! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Knihy - Geografia - ostatné strana 43 z 55

Firenze


Fedezze fel Firenzét térképpel a kezében! Egyik városrészből a másikba sétálva e kis kötet lapjain kikeresheti a 60 legfontosabb turisztikai látnivalót, és további 150 válogatott címet: szállodák, éttermek, sörözők, színházak, hangversenytermek, üzletek és piacok. Fontos tudnivalók, megbízható térképek és megszívlelendő tanácsok együtt. Főbb városrészek: -Centro Storico (történelmi városközpont) -Santa Maria Novella -San Lorenzo -Santa Croce -Santo Spirito / San Frediano -San Miniato
Vypredané
8,37 € 8,81 €

Az ezerarcú Németország


Németország az építészeti remekművek gazdag tárháza. Nyüzsgő metropoliszokkal, középkori favázas házakkal tarkított varázslatos városkákkal, romantikus várakkal és kastélyokkal, valamint lélegzetelállítóan szép tájakkal várja az olvasót. A fotográfusok csodálatos felvételein megelevenednek az ország építészeti és természeti csodái. A képek tekintetünket eddig még fel nem fedezett szépségekre irányítják. Ez a képeskönyv hatásosan bizonyítja, hogy Németország a Föld egyik legszebb és legváltozatosabb tája.
Vypredané
36,54 € 38,46 €

Időtlen csodák


Mindennap szembesülünk földünk varázslatos természeti szépségeivel, melyek roppant méreteikkel kitágítják képzeletünk határait, a csodálatos vizuális élmény pedig szinte rabul ejti a szemlélőt. Ezek a különleges helyek szinte felfoghatatlanok az emberi értelem számára. Ki is érthetné meg a Viktória-vízesés méltóságát, a Szahara végtelenségét, a Mississippi megszámlálhatatlan kanyarulatát vagy a Himalája roppant magasságait?! Alig hiszünk a szemünknek, látván a varázslatos Seychelles-szigeteket, a bámulatos Nagy-korallzátonyt, az Amazonas buja őserdőit vagy a csipkézett norvég fjordokat. Fedezzük fel bolygónk lélegzetelállító természeti csodáit! A kötet felejthetetlen föld körüli utazásra invitálja az olvasót!
Vypredané
18,27 € 19,23 €

Skandinávia: Dánia, Finnország, Izland, Norvégia, Svédország


Az északi sarkkörön túl a sötét égbolton az aurora borealis, az északi-sarki fény villódzik, Stockholmban zegzugos utcácskák csábítanak felfedezésre, s aki Reykjavíkban akárcsak egyszer belevetette magát egy féktelen hétvégi runturba, azaz "kocsmatúrába", az örökké erre fog szomjazni. Készüljön fel skandináviai kalandozásaira útikönyvünkkel, és útközben is mindig tartsa kéznél. A tartalomból: a skandináv országok történelme, kultúrája és művészete, útvonalajánlatok, túrák, sportolási lehetőségek, kirándulás, szállás- és étkezőhelyek, praktikus tudnivalók, térképek, kisszótár (dán, feröeri, finn, izlandi, norvég és svéd nyelven).
Vypredané
27,41 € 28,85 €

Demogeographical analysis of Slovakia


Vydanie s voľnými listami. Atlas obyvateľov Slovenska je vedecká analýza a kartografická interpretácia demografickej situácie na Slovensku. Ide o prvé komplexné spracovanie všetkých základných informácií o vývoji, rozmiestnení, bývaní, dynamike, štru ktúrach a prognózach vývoja obyvateľstva Slovenska. Súbor máp (444) a grafov (168) predstavuje dielo vedeckej, informačnej i kultúrnej hodnoty. Atlas vychádza v 3 formách: ako kniha, ako voľný klad listov podľa jednotlivých kapitol a na DVD.
Vypredané
11,05 € 11,63 €

Törökország


Az útikönyv első része röviden ismereti az ország földrajzát és történelmét a hettitáktól napjainkig. A második rész kilenc útvonalat javasol a varázslatos Isztambul bejárására, majd részletesen bemutatja az ország műemlékekben és természeti kincsekben gazdag, csodálatos tájait a Feketetengertől a török Riviéráig, az Égei-tengertől Kappadókián át a bibliai Ararát hegyéig. Térképek és alaprajzok, a kötet végén pedig megbízható szálláshelyek és éttermek listája segíti a tájékozódást.
Vypredané
21,93 € 23,08 €

Különös helyek, elbűvölő tájak


Különös helyek, elbűvölő tájak Földünk legszebb tájait, természetes és ember alkotta képződményeit mutatja be - azokat a helyeket, amelyek varázslatos vonzerejükkel, alig megragadható, a szakszerű vizsgálódásnak is ellenálló, titokzatos hatásukkal ejtik rabul mind a valóságos, mind a képzelet szárnyán utazót. E különleges helyek némelyike a természet alkotása: hegyek, vulkáni szigetek, folyók és őserdők. Másokat - királyi palotákat, kolostorokat és szent városokat - páratlan emberi képzelőerő és akarat hívott életre.
Vypredané
22,14 € 23,30 €

Katedrálisok és bazilikák


A Katedrálisok és bazilikák mesterien illusztrált album, mely a keresztény építészet csúcsát jelentő templomok építészettörténeti fejlődését mutatja be. A kontinenseken átívelő, tizenkét ország harminchat építményének fotóit felsorakoztató utazás a hatodik századtól a huszonegyedik század hajnaláig tart. Az épületek megdöbbentő hatását a róluk készült pazar légi felvételek és csodás részleteiket elénk táró közeli fotók adják vissza. A gazdag képanyag a híres templomok építésének történetét és szerkezetének leírását vegyítő érdekes, informatív kommentárokkal kiegészítve kalauzolja az olvasót a keresztény egyházi építészet történetében a kezdetektől egészen napjainkig.
Vypredané
22,14 € 23,30 €

Borutak - Magyarország 22 borvidéke, 50 borásza


A színes zsebkönyvben minden hasznos információ megtalálható a hazai borutakkal kapcsolatban - tájak, termelők, borok bemutatása és jellemzése.
Vypredané
8,41 € 8,85 €

Csodálatos Magyarország


Kevesen tudják, hogy kis hazánk, Magyarország is bővelkedik természeti csodákban. Ez a könyv a legnevezetesebbeket mutatja be a hazai csodálatos tájak közül. Elsősorban felső tagozatos diákoknak készült a könyv, de természetesen a középiskolásoknak is hasznos lehet.
Vypredané
4,02 € 4,23 €

Barangolás Magyarországon


Magyarországot könnyű szeretni. Kicsiny hazánk megannyi turistaközponttal felveheti a versenyt - ha tudjuk, mit keressünk és hol. Egy séta a Budai Várban, a nemzeti parkok felfedezése, lovaglás Ópusztaszeren vagy világörökségeink meglátogatása, számtalan felfedezésre váró szépség, bármerre járunk. Magyarországot megismerni kötelesség, ez alól a gyerekek sem kivételek. A könyv célja bemutatni néhány látnivalót, a teljesség igénye nélkül. Elsősorban felső tagozatos diákoknak készült a könyv, de természetesen a középiskolásoknak is hasznos lehet.
Vypredané
4,02 € 4,23 €

A boldog völgy országa


"Nem lehet idegen számunkra az az ország, ahol egy évszázaddal ezelőtt a tudománynak egy világjelentőségű, nagy magyar hőse - Kőrösi Csorna Sándor - járt, s ahol egy magyar születésű, világszerte ismert nevű jeles tudóst - Stein Aurélt - egyaránt tisztelnek a nép urai és egyszerű gyermekei." "De még ezektől a nekünk oly fontos és értékes kapcsolatoktól eltekintve is, a Boldog Völgy és a kasmíri hegyek tájait járva, a Föld egyik legszebb, legvonzóbb részét ismertük meg és remélem, hogy igénytelen tolmácsolásom is megcsillanthatta az olvasó előtt egy-egy örökszép mozaikdarabját annak a hatalmas, kimeríthetetlen remekműnek, amelynek neve - a Föld."
Vypredané
9,19 € 9,67 €

Körséták Budapesten


A Körséták Budapesten röviden, tömören, kilenc ajánlott útvonallal - főként gyalogosan - vezeti el Önt a főváros legszebb és legérdekesebb pontjaira. Számos hasznos tudnivalóval, internetes címekkel kiegészítve minden kérdésére választ kaphat. Ajánlj uk ezt a könnyen forgatható könyvecskét azoknak, akik szívesen fedeznék fel a várost, akik szeretnék feleleveníteni ismereteiket történelméről, illetve kíváncsiak a legfontosabb tudnivalókra.
Vypredané
7,68 € 8,08 €

Elefántország


Széchenyi Zsigmond Elefántország című könyve első ízben 1934-ben jelent meg. A Csui! című nagy sikerű vadásznaplója után ez a második könyve, amely ezúttal nem szabályos vadásznapló. Az időközben tapasztalt Afrika-vadásszá vált Széchenyi ebben a művében újabb expedícióinak kiemelkedő eseményeit írja meg. Nagy fogú elefántokkal, hatalmas bivalyokkal, támadó oroszlánokkal találkozhatunk a kötet lapjain. A vadászkalandokat kitűnő zoológiai és etnográfiai megfigyelések gazdagítják. Külön figyelmet érdemel a könyv képanyaga. A szerző saját felvételei önmagukban is szenzációt jelentettek megjelenésük idején.
Vypredané
7,31 € 7,69 €

Balatonfüred - Tihany 1 : 12 500 - Várostérkép


Balatonfüred és Tihany várostérkép a települések rövid leírásával és látnivalóival, három nyelvű jelmagyarázattal. A méretarány: 1:12 500
Vypredané
3,47 € 3,65 €

Kréta


A színes praktikus formátumú zsebkönyvben minden információ megtalálható, ami egy élményteli utazáshoz kell. Ókori lelőhelyek: Knosszosz, Gortys, Agia Triáda, Mália, Zákros és Gourniá. Történelmi emlékhelyek: Iráklio és Réthymno. A természet csodái: az Amári-völgy, a Fehér-hegység, a Samariá-szoros és az Ida-hegy. Gyönyörű strandok: Vái, Mátala, Plakiás, Agia Fontiní és Hersónisou. Ráadásként: útmutató a szálláshelyekhez, vásárláshoz, szórakozáshoz, éttermekhez, nyelvi elsősegély, és még sok minden.
Vypredané
6,18 € 6,50 €

Prága


A színes praktikus formátumú zsebkönyvben minden információ megtalálható, ami egy élményteli utazáshoz kell. Történelmi nevezetességek: prágai vár, Károly híd, Szent Vitus-katedrális, Régi-Új zsinagóga, csillagászati óra, Szent György-bazilika, prágai Loreto. Az építészet csodái: Belvedere palota, Reprezentációs ház, Nemzeti Színház, Fred és Ginger Háza. Múzeumok, galériák: a Nemzeti Galéria gyűjteményei, Iparművészeti Múzeum, Dvorak Múzeum. Kirándulások: Karlstejn vára, Kutná Hora, Karlovy Vary, Konopiste, Plzen. Egyéb: részletes étterem- és szállodakalauz, üzletek, éjszakai élet, gyermekprogramok és még sok hasznos kiegészítő információ.
Vypredané
6,18 € 6,50 €

Egyiptom


A kötet igazán zsebben hordható kiadvány, mely Egyiptom bebarangolásában segíti az utazót. A kisméretű, színes fotókkal illusztrált, praktikus könyvecske rövid történelmi áttekintés után bemutatja az ország legfontosabb látnivalóit, nevezetességeit. A kötet végén hasznos információkat talál az olvasó, többek között a helyi közlekedésről, az üzletek nyitva tartásáról, szálláshelyekről, éttermekről, címmel és telefonszámmal. A borítók belső oldalaira nyomtatott térképek, pedig segítik a tájékozódást. Kalandra fel! Vágjuk zsebre Egyiptomot!
Vypredané
6,18 € 6,50 €

Görögország


A kötet segítséget nyújt az ország megismerésében - az üzletek nyitvatartásától kezdve egészen a látnivalók megtalálásáig. A Kiadó Szerkesztőbizottsága arra törekedett, hogy minden lényeges információ megtalálható legyen az útikönyvben, és kis formátuma miatt akár egy nadrágzsebben is elférjen.
Vypredané
1,97 € 2,07 €

Ak máte záujem o poznanie sveta, jeho rôznorodosti, prírodných zázrakov, kultúrnych rozdielov a geografických javov, táto kategória je určená pre vás. Nájdete tu široký výber kníh, ktoré vám ponúkajú prehľad o geografii, mapách, zemepisných údajoch a štúdiu svetových regiónov.

Kategória Geografia vám otvorí bránu do sveta poznania a objavovania. Nájdete tu knihy, ktoré vám poskytnú široký prehľad o zemepise, jeho základných princípoch, geografických procesoch a vplyve na náš svet. S týmito knihami sa budete môcť ponoriť do štúdia regiónov, kontinentov, krajín a miest a získať lepšiu predstavu o ich charakteristikách a významnosti.

Narazíte na knihy, ktoré vám ponúkajú prehľadné mapy, geografické údaje a štatistiky. Zistíte viac o prírodných zázrakoch, riečnych systémoch, vrchovinách, púštiach, oceánoch, populáciách, kultúrach a ďalších geografických javoch.