně s Hospodářskými novinami.
Vypredané
13,35 € 14,05 €

Lacná kniha Ján Kozák - Príbeh futbalového rebela


Netuctový príbeh Jána Kozáka, futbalového búrliváka, ktorý sa ako jediný Slovák prebojoval na majstrovstvá Európy ako hráč i ako tréner. V roku 1980 patril k oporám mužstva, ktoré v Taliansku získalo bronzovú medailu a po 35 rokoch dotiahol k historickému triumfu slovenskú reprezentáciu. Mužstvo pod jeho vedením sa na budúci rok predstaví na ME vo Francúzsku, vôbec prvý raz v ére samostatnosti. Najlepší futbalista roka 1981 v ČSSR ako prvý postúpil s klubovým tímom do skupiny Ligy majstrov. V 1. FC Košice hrával pod jeho vedením aj syn Ján, ktorý kráčal v jeho futbalových šľapajách. Vypracoval sa na úspešného reprezentanta. Zahral si na majstrovstvách sveta 2010 v Afrike a po skončení kariéry sa vydal na trénerskú dráhu.
Vypredané
0,75 € 14,99 €

dostupné aj ako:

Michael Jordan - Život


Michael Jordan patří ke gigantům světového sportu, jejichž výkony se staly trvalou součástí sportovní historie. Při vyřčení jeho jména si fanoušci automaticky představí tělo sportovce v naprosté synchronizaci s basketbalovým míčem a jeho úžasné smeče. Ale i potomek staré rodiny z pobřežní planiny v Severní Karolíně má stejně jako každý člověk temné stránky. Jako velký sportovec uměl být nelítostným nepřítelem a jako vzor mladých dokázal být milovníkem hazardu. Nikdy dosud nevznikl životopis, který by zrcadlil dvojakost Jordanova charakteru a který by přinesl natolik zasvěcený pohled na jeho život na hřišti i mimo něj. Až nyní držíte takový životopis Michaela Jordana v rukou. Basketbalový novinář Roland Lazenby sledoval Jordanovu kariéru dlouhých třicet let. Byl svědkem postupné proměny Jordana z vyjukaného nováčka v globální sportovní hvězdu, propagátora basketbalu, úspěšného byznysmena, k němuž vzhlížejí miliony dětí, co touží být "jako Mike". Lazenby ale současně také podává svědectví o člověku, jehož nezkrotnost a tah za vytyčeným cílem dokážou šířit strach a nejistotu, o nichž fanoušci téměř netuší. Lazenbyho kniha zkoumá oba póly Jordanovy osobnosti. Autor využívá osobní vztahy s Jordanovými trenéry a cituje z nesčetných rozhovorů s Jordanovými přáteli, spoluhráči a rodinnými příslušníky. V tomto smyslu je možné pokládat jeho práci za klíčové biografické dílo o příběhu sportovce, ikony a člověka jménem Michael Jordan.
Vypredané
18,99 € 19,99 €

55 minút medzi životom a smrťou


Dvojnásobný majster ČSSR v cyklistike Robert Hutyra sa v roku 1983 rozhodol s rodinou opustiť republiku. Nebolo to jednoduché rozhodnutie, no po odmietnutí spolupráce s Štb, pociťoval zo strany vládnucej triedy šikanu a navyše v socialistickom zriadení, kde všetko patrilo všetkým a nikto nebol za nič zodpovedný, nemohol rozvinúť svoj podnikateľský talent. Na cestu za železnú oponu si vybral teplovzdušný balón. Veľké dobrodružstvo sa odohralo v noci zo 6. na 7. september. Keď ich zachytila pohraničná hliadka, boli už v bezpečnej výške a po 55 minútach zosadli v rakúskom vinohrade blízko dedinky Falkenstein. Spôsobov ako uniknúť železnú oponu bolo viacero. Nie všetky mali šťastný koniec. Autor v druhej časti knihy podáva svedectvo nielen o útekoch cez našu hranicu, ale aj o útekoch cez Berlínsky múr, ktorý bol desaťročia symbolom rozdelenia nemeckého národa.
Vypredané
9,41 € 9,90 €

Lacná kniha 55 minút medzi životom a smrťou (-90%)


Dvojnásobný majster ČSSR v cyklistike Robert Hutyra sa v roku 1983 rozhodol s rodinou opustiť republiku. Nebolo to jednoduché rozhodnutie, no po odmietnutí spolupráce s Štb, pociťoval zo strany vládnucej triedy šikanu a navyše v socialistickom zriadení, kde všetko patrilo všetkým a nikto nebol za nič zodpovedný, nemohol rozvinúť svoj podnikateľský talent. Na cestu za železnú oponu si vybral teplovzdušný balón. Veľké dobrodružstvo sa odohralo v noci zo 6. na 7. september. Keď ich zachytila pohraničná hliadka, boli už v bezpečnej výške a po 55 minútach zosadli v rakúskom vinohrade blízko dedinky Falkenstein. Spôsobov ako uniknúť železnú oponu bolo viacero. Nie všetky mali šťastný koniec. Autor v druhej časti knihy podáva svedectvo nielen o útekoch cez našu hranicu, ale aj o útekoch cez Berlínsky múr, ktorý bol desaťročia symbolom rozdelenia nemeckého národa.
Vypredané
0,99 € 9,90 €

dostupné aj ako:

Ivan Trojan


Ivan Trojan je výjimečný hned z několika důvodů. Ačkoliv pochází z herecké rodiny – jeho otcem je Ladislav Trojan, známý z televizního seriálu Tři chlapi v chalupě - , pro herectví se rozhodl zcela náhle a nečekaně až před maturitou na sportovním gymnáziu. Odmalička se věnoval sportu a zejména basketbalu, který hrál vrcholově, v juniorech se stal dokonce mistrem republiky. Když absolvoval DAMU – obor herectví, nezlákalo ho Národní divadlo, odkud dostal nabídku, ale Realistické divadlo, kde působil jeho otec Ladislav Trojan a kam koncem 80. let chodil také Václav Havel a disidenti. Ivan Trojan tu podepsal petici za propuštění Václava Havla z vězení a Několik vět. Za to ho vyhodili z AUSu a odveleli do nejvýchodnější posádky tehdejšího Československa, do Humenného. Po revoluci přijal od ředitelky Jiřiny Jiráskové nabídku na angažmá ve Vinohradském divadle. Vydržel tu sedm let, ve třiatřiceti cítil, že musí odejít, protože chtěl divadlo dělat jinak, blíže k divákovi. Přešel do Dejvického divadla, kde se tvořil zcela nový soubor pod vedením Miroslava Krobota. Tady působí dodnes, tedy už téměř dvacet let. Dejvické divadlo brzy po nástupu nového souboru dostalo punc následovníka Činoherního klubu ze šedesátých let a stalo se nejprogresivnějším a nejuznávanějším divadlem současnosti. Ivan Trojan si v něm v dubnu 2015 vyzkoušel poprvé ve svých padesáti letech režisérskou roli ve hře Zásek. Až v pětatřiceti natočil svůj první film – Samotáře, který ho společně s televizními Četnickými humoreskami okamžitě katapultoval mezi uznávané a režiséry i diváky oblíbené herce. V dalších filmech zrál jako víno… Až tak, že dnes je nositelem šesti Českých lvů jako jediný český herec, nominován byl devětkrát. Má také Cenu Thálie, Cenu Alfréda Radoka, Cenu Elsa, Cenu TýTý… S herečkou Klárou Pollertovou-Trojanovou mají čtyři kluky. Prý za to může „Trojanova finta“ - otec Ladislav Trojan zplodil dva syny, stejně tak bratr Ivana, filmový producent Ondřej Trojan. Ivan Trojan je skalním fanouškem Bohemians 1905. Pomáhal klub i stadion v Ďolíčku zachránit před krachem, dal peníze i pracoval, stal se fanouškem číslo 001 a za Bohemku si zahrál jako skutečný fotbalista v ligovém utkání. Byl to prý jeho nejsilnější sportovní zážitek v životě. Nemá rád komunisty a hlásí se k pravdoláskařům, protože jeho základními životními hodnotami jsou pravda, snášenlivost, zodpovědnost a dodržování pravidel. Ivan Trojan je dnes nejlepším českým hercem. Osvědčená autorka biografií známých osobností ho ve své knize představuje citlivě a se znalostí všech zákoutí lidské duše.
Vypredané
13,35 € 14,05 €

Osudy hvězd stříbrného plátna


Spisovatel a novinář Miroslav Graclík, který má na svém kontě knižní biografie o Petru Novákovi, Ivetě Bartošové, Marii Rottrové, Marice Gombitové nebo Jiřině Švorcové, která patřila mezi nejprodávanější memoárové knížky roku 2010. Odborná porota Klubu autorů literatury faktu ocenila knihu Jiřina Švorcová osobně jako významné literární dílo Mezinárodní literární cenou Egona Erwina Kische pro rok 2010.
Vypredané
13,35 € 14,05 €

Híres nők a magyar történelemben


"Fényben és árnyékban... 56 különleges nőis sors, 56 fordulatokban gazda történet. Királynők, királynék, fejedelemasszonyok, politikusok feleségei, színésznők, írók, költők sorsa köré font történteket nyújtunk át az Olvasónak, előtérbe állítva azokat a nagyszerű nőket is, akikről a tankönyvekben, történeti munkákban kevés szó esik. Egyes szereplők életútja a magyar vagy a szomszéd népek történetével érintkezett, mások ki akartak törni a saját koruk által "előírt" női szerepből. Kötetünk nem nélkülözi a történelmi háttér bemutatását, azt a koronként változó világot, amelyben az egyes szereplők fordulatokban gazdag élete zajlott. Mindvégig arra törekedtünk, hogy mind a leírtak, mind a gazdag képanyag közelebb hozza a Olvasóhoz e nők érdekes személyiségét." (a Kiadó)
Vypredané
20,32 € 21,39 €

Tanec života - Zábavná autobiografie české baletky, která vyrazila dobývat svět


S humorem psané memoáry významné české baletní sólistky Heleny Koudelkové zachycují její životní příběh od dětství přes úspěšnou taneční kariéru v několika divadlech, televizní a filmové účinkování, choreografickou spolupráci s předními českými zpěváky, angažmá v pařížském revuálním divadle Ex Nouvelle Eve až po zážitky z cestování Evropou s vlastní taneční skupinou a založení vlastní modelingové školy v Curychu. Autorka nechává nahlédnout do svých čtyř manželství i dalších citových vztahů se zajímavými osobnostmi. Kniha je nejen příjemnou četbou, ale také cenným svědectvím o některých méně známých kapitolách českého kulturního dění v 50. a 60. letech 20. století.
Vypredané
13,02 € 13,70 €

Čítanie o slávnych osobnostiach je mnohokrát inšpirujúce. Motivujú nás biografie slávnych umelcov, známych hercov alebo významných politikov.

Absolútne prvou biografiou všetkých čias je zrejme Excellentium Imperatorum Vitae, ktorú napísal grék Cornelius Nepos a opisoval v nej životy viacerých gréckych vojenských generálov. Neskôr mal už skoro každý významný vodca svoju biografiu, vrátane Cicera, Júliusa Cézara alebo Alexandra veľkého.

Pri čítaní životopisných kníh máme jedinečnú možnosť sledovať dlhú cestu, ktorú museli títo slávni ľudia prejsť. Uvidíme množstvo pádov a chýb, kvôli ktorým sa ale tieto osoby nevzdali a zobrali ich ako príležitosť zlepšiť sa vo všetkyćh oblastiach. Mnoho v sebe skrývajú aj úprimné rozhovory, ktoré sú často otvorenými vyznaniami a v tejto kategórii nájdete isto aj knihu o človeku, ktorého považujete za svoj vzor a je pre vás inšpiráciou.

Môžete si vybrať, či budete čítať o danej osobe z pohľadu iného človeka, alebo či siahnete po autobiografii. Obidve možnosti majú svoje čaro.

Je všeobecnou pravdou, že dobrá kniha môže ovplyvniť smerovanie nášho života. Pri biografickej literatúre to platí stonásobne, pretože v ruke držíme príbeh reálneho človeka, z ktorého môžeme čerpať mnoho inšpirácie a tipov.

Nájdete tu biografie z oblasti biznisu, filmu a hudby, histórie, literatúry, športu, mafie a podsvetia, náboženstva, politiky, osobností vedy a umenia.