! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Slovensko strana 24 z 29

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Slovensko . Slovakia . Slowakei . La Slovaquie - 3. vydanie


Vstúpte do galérie s názvom Slovensko. Uvidíte unikátnu a neobyčajnú zbierku nádherných krajiniek. Na malý priestor uprostred Európy sa sústredili vysoké tatranské končiare aj šíre podunajské roviny, dlhé zalesnené horské pásma i hlboké kotliny plné života. Prírodné scenérie dotvárajú starobylé pamiatky aj moderná architektúra. Sprievodné texty k obrázkom sú v slovenčine, angličtine, nemčine a francúzštine.
Vypredané
14,16 € 14,90 €
  • 5 /5

Slovenko Slovakia Slowakei La Slovaquie 2. vydanie


Vstúpte do galérie s názvom Slovensko. Uvidíte unikátnu zbierku nádherných krajiniek. Na malý priestor uprostred Európy sa sústredili vysoké tatranské končiare aj šíre podunajské roviny, dlhé zalesnené horské pásma i hlboké kotliny plné života. Prírodné scenérie dotvárajú starobylé pamiatky aj moderná architektúra. Príťažlivosť Slovenska znásobujú pamiatky zapísané do zoznamu UNESCO, ktoré nechýbajú ani v tejto knihe. Fotografie Alexander Vojček Preklad Terence Moran (anglický jazyk), Mgr. Roman Cvrkal (nemecký jazyk), Mgr. Ľudmila Baluchová (francúzsky jazyk)
Vypredané
14,16 € 14,90 €

77 naj - Slovensko


Na rozlohou malé Slovensko sa vmestí toľko hodnôt a krás! V krajine v srdci Európy je množstvo kultúrnych pamiatok a prírodných zaujímavostí, ktoré v domácich vzbudzujú hrdosť a v návštevníkoch spoza hraníc obdiv. Táto kniha ich predstavuje v koncentrovanej podobe, zahŕňa to naj, čo môže nádherné a rozmanité Slovensko ponúknuť. Skúsený geograf, cestovateľ a fotograf Ján Lacika vybral najhodnotnejšie mestá, hrady a zámky, sakrálne pamiatky, stavby ľudovej architektúry, technické pamiatky, najkrajšie vrchy, doliny, jaskyne a iné skalné výtvory, prírodné prvky krajiny vytvorené vodou a aj to najcennejšie zo živej prírody. Každá z jedenástich kategórií má svojich sedem hlavných naj, spolu teda sedemdesiatsedem skutočných skvostov. No keďže na Slovensku je toho oveľa viac, doplnil autor každú kapitolu o dvojstranu s ďalšími siedmimi pozoruhodnými miestami. Publikácia obsahuje krásne fotografie, pútavý text plný zaujímavých a užitočných informácií a na dôvažok ponúka aj balíček vstupeniek a iných výhod pre všetkých, čo chcú nielen čítať, ale aj zažiť na vlastnej koži. Autor textu a fotografií doc. RNDr. Ján Lacika, CSc.
Vypredané
14,16 € 14,90 €

Lidové řezbářství


Tato kniha volně navazuje na předchozí úspěšný titul ''Řezbářství'', kde bylo toto umělecké řemeslo popsáno všeobecně. Zde je na 700 ilustracích zpracováno široké téma evropského lidového řezbářství, které jej zachycuje v celé jeho pestrosti dané velikostí a rozmanitostí našeho kontinentu. Důraz je kladen na české země a země střední Evropy. Cílem knihy je seznámení s technologií tohoto řemesla, k čemuž má napomoci řada ilustrovaných návodů. S jejich pomocí se zájemce o řezbářství seznámí s postupy vedoucími k vytvoření řady zajímavých předmětů zobrazených v kapitole ''Výrobky'', která může sloužit jako inspirační zdroj.
Vypredané
14,16 € 14,90 €

Cez kríž k svetlu


Kňaz, spisovateľ, publicista prichádza s krásnou darčekovou knihou. Fotografie krížov zo Slovenska a z celého sveta, od pápežských až po obrázky krížov na horách či v poli, sprevádzajú krátke úvahy autora spojené s týmto symbolom a s citátmi svätcov, spisovateľov a vedcov, ktorí sa rovnako ako každý človek vyrovnávali so svojimi krížmi a statočne ich niesli životom. Darčekom pre každého čitateľa je troška zeme vložená do obálky knihy. Zem z Getsemanskej záhrady autor posvätil a priniesol ako darček čitateľovi zo Svätej zeme.
Vypredané
12,26 € 12,90 €

dostupné aj ako:

Písně země Nairi


Antologie arménské lidové a trubadúrské poezie, poprvé v češtině.
Vypredané
10,35 € 10,89 €

dostupné aj ako:

A Mezőségtől Moldváig


A közismert televíziós újságíró Ablonczy Bálint képes életinterjú kötete a Kossuth-díjas néprajztudós Kallós Zoltánnal. Áll egy tölgyfa a válaszúti Kallós-kúria mellett, néhány méternyire a most néprajzi gyűjteménynek otthont adó épülettől. A nagy koronát látjuk, a kiterjedt gyökérzetet csak sejtjük: a fa erősen kapaszkodik a mezőségi földbe. Túlélt az öreg tölgy háborút, rendszerváltásokat, hatalmas viharokat, a mellette álló egykori tiszttartói lak pusztulását és feltámadását. Kallós Zoltán minden reggel elhalad a fa mellett, amikor kis házából leereszkedik a kert másik végébe, a szórványkollégium öt évvel ezelőtt elkészült épületébe. Nem nézi meg a tölgyet, hiszen ismeri minden ágát-bogát és göcsörtjét. Nyolcvan esztendővel ezelőtt ő ültette, amikor szüleivel az emeletes, erős kőházba költöztek. Kallós Zoltán ezen a vidéken van otthon, ahol látótávolságon belül két Bánffy-kastély is áll. Válaszúton van az egyik, odaát, Bonchidán a másik. A kettő közül az utóbbi, az egykor Erdély Versailles-ának nevezett palota, az író, rendező, grafikus, politikus, de leginkább: nagyúr Bánffy Miklós otthona romladozik jobban. A két kastélyporladó emléke a mára nyomtalanul eltűnt magyar főnemesi világnak. A Kis-Szamos túlpartján már a Mezőség kopár, suvadásos dombjai hullámoznak, a Makkai Sándor által Holttengernek nevezett, első pillantásra érdektelen, sárba ragadt vidék. Ám az elmúlt évtizedekben a Mezőség piros színnel került fel a magyar kultúra térképére, s ebben Kallós Zoltánnak elévülhetetlen érdemei vannak. "Megérkezett anyám sírása. Hangtalan őszi eső a Mezőség törött ablakán" - írta Sütő András Anyám könnyű álmot ígér dokumentumregényében a tájegységhez tartozó Pusztakamaráson örök várakozásban élő édesanyját idézve. Kallós Zoltánt mindig a "hangtalan őszi esőt" síró emberek érdekelték: egy életen át hallgatta a mezőségi, a kalotaszegi, a gyimesi, a moldvai emberek dalban, mesében, muzsikában elmondott életét, keserűségét, bánatát, gyászát éppúgy, mint örömét, reményét, vidámságát. Pedig ha valakinek, Kallós Zoltánnak lett volna oka arra, hogy csak a saját bajával törődjön. Családjától mindent elvettek, tanulmányait, munkáját háború, impériumváltások, a kommunista diktatúra akadályozta. A magyar népi kultúrával magát a kolozsvári református kollégium diákjaként eljegyző kutató azzal a makacssággal gyűjtötte, jegyezte, publikálta a szebbnél szebb dalokat, balladákat, meséket, ahogy az öreg tölgy kapaszkodik a mezőségi földbe. A kötetet Korniss Péter különleges fotói kíséretében adjuk közre.
Vypredané
10,93 € 11,50 €

Keramika


Kniha Keramika - Umění z hlíny popisuje tisíciletý vývoj keramiky a ukazuje, jak se z kusu obyčejné hlíny stalo umělecké dílo. Gustav Weiß hledá kulturní oblasti minulosti a ve své publikaci představuje nejrůznější keramiky z celého světa, od prvních stop páleného jílu z doby kamenné přes rozvinuté kultury antiky až po současnost.Kde vznikl první hrnčířský kruh? Jak pracovali hrnčíři ve staré Mezopotámii? Jak probíhal vývoj porcelánu v Číně? Tato kniha odpovídá nejen na tyto, ale na celou řadu dalších otázek. Přehledové tabulky, množství kreseb a obrázků nejrůznějších keramických objektů a zdobení jasně ukazují, že vývoj lidské kultury neprobíhal přímočaře od nižšího k vyššímu a hodnotnějšímu. Keramický vývoj představuje - podobně jako evoluce - selektivní proces, v jehož průběhu mnoho metod ''vymřelo''. Kniha Keramika - Umění z hlíny se snaží právě tyto metody znovu objevit a zpřístupnit individuální umělecké práci. Popisuje sto nejvýznačnějších typů keramiky a techniku jejich výroby. Klade si za cíl předvést, jak se dané techniky používaly a měnily v závislosti na moderních potřebách, ale také, jak je možné jich dnes využít.
Vypredané
9,40 € 9,89 €
  • 5 /5

Slovenské hrady, zámky a kaštiele


Kniha predstavuje 50 slovenských objektov. V skratke spomína ich vznik, rozkvet, pád a majiteľov. Okrem historických faktov sú doplnené aj povesti a legendy.
Vypredané
10,36 € 10,90 €

Slováci a kultúrna situácia Slovenska


Publikácia skúma uvedomovanie si vlastnej, regionálnej a národnej identity a kultúrnych vzorcov Slovákov, najmä v zmiešaných regiónoch na juhu Slovenska. Identifikáciu človeka s prostredím, domovom, spoločenstvom a národom možno považovať za súčasti duchovnej konštrukcie jednotlivca aj národného spoločenstva.
Vypredané
10,36 € 10,90 €

Drátenictví


Druhé, rozšířené a celobarevné, vydání úspěšné publikace o populárním řemesle přináší nejen málo známá historická fakta, ale také překvapivé poznatky o obrazu dráteníků v dobové literatuře či žurnalistice. Především však představuje bohatou paletu nových výrobků, které vznikly v posledních deseti letech v českých řemeslnických dílnách a výtvarných ateliérech. Jejich kvalita a rozmanitost dokazují, že se současné české drátenictví stalo plnohodnotným uměleckým řemeslem. Nejenže navazuje na bohatou tradici slovenského a moravského drátenictví, ale obohacuje je o neuvěřitelné množství nápaditých prvků. První vydání Drátenictví bylo pro mnohé čtenáře impulsem k tomu, aby se začali o tento obor zajímat, druhé přináší hlavně inspiraci a nové nápady.
Vypredané
5,95 € 6,26 €

Vitráže


Není snad řemeslný obor, o jehož technice by bylo tak nepřesné a malé povědomí, jako je umělecké sklenářství neboli umění vitráže. V obecném povědomí a bohužel i v povědomí odborném trvá představa o „barevných oknech zalévaných do olova“, ač skutečnost je zcela odlišná. Autor proto zpracoval celé téma komplexně včetně historického úvodu, ve kterém se zabývá světovým i domácím vývojem vitráže, ale i dějinami vlastního řemesla. Podstatná část knihy je věnována technice oboru, včetně technik zdobení plochého skla a také aktuální problematice ochrany a restaurování historických vitráží. Text knihy, zejména v části technické, je pojednán velmi instruktivně. Obsahuje podrobné technologické postupy a návody a může v této podobě sloužit nejen profesionálům a těm, kteří se chtějí tomuto oboru věnovat, ale i všem zájemcům o umění vitráže.
Vypredané
6,91 € 7,27 €

Landsfeldov keramický slovník


Landsfeldov keramický slovník alebo národopisné zápisky z hrnčiarskych, džbankárskych a kachliarskych dielní na Slovensku, Morave a v Čechách. Keramický slovník je jedinečnou prácou ľudového maliara, keramika Heřmana Landsfelda. Vo svojej práci zhromaždil keramickú terminológiu týkajúcu sa výrobného náradia a náčinia, pracovných úkonov, materiálov, prostredia, výrobkov, ornamentaliky i tradícii a zvykov. Autor zhromažďoval materiál na slovník síce systematicky asi 20 rokov, no zhromažďovaniu terminológie sa venoval celý svoj aktívny život. Za hlavný cieľ si pri písaní slovníka kládol uchovať pre budúce generácie prekrásnu terminológiu slovenských a moravských keramických hrnčiarov a džbánkarov. Pre svoju jedinečnosť pokladáme slovník za vynikajúcu súčasť literatúry určenej odbornej verejnosti etnológov, historikov umenia, múzejníkov i verejnosti laickej. Komplexne s množstvom dokumentačného materiálu (Landsfeldovho vzorkovníka, kresieb keramického náradia a náčinia) predstavuje publikácia mimo svojho odborného zamerania i publikáciu mimoriadne estetickú. Slovník Heřmana Landfelda bude celkom iste patriť do bohatej klenotnice slovenského ľudového umenia.
Vypredané
9,60 € 10,10 €

Mariánske legendy v ľudovom speve


Mariánske legendy tvoria najpočetnejší repertoár náboženskej piesňovej epiky. Kniha je teoretickou prácou o ľudovej tvorbe tohto druhu a čerpá poznatky aj z terénneho výskumu. Slovenský text
Vypredané
9,41 € 9,90 €

Podkovářství


Podkovářství je samostatné řemeslo. Přesto zůstalo dodnes spjato s kovářstvím, ale stejně tak k němu neoddělitelně patří znalosti z veterinárního lékařství. Tato kniha, po dlouhých letech jediná specializovaná kniha na českém trhu, je určená pro širší okruh zájemců o tradiční rukodělný a náročný obor, pro chovatele koní a hospodářských zvířat, pro žáky škol, pro činné podkováře a veterináře i pro teoretiky tradičních řemesel.Kniha zprostředkuje ucelený obraz oboru, jeho historie, tradičních i moderních přístupů k péči o kopyta a jejich ortopedických úprav, o nemocech kopyt a může posloužit jako zájmová publikace i učebnice k dalšímu vzdělávání.
Vypredané
4,61 € 4,85 €

Velká kniha keramiky


S více než 700 barevnými fotografiemi a schematickými nákresy ilustrujícími každý použitý materiál, nářadí či techniku je Velká kniha keramiky vůbec tím nejobsáhlejším a zároveň pro čtenáře nejpřístupnějším úvodem do hrnčířského umění.
Vypredané
4,42 € 4,65 €

Vánoce


Knížka navazuje na Vánoční koledy. Přináší tradiční zvyky a obyčeje vánoční doby. Bývalo dobrým zvykem posílat o Vánocích pozdravné pohlednice s přáním všeho nejlepšího a dávat si mezi přáteli drobné pozornosti. Takovým dárkem může být tato knížečka plná koláží ze starých pohlednic.
Vypredané
4,42 € 4,65 €

Maľba na sklo


Od r. 1996 vydáva Ústredie ľudovej umeleckej výroby každoročne učebnicovou formou spracované návody na osvojenie si základov tradičných výrobných techník. Každá príručka obsahuje krátky historický úvod, informáciu o príprave materiálu, zoznam pomôcok, názorne spracovaný postup práce a ukážky hotových výrobkov.
Vypredané
7,89 € 8,30 €

Sieťovanie a výšivka na sieti


Sieťovanie a výšivka na sieti
Vypredané
7,89 € 8,30 €

Ak ste zvedaví na krásy a bohatstvo svojej vlastnej krajiny, táto kategória je určená pre vás. Nájdete tu široký výber kníh, ktoré vám prinášajú poznatky o histórii, prírodných pokladoch, kultúre a tradíciách Slovenska.

Kategória "Slovensko" je venovaná zázrakom a rozmanitosti Slovenska. Nájdete tu knihy, ktoré vám približujú históriu a kultúru slovenského národa, jeho tradície, folklór a miestne zvyky. Taktiež sa dozviete o nádherných prírodných scenériách, národných parkoch, vrcholoch a dolinách, ktoré vás očaria svojou krásou.

Narazíte na knihy, ktoré vám poskytnú pútavé príbehy o slovenských hradoch, zámkoch, sakrálnych pamiatkach a miestach, ktoré sú súčasťou nášho kultúrneho dedičstva. Okrem toho vám tieto knihy poskytnú tipy na výlety, turistické trasy a miesta, ktoré by ste si nemali nechať ujsť.

Knihy o Slovensku vám umožnia objaviť jeho poklady, rozšíriť vaše vedomosti o histórii a kultúre, a spoznať rôznorodosť a krásu našej vlasti. Budete sa môcť ponoriť do príbehov o významných udalostiach, osobnostiach a miestnych tradíciách, ktoré tvoria našu bohatú identitu.

Nájdete tu knihy o slovenských hradoch a zámkoch, encyklopédie a obrazové publikácie, ako aj knihy o folklóre a ľudových tradíciách.