! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Vegetariánska kuchyňa strana 5 z 12

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Vegánska raw kuchárka


Keď začala Taline Gabrielian, exotická kráska s arménskymi koreňmi a zároveň mama dvoch detí, trpieť potravinovými intoleranciami, rozhodla sa, že svoje problémy zoberie ako výzvu. Založila si projekt Hippie Lane, v rámci ktorého pravidelne zverejňuje svoje dych vyrážajúce jedlá a chutné zdravé koláčiky bez cukru. Ako sama priznáva, odmalička bola vášnivou kuchárkou a rodina je pre ňu všetkým. Možno aj preto sú jej recepty plné nádherných farieb a tvarov, ktoré fascinujú deti aj dospelých. Netrvalo dlho a Taline si získala na sociálnych sieťach 2 milióny fanúšikov z celého sveta. Jej jedlá sú totiž nielen mimoriadne chutné, ale aj vizuálne fascinujúce a zároveň zdravé. Na ich prípravu používa len organické suroviny, všetky jej pokrmy sú rastlinné, vegánske, bez lepku, rafinovaného cukru či geneticky upravovaných surovín. A na čom si môžete vďaka jej vegánskej raw kuchárke pochutnať? Taline si pre vás pripravila napríklad recepty na neapolský chia puding, vegánske burgery, chrumkavé plnené papriky, šošovicovú bolonsku omáčku, raw donutky či čokoládovo-karamelovú zmrzlinu. Tak objavte čaro zdravého varenia s Hippie Lane! Sľubujeme, že to bude stáť za to.
Vypredané
9,90 € 19,90 €

A legfinomabb - Vegetáriánus ételek 100 recept


A sorozat Frank Júlia, a legismertebb magyar szakácskönyvíró legfinomabb receptjeiből ad válogatást.
Vypredané
0,67 € 0,71 €

Vegetariánus receptek


Vegetáriánus receptek a Bükk mellől, messze túl a rántott gomba, rántott karfiol, rántott sajt szentháromságon... nem csak vegetáriánusoknak. Tényleg egyszerű, hétköznapi alapanyagokból álló receptek, a családi étlap bővítésére is kiválóan alkalmasak. Ez a könyv azonban nem csak a receptekről szól, hanem a csatolt kisszínesek személyes hangvétele mentén Viktorról is, aki programozó létére vagy pont emiatt precíz és a végletekig tökéletesített recepteket ad át nekünk. Nem kell attól félnünk, hogy csak második-harmadik próbálkozásra sikerül valamelyik ételt elkészítenünk. Az útmutatásokat betartva garantáltan már az első alkalommal finomat ehetünk. Jó étvágyat!
Vypredané
6,77 € 7,13 €

Legyen vegán!


Áine Carlin szakszerűen avatja be az Olvasót a vegán étkezés rejtelmeibe. Száznál is több egyszerűen elkészíthető, ínycsiklandó recepttel, és számtalan könnyen megvalósítható ötlettel segíti az egészséges életmód híveit. A lényeg: legyen egyszerű, ízletes, szórakoztató és vegán! Vegánnak lenni nem jelent egyet a lemondással, és azzal, hogy csak unalmas ételeket eszünk - a felfedezésre váró növényi alapú fogásoknak se szeri, se száma. A színes salátáktól, a testet-lelket melengető leveseken és kényeztető desszerteken át a fenséges főételekig - Aine Carlin most mindegyikre megtanít. - Egyszerű -Világos, követhető receptleírások, könnyedén beszerezhető alapanyagokból. - Ízletes -Varázsoljuk el érzékeinket olyan finomságokkal, mint a rozmaringgal és körtével töltött francia pirítós, a Santorini spagetti vagy az édesburgonyás sushi. - Szórakoztató - Áine rendkívül kreatív szakács, aki olyan ételeket alkot, melyek színükkel és ízükkel egyszerre szemet gyönyörködtetőek és ínycsiklandóak, mint például a pikáns bulgursaláta dinnyével. És nehogy bárki azt higgye, a vegánok nem esznek édességet. Ki kér karamellás brownie-t? Egyszóval vegán! Több mint 100 fantasztikus recept között a kezdő és a rutinos vegánok egyaránt találnak inspiráló ötleteket és laktató ételeket. A vegán étrend egészséges, pénztarcabarát és még a környezetet is védi. Mire várunk még? Vessük bele magunkat ebbe a csodálatos világba és élvezzük ki minden örömét!
Vypredané
14,92 € 15,71 €

Vegán szakácskönyv


Az ausztrál blogger szakácskönyvét lapozgatva még a született kételkedők is meggyőződhetnek arról, hogy a hús-, tejtermék- és tojásmentes vegán étrend változatos, izgalmas - és ami a lényeg - nagyon finom. A szerző száz, különböző nehézségi fokú receptet ajánl, s körutazásra invitál minket a gasztronómia világába. A hagyományos fogások mellett ínycsiklandozó marokkói, mexikói, thai, indiai és japán ételek közül válogatva új ízeket, illatokat, világokat ismerhetünk meg. A recepteknél piktogramok segítik az eligazodást, így azok is megtalálják a számukra megfelelő fogásokat, akiknek speciális étrendet kell követniük, vagy épp a nyers életmód hívei. A ritkábban előforduló vagy nehezebben beszerezhető hozzávalók mellett mindig feltüntettük, mivel helyettesíthetők. A könnyű, akár reggelire is fogyasztható fogásokból, a laktató levesekből és főételekből, valamint a különleges desszertekből összeállított menüsorral húsevő barátainkat is elkápráztathatjuk.
Vypredané
10,01 € 10,54 €

Co dům dal


Jedna brambora, rýže od večera, dvě pomačkané hrušky… stojí za to je uchovávat? Ano, rozhodně je nevyhazujte! Vařit ze zbytků je chytré, výhodné a šetrné vůči životnímu prostředí a výsledek je neuvěřitelně chutný. Vytvořte si kompot, polévku, rýžové závitky nebo bramborové vafle. Nebo prostě vymeťte spižírnu a připravte si božské lasagne se směsí toho, co dům dal! Příště se tedy pořádně zamyslete, než onu bramboru, rýži či hrušky vyhodíte. Vdechněte potravinám nový život a ušetříte tím čas i peníze, navíc uděláte něco pro životní prostředí. A v neposlední řadě vám i zdánlivě prázdná lednička dokáže poskytnout nové kulinářské zážitky! Amanda Hellberg a Eveline Johnsson společně píší oceňovaný blog o vegetariánských pokrmech. Touto kuchařkou vám chtějí ukázat, jaké možnosti vám nabízejí i naprosto obyčejné zbytky z vaší ledničky.
Vypredané
8,88 € 9,35 €

Vegetáriánus finomságok


Az éttermeivel és szakácskönyveivel világhírnevet szerző YOTAM OTTOLENGHI a főzés és a szakácskönyvírás világának egyik legizgalmasabb új tehetsége. Ez a páratlan zöldséges receptgyűjtemény 120 eredeti ételleírást tartalmaz, a receptek közül sok kifejezetten a Guardian Weekend magazin Új vegetáriánus rovatába készült. Ottolenghi ételek iránti elhivatottsága mediterrán kötődéséből és az alapanyagok iránti végtelen szeretetéből táplálkozik. Ő maga nem vegetáriánus, ez is az oka, hogy a zöldségételeket egészen eredeti és újító módon közelíti meg, hangsúlyos ízekre és lenyűgöző, friss kombinációkra alapozva. A leveles zöldségféléknek, padlizsánnak, káposztaféléknek, a rizsnek és gabonáknak, tésztáknak és hüvelyeseknek, gyökérzöldségeknek, sütőtöknek, hagymának, gyümölcsöknek, gombáknak és paradicsomnak szentelt fejezetekben a színek, ízek és textúrák sokfélesége rendkívüli.
Vypredané
18,35 € 19,32 €

A sajtkészítés ABC-je


A nagyszabású - elméleti és gyakorlati ismereteket egyaránt bőséggel közlő - tüzetes tárgyalásmódú, monografikus fölépítésű kiadvány a történeti áttekintés után a tej nyerésének, minőségbiztosításának és -vizsgálatának módjait veszi számba. A szerzők ezután térnek rá a sajtkészítés technológiájának ismertetésére, először általános folyamatot írva le, utóbb gyártmányfajták szerint részletezve a tudnivalókat (pl. túró, friss sajt, lágy sajt, nemespenésszel érő, félkemény, reszelni való sajtok, illetve juh- és kecskesajtfajták). Foglalkoznak a piackutatás és a kereskedelem termékspecifikus kérdéseivel, a gyártás egészségügyi feltételeivel, végül a sajtkészítmények gasztronómiai fölhasználásával, sok-sok receptet ismertetve. A kötetet számos ábra, fekete-fehér és színes fénykép, táblázat és grafikonok egészíti ki
Vypredané
18,93 € 19,93 €
  • 5 /5

Vegánske pochúťky


Slávny nemecký šéfkuchár Jérôme Eckmeier vybral spoločne so zväzom vegetariánov svoje najobľúbenejšie recepty a doplnil ich skvelými nápadmi využiteľnými pri najrozmanitejších príležitostiach. Kniha ponúka 100 jednoduchých originálnych receptov, ktoré dokazujú, že kuchyňa založená na rastlinnej báze nemá nič spoločné s odriekaním. Obsahuje návody na varenie z produktov, ktoré dokonale nahradia mäso a mliečne výrobky, ale aj recepty na chutné zeleninové jedlá ako mrkvové špagety s čili-vanilkovou omáčkou, pomarančovo-avokádová bruschetta či kelový nákyp so sušenými marhuľami. Bonusom sú rady na vegánske grilovanie, nakupovanie i varenie pre deti.
Vypredané
14,20 € 14,95 €

Veganske pochoutky


Stále více lidí touží žít v souladu se zvířaty, v hezké krajině a příznivých klimatických podmínkách. Proto se stravují s rozmyslem, bez masa, a přesto chutně. Veganská kuchařka Jérôme Eckmeiera je ideální příručkou pro ty, kdo se chtějí zříci živočišných složek potravy, nikoli však potěšení z jídla a jeho rozmanitosti. Autor zde představuje své nejlepší recepty, jež jsou vhodné jak pro pohoštění společnosti, tak pro běžné každodenní vaření. Kniha přináší více než 90 originálních a nekomplikovaných receptů, jež si mohou zájemci vyzkoušet a ujistit se tak, že veganská kuchyně není rozhodně jednotvárná a nudná, ale že nabízí celou řadu velmi zajímavých kulinářských možností, jako je například šťavnatá pomerančovo-avokádová bruschetta, rozmarýnové krokety se zakysanou smetanou, veganské pizza taštičky, mrkvové špagety s jemnou chilli-vanilkovou zálivkou, veganský trhanec a mnoho dalších chutných pokrmů. Knihu doplňují pasáže, jejichž cílem je usnadnit zájemcům vstup do veganské kuchyně: veganské vaření pro děti, veganské grilování, veganská spíž, nákupní tipy a další. Text ilustruje 95 lákavých barevných fotografií.
Vypredané
14,20 € 14,95 €

Receptek vegán étkezőknek


Ajánlom ezeket a recepteket a vegánoknak, hogy étrendjüket változatosabbá, színesebbé tegyék, valamint ajánlom nem vegánoknak is hogy néha iktassák be étrendjükbe, egészségük megóvása érdekében.
Vypredané
3,03 € 3,19 €

Vegan on the Go


Vegan on the Go will rescue your lunchbox and inject some vegan flavour back into your lunchtime, with delicious, nutritious food that you can take anywhere. With a focus on easy and affordable lunches, Vegan on the Go packs 100 vegan recipes into its pages, with ideas for snacks, soups, salads, sandwiches, sweet treats, and more. Whip up delicious portable lunches including polenta parcels, sweet potato burgers, courgetti salad, and tofu sushi.Vegan on the Go tells you exactly how long you need to prepare and cook each lunchbox recipe, with mouth-watering photographs of every dish to whet your appetite. Discover top tips on which ingredients to stock up on, and how to store and transport your vegan lunches to ensure they taste fresh and delicious every time.
Vypredané
16,10 € 16,95 €

Vegan Travel Handbook


Whether you've been vegan for years or are travelling as one for the first time, The Vegan Travel Handbook will help you discover, plan and book a huge range of vegan-friendly adventures around the globe. Get essential advice and expert tips on everything from where to go when and the best vegan restaurants, accommodation and cities, to how to stay healthy on the road and order food with confidence. We also reveal unmissable vegan tours, festivals and food trucks. From cooking classes in India to wildlife watching tours in New Zealand, Lonely Planet shows you how to explore the world on a plant-based diet. Explore the wilds of Patagonia, Argentina Go trekking and wildlife watching in Ethiopia Meditate in the mountains in Taiwan Melt any stresses away in a Japanese onsen Wild camp by a pristine lake in Scandinavia Go wine tasting in Piedmont, northern Italy Eat your way around Delhi, Agra and Jaipur Dance and dine the night away in Seville Monitor jaguars in the Amazon Rainforest Savour local produce at a New Zealand farmers' market Spot the 'Big Five' in safari in South Africa Explore the Cardamom Mountains in Cambodia Shake up a rum cocktail in the Cayman Islands Road-trip your way up the east coast of Australia Embark on a DIY doughnut tour of the USA's west coast About Lonely Planet: Lonely Planet is a leading travel media company and the world's number one travel guidebook brand, providing both inspiring and trustworthy information for every kind of traveller since 1973. Over the past four decades, we've printed over 145 million guidebooks and grown a dedicated, passionate global community of travellers. You'll also find our content online, on mobile, video and in 14 languages, 12 international magazines, armchair and lifestyle books, ebooks, and more.
Vypredané
16,10 € 16,95 €

dostupné aj ako:

Vegetarian Meals in 30 Minutes


The latest book from the bestselling author of The Vegetarian Athlete's Cookbook Grounded in scientific evidence, Vegetarian Meals in 30 Minutes is part nutrition guide and part cookbook with over 100 recipes to show you how to eat well and improve your performance through simple and delicious vegetarian cooking. Bestselling author Anita Bean demystifies sports nutrition, debunks the myths surrounding a vegetarian diet and covers popular topics such as what to eat before and after exercise, how much protein you need and which supplements actually work. Vegetarian Meals in 30 Minutes will help you gain the confidence to create quick, tasty and nourishing meals that will support your training goals.
Vypredané
17,05 € 17,95 €

Veganská kuchařka


Veganství je zdravé pro tělo i životní prostředí a navíc – tato jídla mohou být i velmi chutná! Cinzia Trenchi, naturopatka a novinářka, zde shromáždila recepty na pokrmy bohaté na luštěniny, zeleninu, ovoce, celozrnnou mouku, semena, koření, a byliny.Vychutnejte si jáhlovou a krupicovou polentu, polévku z divokého hrachu s bramborovými noky, uzený tofu s kořením a červeným pepřem, celozrnné těstoviny s olivami a cherry rajčaty nebo lahodný banánový dezert či malinový závin. Po vyzkoušení těchto jídel vám už živočišné produkty nebudou nikdy chybět.
Vypredané
17,81 € 18,75 €

Vegetariánské burgery na všechny způsoby


Chutné, vzrušující a levné – vegetariánské burgery na všechny způsoby! Svoláváme všechny vegetariány a vegany! Už nikdy nebudete jíst obyčejné burgery. Ale i vy ostatní – připojte se k večírku! Ať už se vegetariánskými burgery živíte, dáváte si je čas od času nebo si jen toužebně přejete, aby existovala alternativa k těm gumovým, průmyslově zpracovaným mraženým burgerům v papírových krabičkách, kniha Vegetariánské burgery je přesně pro vás – taková, ze které budete chtít vařit každý den. Autor Lukas Volger, který připravuje a jí vegetariánské burgery už od mládí, shromáždil více než třicet jedinečných, lahodných receptů na vegetariánské burgery, včetně: - burgerů z červené čočky a celeru - burgerů z tofu a mangoldu - pečených falafelových burgerů - burgerů z mrkve na thajský způsob - burgerů z batátu s čočkou a kadeřávkem - kukuřičných burgerů s rajčaty sušenými na slunci a kozím sýrem Více než polovina receptů je veganská a/nebo bezlepková a najdete zde i něco navíc: bulky, přílohy, omáčky a náplně. Díky snadno dostupným surovinám bude hračka tyto recepty připravit. Široká škála chutí a koření uspokojí všechny chuťové buňky, ukojí každou touhu a nezklame při žádné příležitosti. A desítky fotografií, ze kterých se vám budou sbíhat sliny, nenechají nikoho na pochybách, že chutné vegetariánské burgery mohou skvěle i vypadat!
Vypredané
17,81 € 18,75 €

Moderní vegetariánská kuchařka


Tato kniha s čistě zeleninovými jídly je provoněná kořením a přináší vyladěné recepty a dennodenní inspiraci pro každé roční období. Ať už máte chuť na chřest, lilek nebo dýni, více než 200 lahodných jídel vám představí oblíbenou zeleninu ve zcela novém světle. Zelenina nikdy nechutnala lépe!
Vypredané
17,81 € 18,75 €

Theres a Vegan in the House


Embrace veganism and keep the whole household happy and well-fed - without making a different meal for everyone. Not a fan of tofu? Fear not - this vegan cookbook is packed with over 100 healthy, delicious recipes that will appeal to adults and children alike, using grains, pulses, and other meat- and dairy-free alternatives as the base ingredient. You'll find options for every meal of the day, whether you're looking for quick lunch box ideas for vegan kids or preparing a big dinner for the whole family. "The good stuff" box on each recipe gives an expert breakdown of nutritional value, so everyone is getting the nourishment they need. An additional "flex it" section on many recipes gives busy cooks an option to easily add meat or dairy to their meal, perfect for pleasing non-vegan members of the household or families wanting to go "flexitarian". This is everyday food for everyone, with nutritionally balanced vegan meals and flexible options - There's a Vegan in the House is the essential cookbook for any household venturing into veganism.
Vypredané
18,00 € 18,95 €

Green Kitchen


In The Green Kitchen, bestselling authors David Frenkiel and Luise Vindahl share over 100 vegetarian recipes for the family favourites which feature in their own kitchen every day of the week. From quick, delicious weekday breakfasts and dinners, to more elaborate meals for weekend celebrations, this is food that will make you look and feel great. Start with the staples such as Big-batch Tomato Sauce, Rice Crepe Batter and Lazy Lentils and you'll have the building blocks for some standout meals throughout the week. The weekend recipes are delightfully uncomplicated: from Lemon Ricotta Lasagne and light yet indulgent Va-va-voom Doughnuts. The Green Kitchen sets a new standard in modern and inspiring vegetarian and gluten-free recipes.
Vypredané
18,00 € 18,95 €

Vegetariánska kuchyňa je kategória literatúry, ktorá sa zameriava na recepty, tipy a techniky na prípravu chutných a zdravých jedál bez mäsa. Tieto knihy sú určené pre tých, ktorí sa rozhodli nasledovať vegetariánsky životný štýl alebo jednoducho túžia objaviť nové a kreatívne možnosti varenia.

V literatúre o vegetariánskej kuchyni nájdete pestré recepty, od jednoduchých a rýchlych jedál po pokročilé kombinácie prísad a techniky. Knihy sa často zaoberajú zdravými a výživnými ingredienciami, ako sú zelenina, ovocie, obilniny, strukoviny, orechy a semienka.

Okrem receptov sa v týchto knihách často nachádzajú aj informácie o výžive, zdravotných výhodách vegetariánskej stravy a tipy na správne zostavenie jedálnička pre vegetariánov. Môžete sa tiež dozvedieť o rôznych alternatívach pre mäso, ako napríklad tofu, tempeh, seitan a rôzne náhrady za mliečne výrobky.

Vegetariánska kuchyňa ponúka široké spektrum jedál, od tradičných vegetariánskych jedál po moderné a inovatívne recepty. Tieto knihy vám môžu poskytnúť inšpiráciu na vytváranie chutných jedál pre celú rodinu a priateľov bez potreby mäsa.