! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Slovensko strana 27 z 29

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Lacná kniha Príbeh hradu Bratislava - The Story of The Castle in Bratislava (-90%)


Príbeh hradu Bratislava prezentuje národnú kultúrnu pamiatku Bratislavský hrad ako významnú súčasť kultúrno-historického dedičstva Slovenska. Je vhodná pre čitateľa každej vekovej kategórie, je napísaná pútavo, zrozumiteľne, plná krásnych fotografií , strašidelných príbehov a povestí. Dejiny Bratislavského hradu sú v nej podané netradičnou formou. Čitateľ sa nenútene dozvedá základné historické fakty, ale aj príbehy o ľuďoch, ktorí v hrade žili, milovali sa, nenávideli, zomreli. Texty dopĺňa via c ako 100 súčasných fotografií rôznych autorov, dobových grafík, obrazov, listín, vedút a máp Bratislavského hradu z verejných aj súkromných archívov. Kniha je v súčasnosti jedinou publikáciou o Bratislavskom hrade a je unikátna aj preto, lebo hrad sa momentálne pripravuje do rekonštrukcie. Je vynikajúcim darčekom pri rôznych spoločenských príležitostiach. Contents A representative illustrated book "The Story of the Castle in Bratislava" presents the national cultural monument, Bratislava Cast le, as an important part of Slovakias cultural and historical heritage. The book is designed for readers of each age; it is written grippingly, comprehensibly, full of wonderful photographs, scary stories and legends. The history of Bratislava Cast le is presented in non-traditional way. The reader can informally learn basic and historical facts, but also stories of people that lived, loved, hated, and died in the castle. The textual part is complemented by more than 100 modern photographs of v arious authors, period graphics, paintings, deeds, vedutas and maps of Bratislava Castle from public and private archives. The book is currently the only publication about Bratislava Castle and is also unique, because nowadays the castle is being pre pared for reconstruction. The book can be a lovely gift on various social occasions.
Vypredané
1,67 € 16,70 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Attingo Caelum Slovensko (-90%)


Jedna sa o knihu symbolov, náznakov a smerovaní, ktoré nemajú začiatok ani koniec takisto ako práca na nej, pretože vo chvíli, keď túto knihu beriete do rúk, zapadá dnešný deň už kdesi za obzor... ako do obálky plnej nových fotografií... Fotografie Buhuslava Zemiara so sprievodným slovom Stanislava Bellana. Fotografické pohľady Slovenska spojené s krátkymi poetickými textami. Krásne spracovaná knižka. Kniha je balená v luxusnom tvrdom obale.
Vypredané
4,36 € 43,58 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Slovensko čarovné (-90%)


Kniha Slovensko čarovné upúta nielen názvom, ale prináša nádherné a doslovne až čarovné spojenie krás slovenskej prírody a vzácnych kultúrno-historických pamiatok. Kniha Vás prevedie od úrodných rovín pri rieke Dunaj až po nebotyčné, a krásne, horské končiare Vysokých Tatier. Unikátne sú letecké pohľady na historické mestá, tajuplné hrady, romantické zámky, honosné kaštiele, vzácne drevené kostoly, starobylé chrámy z kameňa, klenoty ľudovej architektúry, kľukaté rieky, zurčiace vodopády a trblietajúce sa jazerá. Úžasné farebné fotografie Slovenska dopĺňajú poetické texty, ktoré umocňujú umelecký zážitok čitateľa pri listovaní tejto čarovnej publikácie o Slovenskej republike.
Vypredané
3,80 € 37,98 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Ľudová klenotnica Slovenska (-90%)


Kniha v tvrdej väzbe približuje pestrosť a krásu slovenských krojov a pamiatok ľudovej architektúry, ktoré stoja v skanzenocha pamiatkových rezerváciách ľudovej architektúry. Texty sú v slovenčine a angličtine.
Vypredané
1,92 € 19,17 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Abov z neba (-90%)


Táto kniha vznikla preto, aby predstavila všetkým ľuďom krásy Abova pohľadom z neba, ako ju majú možnosť vidieť len vtáci. Územie Abovskej stolice siahalo keysi aj na maďarské územie. Dnešný Abov predstavuje rázovitú kultúru slovenského východu mesta Košice a jeho okolia. Košice sú dodnes kultúrnym centrom s mnohými historickými stavbami 14. a 15. storočia. Ponorte sa s nami do jej krás v knihe leteckých fotografií Abov z neba.
Vypredané
2,50 € 24,95 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Turiec a Kremnicko z neba (-90%)


Poznáte Blatnickú, či Gaderskú dolinu? A viete kde sa nachádza najstarší stred Európy? Turčiansky región je regón obklopený prekrásnymi horami Veľkej Fatry. Poďte si zalietať ponad Martinky, Váh alebo malebnú Kremnicu. A taktiež potešte svoje oči pohľadom zhora a všetku tú krásu, ktorá robí Turiec a Kremnicko výnimočným. Objavte tento nádherný kút Slovenska z neba.
Vypredané
2,50 € 24,95 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Nitra z neba (-90%)


Kráľovské mesto vypínajúce sa pod vchom Zobor patrí k najstarším mestám na Slovensku. Nitra z neba je druhou knihou v poradí, ktorá je venovaná len jednému mestu. Vychutnajte si mesto NITRA ako ho nepoznáte. Takto zhora ho môžu vidieť len piloti a vtáci.
Vypredané
2,50 € 24,95 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Slovensko, automobilová krajina (-90%)


V posledných rokoch po páde socializmu nastal na Slovensku veľký rozvoj a ekonomický rast. Najviac rozvíjajúcim odvetvím sa stal automobilový priemysel. Až do takej miery, že Slovensko je krajinou s najväčšou produkciou automobilov na svete v prepočte na počet obyvateľov. Do našej nádhernej krajiny investovalo niekoľko svetových výrobcov a momentálne opúšťa ich brány viac ako jeden milión áut ročne. V tejto knihe nenájdete žiadne suché fakty. Nájdete tu zábery na slovenské cesty v rôznych podobách, ktoré majú ukázať, že našu krajinu je možné spoznávať rýchlo a bezpečne. A nájdete tu tiež fotografie automobilov, ktoré boli vyrobené na Slovensku a odtiaľto putujú do celého sveta.
Vypredané
2,50 € 24,95 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Slovensko MINI (-90%)


Slovensko MINI je formátom praktická kniha, ktorá krásnymi fotografiami a textami v 6. jazykoch približuje čitateľom najvýznamnejšie historické, prírodné a turistické zaujímavosti Slovenska. Nájdeme v nej historické mestá, hrady, zámky, kostoly z kameňa i drevené kostolíky, technické pamiatky a ukážky ľudového staviteľstva. Prírodné krásy zastupujú Vysoké Tatry i ďalšie národné parky Slovenska. Táto formátom praktická kniha, môže byť sprievodcom po Slovensku, alebo spomienkou na krásne chvíle, prežité na tomto malebnom kúsku zeme, v samom srdci Európy.
Vypredané
0,60 € 5,98 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Región vodného diela Žilina (-90%)


Touto publikáciou. ktorá je výsledkom práce 15-členného autorského kolektívu. má ambíciu predstaviť skúmaný región. pokúsiť sa zachytiť jeho jedinečnosť a neopakovateľnosť. Uzatvára jednu etapu rozsiahleho vedeckého výskumu regiónu. ktorému nebola doteraz venovaná zo strany slovenskej vedy systematickejšia pozornosť. Bezprostredným podnetom pre začatie záchranného výskumu kultúrno-historických pomerov regiónu sa stala výstavba vodného a energetického diela na Váhu pri Žiline. Z hľadiska členenia ľudovej kultúry sa región nachádza na pomedzí západoslovenskej a stredoslovenskej horskej oblasti. Susedí s výraznými etnografickými regiónmi Kysúc. Oravy. Turca a Rajca.
Vypredané
0,96 € 9,56 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Velikonoční svátky o století zpátky (-90%)


Knížka Velikonoční svátky o století zpátky známé folkloristky a výtvarnice Kamily Skopové (1944) volně navazuje na jeden z nejúspěšnějších titulů nakladatelství Akropolis posledních let Vánoční svátky o století zpátky. Autorka tu příznačně vlídným a čtivý
Vypredané
0,32 € 3,24 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Slovak Folk Customs and Traditions (-90%)


Slovensko je veľmi bohaté na ľudové zvyky a tradície, ktoré majú svoje špecifiká v jednotlivých oblastiach. Tento zväzok identifikuje, vysvetľuje a uchováva mnohé z nich.
Vypredané
1,49 € 14,94 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Mistři uměleckých řemesel (-90%)


Kováři, zámečníci, cínaři, platnéři a zvonaři s tvářemi umouněnými od „černého díla“, jejichž technologie a pracovní postupy jsou již zapomenuty, dokázali vytvářet fascinující artefakty. Svá vědění a um předávali jen svým nejbližším. K těmto oborům patří také historické puškařství, pažbařství, marketerie a obory související. Kapitola o restaurování objasňuje tajemství technik a může napravit mnohé omyly navršené v průběhu věků.
Vypredané
2,77 € 27,73 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Nemzeti jelképek a magyar népművészetben (-90%)


A 19. század végén Európa szerte elterjedt a nemzeti díszítő-stílus. Eleinte a hazafias érzület megnyilvánulásaként, idővel inkább a nemzeti kultúra védjegyeként szerepeltek a nemzeti jelképek a népművészeti tárgyakon. A múzeumi gyűjteményi anyag tanúsága szerint ez az ábrázolásmód meglehetősen nagy változatosságot mutat. A könyv elsősorban a Néprajzi Múzeum nemzeti jelképes tárgyaiból ad válogatást, amelyet a vidéki múzeumok anyagából esetenkénti kiegészítés bővít. A múzeumokban őrzött több ezer tárgynak csak töredéke kerülhetett a kötetbe, mégpedig a legszemléletesebb, reprezentatív anyag, kb. 300 tárgy színes képe. A kötet 10 fejezetre tagolódik a tematikának megfelelően, minden fejezet - a korábbi gyakorlat szerint - felvezető ismertető szöveggel kezdődik (közte illusztrálás képanyaggal és kis színes betétekkel), majd ezt követik a katalógusszerű képes oldalak a bemutatott tárgyak legfontosabb adataival.
Vypredané
3,65 € 36,51 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Premeny Slovenska (-90%)


“Jednotlivé fotografie často vzbudzujú úsmev, sú postmoderne odľahčené, ale pri bližšom pohľade je v nich dôvodov na znepokojenie viac než dosť.” Aurel Hrabušický -- Projekt s názvom Premeny Slovenska je autorským dielom dvoch fotografov, dokumentaristov, Borisa Németha a Jána Viazaničku, novinárky Jany Németh a scenáristky Miriam Petráň. Zaujímajú nás premeny – aj tie každodenné a zdanlivo bezvýznamné, ich forma, ale aj obsah. Zaujímajú nás mestá, dediny, sídliská aj novodobé satelity. Pochody, demonštrácie, štátne sviatky aj folklórne festivaly. Zatepľovanie domov, automobilky, diaľnice, nákupné centrá, Poloniny, Tatry, Dunaj aj Zemplínska šírava. Našou snahou je zachytiť vzťahy medzi ľuďmi, ktorí tu žijú a medzi ľuďmi a krajinou, v ktorej žijú.
Vypredané
1,80 € 18,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Vánoční lidová zbobnost (-90%)


Autorka, která se celoživotně zabývá sběrem lidových tradic a lidového umění, soustředila v knížce celou galerii vánočních zdobných předmětů pocházejících z moravského lidového prostředí. Autorčinou výhodou je, že si jako profesionální výtvarnice texty sama ilustruje, a to způsobem, který má uměleckou i dokumentární hodnotu. Soubor vydávaných textů a kreseb se tak stává unikátním dokumentem zanikajícího světa lidových tvůrců.
Vypredané
0,23 € 2,30 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Čipka z banskobystrického regiónu (-90%)


Čipka z banskobystrického regiónu. Lace from the region of Banská Bystrica. Klöppelspitze aus der Region Banská Bystrica.
Vypredané
4,00 € 40,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Drotárska odysea (-90%)


Majster literatúry faktu podáva strhujúci epos o jedinečnom slovenskom fenoméne – drotárstve. O obžive, remesle, kumšte a umení. Ale aj o spôsobe života a životnej filozofii ľudí z najchudobnejších krajov Slovenska – z Kysúc a zo Spiša. O častom trápení, občasných radostiach, podnikateľských úspechoch i pádoch drotárov, ktorí pracovitosťou, podnikavosťou a nadaním ukázali svetu, že v krajine pod Tatrami žijú ľudia hodní povšimnutia a úcty. Z prácne poskladanej mozaiky informácií poskladal príbehy drotárov, ktorí s krošňou pochodili svet, založili v zahraničí často úspešné fabriky, i ich nasledovníkov, umeleckých drotárov. „Ide o dielo nielen dokumentárne, ale aj literárne, umelecké, čítavé, pútavé a presvedčivé...“ Ladislav Ťažký
Vypredané
1,09 € 10,90 €

dostupné aj ako:


Ak ste zvedaví na krásy a bohatstvo svojej vlastnej krajiny, táto kategória je určená pre vás. Nájdete tu široký výber kníh, ktoré vám prinášajú poznatky o histórii, prírodných pokladoch, kultúre a tradíciách Slovenska.

Kategória "Slovensko" je venovaná zázrakom a rozmanitosti Slovenska. Nájdete tu knihy, ktoré vám približujú históriu a kultúru slovenského národa, jeho tradície, folklór a miestne zvyky. Taktiež sa dozviete o nádherných prírodných scenériách, národných parkoch, vrcholoch a dolinách, ktoré vás očaria svojou krásou.

Narazíte na knihy, ktoré vám poskytnú pútavé príbehy o slovenských hradoch, zámkoch, sakrálnych pamiatkach a miestach, ktoré sú súčasťou nášho kultúrneho dedičstva. Okrem toho vám tieto knihy poskytnú tipy na výlety, turistické trasy a miesta, ktoré by ste si nemali nechať ujsť.

Knihy o Slovensku vám umožnia objaviť jeho poklady, rozšíriť vaše vedomosti o histórii a kultúre, a spoznať rôznorodosť a krásu našej vlasti. Budete sa môcť ponoriť do príbehov o významných udalostiach, osobnostiach a miestnych tradíciách, ktoré tvoria našu bohatú identitu.

Nájdete tu knihy o slovenských hradoch a zámkoch, encyklopédie a obrazové publikácie, ako aj knihy o folklóre a ľudových tradíciách.