! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Knihy - Pedagogika, vzdelávanie, vyučovanie strana 81 z 82

Lacná kniha Metoda Montessori a jak ji učit doma Školní léta (-90%)


Tato velice čtivá a podnětná kniha, zaměřená na oblasti výuky matematiky a jazyka , vás poučí, jak efektivně doplnit školní vzdělání vašeho dítěte.
Vypredané
0,60 € 6,01 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Slovné hodnotenie žiakov dobrým slovom (-90%)


Praktická příručka obsahuje mnoho cenných rad, zásad a doporučení, jak postupovat při vytváření slovního hodnocení na 1. stupni základní školy. Kniha má pomoci učitelům zjednodušit a zrychlit poměrně zdlouhavou práci při koncipování vysvědčení tím, že poskytuje rozsáhlou zásobu slov a slovních spojení určených pro hodnocení žáků.
Vypredané
0,86 € 8,60 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Šimonovy pracovní listy 10 (-90%)


Rozvoj obratnosti mluvidel a nácvik dýchání. Soubor 32 pracovních listů s metodickými pokyny. První část tvoří cvičení zaměřená na rozvoj motoriky jazyka a pohybu rtů. Autorce se podařilo pomocí nápadité motivace připravit návody pro všechna základní cvičení jazyka a rtů tak, aby je děti prováděly s chutí. Rozvíjí se současně i jemná motorika a zvuková stránka úkolu se k této činnosti nenásilně připojuje. Druhou část tvoří dechová cvičení doplněná o další činnosti, předkládaná zábavnou formou. V metodické části je popsán nácvik správného dýchání.
Vypredané
0,42 € 4,18 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Mami, je to člověk nebo zvíře? (-90%)


Pro rodiče i odborníky je často obtížné porozumět myšlení dětí s autismem. Je pro ně složité pochopit, jak tyto děti tvoří pojmy, jak zobecňují, podle čeho poznávají předměty a obrázky, jak rozlišují blízké osoby. Hilde De Clerq, jejíž syn Thomas trpí autismem, nabízí velmi autentický a zároveň srozumitelný pohled na dětský autismus. V knize je množství příkladů, které ilustrují Thomasův vývoj. Autorka předkládá také užitečné postupy, které pomáhají při rozvoji kognitivních i sociálních dovedností. Kniha je určena speciálním pedagogům, psychologům a rodičům dětí s autismem.
Vypredané
0,79 € 7,85 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Šimonovy pracovní listy 12 (-90%)


Aktuální téma dopravní výchovy je zpracováno hravou formou a postihuje situace, se kterými se děti mohou setkat v roli chodce, spolujezdce, cyklisty nebo cestujícího ve veřejných dopravních prostředcích. V souboru najdete nejen motivační texty a řadu námětů, jak využít 32 obrazových listů, ale i nápady na další aktivity, např. pohybové hry a vytváření modelových situací.
Vypredané
0,47 € 4,65 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Zakázané ovocie najviac chutí


Kniha autentických príbehov najmä zo školského prostredia, ktoré podáva učiteľka s dlhoročnou praxou na základe vlastných skúseností, prichádza na pomoc učiteľom etickej či občianskej výchovy. Príbehy sú podané tak, ako ich sama autorka so svojimi žiakmi prežila a v rôznych situáciách pomáhala nachádzať správne postoje, riešiť problémy v škole aj mimo nej. Kniha ukazuje, ako môže učiteľ pozitívne ovplyvniť osobnostný rozvoj žiaka – vnímavým, empatickým prístupom, pochopením aj konkrétnou pomocou. Pomáha pochopiť postoje a názory mladých a naopak, pomáha žiakom vcítiť sa do pocitov a postojov učiteľa. Dôsledkom budovania vzťahu medzi učiteľom a žiakom na vzájomnom porozumení a dôvere je lepšie prijímanie školských poznatkov i to, že učiteľ sa stáva prirodzenou autoritou vo výchove k etickým hodnotám. Príbehy sú zoradené podľa tém učebných osnov 5. – 9. ročníka. Vhodnosť ich využitia na hodinách etiky autorka overila v praxi. Z jej skúseností vyplýva, že žiaci na príbehy aktívne reagujú predovšetkým preto, že sú im blízke – zaoberajú sa ich problémami, sú v nich vyjadrené ich túžby. Za každým príbehom sú zaradené otázky a citáty na zamyslenie pre žiakov, napríklad ako by sa zachovali v danej situácii, či je správne riešiť situáciu opísaným spôsobom, na koho by sa obrátili v prípade podobného problému; otázky sú podnetmi na dialóg o ich názoroch a postojoch.
Vypredané
0,37 € 7,47 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Hrajeme si a učíme se 2


Hrajeme si a učíme se 2 Rozvoj schopností a osvojení základních dovedností pro děti ve věku 3 až 4 let Zábavné pracovní listy Hrajeme si a učíme se 2 jsou dalším souborem jednoduchých hříček, cvičení a úkolů. I v tomto dílu nastiňuje obrázek i slovní uvedení situace několika postav dětí a zvířátek. Motivuje tímto způsobem děti k řešení nebo splnění určitého úkolu. Zábavnou formou tak děti získávají podněty k tvořivé činnosti a mohou rozvíjet základní dovednosti v oblasti grafického projevu, poznávání množství, slovního vyjadřování, pozorování, logického myšlení, orientace v prostoru, poznávání okolí aj. Ikony na jednotlivých listech rozlišují stupně obtížnosti úkolů (3 stupně), typy činností (grafický projev, pozorování, rozeznávání tvarů a velikosti). U každého úkolu je také uvedena kompetence, která se řešením nebo splněním úkolu rozvíjí. Prostředí a témata: dům, zahrada, tělo, statek, zvířata.
Vypredané
0,26 € 5,12 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Přehled pedagogika


Současný stav a trendy v pedagogických vědách, výzkumné metody aj. Kniha je vhodná pro přípravu k přijímacím zkouškám, jako učebnice pro všechny typy škol i referenční příručka pro odborníky v praxi. Aktualizované vydání.
Vypredané
0,77 € 15,46 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Novákovi potřebují pomoc


Čtenář nahlédne do života rodiny Nováků a spolu s rodiči Novákovými je konfrontován s nejrůznějšími výchovnými situacemi a dilematy, týkajícími se jejich dětí ve věku pět, sedm a devět let. Autor líčí postupně desítky těchto situací, na jejichž závěr má čtenář možnost rozhodnout se v roli rodiče pro některé výchovné řešení. Každé řešení jej postupně vede k možným důsledkům jeho rozhodnutí, jež se ukáží v dalších kapitolkách. Některá z nich pak končí výchovným patem, k jehož porozumění autor odka zuje na patřičná hesla v dodatku "Rodičovství od A do Z".
Vypredané
0,75 € 14,99 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Zájmové vzdělávání dospělých


Práce komplexně popisuje oblast zájmového vzdělávání dospělých a hodnotí jeho význam pro rozvoj jedince a společnosti. Text analyzuje informační materiály, které ukazují situaci této oblasti v ČR, zabývá se situací na trhu vzdělávání, charakterizuje jednotlivé typy zájmového vzdělávání a uvádí i přehled hlavních institucí, které se jím zabývají. Zvlášť se zaměřuje na vzdělávání seniorů. Kniha je určena studentům a vyučujícím oborů andragogika, pedagogika dospělých, pedagogika volného času, sociální práce a kulturologie. Zaujme rovněž metodiky z prostředí neziskových organizací a organizátory aktivit zájmového vzdělávání a vzdělávání seniorů.
Vypredané
0,68 € 13,58 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Dětské hry-Games


Autoři z Pražské skupiny školní etnografie se věnují pojmu hry, dětské hry, poté dětským skupinovým hrám na sbírce 1600 záznamů od 1. do 9. třídy. Dvacet let poté, co Miloš Zapletal publikoval monumentální Velkou encyklopedii her pro děti, mládež a jejich pedagogy, se zde prezentuje bez didaktického záměru sbírka tzv. her tradičních, folklorních, které školní děti reálně hrály v letech 1995?2000. Tyto "games" jsou tříděny jednak na 1. honičky, 2. chytačky, 3. schovky, 4. lovy, 5. závody, 6. souboje, 7. výdrže, 7*. školky, 8. bravuru, 8*. lekačky, 9. hádanky, 10. horory, 11. nápodoby, 12. trefování a 13. gender, jednak představeny jako 1. dotknout se, 2. v dotyku na tělo, 3. vrh objektu ? s dotykem na tělo, 4. vrh objektem ? na dráze, 5. běh ? s dotykem na tělo, 6. běh ? na dráze, 7. kompozice pohybu ? žonglování a rytmika, 8. kompozice objektu, 9. hádání, 10. fiktivní identity a příběhy. Na závěr se probírá možnost v budoucnu kombinovat v klasifikaci her poetiku pudů (orálního, análního, zíracího aj.) s problematikou vztahů (oidipských či od nich odvozených, jako soutěž, "šikana", různé "demokratické" distribuce). Kniha obsahuje CD s rejstříky pro vyhledávání her ve full-textu sbírky, přístupném na internetu.
Vypredané
1,18 € 23,50 €

dostupné aj ako:

Spolupráce mateřské školy se školským poradenským zařízením


Publikace se zabývá tématem spolupráce učitelů mateřských škol s dalšími institucemi, odborníky a s rodiči, kteří se všichni podílejí na výchově a vzdělávání dětí se speciálními vzdělávacími potřebami. Již v mateřské škole se totiž můžeme setkat s dětmi, kterým je potřeba poskytnout podpůrná opatření, jež vedou k minimalizaci bariér vyplývajících ze specifických potřeb těchto dětí. Právě pro rozvoj a podporu těchto jedinců je potřeba úzká a kontinuální spolupráce mateřské školy nejen s rodinou, ale i s dalšími odborníky. V knize je představeno sedm případových studií, jejichž prostřednictvím autorky nastiňují způsoby podpory dítěte ze sociálně znevýhodněného prostředí, dítěte s ADHD a vývojovou dysfázií, se zrakovým postižením, s kombinovaným postižením, dětí s odlišným mateřským jazykem a také dítěte s poruchou autistického spektra. Nechybí ani seznam dalších spolupracujících a podpůrných organizací a ukázka Individuálního vzdělávacího plánu a Plánu pedagogické podpory. Kniha je určena současným i budoucím učitelům v mateřských školách, dále rodičům dětí předškolního věku, ale i školním psychologům, speciálním pedagogům a odborníkům ze školských poradenských zařízení a dalších spolupracujících institucí.
U dodávateľa
14,63 € 15,40 €

Pedagogika Márie Montessoriovej z pohľadu teórie a praxe


Pedagogika Márie Montessoriovej z pohľadu teórie a praxe prináša teoreticko-praktický pohľad na spôsob rozvíjania detskej osobnosti, možnosti aplikovania montessori pedagogiky v škole aj doma. Publikácia systematicky orientuje odborníka aj laika vo "svete montessori". Je určená pedagógom, vychovávateľom, psychológom, detským lekárom a sestrám, rodičom i starým rodičom, a všetkým, ktorí sa o uvedenú problematiku zaujímajú, alebo sa chcú zaujímať. Publikácia analyzuje montessori pedagogiku aj z pohľadu najaktuálnejších tém ako neuropedagogika, autoregulatívne učenie, manažment, či terapia hrou.... Súčasťou knihy sú aj praktické inšpirácie pre prácu s montessori materiálom.
Na sklade 1Ks
13,48 € 14,19 €

Kerek egy esztendő - Ősz


"Az óvodáskor értelmileg és érzelmileg igen fogékony korszak. A környezeti kultúra alapvető szokásai és viselkedésformái az óvodában alakulnak ki, ezért a környezeti nevelés rendkívül jelentős szelete az óvodai nevelőmunkának. "Kerek egy esztendő" című négyrészes sorozatunk őszi kötete - a gyakorlatban kipróbált, jól bevált tevékenységek ötlettára - nélkülözhetetlen módszertani adatbázis a környezeti nevelés komplex céljait és követelményeit magas szinten megvalósítani kívánó óvodapedagógusok számára. Könyvünk fejezetei a magyar néphagyományokon alapulnak, és érintik az óvodai jeles napokat is. Kiemelten fontos szerepet kap az egészségtudatos magatartás kialakítása. A gyerekeket körülvevő világ megismerésében a közvetlen megfigyelésre és tapasztalatszerzésre építünk." (a Szerzők)
Vypredané
12,35 € 13,00 €

Didaktika


Druhé, prepracované a doplnené vydanie. Publikácia je zameraná na hlavné prvky systému didaktiky: ciele výučby; osobnosť žiaka; osobnosť učiteľa; didaktické zásady; učivo, kurikulum, štandardy; metódy, organizačné formy i materiálne prostriedky výučby; skúšanie a hodnotenie žiakov; moderné koncepcie výučby; kvalita výučby. V publikácii sa uvádzajú mnohé inovácie v oblasti didaktiky, napr. dôsledky globalizácie na výchovu a vzdelávanie, učebné štýly a rozvíjanie spôsobilosti žiakov učiť sa, návrh štandardov pre učiteľov, tvorivosť v práci učiteľa, kurikulum, štandardy, kľúčové kompetencie, výchova žiakov k podnikavosti, európska dimenzia vzdelávania, metódy rozvoja kritického a tvorivého myslenia žiakov, moderné trendy v skúšaní a hodnotení žiakov, niektoré progresívne koncepcie výučby, napr. konštruktivizmus, autentické vyučovanie, elektronické vzdelávanie, mozgovokompatibilné učenie. V úvode každej kapitoly sú uvedené konkrétne ciele štúdia kapitoly, ktorých mieru dosiahnutia si čitateľ môže overiť vyriešením autodidaktického testu. V závere každej kapitoly sú uvedené úlohy a námety na premýšľanie, ktoré možno využiť aj ako témy projektov alebo seminárnych prác. V porovnaní s prvým vydaním publikácie došlo v obsahu k niektorým zmenám, najmä v súvislosti s prijatím zákonov Národnej rady SR vzťahujúcich sa na školstvo (zákon o výchove a vzdelávaní, zákon o pedagogíckých zamestnancoch a odborných zamestnancoch, zákon o odbornom vzdelávaní a výchove). Publikácia je určená najmä učiteľom základných a stredných škôl, ako aj študentom učiteľských odborov na vysokých školách. Slovenský text
Vypredané
15,46 € 16,27 €

Stres v práci učiteľa a syndróm vyhorenia, 2. vydanie


Učitelia sú jednou z najohrozenejších skupín kvôli každodennému vystavovaniu sa psychickej a emocionálnej záťaži. Miera zodpovednosti za deti, za výsledky vzdelávania, neustála nutnosť komunikovať, riešiť konflikty a vystavenie hodnoteniu vedie k zvýšenej miere prežívaného stresu, ktorý môže viesť až k syndrómu vyhorenia. Od učiteľov sa vyžaduje vysoká miera osobného nasadenia, pozitívny prístup, rešpektovanie pravidiel a hraníc, vysoká miera empatie a emocionálnej inteligencie, ústretové správanie a ochota riešiť výchovné a výučbové situácie. Kniha je reedíciou predchádzajúcej publikácie a prináša nové informácie, ktoré dopĺňajú pôvodnú knihu o nové poznatky, ktoré je možné uplatniť v praxi. Kniha je určená všetkým, ktorí sa zaujímajú o stres, syndróm vyhorenia, jeho prepojenie s osobnostnými charakteristikami a procesom výchovy a vzdelávania.
Vypredané
11,88 € 12,50 €

V kategórii Pedagogika, vzdelávanie, vyučovanie nájdete najlepšie diela o vzdelávacom procese, teóriách a metodológiách vyučovania či inovačných prístupoch k učeniu. Nájdete tu nielen základné učebnice pre študentov pedagogiky, ale aj pokročilé knihy pre skúsených učiteľov, ktorí túžia po neustálom rozvoji a zdokonaľovaní svojich schopností.

Prechádzajte medzi stránkami osvedčených autorov a objavujte novinky vo svete pedagogiky, ktoré vám pomôžu efektívnejšie komunikovať so študentmi a upraviť svoje vyučovacie metódy súčasným potrebám. Učme sa spoločne a neustále sa zdokonaľujme.