! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Knihy - Geografia - ostatné strana 48 z 55

Szerettel vár... Magyar várak


A minikönyv-sorozat e darabja a magyar várakat mutatja be 8 nyelven, 160 oldalon. "Műemlékeink, a kastélyok és parkjaik, a várak - akkor is, ha ma már csak romok -, azok között a dolgok között vannak, amelyek talán a legközelebb hozzák az emberhez egy nemzet történelmét, kultúráját. ... Folytatás ›› Egykori szerepükhöz hasonlóan ma is a tudás, az ismeretek átadásának központjai, s szépségük egyben pihentet, gyönyörködtet. Egykori építtetők, birtokosaik, lakóik életében pedig számos nagyszerű életpályát láthatunk, olyan magyar nemesek, tudósok, művészek és hadvezérek életét ismerhetjük meg, akiknek életútja, tettei példaként állíthatók minden korosztály számára." (Dr. Bardi Terézia) A(z) Szerettel vár... Magyar várak (Könyv) szerzője Mészáros T. László, Szabó Virág, dr. Vándor László.
Vypredané
9,10 € 9,58 €

100 legszebb nemzeti park a világon


E csodálatos fotókkal illusztrált nagyméretű album csodálatos utazásra invitálja az olvasót a világ legszebb, még érintetlen vidékeire. Földünk éghajlati és a sajátságos földrajzi viszonyai együttesen rendkívül változatos környezetet alkotnak. Utunk során eljutunk öt földrész védett területeire, az ausztráliai korallzátonyokhoz, Nepál hegyeibe, a jávai vulkánokhoz, a rózsaszín flamingók birodalmába és az öt "nagyvad" földjére, az afrikai szavannákra, a magyar pusztára, Hortobágyra. Utazzon karosszékéből Ön is a Föld legszebb vidékeire - e kötet segítségével!
Vypredané
5,69 € 5,99 €

Csík és a moldvai csángó vidék


Ma a szűkebb értelemben vett Székelyföld fogalmán az Erdély délkeleti részén elterülő, székelyek által lakott vidéket értjük. A történelmi Székelyföld 1437-től 1876-ig öt széket - Udvarhelyszék, Csíkszék, Háromszék, Marosszék és Aranyosszék - foglalta magába, melyből az első négy szorosan illeszkedett egymáshoz, csupán Aranyosszék különült el területileg Torda és Nagyenyed között. A székelység a szorosan vett Székelyföldnél jóval nagyobb területen szóródik szét. A szász Királyföld, a Barcaság (Brassó vidéke), Küküllő vármegye és az egykor Torda vármegyéhez tartozó Felső-Maros mente magyarsága szintén jórészt székely eredetű. Szerzőpárosunk, Fucskár Ágnes és Fucskár József Attila Hargita című albumuk után most részletesen mutatja be Székelyföldet és környékét az épített örökségen, a tájakon és az emberek mindennapi életén keresztül. E kötetük Csíkszékről és a moldvai csángó vidékről próbál minél teljesebb képet adni.
Vypredané
14,61 € 15,38 €

Róma


A számos országban sikert aratott praktikus zsebkönyv legfőbb erénye, hogy lényegre törően, a mindig időzavarral küzdő utazót segítve ad részletes ismertetést Rómáról úgy, hogy még időbeosztást is ajánl a programok összeállításához. Gondol azokra is, akik csak rövid időt szánhatnak a nevezetességek megtekintésére, és ajánl további látnivalókat a hosszabb ideig ott tartózkodóknak. Sőt, a környék távolabbi nevezetességeihez, különlegességeihez is elkalauzol - ugyancsak részletes útitervvel, térképpel, közlekedési tudnivalókkal segítve a kirándulót. Természetesen segít az eligazodásban is: szálláshelyeket ajánl, éttermekbe, kávézókba, sörözőkbe invitálja az utast, megmondja, hol érdemes vásárolni, ha ajándéktárgyakat, helyi kuriózumokat szeretnénk magunkkal hazavinni. A szerzők arra is gondoltak, hogy a Spirálkönyvek olvasója ne csupán a múzeumok, a műemlékek látogatása révén ismerje meg úti célját. Olvasmányos történetekkel, színes összeállításokkal, nevezetes személyiségek bemutatásával hozza közelebb az idegen tájat a vendéghez.
Vypredané
14,43 € 15,19 €

A kandalló előtt


"(...) Ez a visszaemlékezés részben a gyerek- valamint a felnőttkori, végül az afrikai vadászélmények egy részét tartalmazza, családi anekdotákkal fűszerezve. Bemutatja az emberi- és a vadász morálról szóló gondolatokat, végül a társadalmi- és rendszerkritikát is, miután rálátással rendelkezik az újonnan kialakult magyar társadalom problémáira. (...)" (Virágh Ibolya)
Vypredané
14,25 € 15,00 €

Isztria - Krk, Cres, Losinj


Kiadványunk régi hiányt pótol a maga műfajában: magyar szerző mutatja be magyar turistáknak a félsziget tájait és Kvarner szigeteit. A varázslatos természeti szépségével és értékes építészeti emlékeivel mindenkit rabul ejtő vidék számos útvonallehetőséget kínál az odalátogatóknak. A könyv olyan tengerparti és szárazföldi kirándulásokat ajánl, amelyek útvonalára a félsziget bármelyik üdülőhelyéről be lehet kapcsolódni. A településeken belül egy kiindulóponttól kezdődően a szerző szinte lépésről lépésre végigvezeti az olvasót a látnivalók "útvesztőjén". Az érdekes leírások, naprakész információk és hasznos tanácsok mellett szemléletes térképek és sok, színes fotó segíti az eligazodást.
Vypredané
6,27 € 6,60 €

New York


Ez a gyakorlatias, gazdagon illusztrált útikalauz az Ön legmegbízhatóbb útitársa. -Telis-tele fényképekkel, illusztrációkkal és térképekkel. -Négy csodás nap New Yorkban. -Alaprajzok és keresztmetszeti rajzok a főbb látnivalókról. -Háromdimenziós rajzok igazítják el a kerületek között. -Hotelek, éttermek, üzletek és szórakozási lehetőségek hatalmas választéka. -Hét egyedileg tervezett sétaútvonal.
Vypredané
32,52 € 34,23 €

Top 10 - Párizs


Párizs legjava: a 10 legjobb haute couture üzlettől a 10 legérdekesebb eseményen át a 10 legjobb étteremig, hotelig, múzeumig és templomig több tucat Top 10-es lista segíti a látogatót az eligazodásban. Ezek között még a 10 leginkább elkerülendő dolog is szerepel, hogy időt és pénzt spóroljunk. Részletes térképek, több száz fénykép.
Vypredané
8,37 € 8,81 €

Madeira


Speciális - A kíváncsiakat és az aktív pihenésre vágyókat színes magazinoldalak látják el extra információkkal és naprakész címekkel; Madeira felfedezése - 4 részletesen leírt túraajánlat vezeti Önt az igazán figyelemreméltó látnivalók között; Bennfentes ... Folytatás ›› tippek - Több mint 200 bennfentes tipp azoktól, akik a legjobban ismerik Madeirát; Miniszótár - A miniszótár használatával nem lesz elveszett ember; Térképek - A túraajánlatokhoz szorosan kapcsolódó 7 résztérképnek köszönhetően könnyen tájékozódhatunk utunkon. A(z) Madeira (Könyv) szerzője Susanne Lipps.
Vypredané
11,04 € 11,62 €

Japán


Útikönyv sorozatunk új kötete sokkal többet nyújt, mint egy egyszerű útikönyv: Segít az utazni szándékozónak az úti cél kiválasztásában: bemutatja az adott ország történelmét, kultúráját (művészet, zene, vallás, jeles ünnepek), nevezetes tájait, városait. Az úton is a leghasznosabb segítőtárs: remek tippeket ad (útvonaltervezés, szállás, étkezés, sport, szabadidő lehetőségek, naprakész hasznos információ), részletes térképeket tartalmaz; megismertet a helyi szokásokkal, specialitásokkal (étel-ital). Lebilincselő olvasmány képzeletbeli utazáshoz: a legszínvonalasabb ismeretterjesztő albumok hagyományait követi: az érdekes, olvasmányos leírásokat, konkrét információkat kötetenként közel 500 gyönyörű színes felvétel teszi feledhetetlenné.
Vypredané
21,89 € 23,04 €

Athén Térképes útikalauz


Minden, amire egy turistának szüksége lehet: - 80 oldalas útikönyv Athén legfontosabb látnivalóival - részletes térkép - hol együnk, igyunk és vásároljunk - tökéletes párja az útitársnak.
Vypredané
4,57 € 4,81 €

Toszkána - Olaszország


Toszkána gyönyörű tájai, melyek történelmi és művészetekben gazdag világot rejtenek, minden idelátogató utazót megragadnak. Európa kulturális bölcsője ezernyi látnivalót, csodálatos túrákat és kellemes tengerparti nyaralást kínál. Ez az útikönyv a legfontosabb nevezetességeket mutatja be, praktikus tanácsokkal kiegészítve. Az utazás előkészítését címek, telefonszámok és több tucat weboldal cím segíti. Hasznos információkat és árakat találnak a könyvben: szállásokról, közlekedésről, kulturális látnivalókról, vásárlásról, ételekről és borokról, helyi túrákról és megannyi másról.
Vypredané
9,14 € 9,62 €

Erdély - Székelyföld - Marosvásárhely Marosvásárhely


Történelmi bevezetővel, színes fotókkal (200-220 db) és képmagyarázatokkal mutatja be a történelmi Marosszék és Maros megye legjelentősebb gazdasági, kulturális központját, a Székelyföld legnagyobb városát, a festői földrajzi környezetben fekvő Marosvásárhelyet.
Vypredané
36,18 € 38,08 €

100 nejkrásnějších měst světa


Prostřednictvím naší obrazové publikace můžete navštívit nejkrásnější města s nejvýznamnější výtvory lidské činnosti. Seznámíte se s historií vybraných měst, navštívíte zákoutí, která jsou považována za výjimečná a pozoruhodná. Architektura, umělecká díla: to vše na vás čeká na fotografiích titulů z edice 100 nej.
Vypredané
22,28 € 23,45 €

55 najkrajších miest a mestečiek Slovenska


Krásna obrazová publikácia podáva svedectvo o veľkoleposti a bohatosti slovenskej histórie. Zachytáva nielen slovom, ale aj nevšedným a očarujúcim obrazom kultúru slovenského národa v dejinných súvislostiach, opisuje výnimočné lokality, historické pamiatky a vzácne kultúrne pamätihodnosti Slovenska. Bohatý faktografický opis a množstvo fotografií vdýchne na vás nezabudnuteľnú atmosféru každého takéhoto miesta.
Vypredané
14,48 € 15,24 €

Pihenjen a világ legszebb tájain


Az útikönyv a világ minőségi turistaközpontjait, téli- és nyári üdülőhelyeit tárja az olvasók elé. Sok ember járja a világot, de gyakran nem is tudja, hogy milyen szép helyek, s fantasztikus szolgáltatásokat nyújtó vendéglátóegységek vannak, s milyen gyönyörű, élményekben dús kirándulásokat lehet tenni a különböző városokban, térségekben, ahol megfordul. Az exkluzív kivitelű könyv 70 ország 170 turistaparadicsomába kalauzol el, beleértve Budapestet is.
Vypredané
17,91 € 18,85 €

50+1 nejúžasnějších světových měst


Kniha o těch nejkrásnějších, nejproslulejších a nejzajímavějších městech světa. Každé z nich je jedinečným střediskem umění, kultury, architektury, obchodu a gastronomie, každé z nich má své osobité kouzlo, svůj nezaměnitelný půvab a vlastní bohatou historii. Každá kapitola této knihy obsahuje mimo jiné i méně známé informace o městě, o lidech, kteří v něm žijí, o jeho ekonomice a kultuře základní údaje (počet obyvatel, rozloha) až po údaje geografické a historiografické. Snadnou orientaci umožnuje řazení měst podle abecedy. Tato publikace vám bude při plánovaní dovolené či výletu velmi užitečná. Najdete tu vše, co jako cestovatel potřebujete vědět, a s těmito informacemi si jistě snadno zvolíte cíl své cesty. Které město vás láká nejvíc? Paul J. Christopher je cestovatel, spisovatel, redaktor a vydavatel s více než třicetiletými zkušenostmi. Redigoval a vydal přes 450 publikací mnoha různých žánrů. Vybraná města: Paříž + Alexandrie, Amsterdam, Athény, Auckland, Bangkok, Barcelona, Beijing (Čína), Benátky, Berlín, Bombay, Boston, Brusel, Budapešť, Buenos Aires, Kapské město, Karakas, Chicago, Cologne, Kodaň, Hongkong, Istanbul, Jacarta, Jerusalem, Johanesburg, Las Vegas, Lima, Lisabon, Londýn, Madrid, Mekka, Mexiko, Montreal, Moskva, Nairobi, New York, Praha, Rio de Janeiro, Seatle, Shangai, Singapur, Petrohrad, Stockholm, Sydney, Tokio, Toronto, Vancouver, Vídeň, Washington.
Vypredané
12,01 € 12,64 €

Párizs


Fedezze fel Párizst térképpel a kezében! Egyik városrészből a másikba sétálva e kis színes kötet lapjain kikeresheti a 80 legfontosabb turisztikai látnivalót, s további 200 válogatott címet: szállodák, éttermek, sörözők, színházak, hangversenytermek, üzletek és piacok. Fontos tudnivalók, megbízható térképek és megszívlelendő tanácsok együtt, egy helyen.
Vypredané
7,25 € 7,63 €

Budapesti séták Liszt Ferenccel


1823 májusában látogatott el először az akkor csodagyerek Liszt Ferenc a magyar fővárosba. Ezt az utat huszonöt rövidebb-hosszabb tartózkodás követte halálának évéig, 1886-ig. Vajon mit látott a fejlődő Pest-Budából, mit a világvárossá váló Budapestből a kétszáz éve született zeneszerző, zongoravirtuóz? Hol lakott, hol lépett fel, kinél vendégeskedett, milyen előadásokra, hangversenyekre járt, hogyan kapcsolódott be az ország szellemi életébe, kik voltak magyar barátai, kik a tanítványai? Milyen műveket komponált és adott elő? Jelen útkönyv városnéző sétákra invitál, bejárjuk a belvárost, a Lipótvárost, a Terézvárost és a budai várnegyedet, érintve a József- és Ferencvárost, a Krisztina- és Vízivárost, és kipillantunk a Margit-szigetre. Miközben a GPS-kódokkal is ellátott útvonalakat követjük, nemcsak a "hírhedett zenész", hanem a XIX. századi magyar főváros élete is feltárul előttünk. Az útikalauzt közel háromszáz fotó, térképek, tárgy- és névmutató egészíti ki.
Vypredané
12,02 € 12,65 €

Ak máte záujem o poznanie sveta, jeho rôznorodosti, prírodných zázrakov, kultúrnych rozdielov a geografických javov, táto kategória je určená pre vás. Nájdete tu široký výber kníh, ktoré vám ponúkajú prehľad o geografii, mapách, zemepisných údajoch a štúdiu svetových regiónov.

Kategória Geografia vám otvorí bránu do sveta poznania a objavovania. Nájdete tu knihy, ktoré vám poskytnú široký prehľad o zemepise, jeho základných princípoch, geografických procesoch a vplyve na náš svet. S týmito knihami sa budete môcť ponoriť do štúdia regiónov, kontinentov, krajín a miest a získať lepšiu predstavu o ich charakteristikách a významnosti.

Narazíte na knihy, ktoré vám ponúkajú prehľadné mapy, geografické údaje a štatistiky. Zistíte viac o prírodných zázrakoch, riečnych systémoch, vrchovinách, púštiach, oceánoch, populáciách, kultúrach a ďalších geografických javoch.