Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Knihy - Trestné právo strana 8 z 24

Trestný zákon + ZoTZPO. Úzz, 7. vydanie, 2022


Publikácia obsahuje aktualizované úplné znenie - Trestného zákona č. 300/2005 Z.z. a - zákona č. 91/2016 Z.z. o trestnej zodpovednosti právnikých osôb, s výraznenými zmenami poslednej novelizácie - zákona č. 105/2022 Z.z. s účinnosťou od 1. mája 2022 a - zákona č. 111/2022 Z.z. s účinnosťou od 17. júla 2022.
Vypredané
7,32 € 7,70 €

Soudní lékařství pro právníky


Publikace srozumitelným způsobem vysvětluje problematiku (a upozorňuje na to nejdůležitější) právníkům a dalším osobám činným v trestním řízení v rozsahu nezbytně nutném pro vykonávání jejich činností. Soudní lékařství se na právnických fakultách vyučuje jako součást předmětu trestní právo. Proto je kniha rozdělena do dvou oblastí. První část tvoří stručné právní aspekty, druhá část publikace je věnována vlastnímu soudnímu lékařství. Závěr publikace tvoří terminologický slovník a rejstřík.
Vypredané
9,86 € 10,38 €
  • 4 /5

Trestné právo - Trestný zákon, Trestný poriadok, Zákon o Policajnom zbore, Zákon o trestnej zodpovednosti PO, Zákon o priestupkoch - po novelách 2022


Publikácia Trestné právo a policajný zbor obsahuje Trestný zákon, Trestný poriadok a súvisiace predpisy z trestného práva a správneho práva v úplnom znení po novelách pre rok 2022. Nájdete tu najdôležitejšie právne predpisy z oblasti trestného a správneho práva. V zákonoch sú zapracované všetky novely do konca roka 2021, z ktorých najdôležitejšie sú: • Zákon č. 236/2021, ktorým sa novelizoval Trestný zákon s účinnosťou od 1. 7. 2021 • Zákon č. 357/2021, ktorým sa novelizoval Trestný zákon s účinnosťou od 1. 1. 2022 • Zákon č. 308/2021, ktorým sa novelizoval Trestný poriadok s účinnosťou od 15. 8. 2021 • Zákon č. 432/2021, ktorým sa novelizoval Trestný poriadok s účinnosťou od 1. 12. 2021 (nový Disciplinárny súdny poriadok) Publikácia je určená nielen pre právnikov, advokátov, prokurátorov, ale aj pre príslušníkov policajného zboru a študentov vysokých škôl. Ide o praktickú pomôcku najmä na súdnych pojednávaniach a riešení právnych prípadov a sporov.
Vypredané
8,74 € 9,20 €
  • 5 /5

Trestný poriadok Úzz, 10. vydanie, 2022


Publikácia obsahuje aktualizované úplné znenie Trestného poriadku č. 301/2005 Z.z. s právnym stavom k 1. januáru 2022, so zmenami poslednej novelizácie zákona č. 432/2021 Z. z.
Vypredané
7,41 € 7,80 €

Kriminalistika. Teorie, metodologie a metody kriminalistické techniky (2. rozšířené vydání)


Publikace zachycuje současný stav kriminalistického poznání v teorii kriminalistiky a kriminalistické techniky. Učebnice je určena širokému okruhu čtenářů studentům právnických fakult, Policejní akademie ČR, Vysoké školy finanční a správní, Vysoké školy chemicko-technologické, ale i policistům, vyšetřovatelům, státním zástupcům, soudcům, advokátům. Poznatky z ní mohou čerpat také pracovníci bezpečnostních agentur. Učebnice může být též vhodnou pomůckou pro studium kriminalistiky v rámci výchovně-vzdělávacího procesu jiných, zejména technických vysokých škol, na kterých již v minulosti, ale hlavně v současné době probíhá úspěšné řešení řady složitých vědecko-výzkumných úkolů kriminalisticko-forenzního zaměření; prostě všude tam, kde se zkoumají kriminalistické stopy a probíhá proces kriminalistické identifikace a dokazování trestné nebo jiné negativní události.
Vypredané
18,75 € 19,74 €

Trestný zákon + ZoTZPO. Úzz, 6. vydanie, 2022


Publikácia obsahuje aktualizované úplné znenie Trestného zákona č. 300/2005 Z.z. a zákona č. 91/2016 Z.z. o trestnej zodpovednosti právnikých osôb s účinnosťou od 1. januára 2022, s výraznenými zmenami poslednej novelizácie zákona č. 357/2021 Z.z. s účinnosťou od 1. januára 2022.
Vypredané
7,32 € 7,70 €

Dovolanie v trestnom konaní – judikatúra


Aplikácia mimoriadneho opravného prostriedku dovolania odhaľuje nedostatky tohto inštitútu. Sporné situácie rieši judikatúra, ktorá je strelkou na aplikačnom kompase odborníkov, ako aj informovaných laikov. Táto monografia ju systematicky usporiadava v jeden celok nad rámec parciálních potrieb právnickej literatúry.
Vypredané
12,50 € 13,16 €

Spravodajské informácie v trestnom konaní


Publikácia je zameraná na problematiku spravodajských informácií v trestnom konaní s dôrazom na ich využitie v dokazovaní. Táto oblasť je v súčasnosti len málo rozpracovaná a v kontexte bezpečnostných výziev v 21. storočí, ako napríklad medzinárodná organizovaná trestná činnosť, terorizmus, extrémizmus, aj aktuálna. Obsahom monografie sú otázky spojené s vymedzením pojmov spravodajská činnosť, spravodajská informácia, subjekty spravodajskej činnosti a súčasne je skúmaná príslušná legislatívna úprava. Ďalej sú priblížené základné charakteristiky trestného konania a dokazovania v Slovenskej republike so zameraním na priblíženie pojmov zákonnosť, prípustnosť a účinnosť dôkazov. Samostatnú časť monografie tvorí využívanie spravodajských informácií v trestnom konaní de lege lata. Je komparovaný právny stav v Slovenskej republike a Českej republike. Sú uvádzané aj vybrané zásadné rozhodnutia ESĽP vo vzťahu k spravodajským informáciám v trestnom konaní. Osobitná časť je venovaná prípustnosti spravodajských informácií v trestnom konaní vo vybraných štátoch. V závere vedeckej monografie sú zhrnuté získané poznatky a sú uvádzané úvahy a odporúčania de lege ferenda, ktoré by mohli pozitívne ovplyvniť situáciu v oblasti využívania spravodajských informácií v trestnom konaní v Slovenskej republike. Vedecká monografia je určená najmä pre odbornú verejnosť. Vzhľadom na jej obsah je túto publikáciu možné využiť aj na edukačné účely pri výučbe na vysokých školách s právnym a bezpečnostným zameraním a súčasne môže takto prispieť k rozvoju vedných odborov „právo“ a „bezpečnostné vedy“.
Vypredané
12,95 € 13,63 €

Trestné právo procesné. Všeobecná časť


Publikácia Trestné právo procesné I (tzv. všeobecná časť) je učebnica trestného práva, ktorou sa sleduje poskytnutie teoretických poznatkov a súvislostí v časti Trestného poriadku od § 1195, ako aj z teoretických východísk vedy trestného práva Jednotlivé kapitoly obsahujú úvod do štúdia trestného práva, základné zásady trestného konania, jednotlivé subjekty trestného konania, ako aj zaisťovacie úkony či prostriedky zabezpečovania informácií. Súčasťou publikácie sú aj úkony trestného konania, ako aj spôsoby rozhodovania a dokazovanie ako súčasť trestného konania. Učebnica je určená ako základný a odporúčaný učebný materiál pre študetnov, ktorí sú zameraní na študijný odbor právo, prípadne bezpečnostné vedy, ako aj pre poslucháčov iných odborov vysokých škôl, ktorí sa venujú predmetu trestné právo procesné. Obsahuje všetky potrebné informácie pre pochopenie ustanovení Trestného poriadku so zameraním na jeho prvú (všeobecnú) časť. Štruktúra učebnice vychádza z doposiaľ získaných a osvedčených metód publikácií vydávaných v slovenskej a českej odbornej literatúre.
Vypredané
18,75 € 19,74 €

Kriminalistika (2. rozšířené vydání)


Učebnice se snaží zachytit současný stav kriminalistického poznání, je určena širokému okruhu čtenářů studentům právnických fakult, Policejní akademie ČR, Vysoké školy finanční a správní, Vysoké školy chemicko-technologické, ale i policistům, vyšetřovatelům, státním zástupcům, soudcům, advokátům. Poznatky z ní mohou čerpat také pracovníci bezpečnostních agentur. Učebnice může být též vhodnou pomůckou pro studium kriminalistiky v rámci výchovně-vzdělávacího procesu jiných, zejména technických vysokých škol, na kterých již v minulosti, ale hlavně v současné době probíhá úspěšné řešení řady složitých vědecko-výzkumných úkolů kriminalisticko-forenzního zaměření; prostě všude tam, kde se zkoumají kriminalistické stopy a probíhá proces kriminalistické identifikace a dokazování trestné činnosti.
Vypredané
21,88 € 23,03 €

Trestné právo hmotné. Všeobecná a osobitná časť (4. vydanie)


Kolektív členov katedier Právnických fakúlt Trnavskej univerzity v Trnave, Univerzity Komenského v Bratislave a Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici sa podujal spracovať 4. aktualizované a doplnené vydanie učebnice Trestné právo hmotné všeobecnú i osobitnú časť v jednom zväzku. Učebnica obsahuje aktuálne informácie z oblasti trestného práva hmotného a súvisiacich právnych odvetví. Autori v nej reagujú na početné novely Trestného zákona vrátane osobitne významnej novely Trestného zákona vykonanej zákonom č. 312/2020 Z. z. o výkone rozhodnutia o zaistení majetku a správe zaisteného majetku a o zmene a doplnení niektorých zákonov, ktorý nadobudol účinnosť 1. januára 2021. Z hľadiska metodiky a obsahovej stránky rešpektuje učebnica potreby štúdia na právnických fakultách. Pri jej spracovaní sa prihliadalo na pedagogické a praktické skúsenosti autorov i na potreby praxe. Text učebnice umožňuje získať základný prehľad inštitútov trestného práva hmotného tak všeobecnej, ako i osobitnej časti v súlade so systematikou Trestného zákona. Výhodou vydania učebnice v jednom zväzku je, že študent má k dispozícii všeobecnú i osobitnú časť, ktoré spolu neoddeliteľne súvisia. Autorský kolektív verí, že učebnica sa stane pre študentov obľúbeným zdrojom informácií a radi ju odporučia svojim známym, ktorí majú záujem o aktuálne informácie z oblasti trestného práva hmotného.
Vypredané
33,49 € 35,25 €

Trestné právo hmotné. Všeobecná časť (2. aktualizované vydanie)


Členovia katedier trestného práva Právnickej fakulty Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici, Právnickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave, Právnickej fakulty Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach, Právnickej fakulty Trnavskej univerzity v Trnave, Akadémie Policajného zboru v Bratislave a tiež odborníci z praxe z prostredia trestného súdnictva, prokuratúry, polície a advokácie spracovali vysokoškolskú učebnicu z Trestného práva hmotného, ktorá je venovaná výkladu všeobecnej časti Trestného zákona. Táto aktuálna vysokoškolská učebnica ako jediná v súčasnosti reaguje na najnovšie zmeny v slovenskom trestnom práve hmotnom a súvisiacich právnych predpisov. Pri jej spracovaní sa prihliadalo na pedagogické a praktické skúsenosti autorov i na potreby praxe. Aj preto súčasťou tejto učebnice sú tie najdôležitejšie rozhodnutia Najvyššieho súdu SR a Ústavného súdu SR, ktoré mnohé trestnohmotné problémy spresňujú a ozrejmujú. Obsah jednotlivých kapitol vychádza zo systematiky všeobecnej časti Trestného zákona, čím sa študenti ako aj ostatná právnická verejnosť môžu lepšie orientovať v základných trestnohmotných inštitútoch. Vysokoškolská učebnica je určená predovšetkým poslucháčom právnických fakúlt a Akadémie Policajného zboru. Tiež sa môže stať vhodnou pomôckou pri výučbe predmetov v rámci študijných odborov forenzná a kriminalistická environmentalistika alebo forenzná a kriminalistická chémia v rámci ktorých sa vyučuje ako povinný predmet trestné právo hmotné. Môže sa stať aj vhodnou odbornou pomôckou pre diplomantov, rigorozantov a dizertantov z odboru trestného práva. Učebnicu však môžu využívať aj sudcovia, prokurátori, policajti, advokáti, vyšší súdni úradníci, čakatelia prokuratúry, advokátski koncipienti pri rozbore a zdôvodnení mnohých ustanovení všeobecnej časti Trestného zákona. Táto učebnica je určená aj pre široký okruh záujemcov o trestné právo.
Vypredané
24,56 € 25,85 €

Prípadové štúdie z trestného práva hmotného (2. vydanie)


Prípadové štúdie z trestného práva hmotného predstavujú učebný text, primárne určený poslucháčom právnických fakúlt, ktorého cieľom je osvojenie pojmov a inštitútov zo všeobecnej, ako aj osobitnej časti trestného práva hmotného. Podstata práce s textom spočíva v správnej aplikácii ustanovení zákona č. 300/2005 Z. z. v znení neskorších predpisov a postupnom získavaní právnických vedomostí a zručností pri riešení jednotlivých prípadových štúdií. Autorský kolektív rozdelil jednotlivé prípady tematicky do kapitol, čitateľovi sú predložené ako skutkový dej, pričom si dovoľujeme podotknúť, že autori našli pri písaní textu inšpiráciu najmä v prípadoch z vlastnej trestnoprávnej praxe pri využití pedagogických skúseností a dlhoročnej publikačnej praxe. Poslaním publikácie je získať praktické zručnosti nevyhnutné pre aplikačnú prax (napr. ústny prejav, argumentačná konfrontácia, vyhľadávanie domácej i zahraničnej judikatúry, odbornej literatúry a schopnosť prezentovať svoje názory). Charakteristickou črtou aplikácie prípadových štúdií je využitie moderných interaktívnych metód pri výučbe práva. Ich význam spočíva v tom, že poslucháči aktívne participujú na seminároch, čím sa vytvára priestor pre vedenie dialógu medzi vyučujúcim a poslucháčom, ako aj poslucháčmi navzájom. Prípadové štúdie pomáhajú poslucháčovi nachádzať a identifikovať jednotlivé alternatívy riešenia problémov, hodnotiť ich dôsledky, získať nové vedomosti, kriticky a analyticky myslieť.
Vypredané
8,04 € 8,46 €

Základy trestní odpovědnosti v rozhodovacích procesech veřejné správy


Kniha představuje první vědeckou monografii, která nabízí komplexní řešení otázek trestní odpovědnosti za jednání související s rozhodovacími procesy veřejné správy. Čtenáři tak mají možnost získat zcela nové pohledy na tradiční instituty trestního práva a načerpat širší souvislosti trestněprávního postihu osob jednajících za veřejnou správu. Autor v publikaci spojuje teoretický základ získaný jeho působením na Právnické fakultě Univerzity Karlovy spolu s praktickými dlouholetými zkušenostmi z různých pozic ve veřejné správě. Unikátnost publikace tedy spočívá v tom, že zohledňuje teoretické i praktické aspekty posuzování chování ve veřejné správě a nabízí komplexní odpovědi na mnohdy dosud neřešené či komplikované otázky. Publikace se tak například zabývá problematikou odpovědnosti za hlasování, konfrontuje teorie pachatelství, spolupachatelství a účastenství s různými stupni rozhodovacího procesu nebo se zabývá otázkou, co lze vlastně považovat za škodu na veřejném majetku. Odpovědi však nabízí i na některé principiální otázky, například zda justice může přezkoumávat politická rozhodnutí, když není účastníkem politické soutěže a politicky se nezodpovídá. Zvláštní pozornost je věnována otázce posouzení subjektivní stránky u osoby podílející se na rozhodovacím procesu veřejné správy, která bývá obvykle stěžejní pro posouzení viny z trestných činů, které měly být spáchány při výkonu veřejné správy. Publikace je primárně určena odborníkům z řad trestněprávní teorie i praxe, zejména soudcům, státním zástupcům, advokátům, policistům nebo právníkům zaměstnaným ve veřejném sektoru. Zároveň však představuje podrobný studijní zdroj pro posluchače právnických fakult, jakož i pro kohokoliv se zájmem o trestní právo.
Vypredané
30,45 € 32,05 €

Zákon o výkonu zajištění majetku a věcí v trestním řízení


Předkládaná publikace je praktickým komentářem zákona č. 279/2003 Sb., o výkonu zajištění majetku a věcí v trestním řízení a o změně některých zákonů. Tento zákon řeší dvě problematiky – výkon rozhodnutí o zajištění majetku nebo jeho určené části a správu majetku a věcí zajištěných pro účely trestního řízení. Právní stav publikace je k 1. 11. 2018. Komentář velice přehlednou a srozumitelnou formou vykládá danou problematiku v souladu s judikaturou, která je do výkladu zapracována. Autoři komentář obohatili o nespočet příkladů nesprávné praxe. Tímto poukázali na nedostatky současné praxe, které však vzápětí opravili a ukázali, jak má být praxe správně. Publikaci pak dále doplňuje osm vzorů z praxe: Pověření k prodeji majetku zajištěného v trestním řízení Pověření ke správě majetku zajištěného v trestním řízení Pověření ke správě podílu v obchodní korporaci zajištěného v trestním řízení Pověření ke správě a prodeji majetku zajištěného v trestním řízení Usnesení o prodeji majetku zajištěného v trestním řízení Usnesení o zajištění podle § 47 tr. řádu Usnesení o zajištění podle § 344a tr. řádu Usnesení o zajištění podle § 347 tr. řádu Na těchto vzorech (č. 6 až 8) se s autory podílela také Mgr. Petra Vítková, státní zástupkyně Krajského státního zastupitelství v Praze.
Vypredané
16,75 € 17,63 €

Trestné právo hmotné. Osobitná časť, 2. vydanie


Vysokoškolská učebnica Trestné právo hmotné. Osobitná časť, 2. aktualizované vydanie bezprostredne nadväzuje na učebnicu Trestné právo hmotné. Všeobecná časť, 2. aktualizované vydanie. Autorský kolektív rozoberá skutkové podstaty trestných činov zahrnuté do dvanástich hláv. Autori si za cieľ stanovili poskytnúť čitateľom podrobný prehľad o jednotlivých trestných činoch a zároveň poskytnúť čo najpodrobnejší výklad jednotlivých skutkových podstát týchto trestných činov, ako aj výklad pojmov v nich sa nachádzajúcich. Obsah jednotlivých kapitol vychádza zo systematiky osobitnej časti Trestného zákona, čím sa študenti, ako aj ostatná právnická verejnosť môžu lepšie orientovať v základných trestno-hmotných inštitútoch. V jednotlivých kapitolách sú zrozumiteľne a jasne vymedzené jednotlivé obligatórne znaky skutkových podstát trestných činov a ich súvislosti. Tam, kde je to potrebné, autori uvádzajú na vysvetlenie svoje teoretické a praktické skúsenosti, v prípade bližšieho vysvetlenia aj aktuálnu súdnu prax. V rámci každej hlavy je uvedená všeobecná charakteristika príslušnej hlavy a dielu, do ktorého sa subsumuje konkrétny trestný čin. Učebnica je určená predovšetkým poslucháčom právnických fakúlt a Akadémie Policajného zboru. Učebnicu však môžu využívať aj sudcovia, prokurátori, policajti, advokáti, vyšší súdni úradníci, čakatelia prokuratúry, advokátski koncipienti pri rozbore a zdôvodnení mnohých ustanovení osobitnej časti Trestného zákona. Kniha je určená aj pre široký okruh záujemcov o trestné právo.
Vypredané
26,34 € 27,73 €

Trestný poriadok Úzz, 9. vydanie, 2021


Publikácia obsahuje aktualizované úplné znenie Trestného poriadku č. 301/2005 Z.z. s účinnosťou od 15. augusta 2021, s výraznenými zmenami poslednej novelizácie zákona č. 312/2020 Z. z., zákona č. 423/2020 Z. z. a zákona č. 308/2021 Z. z.
Vypredané
7,32 € 7,70 €

Kriminologie


Monografie pojednává o kriminologii jako samostatné společenské empirické vědě o zločinu, jeho podmínkách i příčinách, jeho pachatelích i jeho obětech, ale také o kontrole kriminality nebo jejím prognózování. Hledá místo kriminologie v systému věd, věnuje se jejím hlavním funkcím i úkolům, vysvětluje i různé druhy kriminality a jejich specifické příčiny. Ačkoliv je kniha zpracována jako monografie, autoři, kterými jsou pedagogové z Právnické fakulty Univerzity Karlovy a Fakulty práva Panevropské vysoké školy v Bratislavě pod vedením profesora Jiřího Jelínka, vedoucího katedry trestního práva Právnické fakulty UK, svoji profesi nezapřou. Text je veden snahou vyjádřit odborně bezchybně, ale obecně srozumitelně i obtížnou kriminologickou problematiku. Práce je rozdělena na dvě části – obecnou část a zvláštní část. Obecná část zaujme rozsáhlým výkladem kriminologických teorií, starších i novějších. Nevyhýbá se ani rozboru kořenů kritické a radikální kriminologie (Karl Marx, William Bonger, Georg Vold), ani jejím současným projevům. Ve zvláštní části monografie věnovali autoři pozornost i fenoménům, které zpravidla nejsou v české nebo slovenské literatuře zpracovány vůbec, anebo nikoliv v takovém rozsahu, jako jsou terorismus, feministická kriminologie, hate crimes a extremismus, kyberkriminalita, korporátní kriminalita, kriminalita bílých límečků aj.
Vypredané
42,85 € 45,10 €

Novelizovaný trestný poriadok 21/2021


Novelizovaný Trestný poriadok s aktualizovanými dôvodovými správami v úplnom znení ZÁKON Č. 301/2005 Z.Z. Z 24. MÁJA 2005 TRESTNÝ PORIADOK V ZNENÍ ZÁKONA Č. 650/2005 Z.Z., ZÁKONA Č. 692/2006 Z.Z., ZÁKONA Č. 342/2007 Z.Z., ZÁKONA Č. 643/2007 Z.Z., ZÁKONA Č. 61/2008 Z.Z., ZÁKONA Č. 491/2008 Z.Z., ZÁKONA Č. 498/2008 Z.Z., ZÁKONA Č. 5/2009 Z.Z., ZÁKONA Č. 59/2009 Z.Z., ZÁKONA Č. 70/2009 Z.Z., ZÁKONA Č. 97/2009 Z.Z., NÁLEZU ÚSTAVNÉHO SÚDU SLOVENSKEJ REPUBLIKY Č. 290/2009 Z.Z., ZÁKONA Č. 291/2009 Z.Z., ZÁKONA Č. 305/2009 Z.Z., ZÁKONA Č. 576/2009 Z.Z., ZÁKONA Č. 93/2010 Z.Z., ZÁKONA Č. 224/2010 Z.Z., ZÁKONA Č. 346/2010 Z.Z., ZÁKONA Č. 547/2010 Z.Z., ZÁKONA Č. 220/2011 Z.Z., ZÁKONA Č. 262/2011 Z.Z., ZÁKONA Č. 331/2011 Z.Z., ZÁKONA Č. 236/2012 Z.Z., ZÁKONA Č. 334/2012 Z.Z., ZÁKONA Č. 345/2012 Z.Z., ZÁKONA Č. 204/2013 Z.Z., ZÁKONA Č. 305/ 2013 Z.Z., ZÁKONA Č. 1/2014 Z. Z., ZÁKONA Č. 195/2014 Z.Z., ZÁKONA Č. 307/2014 Z.Z., ZÁKONA Č. 353/2014 Z.Z., ZÁKONA Č. 78/2015 Z.Z., NÁLEZU ÚSTAVNÉHO SÚDU SLOVENSKEJ REPUBLIKY Č. 139/2015 Z.Z., ZÁKONA Č. 174/2015 Z.Z., ZÁKONA Č. 397/ 2015 Z.Z., ZÁKONA Č. 398/2015 Z.Z., ZÁKONA Č. 401/2015 Z.Z., ZÁKONA Č. 440/ 2015 Z.Z., ZÁKONA Č. 444/2015 Z.Z., ZÁKONA Č. 91/2016 Z.Z., ZÁKONA Č. 125/2016 Z.Z., ZÁKONA Č. 316/2016 Z.Z., ZÁKONA Č. 152/2017 Z.Z., ZÁKONA Č. 236/2017 Z.Z., ZÁKONA Č. 274/2017 Z.Z., ZÁKONA Č. 161/2018 Z.Z., ZÁKONA Č. 314/2018 Z.Z., ZÁKONA Č. 321/ 2018 Z.Z., ZÁKONA Č. 3/2019 Z.Z., ZÁKONA Č. 6/2019 Z.Z., ZÁKONA Č. 35/2019 Z.Z., ZÁKONA Č. 54/2019, ZÁKONA Č. 214/2019 Z.Z., ZÁKONA Č. 231/2019 Z.Z., ZÁKONA Č. 312/2020 Z.Z., ZÁKONA Č. 423/2020 Z.Z. A ZÁKONA Č. 308/2021 Z.Z.
Vypredané
8,27 € 8,70 €

Trestné právo je odvetvie práva, ktoré sa zaoberá normovaním a riešením trestných činov a ich následkov v spoločnosti. Toto právo stanovuje, čo je v danej jurisdikcii považované za trestné činy, definuje sankcie a postupy pre trestné stíhanie a sudcovský proces.