! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Lacná kniha Región vodného diela Žilina (-90%)


Touto publikáciou. ktorá je výsledkom práce 15-členného autorského kolektívu. má ambíciu predstaviť skúmaný región. pokúsiť sa zachytiť jeho jedinečnosť a neopakovateľnosť. Uzatvára jednu etapu rozsiahleho vedeckého výskumu regiónu. ktorému nebola doteraz venovaná zo strany slovenskej vedy systematickejšia pozornosť. Bezprostredným podnetom pre začatie záchranného výskumu kultúrno-historických pomerov regiónu sa stala výstavba vodného a energetického diela na Váhu pri Žiline. Z hľadiska členenia ľudovej kultúry sa región nachádza na pomedzí západoslovenskej a stredoslovenskej horskej oblasti. Susedí s výraznými etnografickými regiónmi Kysúc. Oravy. Turca a Rajca.
Vypredané
0,96 € 9,56 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Slovak Folk Customs and Traditions (-90%)


Slovensko je veľmi bohaté na ľudové zvyky a tradície, ktoré majú svoje špecifiká v jednotlivých oblastiach. Tento zväzok identifikuje, vysvetľuje a uchováva mnohé z nich.
Vypredané
1,49 € 14,94 €

dostupné aj ako:

Bratislava / DE


Táto kniha je v nemeckom jazyku. Bez toho, aby sme sa dotkli akéhokoľvek mesta na svete, môžeme povedať, že Bratislava patrí medzi tie do ktorých sa návštevník rád vracia. Nie nadarmo má prívlastok Krásavica na Dunaji. Má svoju atmosféru. Stačí sa pr ejsť jej historickými uličkami. A do týchto uličiek vchádza fotograf. Vidí tie isté domy, tých istých ľudí, ale inak... Krásna farebná publikácia, plná nádherných fotografií. Cieľom knihy nie je podať odborný výklad o Bratislave. Nemá to byť ani tur istický sprievodca. Je to kniha, ktorá má vzdať hold tomuto v histórii tak ťažko skúšanému mestu.
Vypredané
31,22 € 32,86 €

dostupné aj ako:

Historické parky a okrasné záhrady na Slovensku


Kvalitu krajinného obrazu kultúrnej krajiny tvoria prvky a danosti jej prírodnej podstaty, ale tiež výsledky antropogénnych činností. K takým patria aj historické parky, ktoré sú na Slovensku pomerne bohato zastúpené a tvoria buď samostatné objekty, alebo spolu s architektúrou objektov vytvárajú jedinečné súbory architektúry a prírodného prostredia. Bohatstvo historickej zelene na Slovensku je úmerné bohatstvu historickej architektúry. V publikácii sú sústredené výsledky prieskumu rozšírenia a lokalizácie objektov historickej zelene, štúdia ich kompozície z pozície záhradnej architektúry a dendrologického bohatstva z hľadiska biodiverzity, špeciálne kultúrnej dendrodiverzity.
Vypredané
12,84 € 13,52 €

Záhorská Bystrica


„Prešlo veľa dní, mesiacov a rokov, aby napokon od prvej písomnej zmienky o Záhorskej Bystrici z roku 1314 uzrela svetlo sveta aj prvá samostatná historicko-národopisná monografia o Záhorskej Bystrici. Mnoho sa udialo a mnohé veci sa zmenili za tie dlhé stáročia odvtedy, čo sa na úpätí Malých Karpát usadili prví osadníci a položili tak základy pre súčasnú Záhorskú Bystricu. Z dediny, ktorá sa ešte v nedávnej minulosti venovala prevažne poľnohospodárstvu, sa v ostatných troch desaťročiach stala rozvinutá mestská časť hlavného mesta Slovenskej republiky. Stala sa príjemným miestom pre pokojné a nerušené bývanie pár kilometrov od centra Bratislavy. Bez fabrík a panelákov, bez letísk, rafinérií alebo prístavu...“
Vypredané
16,91 € 17,80 €

dostupné aj ako:

Z ľudovej kultúry Turca


Región Turca je nesmierne bohatý na pamiatky a tradície ľudovej kultúry. Táto obsiahla monografia podáva zaujímavé informácie o spôsobe života a kultúre našich turčianskych predkov - o staviteľstve. spôsoboch obživy. ľudovom odeve. textile. spracovaní sueovín. spoločenských a rodinných vzťahoch. výročných a rodinných obyčajoch. ľudovom liečení atď. Každá turčianska obec nájde v knihe čosi zo svojich pozoruhodnotí. každá rodina niečo z typických turčianskych tradícií. ktoré by nemali upadnúť do zabudnutia.
Vypredané
8,77 € 9,23 €

dostupné aj ako:

Magické slávnosti letního slunovratu


Kniha velekněžky a pohanky Anny Franklin je zasvěcením do přírodní magie oslavující den letního slunovratu. Nabízí poutavý historický a kulturologický přehled přístupů k tomuto svátku, seznamuje s rozmanitými tradicemi jeho oslav, věnuje pozornost bohům a nadpřirozeným bytostem spojovaným s jednotlivými obdobími vlády slunce. Předkládá rovněž praktického průvodce zahrnujícího recepty posvátných pokrmů a nápojů či návody ke zhotovení magických olejů a kadidel. Magické slavnosti letního slunovratu představují návrat k pohanským kořenům uctívání slunce a vybízejí k pozornějšímu naslouchání mocné přírodě. Proto jsou vhodné k přečtení nejen při příležitosti vítání příchodu léta.
Vypredané
9,85 € 10,37 €

Slovensko - Krajina farieb


Kniha predstavuje výber krajinárskych fotografií od najznámejších súčasných fotografov. Na jej stránkach sa stretávajú umelecké fotografie profesionálov a amatérov. Hlavným kritériom pri zostavovaní reprezentačnej publikácie boli výtvarné kvality jednotlivých snímok. Čitateľa - diváka sprevádza zákutiami Slovenska v štyroch ročných obdobiach tak, aby vnímal krásu prírody, precítil náladu dňa v jarnom ráne, na rozpálenom letnom poli, pokochal sa krivkami jeseňou sfarbených vŕškov, či ľadovou krásou zimy.
Vypredané
30,90 € 32,53 €

dostupné aj ako:

Maľba na sklo


Od r. 1996 vydáva Ústredie ľudovej umeleckej výroby každoročne učebnicovou formou spracované návody na osvojenie si základov tradičných výrobných techník. Každá príručka obsahuje krátky historický úvod, informáciu o príprave materiálu, zoznam pomôcok, názorne spracovaný postup práce a ukážky hotových výrobkov.
Vypredané
7,89 € 8,30 €

Lacná kniha Slovensko - Krajina farieb (-90%)


Kniha predstavuje výber krajinárskych fotografií od najznámejších súčasných fotografov. Na jej stránkach sa stretávajú umelecké fotografie profesionálov a amatérov. Hlavným kritériom pri zostavovaní reprezentačnej publikácie boli výtvarné kvality jednotlivých snímok. Čitateľa - diváka sprevádza zákutiami Slovenska v štyroch ročných obdobiach tak, aby vnímal krásu prírody, precítil náladu dňa v jarnom ráne, na rozpálenom letnom poli, pokochal sa krivkami jeseňou sfarbených vŕškov, či ľadovou krásou zimy.
Vypredané
3,25 € 32,53 €

dostupné aj ako:

Sieťovanie a výšivka na sieti


Sieťovanie a výšivka na sieti
Vypredané
7,89 € 8,30 €

Velká kniha keramiky


S více než 700 barevnými fotografiemi a schematickými nákresy ilustrujícími každý použitý materiál, nářadí či techniku je Velká kniha keramiky vůbec tím nejobsáhlejším a zároveň pro čtenáře nejpřístupnějším úvodem do hrnčířského umění.
Vypredané
4,42 € 4,65 €

Lacná kniha Attingo Caelum Slovensko (-90%)


Jedna sa o knihu symbolov, náznakov a smerovaní, ktoré nemajú začiatok ani koniec takisto ako práca na nej, pretože vo chvíli, keď túto knihu beriete do rúk, zapadá dnešný deň už kdesi za obzor... ako do obálky plnej nových fotografií... Fotografie Buhuslava Zemiara so sprievodným slovom Stanislava Bellana. Fotografické pohľady Slovenska spojené s krátkymi poetickými textami. Krásne spracovaná knižka. Kniha je balená v luxusnom tvrdom obale.
Vypredané
4,36 € 43,58 €

dostupné aj ako:


Ak ste zvedaví na krásy a bohatstvo svojej vlastnej krajiny, táto kategória je určená pre vás. Nájdete tu široký výber kníh, ktoré vám prinášajú poznatky o histórii, prírodných pokladoch, kultúre a tradíciách Slovenska.

Kategória "Slovensko" je venovaná zázrakom a rozmanitosti Slovenska. Nájdete tu knihy, ktoré vám približujú históriu a kultúru slovenského národa, jeho tradície, folklór a miestne zvyky. Taktiež sa dozviete o nádherných prírodných scenériách, národných parkoch, vrcholoch a dolinách, ktoré vás očaria svojou krásou.

Narazíte na knihy, ktoré vám poskytnú pútavé príbehy o slovenských hradoch, zámkoch, sakrálnych pamiatkach a miestach, ktoré sú súčasťou nášho kultúrneho dedičstva. Okrem toho vám tieto knihy poskytnú tipy na výlety, turistické trasy a miesta, ktoré by ste si nemali nechať ujsť.

Knihy o Slovensku vám umožnia objaviť jeho poklady, rozšíriť vaše vedomosti o histórii a kultúre, a spoznať rôznorodosť a krásu našej vlasti. Budete sa môcť ponoriť do príbehov o významných udalostiach, osobnostiach a miestnych tradíciách, ktoré tvoria našu bohatú identitu.

Nájdete tu knihy o slovenských hradoch a zámkoch, encyklopédie a obrazové publikácie, ako aj knihy o folklóre a ľudových tradíciách.