! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Knihy - Odborná a náučná literatúra - ostatné strana 180 z 181

Szex, drogok és csokoládé


Az élvezet nehezen megfogható téma. Felismerjük, ha találkozunk vele, és nyilvánvalónak tűnik, hogy mind többre vágyunk belőle. De vajon meg tudnánk-e határozni a mibenlétét? Vajon a vágyakozás vagy a beteljesülés okoz-e nagyobb örömet? A könyv szerzője, Paul Martin, a Cambridge-ben végzett brit biológus - a természettudományok doktora, a behaviorista biológia kutatásának specialistája - e művében mindenekelőtt egészségünk és lelkiéletünk szempontjából vizsgálja a gyönyöröket és túlzásaik veszélyeit. Olyan fontos kérdéseket próbál meg tisztázni, mint a vágy, az öröm, a boldogság és elégedettség közötti különbségeket. Tárgyilagos szemléletével nem egyszer el is oszlatja az előítéleteket, a babonás félelmet az élvhajhászat egyes formáitól. Például kiderül a könyvből, hogy a csokoládé iránti "szenvedély" jogtalanul viseli ezt a nevet: a csokizás a vizsgálatok szerint nemcsak ártatlan, de kifejezetten hasznos élvezet. A szerző emellett elénk tárja a gyönyörök lenyűgözően érdekes, gazdag és színes kultúrtörténeti hátterét is, gyakran megidézve a témáról a filozófia és pszichológia klasszikusait. Feleleveníti a történelem jeles személyiségeinek kedvenc élvezeteit: Viktória királynő és a marihuána, Freud és a kokain, Stevenson és az ópium, Churchill és az alkohol kapcsolatát. De választ kapunk arra is, mi történik, ha egy élvhajhász embert a fizika és kémia törvényein kívül semmi sem akadályoz kéjvágya kiélésében, vagy hogy a heroin intravénás élvezete tényleg mérföldekkel jobb-e, mint a legnagyobb szexuális gyönyör hússzorosa. A könyv magyar kiadását szakemberek segítségével összeállított magyarországi körképpel egészítettük ki, amely bemutatja a jelenlegi hazai helyzetet az örömkereső szenvedélyek és következményeik terén.
Vypredané
12,35 € 13,00 €

Divoké víno


Antologie Divokého vína mapuje časopis od vzniku do roku 2007. Ve 27 kapitolách jsou vzpomínky editora a šéfredaktora Ludvíka Hesse na historky šedesátých let a počátku let sedmdesátých proloženy konfrontací mladické tvorby významných českých básníků a výtvarných umělců se současnou tvorbou. Na stránkách 27 čísel www.divokevino.cz publikovaly čtyři stovky autorů, z toho 212 je jich uvedeno v antologii Divokého vína - Miloň Čepelka, Vladimíra Čerepková, Jana Černá alias Honza Krejcarová, Václav Hrabě, Pavel Hudec Ahasver, Zdeněk Rytíř, Jiří Žáček, Pavel Verner a více jak dvě stovky dalších...
Vypredané
28,35 € 29,84 €

Slovenská národná galéria


Každá inštitúcia typu národnej galérie musí z času na čas urobiť "audit" svojich zbierok a verejnosti ukázať, čo z nich je najozajstným klenotom, nárokujúcim si na punc nadčasovej kvality. Šesťdesiate výročie založenia Slovenskej národnej galérie ponúka možnosť nového pohľadu na kvalitu jej kolekcie - tentoraz kurátormi strednej a mladej generácie. Voľba 111 diel je na jednej strane ironickou odpoveďou na marketingovú dogmu "top ten"; zároveň sa však snaží zohľadniť proporcie zbierok a ich význam meniaci sa spolu s naším poznaním straého i súčasného umenia. Súčasťou knihy, vychádzajúcej v slovenskom i anglickom jazyku, sú kvalitné reprodukcie všetkých 111 diel (v mnohých prípadoch aj s ich analógiami) ako aj stručné dejiny Slovenskej národnej galérie v úvodnej kapitole od jej generálnej riaditeľky Kataríny Bajcurovej.
Vypredané
28,38 € 29,87 €

Lélektani típusok


Eddig csak kivonatosan jelent meg magyar nyelven az életműsorozat 6. kötete, a szerző legismertebb, legnépszerűbb műve. A lélek tipikus struktúráit és működési módjait mutatja be, segítve önmagunk és embertársaink megértését. Az itt bevezetett fogalmak azóta nem csak a pszichológiában, hanem részben a köznyelvben is elterjedtek.
Vypredané
21,91 € 23,06 €

Gyomorbetegek diétáskönyve


"A diétáskönyvek sorozatban a hetedik könyvben Önhöz szólunk, aki gyomorbetegségben szenved. Ezzel a könyvvel segítséget szeretnénk adni azoknak, akik gyomorfekélyben, savhiányos vagy savtúltengéses gyomorhurutban szenvednek, de szólunk azokhoz is, akik ún. gyomorrontásban szenvednek, és nem utolsósorban Önnek, kedves Olvasó, akinek gyomorműtéte volt, és még egy ideig kénytelen az étkezésével körültekintően foglalkozni. A gyomorbetegségben szenvedők táplálkozásának ABC-je a következő: - gyakori kis étkezés, - vegyes táplálkozás, - zsír- és cukorszegény ételek fogyasztása, valamint - a markáns csípős, erős fűszerek, ízesítők és a mértéktelen sófogyasztás mellőzése a táplálék elkészítésénél. A könyvet ezen alapelvek figyelembevételével próbáltuk meg összeállítani, s reméljük, hogy segítségére lehetünk Önnek mind a gyógyulását elősegítő, mind az egészségét megtartó napi táplálkozásban." (a Kiadó)
Vypredané
4,39 € 4,62 €

Hat keret A figyelem tudatos irányításához


Az információk özöne, amelyben élünk, könnyűvé teszi a hozzájutást az ismeretekhez, hírekhez, adatokhoz - interneten, telefonon vagy a média eszközein keresztül. De az információáradat egyetlen darabja sem elég önmagában: a tudás abból ered, ahogy az információt gondolatilag feldolgozzuk. Hogy nyerhető a legtöbb tudás, a legnagyobb érték az információból? Ha tudatos figyelemirányítással választjuk ki és dolgozzuk fel a tevékenységünkhöz szükséges információanyagot.
Vypredané
12,79 € 13,46 €

V kategórii odborná a náučná literatúra nájdete najrôznejšie knihy zamerané na odborné témy a poskytujúce hlbší pohľad do konkrétnych oblastí. Táto literatúra je určená pre študentov, odborníkov a všetkých záujemcov o nové poznatky z daných tém.

V tejto kategórii nájdete knihy z oblasti medicíny, práva, ekonomiky, psychológie, vedy, techniky a ďalších disciplín. Tieto knihy sú plné odborných informácií, ktoré slúžia na posilnenie odborných vedomostí a praktických zručností v danom odbore.

Čítaním odbornej a náučnej literatúry môžete rozšíriť svoje vedomosti, získať nové perspektívy a objaviť najnovšie poznatky v rôznych oblastiach. Bez ohľadu na to, či ste študent, profesionál alebo zvedavý jednotlivec, táto kategória ponúka knihy, ktoré vám pomôžu hlbšie porozumieť svetu okolo vás.