Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Slovensko strana 23 z 29

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Mokré plstění


Technikou mokrého plstění lze vyrábět s minimem požadavků na pomůcky, prostor i použitý materiál, nádherné šperky, hračky, oděvy, klobouky a jiné módní doplňky. Autorka v knize představuje znovu objevené tradiční řemeslo vycházející ze zpracování ovčí vlny mokrou cestou, které obohacuje novými postupy využívajícími spojení tradičních technologií a moderního designu. Naučíte se vytvořit si zajímavou brož, náramek, krajková šála, baret s korálky, kabelka na drobnosti nebo jednoduchý klobouček.
Vypredané
11,81 € 12,43 €

Levoča - Národné kultúrne pamiatky na Slovensku


Publikácia Národné kultúrne pamiatky na Slovensku: mesto Levoča je 3. diel z edície mapujúcej hnuteľné a nehnuteľné pamiatky na území Slovenska, ktorú pripravuje Pamiatkový úrad SR v spolupráci s Vydavateľstvom SLOVART. Autori tu predstavujú výsledky svojej dlhodobej dokumentačnej a výskumnej práce o Levoči, zapísanej do Zoznamu svetového dedičstva UNESCO. Okrem informácií o pamiatkach kniha poskytuje prehľad historických a kultúrnych súvislostí, ktoré formovali výtvarné umenie, remeslá aj architektúru, urbanistický a stavebný vývoj pamiatkovej rezervácie Levoča a celého sídla vrátane mestských častí. Súčasťou celofarebnej publikácie sú dobové i súčasné fotografie, mapy, nákresy pôdorysov a návrhy stavieb, ktoré približujú premeny a hodnoty dnešného pamiatkového fondu. Kniha je určená odborníkom i laikom so záujmom o kultúrne dedičstvo.
Vypredané
37,91 € 39,90 €

Měsíček svíti


Originální zpěvník, který vychází zároveň s novým CD Sester Steinových. Přináší výběr lidových písní, které společně vybraly výtvarnice i zpěvačky, které jsou blízké jejich srdcím a které se budou i líbit dětem. Zpěvník doprovázejí původní ilustrace Terez
Vypredané
10,67 € 11,23 €

Ultimate Woodwork Bible


The latest volume in this hugely successful series reveals all the skills a woodworker needs. From selecting tools to joints and finishing, all the basic techniques of woodworking in this book are illustrated with clear step by step instructions and diagrams. With these thorough directions and some practice you will soon be able to create almost anything from wood. Whether you are a novice or an experienced woodworker, this book will become an indispensable reference source that you will use time and again either to learn a new technique or to remind you of a specific detail.
Vypredané
33,73 € 35,50 €
  • 4,8 /5

Čarovné Slovensko (obálka príroda)


Poznáte úspešný magazín Čarovné Slovensko? Ak áno - ale aj ak nie, túto knihu musíte zaradiť do svojej knižnice. Pretože takmer každý z nás má vzťah ku krásnym fotografiám, slovenskému folklóru, tradíciám, prírode ale i mestám, hradom či horám. Nechýba ani časť venovaná našej národnej kuchyni. A to všetko v troch jazykoch - popri slovenčine sú popisky k výpravným fotografiám v anglickom a nemeckom jazyku. Kniha je vďaka trojazyčnosti priam ideálnym darčekom aj pre vašich známych či rodinu v zahraničí. Ukážte im, že Čarovné Slovensko je aj Magic Slovakia a Magische Slowakei. Okrem známych miest a zákutí publikácia predstavuje aj tie menej známe. Dozviete sa o takmer zabudnutých remeslách či kulinárskych špecialitách.
Vypredané
29,92 € 31,49 €

Z ľudovej kultúry Turca


Región Turca je nesmierne bohatý na pamiatky a tradície ľudovej kultúry. Táto obsiahla monografia podáva zaujímavé informácie o spôsobe života a kultúre našich turčianskych predkov - o staviteľstve. spôsoboch obživy. ľudovom odeve. textile. spracovaní sueovín. spoločenských a rodinných vzťahoch. výročných a rodinných obyčajoch. ľudovom liečení atď. Každá turčianska obec nájde v knihe čosi zo svojich pozoruhodnotí. každá rodina niečo z typických turčianskych tradícií. ktoré by nemali upadnúť do zabudnutia.
Vypredané
8,77 € 9,23 €

dostupné aj ako:

Klenoty slovenskej prírody


Farebne ilustrovaný, krásny veľkorozmerný album o slovenskej prírode, s fotkami Ladislav Struhára. Album sa dá objednať v slovenskom a anglickom jazyku.
Vypredané
24,60 € 25,89 €

Paličkování


Tato kniha je určena pro krajkářky, které již mají za sebou první nesmělé krůčky při poznávání tohoto krásného uměleckého řemesla. Zkušená autorka a lektorka kurzů paličkování vás tentokrát provede vypracováním dírky v plátně i v polohodu, zvládnutím rohů, ukáže vám, jak se skládá hvězdička ze 3, 4 a 5 párů a osvojíte si i hvězdičky mnohopárové. Čeká vás seznámení s lístečky a celá řada cvičných prací, při kterých si procvičíte jednotlivé techniky. Podrobné postupy jsou doplněny barevnými fotografiemi, nákresy a vzorníky, nechybí ani originální autorské podvinky. Množství fotografií hotových výrobků přináší inspiraci pro vaši vlastní tvorbu. O autorce: Lenka Malátová (1967) se profesionálně věnuje krajce a paličkování již od roku 1987, kdy začala pracovat v ateliéru Otýlie Borské a realizovat zde také vlastní návrhy. O rok později nastoupila na místo učitelky ručně paličkované krajky v Brně a pedagogické činnosti se věnuje dodnes. Zúčastňuje se mezinárodních krajkářských soutěží i setkání, pořádá výstavy a publikuje v časopisech.
Vypredané
18,89 € 19,88 €

Řezbářství


Dostáváte do rukou výjimečnou knihu, která se významně odlišuje od řady dalších publikací o uměleckých řemeslech. Víc než tisíc pečlivě a přesně provedených černobílých kreseb vás seznámí s řezbářstvím, s mistrovskými i lidovými řezbami různých dob a kultur a zejména s vlastní technikou řezbářství. Detailně promyšlená koncepce knihy, rozsah i podrobnost kapitol, vychází z přísné logiky technologických postupů při řezbě. Začíná seznámením se dřevem, jeho výběrem a přípravou, pokračuje základními tesařskými a truhlářskými pracemi a je završena detailními ukázkami jednotlivých řezbářských technik. U příslušných kapitol naleznete zásadní informace o nástrojích, jejich údržbě a používání. Slovník odborných pojmů a podrobný seznam literatury vám přiblíží toto krásné řemeslo a umožní pochopit souvislosti s ostatními uměleckými řemesly.
Vypredané
22,71 € 23,90 €

Mingei


Japonské lidové umění od Vlasty Winkelhöferové, naší přední japanoložky, se v úvodu knihy zabývá zrodem a charakterem lidového umění a seznamuje nás s jednotlivými výrobky charakteristickými pro jednotlivé kraje souostroví. V dalších kapitolách se zasvěceně věnuje jednotlivým typům uměleckých předmětů. V kapitole o keramice nás seznámí s typickými produkty ze známých středisek lidové keramiky.Japonské lidové hračky jsou dobře známé po celém světě, avšak málokdo si uvědomuje, že v sobě skrývají i hlubokou symboliku náboženskou, slouží jako talismany i dárky, a to nejen pro děti. V dalších kapitolách se podrobně seznámíme s textilem i výrobky z něj, s dřevem, bambusem, slámou i rákosem, ze kterého Japonci vyrábějí ty nejběžnější předměty denní potřeby, včetně nábytku a oděvů. Ruční papír zase slouží kromě jiného i k výrobě fantastických skládanek origami a rozmanitých vystřihovánek. Další kapitoly jsou věnovány výrobkům z laku, lidové architektuře i vlivu tohoto umění na život v moderním Japonsku.
Vypredané
13,17 € 13,86 €

Svidník


Farebná obrazová publikácia venovaná mestu Svidník a jeho okoliu s dôrazom na sakrálne pamiatky. Sprievodný text v slovečine, angličtine, nemčine, poľštine, ruštine a francúzštine.
Vypredané
21,95 € 23,10 €

Paličkování - Od začátku až do konce


Již čtvrté pokračování úspěšných knih o paličkování přináší mnoho inspirace jak pro úplné začátečníky, tak pro krajkářky, které si toto krásné řemeslo již osvojily. Lenka Malátová, zkušená krajkářka a lektorka kurzů paličkování, pojala knihu především jako impuls ke hře s krajkou. Jejím záměrem je probudit tvořivost nadšených čtenářek/krajkářek, které na základě pochopení klasických technik dojdou k vlastnímu osobitému vyjádření. Autorka v knize provází cestou od vzorníčků s kombinací plátna a polohodu, přes podvinky v podobě jablíček a hruštiček, kde začíná u jednoduchých tvarů a končí složitějšími technikami, až po prostorové různobarevné krajky. Cílem knihy je představit paličkování jako radostnou hru – hru technik, materiálů a vlastní fantazie. Zapalte v sobě tvořivou jiskru a vytvořte krajku, do které vložíte kousek sebe. K tomu máte v rukou dokonalého pomocníka, rádce a průvodce. O autorce: Lenka Malátová (1967) pochází z krajkářského kraje – z Brandýsa nad Orlicí. Paličkované krajce, která se stala jejím celoživotním posláním, se profesionálně věnuje již více než dvacet let. Po absolvování Školského ústavu umělecké výroby v Praze pracovala jako krajkářka v ateliéru Otýlie Borské, poté nastoupila na místo učitelky ručně paličkované krajky. V současné době vede vlastní kurzy paličkování v Brně, zúčastňuje se mezinárodních krajkářských soutěží a setkání, pořádá výstavy a publikuje v časopisech. Smyslem její práce je zachovat krajkářské řemeslo pro další generace a nadchnout pro ně své následovníky.
Vypredané
17,57 € 18,49 €

Vyšívání


Šití patří k nejstarším dovednostem – jehly se v Evropě běžně používaly již zhruba 20 000 let př. n. l., a to jak k dekorativním, tak k praktickým účelům. Během let bylo vytvořeno velké množství stehů, z nichž některé mají velmi specifické a jiné velmi široké využití. V této knize je uvedeno 263 stehů, od běžně používaných pro vyšívání, ozdobné řasení a práci s plátnem až po jejich varianty a speciální stehy, které rozšíří vaše možnosti. Naleznete zde fotografie, na nichž můžete vidět, jak steh přesně vypadá, popis jeho hlavního využití a srozumitelné postupy včetně názorných nákresů. V první části knihy se seznámíte s vybavením, které budete pro svou práci potřebovat: s tkaninami, nitěmi a jehlami používanými pro jednotlivé typy stehů. Dozvíte se, jak zacházet s předlohami a pochopíte základní techniky vyšívacích stehů, jako je jejich zahájení a ukončení. Další části této knihy jsou věnovány třem hlavním typům výšivek a stehům, které se pro ně používají. Kapitola Vyšívání na tkaninu se zabývá různými povrchy, vyšíváním ve volném stylu, počítání nití a práci s korálky. V části s názvem Sámkování se naučíte základy řasení a stehy běžně užívané k tomuto účelu. V následující kapitole je vysvětleno jak pracovat se stramínem a samozřejmě ukázáno, které stehy jsou na něj nejvhodnější. V závěrečné části se dozvíte, jak zacházet s hotovou výšivkou. Jsou zde návrhy, jak co nejefektivněji vystavit vaši výšivku a jak o ni dále pečovat, aby vám přinášela radost po mnoho dalších let.
Vypredané
15,67 € 16,49 €

Drotárstvo


Viete, že slovenskí drotári vlastne objavili drôt pre praktické využitie, vymysleli unikátnu technológiu a prácu s drôtom pretavili do foriem a prejavov, aké svet nevidel? Tisíce drotárov každoročne vyrážali na potulky Európou, Áziou, Amerikou, mnohí sa v ďalekých krajinách usadili aj natrvalo a vybudovali významné firmy. A v našom výtvarnom umení je drôt organicky prítomný nepretržite od 60. rokov 20. storočia. Reprezentatívna monografia sa zrodila zo spolupráce troch inštitúcií – Matice slovenskej, Považského múzea v Žiline a Kysuckého múzea v Čadci. Doteraz najkomplexnejším spôsobom sprítomňuje mnohotvárny fenomén nášho kultúrneho dedičstva – drotárstvo – od jeho začiatkov cez takmer celosvetový rozvoj najmä v druhej polovici 19. stor. až po pozvoľný zánik remesla po druhej svetovej vojne, odraz tradície v našom výtvarnom i literárnom umení a snahy dnešných výtvarníkov o inšpirovanie sa dedičstvom predkov a o jeho tvorivé rozvinutie aj s novodobými materiálmi a technikami. Dvojjazyčné titulky, rozsiahle anglické resumé.
Vypredané
16,06 € 16,90 €

Tatranské doliny v zrkadlení času 2. vydanie


prvými lovcami, hľadačmi pokladov, baníkmi a nakoniec vedcami a turistami. Autor, známy tatranský historik, tu opisuje výstavbu starých hospodárskych ciest, turistických chodníkov, chát a množstvo iných zaujímavostí. Časť reprezentačného fotografického materiálu tvoria aj archívne zábery. V záverečnej časti knihy je prehľadný Lexikón (všetkých) tatranských dolín.
Vypredané
15,68 € 16,50 €

Severné hranice Slovenska


Spiš, Orava a Kysuce v politických, vojenských a diplomatických aktivitách po roku 1918. Práca je rozdelená do štyroch okruhov: l. Obdobie rokov 1918 - 1920 (1924). Prvé styky slovensko-poľské. Slováci takmer neznámy. Spor o Javorinu. 2. Obdobie rokov 1920 - 1938. Problémy vo vzťahoch medzi Československom a Poľskom. Poľská iredenta na Spiši, Orave, a Kysuciach, zneužívanie slovenských autonomistov v politike proti ČSR. 3. Obdobie po roku 1945. Oslobodenie Spiša a Oravy SA v januári 1945, odpor slovenského obyvateľstva proti opätovnému pripojeniu k Poľsku. 4. Vyčíňanie bandy Józefa Kuraśa zvaného Ogień nielen na židovskom, cigánskom obyvateľstve, ale predovšetkým na Slovákoch. V marci 2007 na kon- ferencii v Novom Targu venovanej tomuto vrahovi a lupičovi sa dostalo vyhlásenia za jedné- ho z najväčších poľských hrdinov. V Zakoponom mu postavili veľký monument, viď foto v publikácii.
Vypredané
10,90 € 11,47 €
  • 5 /5

55 Loveliest Places in Slovakia - 2. vyd.


Kniha podáva svedectvo o veľkoleposti a bohatosti slovenskej histórie. Zachytáva nielen slovom, ale aj obrazom kultúru slovenského národa v dejinných súvislostiach, opisuje výnimočné lokality, historické pamiatky a vzácne kultúrne pamätihodnosti Slovenska. From the Slovak language 55 najkrajších miest a mestečiek Slovenska translated Terence Moran. Fotografie Alexander Vojček.
Vypredané
15,11 € 15,90 €

Slovensko . Slovakia . Slowakei . La Slovaquie - 3. vydanie


Vstúpte do galérie s názvom Slovensko. Uvidíte unikátnu a neobyčajnú zbierku nádherných krajiniek. Na malý priestor uprostred Európy sa sústredili vysoké tatranské končiare aj šíre podunajské roviny, dlhé zalesnené horské pásma i hlboké kotliny plné života. Prírodné scenérie dotvárajú starobylé pamiatky aj moderná architektúra. Sprievodné texty k obrázkom sú v slovenčine, angličtine, nemčine a francúzštine.
Vypredané
14,16 € 14,90 €
  • 5 /5

Slovenko Slovakia Slowakei La Slovaquie 2. vydanie


Vstúpte do galérie s názvom Slovensko. Uvidíte unikátnu zbierku nádherných krajiniek. Na malý priestor uprostred Európy sa sústredili vysoké tatranské končiare aj šíre podunajské roviny, dlhé zalesnené horské pásma i hlboké kotliny plné života. Prírodné scenérie dotvárajú starobylé pamiatky aj moderná architektúra. Príťažlivosť Slovenska znásobujú pamiatky zapísané do zoznamu UNESCO, ktoré nechýbajú ani v tejto knihe. Fotografie Alexander Vojček Preklad Terence Moran (anglický jazyk), Mgr. Roman Cvrkal (nemecký jazyk), Mgr. Ľudmila Baluchová (francúzsky jazyk)
Vypredané
14,16 € 14,90 €

Ak ste zvedaví na krásy a bohatstvo svojej vlastnej krajiny, táto kategória je určená pre vás. Nájdete tu široký výber kníh, ktoré vám prinášajú poznatky o histórii, prírodných pokladoch, kultúre a tradíciách Slovenska.

Kategória "Slovensko" je venovaná zázrakom a rozmanitosti Slovenska. Nájdete tu knihy, ktoré vám približujú históriu a kultúru slovenského národa, jeho tradície, folklór a miestne zvyky. Taktiež sa dozviete o nádherných prírodných scenériách, národných parkoch, vrcholoch a dolinách, ktoré vás očaria svojou krásou.

Narazíte na knihy, ktoré vám poskytnú pútavé príbehy o slovenských hradoch, zámkoch, sakrálnych pamiatkach a miestach, ktoré sú súčasťou nášho kultúrneho dedičstva. Okrem toho vám tieto knihy poskytnú tipy na výlety, turistické trasy a miesta, ktoré by ste si nemali nechať ujsť.

Knihy o Slovensku vám umožnia objaviť jeho poklady, rozšíriť vaše vedomosti o histórii a kultúre, a spoznať rôznorodosť a krásu našej vlasti. Budete sa môcť ponoriť do príbehov o významných udalostiach, osobnostiach a miestnych tradíciách, ktoré tvoria našu bohatú identitu.

Nájdete tu knihy o slovenských hradoch a zámkoch, encyklopédie a obrazové publikácie, ako aj knihy o folklóre a ľudových tradíciách.