! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Knihy - Poľovníctvo strana 7 z 13

Myslivecké příběhy z hor


Autor této knihy považuje za štěstí, že mohl svoje lesnické povolání vykonávat v překrásných horách Slovenska, jakými Nízké Tatry, Velká Fatra a Kremnické hory bezpochyby jsou. Právě tady se mohl vedle své profesní činnosti naplno věnovat velké zálibě - myslivosti. Své poslání viděl v ochraně zvěře, zejména vzácných a chráněných druhů. Nejvíc ze všeho mu přirostli k srdci tetřevovití ptáci, zejména tetřev hlušec. Vždyť, jak sám píše v knize, Velká Fatra kdysi patřila k „tetřevímu ráji“. Za desítky let prožitých v horách zažil autor mnoho zajímavého při lovu, pozorování a fotografování zvěře. Jako vnímavý pozorovatel si vše zapisoval. Do jaké míry se mu to skutečné podařilo, posuďte z jeho knihy.
Vypredané
12,01 € 12,64 €

...Hol nem volt...


"Igen, az Egyszer volt... című könyvem testvére. Mégis, e könyv nemegy tekintetben más, mint elődje, amennyiben kevesebb benne az egyes vadászataim leírása, viszont több az olyan anyag, melyet idestova fél évszázados tapasztalataim leszűrődéseképpen csoportosítok, mintegy szerény örökségként hagyva az utánunk következő fiatal vadásznemzedéknek" - vallja Nemeskéri-Kiss Sándor. Az első csoport tartalmazza az általános tudnivalókat magáról a vadászatról, ezen belül például a vadakról, a megfelelő öltözékről, a fegyverekről, a cserkészetről, a lesről vagy éppen a kopózásról, a solymászatról. A második részben hazai vadászemlékeket elevenít fel a szerző: libázásokat, uhuzásokat, túzok-, vaddisznó-, szarvas-, őz- és farkasvadászatokat, a harmadikban külhoni emlékeiből szemezget, amikor jávorra és rénszarvasra is vadászott, sőt lazacfogásban is részt vett. A Pilis hegységbeli vadászatok külön fejezetet kaptak, ez teszi ki a negyedik részt, míg az ötödik a "vegyes tapasztalatokat" foglalja össze. Sok olyan emlékről olvashatunk, amiket szerzője saját bevallása szerint legszívesebben elfelejtene, és még több olyanról, ami nemcsak okulásra, de derültségre is okot adhat. A szerző fotókkal és mókás tollrajzokkal egészíti ki humorral gazdagon átszőtt elbeszéléseit, és bízik benne, hogy könyve a laikusok számára is meghozhatja a kedvet a vadászathoz, ami szerinte egy "csodálatos varázsital, mely jó értelemben bolondítja meg azokat, akik igazán rájöttek az ízére."
Vypredané
10,86 € 11,43 €

Penzum znalostí z myslivosti XIV. vydání


Bohatě názorně ilustrované a aktualizované vydání především v oblasti právního výkladu předpisů souvisejících s myslivostí i všeobecné zoologie. Ani tentokrát nechybí již tradiční příloha - DVD s praktickými ukázkami loveckých signálů, vábení, lovu drobné i spárkaté zvěře a dalších mysliveckých dovedností.
Vypredané
46,08 € 48,50 €

Vadásztörténetek a kandallónál


Erdődi gróf Pálffy Pál vadászati hagyományokkal rendelkező grófi családban született, és már gyermekkorában komoly érdeklődést mutatott a természet és a benne élő vadak iránt. Felnövekedvén a vadászat és vadvédelem elismert szaktekintélyévé vált, emellett diplomáciai tisztségeket is betöltött. Az I. világháború őt is a frontokon találja, majd 1945-ben, sokakhoz hasonlóan emigrációba kényszerül, elveszíti otthonát s vele nívós könyvtárát és kedves erdeit is. A vadászattal ezután sem szakad meg a kapcsolata, többek között a belga királyi család vadászati tanácsadójaként is működik. Irodalmi munkássága szintén gyümölcsöző ezekben az években. Már korábban is jelentek meg írásai, hiszen a két világháború között állandó szakírója volt a szlovák Vadászlapnak, de 1945 után összesen nyolc élménybeszámolója került kiadásra, melyek közül nem egyet a vadászati irodalom remekeként tartanak nyilván. A Vadásztörténetek a kandallónál című kötet eredetileg német nyelven jelent meg. A szerző meghatározó vadászélményeit eleveníti fel benne, melyek nagyrészt a Kárpátokban estek meg. Visszatekint gyermekkorára, az első vadászatokra, majd az azt követő cserkelésekre és zsákmányokra, a sok-sok fogoly, szalonka, fácán, réce, nyúl, őz, szarvas, zerge, muflon, vaddisznó és farkas elejtésére. A könyvben található fényképfelvételek és illusztrációk további betekintést engednek egy mára már letűnt világba, a főúri vadászatok hajdani miliőjébe.
Vypredané
8,48 € 8,93 €

Ottova encyklopedie Zvěř


Ottova encyklopedie Zvěř je mimořádné dílo předních českých zoologů, myslivců a fotografů, které vzniklo ve spolupráci s Fakultou lesnickou a dřevařskou České zemědělské univerzity v Praze. Kniha přináší vše, co potřebujete vědět o současné myslivosti, ať už jste začátečníci, či zkušení myslivci. Tato praktická příručka je určena všem myslivcům, ochráncům přírody i jejím milovníkům. Veškeré informace o pernaté zvěři zpracovali akademičtí pracovníci prof. RNDr. Karel Šťastný, CSc. a prof. RNDr. Petr Koubek, CSc., problematikou srstnaté zvěře se zabývá prof. Ing. Jaroslav Červený, CSc. Kromě u nás běžných druhů živočichů zde najdete i takové, které se jinde v Evropě loví a na našem území se poměrně rychle šíří. Popis a biologii pernaté i srstnaté zvěře doplňují ucelené informace o ochraně jednotlivých druhů a jejich lovu. Pro lepší přehlednost jsou součástí knihy statistická data o úlovcích a jarních kmenových stavech, mapy hnízdního rozšíření pernaté zvěře a rozšíření srstnaté zvěře či mapy výskytu na našem území. Nechybí ani určovací klíče jednotlivých druhů a věku zvěře. Všechny druhy živočichů doplňuje velké množství fotografií, obecné kapitoly pak přehledné praktické schematické ilustrace. Snadnější orientaci v knize vám umožní praktické rejstříky.
Vypredané
22,28 € 23,45 €

Poľovník spomína


Popredný slovenský psychiater, ale aj dlhoročný poľovník napísal knihu spomienok na svoje poľovnícke začiatky. Hoci v rodine nemal poľovníka a vyrastal v Bratislave a aj neskôr stále žil v meste, zamiloval sa do prírody. Nachádzal potešenie v poľovačke, ale nemálo času a prostriedkov venoval i starostlivosti o zver, vysádzaniu stromčekov a ostatným potrebným činnostiam. Do knihy zhrnul svoje zážitky z lovu viacerých druhov zveri. Poľoval v rôznych oblastiach vtedajšieho Československa a rád sa vracal do svojich obľúbených končín - na Šumavu, na Doupov...
Vypredané
12,26 € 12,90 €

Tekints vissza!


Az ember sokféle, így a vadász is. Az élet színes, összetett, hát a vadászat is az. A rugó, ami puskát szorít a kezünkbe, ami kakasszó előtt kiugraszt az ágyból, ami kilométereken segít tova sáros szántásban, ami esőben, hóban, fagyban marasztal a fedetlen lesen, ami ébren tart a mozdulatlan álmos éjszakában, ami segít hőséget, szúnyoginváziót elviselni, az kinek-kinek más. A vadpecsenye, az áhított trófea, a parádés lövés élménye, a természetközeliség illúziója mind hajtóerő, hogy fáradságot, időt, pénzt, néha családi, baráti kapcsolatokat sem kímélve hódoljunk szenvedélyünknek. De mi lehet azonos mindebben? Mi lehet ennek a leírhatatlanul bonyolult valaminek a közös többszöröse? Mi kötheti össze mondjuk egy hosszan, alacsony hőmérsékleten sült őzgerinc ízét egy különleges agancstrófeával, egy cikázó négyes cvikkből lőtt dubléval, a hegygerinc mögül kiszabaduló nap első sugarával, vagy a kikerics borította őszi rét szarvasváró ünnepélyességével? Az élmény!
Vypredané
9,84 € 10,36 €

Ahol a vaddisznó jár


Varga Csaba mindenekelőtt élményvadász. És az élmények előbb-utóbb kikövetelik maguknak, hogy rögzítsék, leírják, tovább adják őket. A leírt élmények (vallomások, visszaemlékezések, elbeszélések,) pedig hamarosan megjelenési fórumért kiáltanak. Ifjú szerzőnk számos vadászirodalmi és egyéb pályázat nyertese. A vadászsajtó mellett antológiákban is szerepelt már, és most, íme, itt van önálló kötete!
Vypredané
12,55 € 13,21 €

Isten szabad ege alatt


Zsindely Ferenc életét és munkásságát elsősorban a politika határozta meg, egy rövid ideig a kereskedelmi és közlekedési miniszteri tisztséget is betöltötte. Pályafutása a második világháborúval véget ért, ezután elsősorban karitatív tevékenységekben vett részt felesége, Tüdős Klára oldalán, egészen a kitelepítésükig. Politikai szerepvállalása mellett életében már gyermekkorától kezdve jelen volt az erdőjárás, a vadászat. Testvérével, Endrével együtt később mindketten részt vettek a Nemzeti Vadászati Védegylet megalakításában, és mindkettejüknek jelentek meg írásai az akkortájt Kittenberger Kálmán által szerkesztett Nimród vadászújságban. Az Isten szabad ege alatt Elbeszélések vadról, vadászatról, vadászemberekről című kötet volt Zsindely Ferenc első olyan vadászati témájú munkája, amely könyv alakban is megjelent, ebben is szerepet vállalt testvére: az írásokat az ő fotói egészítik ki. A mű már megjelenésekor jó kritikát kapott: Pompás ajándék: Herman Ottó természetimádása, Bársony István művészalkotásai, Gárdonyi Géza föld- és fajszeretete újul meg benne gyönyörű friss hajtásban írja egy korabeli méltatója. Az írás mit sem veszített értékéből az első megjelenése óta, a magyar vadászirodalom fontos részét képezi ma is. A benne szereplő elbeszéléseket átható mély humánum és feltétlen istenhit nagymértékben hozzájárul a kötet időkön átívelő érvényességéhez.
Vypredané
9,16 € 9,64 €

Tavaszi szalonkázás


Bársony István (1855-1928) író, publicista, vadászíró volt. Életében több mint negyven kötete jelent meg, és ezernél is több írása, cikke különböző újságokban, lapokban. Ő az első olyan vadászíró Magyarországon, aki irodalmi igénnyel ábrázolta a természetet, a benne élő állatokat, és nem utolsósorban egy életen át tartó vadászélményeit. Ő lett a minta, hozzá mérték később Zsindely Ferencet, Fekete Istvánt és több más neves vadászírót. Halála után könyvei nem jelentek meg újra. Írásait 1950 után is csak antológiákban olvashattuk, és csupán néhány kötetnyit a vadászelbeszéléseiből. Több mint fél évszázadnak kellett eltelnie, hogy újra kiadott művei az olvasókhoz kerüljenek, s immár a nevét viselő közalapítvány gondozza életművét, szerkeszti könyvekké írásait. Vadászírásainak egy olyan válogatása került e kötetbe, amelyek könyv alakban még sohasem jelentek meg. A tárcák, elbeszélések jelentős része régi újságokban lappangott, arra várva, hogy a könyv lapjain most ismét életre keljen. A vadásztörténetek az évszakok változását követik. Vadászatok a havas erdő szívében, a tél selymes-bársonyos első havával Az új élet hatalmas, erős zsendülése tavasszal, a déli szelek szívet lankasztó, szerelmet ébresztő érintése Kínzó kánikula nyáron, amitől rezeg, délibábozik a levegő a magyar puszták fölött, hogy aztán a napisten csókjától megszülessen a lassú hervadás A zord ősz sajátos szépségei, amelyet csak az elmélyedő éles szem vesz észre, és a szeptemberi szarvasbőgés mind-mind benne van az írásokban. Aki az itt összegyűjtött írásokat fellapozza, maga is átélheti, részese lehet a természet örökké megújuló világának és a legférfiasabb nemes szórakozásnak, a vadászatnak.
Vypredané
8,83 € 9,29 €

Vadászati állattan


A mű első kiadása több mint 10 év óta az új kutatási eszközök, az adatok korszerű feldolgozási lehetőségei, a megváltozott időjárási viszonyok hatásai, jogszabályváltozások, általában az új kutatási eredmények miatt elkerülhetetlen volt a könyv átdolgozása, kiegészítése, hiszen e tényezők hatására a vadon élő állatok életében is kisebb-nagyobb, de olykor számottevő volt a változás, például a hazai vaddisznó-állomány létszáma a háromszorosára nőtt. A legfrissebb adatokkal kiegészített mű közel hatvan madár-, illetve emlős faj leírását tartalmazza. Ismerteti a hazánkban vadászható fajokat, illetve Európa más országaiban vadászható, de nálunk védett állatokat. Minden vadgazdának és sportvadásznak alapműnek kell tekinteni ezt a könyvet, mert megtalálja benne a vadfaj felismerési jegyeit, méreteit, élőhelyének leírását, szaporodásmódját, táplálkozási szokásait, állományviszonyait, védelmi kategóriáját, gazdasági jelentőségét. A tudományosan megalapozott szöveges ismertetőket elterjedési és vonulási térképek, nyomképek, koponyarajzok illusztrálják. A színes fotókon a madár- és emlős vadfaj morfológiai jegyei láthatók, illetve élőhelyükről is kapunk némi képet.
Vypredané
24,42 € 25,71 €

Kouzlo myslivosti na starých pohlednicích


Celobarevná publikace v pevné vazbě představuje bohatý soubor více než 200 starých mysliveckých pohlednic doplněných poutavým textem autora Radomila Šibravy. Cílem je přiblížit odborné, ale i široké veřejnosti krásy přírody a myslivosti netradiční formou – zobrazením na starých pohlednicích z období první poloviny 20. století. Kniha je rozdělena do kapitol podle jednotlivých druhů zvěře a tyto kapitoly na závěr doplňuje seznam použitých pramenů a literatury.
Vypredané
15,58 € 16,40 €

Lovy nejen na březích řeky Moravy


Současná kniha pojmenovaná „Lovy nejen na březích řeky Moravy“ shrnuje autorovy skutečné zážitky, zejména z okolí Tovačova, ale i z honiteb v oblasti Bruntálska, Hrubého Jeseníku, Orlických hor, Oderských vrchů (VLS Libavá), Hostýnských vrchů a v honitbě Jakubčovice nad Odrou.
Vypredané
8,88 € 9,35 €

Lovecké výpravy


Autor se ve své třetí knize Lovecké výpravy, která vychází po jeho první s názvem Lovy na Vysočině a druhé V revíru, rozepisuje opět o neopakovatelných zážitcích prožitých na jeho příležitostných lovech v nádherném revíru Jeseníků. Vzhledem k tomu, že se zde vyskytuje i jelení zvěř a zvláště divočáci – tedy černá zvěř, není o zážitky a mnohá setkání s nimi žádná nouze. Vyznačují se právě svou neopakovatelností, získáváním nových pohledů a nenahraditelných zkušeností. Při četbě příběhů může čtenář nalézat ten utajený závan touhy po lovu a nové zážitky tak, jak je prožíval autor, většinou ve společnosti své velké psí kamarádky a lovkyně Bonny.
Vypredané
10,22 € 10,76 €

Jelen sika japonský


Koncem 19. století se v našich lesích objevil nový obyvatel, do té doby zcela neznámý. Byl jím jelen sika, dovezený do českých obor z asijské domoviny. Úspěšně u nás zdomácněl a pronikl do volné přírody. Dnes patří k oblíbeným úlovkům a je ceněn jako trofejová zvěř. Přesto se o něm mezi naší mysliveckou veřejností ví dosud málo, co se týče jeho způsobu života, chování, obživy a možností lovu. Dr. Ing. Jiří Hanák, osobnost našim myslivcům předobře známá, mezinárodně uznávaný odborník v oblasti loveckých zbraní a střeliva, se o tuto spárkatou zvěř zajímá již řadu let a shromáždil nejen spoustu odborných znalostí, ale i praktických zkušeností z vlastního pozorování a lovu. A shrnul je do této knížky, jež je první publikací o jelenu sikovi v českém prostředí. Popisuje druh jako takový, jeho původ, výskyt v ČR a početní stavy, životní prostředí čili stávaniště, způsob života a obživy, rozmnožování, komunikaci, význam zvěře z hlediska kulinářského apod. Uvádí na pravou míru předsudky o jeho údajné škodlivosti. Značnou pozornost věnuje problematice úspěšného lovu jelena siky – jak, kdy, kde, čím a co dělat po výstřelu. A uzavírá jak jinak než kapitolou o trofejích a jejich hodnocení. Pro mysliveckou veřejnost představuje tato průkopnická publikace bohatý zdroj cenných a praktických informací.
Vypredané
7,10 € 7,47 €

A vadászat nemes élvezete


Chernel Istvánt (1865-1922) jobbára ornitológusként, Herman Ottó munkatársaként ismeri az utókor, pedig vadászkultúránk ápolásában is elévülhetetlen érdemeket szerzett. Irodalmi igényű vadász-cikkei, -naplója, táj- és útleírásai felelős, "öko-tudatos" szemléletét tanúsítnak: már az 1880-as években szól a természeti környezet és a kipusztuló fajok védelméről, ember és élővilág harmóniájáról. Tartása, hozzáállása, mesterségbeli tudása és viselkedése ma is, mindig minta lehet honi vadászaink számára. "Sokszor gondolkodom felőle, s váltig meg vagyok róla győződve, hogy itt az ideje újra kimondani és hangoztatni, hogy vadászat dolgában - az utolsó két évtizedre vetve szemünket - azt tapasztalhatjuk, hogy arról az ösvényről, melyet Ujfalvi Sándor példája teremtett a gyakorlat és irodalom terén, messzire letértünk, s a magyar vadászat mint ilyen mai napság jóformán elenyészett már, a magyar irodalom - százszoros tisztelet a kivételeknek - elveszté tősgyökerességét, eredetiségét. Valóban nem sokára igaz lesz, hogy Ujfalvi volt az utolsó magyar vadász! Pedig az ő útját elhagynunk nem szabad, és ha letérünk róla, ám vissza kell lépni reá. A mai vadászat és szakirodalom legjavában idegen utánzat, majmolása a németnek, angolnak; nem tartjuk be azt az irányt, mely pedig csak egy lehetne, csak egynek szabadna lennie, ha jellegünket meg akarnók őrizni, és eredetiségünket olcsón nem felejtenénk, ez pedig: a nemzeti, a tradíciókhoz hű és az ősi alapon való fejlődés."
Vypredané
8,48 € 8,93 €

Vadásznapló


"Nem emlékszem olyan időkre, amikor nem vadásztam. Valószínűleg az anyatejjel szívtam magamba a vadászat iránti szenvedélyt, és ezek a gének is anyai ágon öröklődhettek, hiszen anyai nagyapám és az ő nagyapja is hordozta e szenvedély ódiumát. Vadásznaplóm könyvvé formálásának célja, hogy betekintést engedjen a hetvenes-kilencvenes évek vadászati viszonyaiba, a világom közepébe, Ivánbattyán környékére. Írásaimban reményeim szerint tetten érhető a természet egésze iránti feltétlen szeretetem és a vadak, vadászat iránti mérhetetlen rajongásom, de visszaköszön belőle hivatásom, a szakácsmesterség is. Noha a könyvben hullik vad is szép számmal, talán nem marasztalnak el érte. Mentségemül szolgáljon, az erdőt ugyan mindig nyitott szemmel és szívvel, vadászként, és nem mint turista jártam, s járom ma is, de úgy érzem, amíg a szív dobog, a vadász csak vadászszemmel tudja nézni, látni, láttatni a környezetét. Az egyes vadászatokat mindig különös élményként éltem meg. Ez adja a vadászat szépségét. Ha mindent racionálisan kiszámolva, a megtervezett módon kaphatnánk meg tőle, úgy elveszítené azt a varázsát, amit a számtalan véletlen fon össze felejthetetlen élménnyé, mert most már tudom, hogy majd később ebből kell gazdálkodni, és a még mindig bennünk lakozó, a lelkünket elhagyni nem bíró vadászt táplálni! Ma már többnyire a nappali faláról rám néző trófeáim között vadászok, de újra fiatalnak érzem magam, visszaidézve egy-egy trófea megszerzésének történéseit." (a Szerző)
Vypredané
8,48 € 8,93 €

Lacná kniha Vadásznapló (-90%)


"Nem emlékszem olyan időkre, amikor nem vadásztam. Valószínűleg az anyatejjel szívtam magamba a vadászat iránti szenvedélyt, és ezek a gének is anyai ágon öröklődhettek, hiszen anyai nagyapám és az ő nagyapja is hordozta e szenvedély ódiumát. Vadásznaplóm könyvvé formálásának célja, hogy betekintést engedjen a hetvenes-kilencvenes évek vadászati viszonyaiba, a világom közepébe, Ivánbattyán környékére. Írásaimban reményeim szerint tetten érhető a természet egésze iránti feltétlen szeretetem és a vadak, vadászat iránti mérhetetlen rajongásom, de visszaköszön belőle hivatásom, a szakácsmesterség is. Noha a könyvben hullik vad is szép számmal, talán nem marasztalnak el érte. Mentségemül szolgáljon, az erdőt ugyan mindig nyitott szemmel és szívvel, vadászként, és nem mint turista jártam, s járom ma is, de úgy érzem, amíg a szív dobog, a vadász csak vadászszemmel tudja nézni, látni, láttatni a környezetét. Az egyes vadászatokat mindig különös élményként éltem meg. Ez adja a vadászat szépségét. Ha mindent racionálisan kiszámolva, a megtervezett módon kaphatnánk meg tőle, úgy elveszítené azt a varázsát, amit a számtalan véletlen fon össze felejthetetlen élménnyé, mert most már tudom, hogy majd később ebből kell gazdálkodni, és a még mindig bennünk lakozó, a lelkünket elhagyni nem bíró vadászt táplálni! Ma már többnyire a nappali faláról rám néző trófeáim között vadászok, de újra fiatalnak érzem magam, visszaidézve egy-egy trófea megszerzésének történéseit." (a Szerző)
Vypredané
0,89 € 8,93 €

dostupné aj ako:

Olthatatlan vadászszenvedély


Ez a könyv egy tízkötetes vadászirodalmi életmű zárókötete, amelyen több mint hatvan évet magában foglaló vadászélete folyamán felmerült gondolatait, élet- és vadásztapasztalatait adja közre az idős orvosprofesszor szerző. A könyv lényege a visszatekintés egy hosszú, szép vadászéletre, mely nem csak a vad elejtéséről (vagy elhibázásáról) mesél, hanem emberekről, vadászokról, emberi kapcsolatokról is, sőt társadalmi kérdésekről is szó esik. A fentiek - valamint olvasmányos, elbeszélő stílusa alapján ajánlható e könyv vadászoknak, természetvédőknek, természetjáróknak, az ifjúságnak és az idősebb generációnak egyaránt.
Vypredané
11,88 € 12,50 €

V kategórii "Poľovníctvo" nájdete široký výber kníh a príručiek určených pre všetkých milovníkov tohto tradičného a vzrušujúceho koníčka. Táto kategória je ideálna pre skúsených poľovníkov, ale aj pre tých, ktorí sa o poľovníctvo iba zaujímajú a chcú sa o ňom viac dozvedieť.

Naše knihy ponúkajú podrobné informácie o rôznych druhoch zvery, poľovníckych technikách, etike, histórii poľovníctva a mnoho iného. Ponúkame aj tituly zamerané na poľovnícke príbehy a zážitky, ktoré vás pohltia a inšpirujú k vlastným dobrodružstvám.