Kníhkupectvo PANTA RHEI na skvalitnenie služieb používa cookies podľa pravidiel, ktoré sú Vám k dispozícii v Obchodných podmienkach. Ďalším používaním stránky s uvedenými pravidlami súhlasíte.

DOPRAVA ZADARMO PRI NÁKUPE OD 15 EUR

Mária Tóthné Libor: Domáci chlieb a iné dobroty
Počet strán: 188
Väzba: tvrdá
EAN: 9788089761333
Jazyk: slovenský
ISBN: 978-80-89761-33-3
Dátum vydania: 16. novembra 2017
Vydavateľstvo:  Zelený Kocúr
Orig. vydavateľstvo: 
Hmotnosť: 0,33 kg

Domáci chlieb a iné dobroty

Dostupnosť:
Na sklade
Naša cena: 19,31 
Bežná cena: 19,90 €
Zľava 3%
Do košíka
Zobraziť dostupnosť v kamenných predajniach

Pri kúpe tohto produktu máte poštovné zadarmo.

Pri nákupe nad 15 € máte osobný odber zadarmo.

O knihe: Nie je ťažké predvídať, že túto knihu budú milovníci chleba a kysnutého cesta za krátko listovať ako svoju bibliu. A to nie je žiadna náhoda. Pretože Pekáreň Limara vznikla práve preto, aby rôznym

generáciám predstavila domáce pečenie chleba a iného kysnutého cesta, ktoré sa napriek tomu, že jeho technika je jednoduchá, mylne pokladá za akúsi mágiu. Veď okrem základných surovín ako: múka, voda, soľ, kvasnice, k nemu netreba nič viac než štipka trpezlivosti a riadna kopa lásky.

Kniha má osem kapitol. Prvá z nich popisuje 12 krokov pri pečení chleba. Celý postup, technika aj formovanie sú dôkladne popísané a ilustrované fotografiami, aby sa doma každému poľahky podarilo dopracovať k zlatohnedej voňavej a chrumkavej kôrke chleba z rúry.

V siedmych kapitolách s receptami na chlieb, koláče, šišky, rožky a žemle, sladké aj slané

pečivo, pľundrové cesto, praclíky a pagáče, nájdete všetko, kvôli čomu ste doteraz chodili do

pekární, no od teraz si to už budete môcť upiecť aj doma.

Prípravu 72 rôznych dobrôt uľahčuje množstvo fotografií a kresieb. Od najjednoduchších

receptov z bielej múky tu nájdete i komplikovanejšie postupy príprav pečív z celozrnnej,

špaldovej, ražnej alebo inej múky.

Zatiaľ čo autor knihy krok za krokom učí začiatočníkov ako piecť kysnuté cesto, pre

pokročilejších pozbieral svoje najobľúbenejšie recepty a pre tých čo radi experimentujú

ponúka nové, nezvyčajné recepty rozličných dobrôt.

Už len na nás záleží, či sa pre radosť celej rodiny staneme jedinečnými domácimi majstrami

pekármi.

„Koho čo len raz opantá vôňa pečúceho sa chlebíka, kto sa započúva do pukotajúceho šepkania chladnúceho bochníka, obdivuje jeho prasklinky na kôrke a videl šťastné tváre, ktoré si na ňom pochutnávali, pre toho nebude každodenné miesenie únavnou ťarchou. “

Mária Libor Tóth (Limora)

„Po všetkých cudzokrajných knihách o pekárstve a chlebe konečne niečo, čo spája naše kulinárske tradície. Slovenská a maďarská kuchyňa majú k sebe veľmi blízko, preto v tejto knihe nájdete množstvo známych receptov. Napriek tomu, že sa tu nepečie z môjho obľúbeného kvásku, je kniha na vysokej remeselnej aj odbornej úrovni. Autorka pracuje s cestom, ako sa má, a postupne ho vedie cez všetky jeho stupne kysnutia. Nie komplikovane, ale zato dôkladne a s množstvom cenných rád. “

Odporúčame tieto knihy

Pridaj svoj názor
Anonym
Anonym
Pridaj svoje hodnotenie