! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Knihy - Právo - ostatné strana 21 z 21

Judikatúra Súdneho dvora EÚ za rok 2015 vo veciach dane z pridanej hodnoty


Publikácia „Judikatúra Súdneho dvora EÚ za rok 2015 vo veciach dane z pridanej hodnoty“ približuje rozsudky uverejnené v Zbierke rozhodnutí Súdneho dvora a Všeobecného súdu v roku 2015. Predstavuje v poradí štvrtú publikáciu, ktorá sa venuje rozsudkom Súdneho dvora EÚ v oblasti dane z pridanej hodnoty. Pri každom rozsudku sú v podstatnom rozsahu uvedené argumenty, ktoré Súdny dvor použil na zdôvodnenie svojho rozhodnutia. Každý rozsudok zahŕňa referenciu na relevantné ustanovenia DPH legislatívy EÚ, ako aj referenciu na korešpondujúce ustanovenia slovenskej legislatívy vrátane krátkeho komentára, ktorý obsahuje zhodnotenie významu konkrétneho rozsudku pre uplatňovanie slovenského zákona o DPH.
Vypredané
5,19 € 5,46 €

Limity autorskoprávní ochrany


Monografie se zabývá analýzou a srovnáním problematiky limitů autorskoprávní ochrany v České republice a v zahraničí. Středem pozornosti jsou obecné (definiční) limity a výjimky a omezení. Kniha klade zvláštní důraz na komparaci a vyhodnocení právních názorů a závěrů, které jsou v současnosti aktuální nebo o kterých se vede diskuze. První část se věnuje vymezení limitů autorskoprávní ochrany a obecným limitům, zejména principu jedinečnosti, dichotomii myšlenky a vyjádření, době trvání majetkových autorských práv a principu vyčerpání autorského práva. Zabývá se také vyvážeností autorského práva a ostatních přirozených práv. V druhé části autor analyzuje, srovnává a vyhodnocuje ústavní, mezinárodní a unijní rámec právní úpravy výjimek a omezení, systém výjimek a omezení v českém autorském právu a judikatuře, výjimku pro účely parodie, karikatury, parafráze, koláže. Druhou část zakončuje budoucí vývoj v oblasti výjimek a omezení.
Vypredané
17,41 € 18,33 €

"Kategória 'Právo - ostatné' ponúka široké spektrum právnych tém, ktoré nezapadajú do konkrétnych špecializovaných kategórií. Sem patria právne oblasti a otázky, ktoré môžu byť netradičné, alebo sa týkajú špecifických situácií a výnimiek v oblasti práva. Medzi týmito témami môžu byť napríklad právne aspekty umeleckých práv, ochrany spotrebiteľov, právne aspekty technológií a internetu, právne etiky a profesionálnej zodpovednosti právnikov, a mnoho ďalších.

V tejto kategórii nájdete informácie o rôznych témach, ktoré môžu byť relevantné pre právnikov, právne poradenstvo, študentov práva, ale aj pre širokú verejnosť, ktorá sa zaujíma o netradičné aspekty a otázky týkajúce sa právneho systému a jeho aplikácie vo svete okolo nás."