Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Knihy - Geografia - ostatné strana 42 z 55

Bécs


Bécs, a jókedvű díva csodálatosan ódon, de egészen modern is: hagyományos kedélyesség és avantgarde, a klasszikus kultúra gyöngyszemei és a mai kor igényeinek megfelelő szórakoztatóipar sokfélesége jellemzi. A színes kötet bemutatja a város történelm ét, múzeumait, galériáit, látnivalóit, legjobb éttermeit.
Vypredané
7,24 € 7,62 €

London


A színes képekkel gazdagon illusztrált kötet a turisztikai látványosságok mellett a város kultúráját is megismerteti olvasóival. A Részletes útikalauz sorra vesz minden megtekintésre váró látnivalót, emellett részletes információkat kapunk a közleked ésről, szálláslehetőségekről, programokról és a londoni hétköznapokról is. Most már csak repülőjegyet kell váltanunk!
Vypredané
14,54 € 15,31 €

Hollandia


A kötet segít az utazni szándékozónak az úti cél kiválasztásában: bemutatja az adott ország történelmét, kultúráját (művészet, zene, vallás, jeles ünnepek), nevezetes tájait, városait. Az úton is a leghasznosabb segítőtárs: remek tippeket ad (útvonal tervezés, szállás, étkezés, sport, szabadidő lehetőségek, naprakész hasznos információ), részletes térképeket tartalmaz; megismertet a helyi szokásokkal, specialitásokkal. Az érdekes, olvasmányos leírásokat, konkrét információkat közel 500 gyönyörű s zínes felvétel teszi feledhetetlenné.
Vypredané
21,89 € 23,04 €

Kerékpártúrák Magyarországon 1 : 250000 - Turistat


Magyarország részletes, színes, többnyelvű kerékpáros atlasza 100 túraajánlattal, amelyet jól használható útikalauz, a látnivalók ismertetése és hasznos információk egészítenek ki. A spirálozott térképeken a kerékpáros túraútvonalak behálózzák az egé sz ország területét. Újdonság az EuroVelo útvonalak magyarországi szakaszának, valamint a szomszédos országokba átvezető nyomvonalának az ábrázolása. A térképlapokon a kerékpárútvonalakat kiemelt zöld vonal jelöli, megkülönböztetve azok fajtáit (keré kpárút, földút, stb.). A helységek mellett jelek tüntetik fel a túrázás legfontosabb tudnivalóit: szálláslehetőségek, látnivalók, fürdési lehetőségek, kerékpárszervizek, kölcsönzők. A térkép jelmagyarázata ötnyelvű.
Vypredané
10,19 € 10,73 €

Róma


A színes praktikus formátumú zsebkönyvben minden információ megtalálható, ami egy élményteli utazáshoz kell. Ókori romok: Colosseum, Panteon, Fórum, Domus Aurea (Aranyház), Caracalla termái, Castel Sant'Angelo. Múzeumok, galériák: Galleria Borghese, Villa Giulia, Római Nemzeti Múzeum, Vatikáni Múzeumok, Galleria Doria Pamphili. Lenyűgöző templomok: Szent Péter-bazilika, Santa Maria Maggiore, Sixtus-kápolna, San Giovanni in Laterano, San Clemente. Különleges helyek, építmények: Spanyol lépcső, Piazza Navona, Trévi-kút. Ráadásul: részletes étterem- és szállodakalauz, üzletek, éjszakai élet, gyermekprogramok és még sok hasznos kiegészítő információ.
Vypredané
4,72 € 4,97 €

Budapest - Dunakanyar


Ez a képes album - több mint kétszáz színes felvétellel - alkotóinak szándéka szerint azért született, hogy ennek a gyönyörű metropolisnak különböző arcait bemutatva kedvet csináljon a látogatónak az alaposabb megismeréshez. A ma látható, csaknem nyolcszáz esztendős Budapest különböző korszakok teremtménye és minden részének sajátos zamata van. Szóval egész évben mindenki talál kedvére való elfoglaltságot.
Vypredané
5,86 € 6,17 €

Magyarország régiói, megyéi, kistérségei és települései 1 : 450 000 - Falitérkép


Magyarország megyéi falitérkép 100*70 cm ívterjedelemben
Vypredané
15,51 € 16,33 €

Erdély - Székelyföld. Szováta és vidéke


Erdély nemcsak a szépség és hűség, nemcsak a balladák, legendák, tündérmesék földje, de a teremtő természeti kincsekkel is gazdagon megajándékozta ezt a "több őrtüzet látott, mint békés napvilágot", sok vérhullatással áztatott földet. Az album képei és szövege a Kis-Küküllő forrásvidékét, valamint Maros megye legkeletibb tájegységét: Szováta vidékét mutatják be. Szelíd erdős gerincek, fenyvesekbe öltözött havasok ölelésében húzódik végig a Kis-Küküllő, a patakok, erek szabdalta Sóvidék érintésével, amelynek része Szováta és környéke. A Kis-Küküllő forrásvidékének leírását a Sóvidék jellemzése követi, amelynek része a vidék településeinek földrajzi bemutatása is. Így kerül sor Parajd, Szováta, Sóvárad, valamint a kisebb tanyák, nyári szállások, majorok megjelenítésére képekben és szövegben. Szólunk a történeti Marosszék kialakulásáról, a Székely-Sóvidék fejlődéséről, történelmi eseményeiről.
Vypredané
25,21 € 26,54 €

Top 10 - Brüsszel és Bruges, Antwerpen és Gent


A színes képekkel, térképekkel, leírásokkal teli zsebkönyv részletesen megismertet Brüsszellel, Bruges-zsel, Antwerpennel és Genttel. A legszebb múzeumok, remek éttermek, belga sörök, bevásárlónegyedek, bárok, klubok, csokoládék, valamint flamand kul túra és art nouveau. Egyszóval minden, amiről a magyar turistának tudni kell egy kiadós flamand túrához. Kalandra fel!
Vypredané
9,10 € 9,58 €

A világ országai


Európa és a világ országai, kis és nagy államok, politikai és gazdasági struktúra, városok, tájak, régiók, emberek és népek - a könyv mindezen témákat rövid kérdések és világos válaszok formájában érteti meg a gyerekekkel és a fiatalokkal. Tökéletesen kombinált szöveges és képi információk és optikailag kellemesen elrendezett oldalak könnyítik meg a hozzáférést, teszik lehetővé a gyors és célirányos fellapozást, illetve a már meglévő tudás elmélyítését.
Vypredané
9,10 € 9,58 €

100 legszebb tér a világon


A világ legszebb és leghíresebb tereinek arculata a városok, nagyvárosok központjában évszázadok során formálódott: a kereskedők, kézművesek és iparosok egykori gyülekezőhelyei, a zsúfolt piacterek ma éppúgy a városi élet nyüzsgő színterei, mint egykoron. A kötet öt kontinens száz, egyedülállóan szép terére kalauzolja el az olvasót. A sienai Piazza del Campótól kezdve a prágai Óváros téren át a kairói Citadella téren keresztül a havannai Katedrális térig megismerhetjük a legcsodálatosabb terek múltját és mozgalmas mindennapjait.
Vypredané
5,69 € 5,99 €

Magyarország 1000 csodája


Kaiser Ottó elhivatott képírója ennek a különös közép-kelet-európai tájnak, amelyet szülőföldünknek mondhatunk, s amelyet annyiféleképpen szeretünk. 402 helyszín: városok, falvak, tanyák, hegyek, folyók, tavak - Kaiser Ottó alig több mint egy év alatt bejárta, magába szívta, újraalkotta számunkra. Papp Márió lírai hangulatú, rövid szövegei egészítik ki a képeiben is hasonló jellegű albumot.
Vypredané
39,83 € 41,93 €

Spanyolország


Spanyolország a tenger és a napfény, a sáfrány, a tapas, a bikaviadalok, a flamenco, az iszlám épületegyüttesek, a hatalmas gótikus és román stílusú kolostorok, a Pireneusok, Gaudí, El Greco, Vélázquez, Goya, Dalí, Picasso és Don Quijote megunhatatlan világa. Ezer arca van, és sosem mutatja kétszer ugyanazt. A Lonely Planet sorozat minden részletre kiterjedő útikönyve megkönnyíti az eligazodást Spanyolország páratlan természeti és kulturális örökségében. A Lonely Planetben minden benne van, amire az utazónak kurázsin kívül szüksége lehet.
Vypredané
34,71 € 36,54 €

A világ nagy folyói


A folyók is születnek, akár mi, emberek. Történeteket mesélnek, emberek, kultúrák történetét. Vonzzák az élet minden formáját, míg útját is állhatják a továbbterjedésnek. Az emberiség eszközeivé váltak, civilizációk születtek partjaikon, használjuk, szabályozzuk őket, mozgási energiát nyerünk vizükből, öntözzük vele földjeinket. Békésen szolgálnak, ugyanakkor képesek roppant, erejükkel figyelmeztetni, hogy azért a víz az úr, és jobb ha tiszteletben tartjuk a természet szellemét. A gyönyörű fotókkal illusztrált színes album követi útjukat szerte a világon.
Vypredané
32,85 € 34,58 €

Magyar kastélylexikon 8. kötet


A sorozat megyénkénti bontásban dolgozza fel az ország valamennyi kastélyát és kúriáját történeti, művészettörténeti, építészettörténeti és családtörténeti szempontból. Az épületeket több száz mostani állapotot ábrázoló színes (légi és földi) fénykép, valamint ... Folytatás ›› a régebbi állapotot bemutató archív felvételek illusztrálják. A kötetek mind az álló, mind a már lebontott épületeket tartalmazzák. A kastélylexikonban nemcsak a műemlékileg védett, hanem a nem védett épületeket is feldolgozzuk. A sorozat eddig megjelent kötetei: I. kötet: Magyar Kastélylexikon - Pest megye kastélyai és kúriái; II. kötet: Magyar Kastélylexikon - Bács-Kiskun megye kastélyai és kúriái; III. kötet: Magyar Kastélylexikon - Fejér megye kastélyai és kúriái; IV. kötet: Magyar Kastélylexikon - Komárom-Esztergom megye kastélyai és kúriái; V. kötet: Magyar Kastélylexikon - Vas megye kastélyai és kúriái; VI-VII. kötet: Magyar Kastélylexikon - Csongrád megye kastélyai és kúriái - Jász-Nagykun-Szolnok megye kastélyai és kúriái VIII. kötet: Magyar Kastélylexikon - Hajdú-Bihar megye kastélyai és kúriái A(z) Magyar kastélylexikon 8. kötet (Könyv) szerzője Virág Zsolt.
Vypredané
23,75 € 25,00 €

Szászföld


A "Kárpáti Képek" sorozat második darabja ez. Az elmúlt évben megjelent székelyföldi album után most Szászfölddel ismerkedhetünk meg. A szerző impulzív stílusban, káprázatos fotókkal igyekszik minket Szászföldre csábítani. A kötet értékét rendkívüli módon növeli, hogy magyar nyelven ilyen típusú összefoglaló, önálló munka még soha nem jelent meg Szászföldről. A gyönyörű kiadvány igazi kuriózum.
Vypredané
7,60 € 8,00 €

Cseng Ho


A szerző, számtalan csodálatos fotóval illusztrált albumában a mindeddig méltánytalanul alábecsült kínai felfedezőt, Cseng Ho-t mutatja be. A két méter magas, szálfa termetű ember óriási méretű flotta vezetője volt. Hét nagy expedíciót vezetett Kínából kiindulva jóval azelőtt, ... Folytatás ›› hogy Kolumbusz, Vasco da Gama, és Magellán egyáltalán elindultak volna. A(z) Cseng Ho (Könyv) szerzője Michael Yamashita.
Vypredané
25,30 € 26,63 €

Az ókori Egyiptom templomai


A kötet az egyiptomi templomok első és teljességgel illusztrált áttekintése. Többek közt ismerteti Karnak és Luxor, Abüdosz, Edfu, Philae és a Nílus menti templomokat. Hasznos információkat nyújt a templomépítészetről és díszítésről, a megszentelt hely kiválasztásától az alapító szertartásokon át egészen a kész épületekig, valamint bemutatja a templom különböző részeinek funkcióját és jelentését, a fáraók és a papok szerepét a vallási szertartásokban.
Vypredané
25,30 € 26,63 €

Top 10 - Amszterdam


Amszterdam legjobb tíz festménye, étterme, üzlete, szállodája, nevezetessége, látnivalója, piaca, zenei és színházi produkciója, gyalogosan bejárható csatornája - akár első osztályon, akár takarékosan utazunk, a Top 10 útikönyv Amszterdam legjavát is merteti meg velünk. A kötetben minden megtalálható, amire a magyar turistának szüksége lehet e csodás város megismeréséhez. A kiadvány részletes térképeket is közöl.
Vypredané
8,37 € 8,81 €

Ak máte záujem o poznanie sveta, jeho rôznorodosti, prírodných zázrakov, kultúrnych rozdielov a geografických javov, táto kategória je určená pre vás. Nájdete tu široký výber kníh, ktoré vám ponúkajú prehľad o geografii, mapách, zemepisných údajoch a štúdiu svetových regiónov.

Kategória Geografia vám otvorí bránu do sveta poznania a objavovania. Nájdete tu knihy, ktoré vám poskytnú široký prehľad o zemepise, jeho základných princípoch, geografických procesoch a vplyve na náš svet. S týmito knihami sa budete môcť ponoriť do štúdia regiónov, kontinentov, krajín a miest a získať lepšiu predstavu o ich charakteristikách a významnosti.

Narazíte na knihy, ktoré vám ponúkajú prehľadné mapy, geografické údaje a štatistiky. Zistíte viac o prírodných zázrakoch, riečnych systémoch, vrchovinách, púštiach, oceánoch, populáciách, kultúrach a ďalších geografických javoch.